Voetballer

Nieuws

30 aug 2020

Pak slaag Davo in de beker


Na een 2-tal oefenwedstrijden (gelijk tegen IJsselstreek en verlies tegen Marienheem) stond na ruim 5 maanden de eerste officiële wedstrijd voor Davo weer op het programma. Tegenstander in het bekerduel was Sportlust Vroomshoop. Opmerkelijk, want beide ploegen treffen elkaar ook in de competitie. Dat zie je zelden in de bekercompetitie. Davo kreeg op het fraaie sportpark in Vroomshoop een koude douche. Na een 3-0 ruststand werd er een 6-0 nederlaag geleden.
De wedstrijd was amper begonnen of Davo keek al tegen een 1-0 achterstand aan. Het werd nog erger, want na 8 minuten stond Sportlust Vroomshoop al op een 2-0 voorsprong. Gaandeweg kwam Davo wel wat beter in het spel, maar wist zelden iets te creëren. De thuisploeg wist wel meer druk te zetten, kreeg wat kansen, maar het opmerkelijke was toch wel dat het balbezit tussen beide ploegen redelijk in evenwicht was. Na bijna een half uur spelen wist Sportlust Vroomshoop de stand op 3-0 te zetten.
Na de rust al direct een paar goede kansen voor Davo. Een kopbal van Sylvan van der Vegt uit een corner trof geen doel, evenzo een schot van Sidney Pinkster. Sportlust Vroomshoop deed het beter. In de 56e minuut werd het 4-0 en in de 75e minuut zelfs 5-0, dat overigens een bijzonder fraai doelpunt was. Het leed voor Davo was nog niet geschied, want in de 80e minuut werd het uit een buitenspelgoal zelfs nog 6-0.
Davo was vandaag zoekende naar een balans in het team. Volgende week wacht 3e klasser WWNA voor de beker. Zij speelden vandaag 1-1 gelijk tegen De Gazelle.
Van de wedstrijd Sportlust Vroomshoop - Davo zijn foto's gemaakt. Kijk op de Galerij pagina van Davo 1.

Deel dit artikel op social media: