Voetballer

Nieuws

20 mei 2018

Davo wint en competitie nadert climax


Davo heeft in de voorlaatste competitiewedstrijd gedaan wat het moest doen : winnen. De uitwedstrijd tegen Sp. Deventer werd met 2-5 gewonnen. Het was misschien allemaal niet even goed wat Davo liet zien, maar in deze fase van de competitie tellen toch alleen de punten. Sp. Deventer kon de eerste kans van de wedstrijd noteren na 13 minuten spelen. Zeg maar een hele beste kans. Daarna een 2-tal goede mogelijkheden voor Davo. Quint Mulder schoot eerst net naast en even daarna werd een prachtige kopbal van hem van de lijn gehaald. In de 34e minuut kwam Davo alsnog op voorsprong. Danny Bosman rondde een assist van Almir Fizovic fraai af : 0-1. Slechts 2 minuten later weer een doelpunt voor Davo. Wesley Willems schoot in, de doelman van Sp. Deventer liet de bal los, waarna Ronald Boudewijnse eenvoudig kon scoren : 0-2. De gastheren wisten in de 37e minuut de achterstand te verkleinen tot 1-2. Daarna nog 2x pech voor Davo. Almir Fizovic raakte de lat en Danny Bosman raakte de paal.
Na rust kwam Davo vrij snel op een 1-3 voorsprong. In de 48e minuut schoot Quint Mulder raak. Vervolgens hadden beide teams een aantal mogelijkheden om te scoren, waarbij een hakballetje van Sp. Deventer veruit de beste kans was. Davo scoorde daarna wel. In de 77e minuut schoot Daniël Turubassa de 1-4 binnen. In de 84e minuut scoorde Antonio Bianco de 1-5 en in de voorlaatste minuut deed Sp. Deventer nog wat terug : 2-5. Dat was tevens de eindstand.
Davo's concurrent en koploper Activia wist met 2-1 te winnen van Hoonhorst. Derhalve krijgt de competitie op de laatste speeldag nog een climax. Activia gaat op bezoek bij ABS en Davo ontvangt Raalte. Wanneer Activia de wedstrijd wint, dan zijn zij kampioen en ook wanneer Davo niet wint, dan gaat de titel naar Activia. Wanneer Davo wint en Activia speelt gelijk of verliest, dan is Davo kampioen.
Van de wedstrijd Sp. Deventer - Davo zijn enkele foto's gemaakt. Kijk op de Galerij pagina van Davo 1.

Deel dit artikel op social media: