Voetballer

Nieuws

5 sep 2022

Ongelukkige bekernederlaag Davo


Davo heeft de eerste bekerwedstrijd ongelukkig verloren. Na een 2-2 stand bij rust werd er met 2-3 verloren van Lettele. En dat was gezien het spelbeeld niet verdiend. Een gelijkspel was meer op zijn plaats geweest. Beide teams kwamen met een nagenoeg ander elftal in het veld vergeleken met afgelopen seizoen. Er was in de wedstrijd geen verschil te zien dat Lettele 4e klasser is en Davo 5e klasser. 
De wedstrijd begon niet best voor Davo. Na 4 minuten al een 0-1 achterstand uit een standaard situatie. Later in het verslag meer over standaard situaties. Davo wist zich te herpakken, want na 18 minuten scoorde de sterk spelende Javin Evers de 1-1 binnen. Na een half uur kwam Davo op voorsprong. De jonge middenvelder Djuliano Deriu maakte de 2-1. In de 37e minuut een goede aanval van Davo, maar helaas schoot Sidney Pinkster tegen de Lettele doelman. In de 43e minuut kwam Lettele langszij. Weer uit een standaard situatie : vrije trap, kopbal : 2-2.
Na de rust veel kansen voor beide teams. Eerst een 2-tal mogelijkheden voor Lettele, vervolgens voor Sidney Pinkster vlak voor de goal. In de 76e minuut kwam Lettele op voorsprong. Weer uit een standaard situatie : corner, kopbal : 2-3. We mogen er vanuit gaan, dat daar de komende periode op getraind gaat worden.
In de slotfase pure pech voor Davo; tot 2x toe werd een bal van de lijn gehaald. Het bleef in de hitte 2-3 voor Lettele. Volgende week wacht de tweede bekerwedstrijd uit tegen 3e klasser Wijhe'92. Of dit voor beide teams een zinvolle wedstrijd gaat worden zal moeten blijken.
Van de wedstrijd Davo - Lettele zijn foto's gemaakt. Kijk op de Galerij pagina van Davo 1.

Deel dit artikel op social media: