Voetballer

Nieuws

10 feb 2019

Davo doet goed mee, maar buigt toch bij de koploper


Davo heeft de eerste competitiewedstrijd na de winterstop met 2-0 verloren bij koploper Markelo. In een wedstrijd die zeker niet hoogstaand te noemen was, moest Davo tenslotte alsnog het onderspit delven. De eerste kans van de wedstrijd was voor Davo. Na 8 minuten spelen zag Onnie Ngoetra zijn vrije trap tegen de lat gaan. Even later een beste kans voor Markelo. Uit een vrije trap werd net naast gekopt. Vervolgens gebeurde er niet veel. Davo speelde gedisciplineerd en aan Markelo kon je niet zien dat zij de ranglijst aanvoert in de 4e klasse G. Er was in de 1e helft nog slechts één kans te noteren en wel voor de thuisploeg. In de 33e minuut werd uit een corner naast het doel gekopt.
Na de rust hetzelfde spelbeeld. Weinig kansen voor beide teams, waarbij het verschil op de ranglijst nauwelijks te zien was. Dat verandere echter in de slotfase van de wedstrijd. Davo liet de ruimtes veel te groot, waardoor onder meer het eerste doelpunt van Markelo viel. In de 71e minuut stond de verdediging van Davo wel heel slecht, wat voor Markelo een eenvoudige prooi was om te scoren : 1-0. Een slotoffensief van Davo zat er niet in. Markelo kon het duel uitspelen en scoorde met enig fortuin in de 85e minuut de 2-0. Met enig fortuin, want aan dit doelpunt ging een overtreding van Markelo aan vooraf (Onnie Ngoetra werd van achter geduwd in de rug).
In de blessuretijd was Daniël Turubassa nog dicht bij een Davo treffer. Het bleef bij een 2-0 nederlaag voor Davo. Er volgen nu 2 thuiswedstrijden, waar toch punten gepakt moeten worden om weg te komen uit de degradatiezone.
Van de wedstrijd Markelo - Davo zijn foto's gemaakt. Kijk op de Galerij pagina van Davo 1.

Deel dit artikel op social media: