DAVO NIEUWS
Week 27
Bekerloting bekend

Davo komt in de knock out poule van de beker uit tegen de 6e klassers Sp. Gorssel en de Hoven en tegen de 4e klasser SV Orderbos.
Het programma luidt :
dinsdag 14 augustus  : de Hoven - Davo
dinsdag 21 augustus : Davo - Gorssel
zondag 26 augustus : Davo - SV Orderbos
Aanvang eerste training

De eerste training van de selectie begint op zondag 05 augustus om 11.00 uur.
Met hooggespannen verwachting begint Eric Whittie op zondag 5 augustus bij Davo. Zijn doelstelling is een goede trainingsopkomst en een plaats bij de eerste 6.
Davo1 in seizoen 2007-2008 in de 5e klasse G

De KNVB heeft het verzoek van Davo ingewilligd om in de 5e klasse G uit te komen. Het wordt geen gemakkelijke opgave, want er komen diverse sterke teams in de klasse uit. De klasse bestaat uit 11 teams, zodat er 2 periodes zijn te vergeven.
De indeling : Davo, Sp. Deventer, SV Twello, V en L, FC Zutphen, AZC, Warnsveldse Boys, Alexandria, Sp. Terwolde, Emst en SHE.
Roy Moespot wordt trainer Davo 2

Het bestuur is met Roy Moespot (in bezit van TC 2) overeengekomen dat hij komend seizoen trainer wordt van Davo 2. Tevens zal hij hoofdtrainer Eric Whittie assisteren.
Roy Moespot (links op de foto) gaat Davo 2 trainen.
Waarschijnlijk wordt Ronald Kloezeman (rechts op de foto) de leider van het 2e.
Davo voorzitter bij Deventer FM

Op vrijdag 13 juli a.s. is Davo voorzitter Edwin Mulder te gast bij Stadsradio Deventer FM. Van 21.00 uur tot 22.00 uur is er een interview met hem. Deventer FM is te ontvangen op 104.1 op de kabel en 107.3 in de ether.
Week 28
Interview met Deventer FM na de vakantie

Door technische storingen bij Deventer FM zal het interview  van de Stadsradio met de voorzitter van Davo na de vakantie plaatsvinden.


Davo 1 oefent tegen Marienheem 1

Op zondag 19 augustus speelt Davo een oefenwedstrijd tegen Marienheem. Bij 5e klasser Marienheem is oud Davo trainer Edwin van den Berg de hoofdtrainer.
De wedstrijd wordt in Marienheem gespeeld en begint om 14.00 uur
Week 29
Davo 1 opent competitie thuis tegen Warnsveldse Boys

Ons 1e elftal begint de competitie tegen Warnsveldse Boys. Deze ploeg degradeerde uit de 4e klasse. De 2e speelronde is Davo vrij en in de 3e speelronde speelt Davo wederom thuis ; tegen Alexandria.

Competitie-indeling bekend

De competitie-indeling van alle teams is bekend. Onder de knop teaminfo bij de senioren en jeugdpagina is deze te lezen.
Week 33
Davo 1 speelt gelijk voor de beker : 2-2

Davo heeft de eerste bekerwedstrijd gelijkgespeeld tegen de Hoven. Lees meer hierover op de teampagina van
Davo 1.

Algemene ledenvergadering op 24 september

Het bestuur heeft de algemene ledenvergadering vastgesteld op maandag 24 september a.s. De aanvang is 20.00 uur.

Sponsoractie C1000

Supermarkt C1000 aan de Flora gaat beginnen met een sponsoractie voor verenigingen. Elke klant ontvangt bij iedere 10 euro aan boodschappen een muntje. Zij mag dit muntje deponeren in een koker horende bij de vereniging en het doel waar zij een warm hart toedraagt. Het aantal muntjes bepaalt procentueel het sponsorbedrag. De activiteit zal plaatsvinden gedurende een 13-tal weken en start op 3 september a.s.
Wij gaan ervan uit dat elk Davo lid zijn best doet een de boodschappen haalt bij C1000 Flora Colmschate.

Bericht van KNVB over alcohol en veiligheid

Al een aantal jaren worden er in het amateurvoetbal waarnemers ingezet. Vanaf vorig seizoen letten deze waarnemers ook op het naleven van de ordemaatregelen en dan met name op het afsteken van vuurwerk en het verkopen/nuttigen van alcohol. Gebleken is dat op het laatste punt de regels massaal werd overtreden.
De maatregel luidt als volgt : Bij wedstrijden mogen buiten het clubgebouw, noch dranken worden verkocht, noch worden meegenomen met uitzondering van non-alcoholische dranken, mits deze zijn geschonken in  kartonnen of kunstof bekers. Indien de club van de betreffende gemeente een vergunning heeft voor een aan de kantine grenzend, afgebakend terras, mogen op dit terras alcoholische dranken worden geschonken/genuttigd, mits deze ook zijn geschonken in kartonnen of kunstof bekers.
Ook in het seizoen 2007-2008 gaan de waarnemers weer op pad. Van gedoogbeleid is echter geen sprake meer, zodat overtredingen worden voorgelegd aan de tuchtcommissie. Mocht een vereniging meerdere keren de ordemaatregel niet nakomen, dan krijgt het 1e elftal winstpunten in mindering.
Vanzelfsprekend zal het bestuur nazien op naleving van de maatregel en verwacht dit van de leden ook.

Davo gaat door met Heineken
Het bestuur heeft de knop doorgehakt : tot en met 2012 blijft Heineken het biermerk van Davo.

Zwaluwentoernooi
Op zaterdag 24 augustus spelen de pupillen het alom bekende Zwaluwentoernooi. Elke speler, leider, toeschouwer moet 1 euro betalen voor het goede doel.

Bijeenkomst jeugdkader
Op woensdag 29 augustus is er een vergadering van alle jeugdtrainers en jeugdleiders met de jeugdcommissie.
Om 19.30 uur vergadering met pupillentrainers en pupillenleiders.
Om 20.30 uur vergadering met de juniorentrainers en juniorenleiders

Davo verliest bekerduel van Gorssel : 3-5
Ook de 2e bekerwedstrijd wist Davo niet in winst om te zetten. Na een uur lang goed voetbal werd er toch met 3-5 verloren. Lees meer hierover op de teampagina van Davo 1.

Premie voor aanbrengen B meisjes
Het jeugdbestuur heeft een premie van 50 euro uitgeloofd indien een Davo lid een B meisje aanbrengt.
Week 34
Week 35
Davo heeft het beste veld van de regio !!!

Een onderzoek door dagblad de Stentor heeft uitgewezen dat Davo het beste veld heeft van de regio. Het rapportcijfer dat werd gegeven was een 9. De opmerking van de onderzoekers : "Zonde om op te voetballen. Een plaatje. Veld is 3 jaar geleden omgeploegd en dat is te zien. Strak, goede grasdichtheid en groen. Komt in de buurt van perfectie."
Alle hulde natuurlijk ook aan Dick van der Vegt. In de Stentor van 29 augustus 2007 het volgende interview met Dick van der Vegt :
DEVENTER - Met genoegen wringt Dick van der Vegt (66) zijn voeten elke morgen in rubberen laarzen. Inspectie en verzorging van het veld van Davo is zijn taak. Hij is trots op zijn veld. ,,Mooi, hè?''
Van der Vegt is gek op gras. Ook het veldje voor zijn doorzonwoning ligt er fijn bij. ,,Daar kun je op rekenen. Tijdens mijn vakantie heeft de kleindochter op het huis gepast. Ik zei 'ie mag oaveral ankomm'n, behalve an mien gras'.''
Bij Davo waagt niemand het aan 'Dicks gazonnetje' te komen. Bij Van der Vegt is het in uitstekende handen. ,,Dit jaar hadden we een perfecte zomer. We hoefden maar een keer te sproeien, verder was het nat genoeg. Bij clubs die nu de velden nog niet op orde hebben, gaat dat ook nooit meer lukken.''
Zo'n dertig uur per week is hij druk met de zoden. Vooral op maandag. ,,Als er gespeeld is, moet je meteen de plaggen terugplaatsen. Duurt het langer dan een dag, dan ben je te laat. Op maandag loop ik het meter voor meter na.'' In vijf uurtjes is de 7350 vierkante meter bekeken.
Van der Vegt was bouwvakker en productiemedewerker in de fabriek, voordat hij zijn roeping als terreinknecht ontdekte. ,,Ik ben afgekeurd na een hartaanval.'' Hij mag zich niet te druk maken. Meestal lukt dat. ,,Soms moet het werk af en gaat het even mis. Dan zie ik nog kantjes die afgestoken moeten worden en zo.''
Of hij ontdekt een mol, die zijn gras dreigt te verpesten. ,,Ik heb in al die jaren wel driehonderd mollen gevangen. Sommige mensen vinden dat zielig. Hier achter bij de korfballers van Devinco zitten ook van de milieufreaks. Ik ben ook gek op dieren, maar mollen in het gras is gevaarlijk. Voor hetzelfde geld breek je je enkel in zo'n gang.''
Na een enkelblessure nam Van der Vegt zelf afscheid van het voetbal. Hij speelde profvoetbal bij Zwolsche Boys, maar ging door zijn enkel. ,,Nee, dat kwam niet door het gras. Ik ging er zo door heen.'' Spelen is mooi, het speelveld verzorgen ook. ,,De mensen waarderen het bij Davo.'' Hij moet alleen afstand doen van zijn geliefde gras. Reuma maakt het onmogelijk nog een hark of vork vast te houden. ,,En dat doet best zeer.''

Nieuwe sponsor Davo

IJzerman-de Vries VOF Kunststof vloeren
is een sponsorovereenkomst voor
meerdere jaren aangegaan met Davo.


Algemene ledenvergadering uitgesteld

Het bestuur heeft besloten om de algemene ledenvergadering uit te stellen. De nieuwe datum is maandag 15 oktober a.s.

Vergadering jubileumcommissie

De jubileumcommissie heeft de eerstvolgende vergadering op donderdag 6 september.

Junioren niet succesvol tegen Marienheem

De oefenwedstrijden van Davo A1 en Davo B1 tegen Marienheem zijn niet succesvol verlopen. Op maandag 27 augustus verloor Davo A1 met 2-6 en op woensdag 29 augustus verloor Davo B1 met 1-4.
Week 36
C1000 sponsoractie van start gegaan

De sponsoractie van C1000 is op maandag 3 september van start gegaan. Davo is geselecteerd bij de C1000 aan de Flora. Voor elke 10 euro aan boodschappen krijgt u een muntje die in de zuil van Davo gedeponeerd moet worden. Mocht u boodschappen doen bij C1000 aan de van Vlotenlaan, dan wordt u verzocht de munten aan Edwin Mulder te geven.
De sponsoractie duurt 13 weken en bij de 4 supermarkten van C1000 zijn elk 15 verenigingen geselecteerd. Elke week gaat er per supermarkt 1000 euro aan sponsorgeld uit. De verdeling wordt gedaan naar het percentage munten.

Davo A1 start competitie met nederlaag


De vooruitgespeelde competitiewedstrijd Davo A1 - SV Twello A1 is uitgelopen op een 1-5 nederlaag voor Davo.

Leidersvergadering

Op donderdag 6 september is er een vergadering van de seniorenleiders met de wedstrijdsecretaris. Aanvang 19.00 uur.

Geflatteerd verlies Davo 1

Davo 1 is de competitie begonnen met een 2-6 nederlaag tegen titelkandidaat Warnsveldse Boys 1. Lees meer hierover op de teampagina van Davo 1.