Voetballer

Nieuws

22 mei 2022

Eenvoudige zege van Davo


Davo heeft de wedstrijd tegen FC Ulu Spor eenvoudig weten te winnen. Na een 3-0 ruststand werd het een 5-0 overwinning voor de rood blauwen. Davo begon voortvarend aan de wedstrijd. Na 7 minuten kopte Sidney Pinkster de 1-0 binnen. Davo bleef kansen grossieren. Sisney Pinkster kon scoren, Ronald Boudewiijnse schoot onderkant lat en zelfs nog tegen de paal en na een half uur spelen een niet te missen kans van Gino Natar. In de 35e minuut dan toch de 2-0 door een doelpunt van Quint Mulder. Slechts 2 minuten daarna een strafschop voor Davo, nadat Sidney Pinkster in de 16-meter onderuit werd gehaald. Gerrit Amelink schoot koelbloedig de strafschop binnen : 3-0. In de 40e minuut nog een beste kans van Gino Natar.
Na de rust, in de 53e minuut de eerste kans van FC Ulu Spor. Een knappe vrije trap trof net geen doel. In de 55e minuut weer een strafschop voor Davo. Ook nu werd Sidney Pinkster weer onderuit gehaald en wederom Gerrit Amelink benutte de strafschop : 4-0. Daarna kwam Colin Marijn nog alleen op de doelman, maar wist niet te scoren. Het slotaccoord was toch wel een mooie goal. Een prachtige pass van Ilyas Yurukel werd door Wesley Willems afgerond : 5-0.
Een goede zondag voor Davo, want door zelf te winnen en het verlies van SV Zwolle is de voorsprong op rechtstreekse degradatie nu 5 punten met nog 2 duels te gaan. Met in het achterhoofd dat SV Zwolle komende zondag tegen Holten moet, dat kampioen kan worden.
Van de wedstrijd Davo - FC Ulu Spor zijn foto's gemaakt. Kijk op de Galerij pagina van Davo 1.

 

Deel dit artikel op social media: