DAVO NIEUWS
NIEUWSARCHIEF SEIZOEN 2009-2010
Week 53
Nieuwjaarsreceptie
Het bestuur nodigt al haar leden, donateurs en leden van de club van 50 uit voor de nieuwjaarsreceptie op zaterdag 09 januari 2010. Aanvang 20.00 uur. Met de nieuwjaarstoespraak, huldigingen en discomuziek.
Een telefoontje en een brief uit Goeree Overflakkee...............

Op kerstavond werd ik gebeld door de heer Overweg, tegenwoordig wonend op Goeree Overflakkee. Hij stelde zich voor en praatte vervolgens voluit over het Davo van ruim een halve eeuw geleden. Dit kwam, omdat de heer Overweg een foto boven tafel had gekregen van EDO.  Ik stelde voor om het e.e.a. op papier te zetten. Hieronder zijn verhaal.
Geachte hr.Mulder,
Als geboren Deventernaar en jarenlang woonachtig op Goeree Overflakkee volg ik al ruim 35 jaar het wel en wee van de amateurvoetbalclubs in de oude hanzestad. Mijn interesse voor het volgen van hun verrichtingen heeft naast de liefde voor de clubs ook te maken met een aantal voor mij belangrijke historische feiten, waar ik nog regelmatig met veel genoegen aan terug denk. Het eerste heeft betrekking op mijn gezellige tijd die ik als speler door bracht bij de v.v.Sallandia. Deze begon in 1949 toe ik op 9 jarige leeftijd lid werd en in de pupillen ging spelen en eindigde op mijn achttiende toen ik naar Roda vertrok. Het tweede en wat mogelijk voor u van belang voor de bijwerking van de clubhistorie kan zijn, is dat de familie van mijn vaders kant allen spelers zijn geweest en later leden van Davo zijn gebleven.Toen ik weer eens de histories van diverse clubs doorlas, trok een onderdeel op de Davo site mijn aandacht, namelijk dat er geen infomatie is vermeld over de periode kort voor en na de tweede wereldoorlog. Veel gebeurtenissen die zich toen voor deden werden in de gesprekken die tussen mijn vader en zijn broers plaats vonden uitvoerig doorgenomen, vanuit hun rood blauwe optiek bestonden er naast Davo in Deventer geen betere clubs. Davo zat in hun hart gesloten. Zo werd er eens gesproken over dat zij in de wijk het Roode dorp waar zij toen opgroeiden en voetbalden op de z.g. galgenbeld een elftal hadden opgericht onder de naam E.D.O. en dat ze speelden tegen elftallen van bestaande verenigingen en fabriekselftallen. Om een of andere reden kregen zij het niet voor elkaar om een eigen speelveld te bemachtigen, naar mijn indruk zaten de toen bestaande verenigingen niet te wachten op een belangrijke concurrent, naar later bleek niet ten onrechte. Kort voor de oorlog werd het E.D.O. elftal opgeheven en werden de meeste spelers lid van Davo. Ik denk dat dit omstreeks 1936-37 heeft plaats gevonden.
Na het overlijden van mijn ouders trof ik in een album een foto aan van het toenmalige E.D.O.elftal. Hierop ziet u mijn vader en drie broers, alsmede als ik het goed heb drie broers van de familie de Vries. Roelof de Vries speelde later bij Go-a head een belangrijke rol en was enorm populair bij de Deventer bevolking. U kunt zich voorstellen wat het een enorme impuls het moet hebben gegeven, de elftallen werden behoorlijk versterkt . Het gevolg daarvan was dat ook meerdere buurtbewoners lid werden en de wedstrijden gingen bezoeken. Davo kreeg vaste grond onder de voeten in de wijk het Roode dorp.Tenslotte staat ook op de foto de heer Henk Hietbrink die later jarenlang de secretaris is geweest van Davo en een broer van mijn opa en zijn zoon de heren H en H Wesselink. Ik ben nieuwsgierig of oud-leden spelers van de foto herkennen. Ik kan mij nog goed herinneren dat mijn dubbelleven een aanvang nam.Wat er toen gebeurde was van invloed op de ontwikkeling van mijn sportieve gevoelens voor zowel Sallandia als voor Davo. Eerst ging ik mee naar Davo om naar verrichtingen van mijn vader en broers te kijken. Later stond mijn vader op de zaterdagmiddagen langs de lijn bij Sallandia. Vervolgens gingen wij samen om de week naar Davo en Sallandia. Gezien het aantal bezoekers die de wedstrijden bijwoonden kunt u afleiden dat het er spannend aan toe ging. Ik schat het aantal toch op een gemiddelde van zo'n 800 stuks of soms iets meer.
Wat ook belangrijk is om te vermelden, en dat zeer zeker heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van mijn clubliefde zijn de gezellige druk bezochte feestavonden die beide verenigingen jaarlijks organiseerden. Veel jongens en meisjes hebben elkaar daar leren kennen. Deze avonden vonden plaats in zalen zoals de Buitensociteit op De Worp, het St Josepf gebouw in de Brinkpoortstraat of Het Help U Zelfen ( Nu een rouwcentrum )
Nadat mijn vader was gestopt met voetballen werd hij gevraagd of hij plaats wilde nemen in de elftallcommissie, Omdat op het terrein naast het Borgelerbad waar toen gespeeld werd alleen twee kleedkamers aanwezig waren, van een bestuurskamer had men nog niet gehoord, werd er afwisselend bij de leden thuis vergaderd. Het waren dikwijls boeiende enerverende bijeenkomsten dat kan ik mij nog herinneren als de dag van gisteren. Ook kreeg ik aardig wat te horen en verruimde het mijn inzicht op hetgeen er zoal speelde in niet alleen de de voetbalvereniging Davo maar ook bij de overige clubs. Vooral rondom de tijd dat er overschrijvingen plaats vonden liepen de emoties soms hoog op. Wat dat aangaat zijn de in principe tijden niet veel veranderd. Ondermeer was ook een belangrijk lid van deze commissie de Heer Jan Geels.
Heer Mulder ik hoop u iets wijzer te hebben gemaakt en dat u met de informatie iets kunt toevoegen aan de historie van uw club die ik levenslang in mijn hart heb gesloten.
Gezien de sportieve resultaten die er nu worden geboekt verwacht ik Davo over enige tijd weer aan te treffen op de plaats waar zij hoort, nl. in de top van de 3e klasse van de KNVB. Veel succes.
Groetend
B.J.Overweg
Melissant
Successen bij Federatie Jaarwisselingstoernooi
Davo A1 en Davo C1 beiden naar de finalepoule !!!
Vandaag - maandag 28 december - kwamen de junioren in actie op het Jaarwisselingstoernooi in sporthal de Kroon. Davo C1 speelde 's morgens in een poule met Schalkhaar C1 en Helios C1.  Schalkhaar C1 was ruim een uur te laat door een eigen fout in de tijd en daarom werd er besloten dat Davo C1 2x 20 min tegen Helios C1 zou spelen.
De 1e 20 minuten werd het 5-2 voor Davo C1 en de 2e 20 minuten werd het 3-3,  waardoor Davo C1 naar de finalepoule gaat. Deze wordt afgewerkt op woensdag 30 december vanaf 9.00 uur. De spelers moeten om half 08.30 in sporthal de Kroon  zijn.
's Middags kwam Davo A1 in actie. De eerste wedstrijd werd er tegen IJsselstreek A1 met 3-3 gelijkgespeeld na een 1-3 achterstand. Het 2e duel werd met 3-0 gewonnen van Sp. Overwetering A1. Het laatste duel tegen ABS A1 eindigde in 2-2. Door deze uitslagen gaat Davo A1 op doelsaldo naar de finalepoule. Deze wordt afgewerkt op woensdag 30 december vanaf 13.40 uur. Spelers om 13.00 uur aanwezig in de sporthal.
Beide teams van harte gefeliciteerd en veel succes woensdag !

Davo uitgeschakeld met 3 nederlagen

Davo heeft de finalepoule van het Jaarwisselingtoernooi niet weten te bereiken. In de poule des doods eindigde Davo met 3 nederlagen als nummer laatst in de poule.
De eerste wedstrijd tegen Kon. UD speelde Davo heel verdienstelijk en was zelfs de ploeg met veruit de meeste kansen. Toch werd er een 1-2 nederlaag geleden. De tweede wedstrijd tegen RDC was al stukken minder. Davo had wel enorm veel balbezit, maar wist niets te creeëren. De tegenstander liet een stuk effectiviteit zien en won dan ook met 0-4. De laatste wedstrijd tegen De Gazelle ging nergens meer om. Beide teams hadden hun eerste 2 poulewedstrijden al verloren. Davo liet zich wel heel gemakkelijk naar de slachtbank leiden en verloor dan ook verdiend met 1-4.
Dit Jaarwisselingtoernooi is geen succes geworden voor Davo, ofschoon het een team had met veel zaalvoetbalervaring.

Davo dames 3e tijdens Jaarwisselingtoernooi, maar een voorbeeld

De verslaggever toog op maandagavond 28 december naar sporthal de Kroon om de verrichtingen van de Davo dames te aanschouwen op het Jaarwisselingtoernooi. Er hadden slechts 3 damesteams ingeschreven. IJsselstreek en de CJV'ers maakten de damespoule compleet. Er werd een hele competitie gespeeld, waardoor elk team elkaar 2x trof. Onze dames begonnen tegen IJsselstreek. Iets wat onwennig de eerste zaalwedstrijd, maar Davo kwam toch op een 1-0 voorsprong. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar de dames van IJsselstreek wisten toch de wedstrijd om te buigen en wonnen enigszins gelukkig met 1-2. Gelijk na de eerste wedstrijd moesten de Davo dames weer aan de bak, en wel tegen favoriet de CJV'ers. De oranjehemden waren veel beter, maar met een fantastische inzet en geweldig keeperswerk van Sharon leek de wedstrijd in 0-0 te eindigen. Echter 10 seconden voor het laatste fluitsignaal werd het dan toch nog 1-0 voor de CJV'ers. Na een wedstrijd pauze volgde het 2e treffen tegen IJsselstreek. Zij verloren met 5-0 van de CJV'ers. Davo tegen IJsselstreek was een gelijkopgaand duel, welke in 0-0 eindigde. De slotwedstrijd voor onze dames tegen de CJV'ers werd een drama voor Thalita. Zij viel uit met een enkelblessure. CJV'ers heerste de wedstrijd en won met 4-0 en werd daarmee de nummer 1. Met bewondering heb ik de verrichtingen van onze dames weten te aanschouwen. Geen onvertogen woord en tot de laatste minuut gewoon blijven voetballen. En dat is ook heel wat waard !
Geen successen voor Davo A1 en Davo C1 in finalepoule

Op voorhand was het natuurlijk al prachtig : beide Davo juniorenteams waren doorgedrongen tot de finalepoule van het Jaarwisselingtoernooi.
Op woensdag 30 december stonden de wedstrijden op het programma. Davo C1 kwam 's morgens in actie. Na afloop van de 4 wedstrijden was trainer Roy Moespot duidelijk in zijn commentaar : "Helaas werd er niet zo goed gevoetbald als maandag , maar gezien de tegenstanders is dit niet echt een slecht resultaat.  Er had wel meer ingezeten." Uiteindelijk werd Davo C1 nummer 3.
De uitslagen :
1e wedstrijd Davo - Sp Deventer 0-4
2e wedstrijd CJV'ers - Davo 0-2
3e wedstrijd Diepenveen - Davo 3-1
4e wedstrijd Davo - Overwetering 1-1
's Middag kwam Davo A1 in actie. Het opende tegen de latere winnaar Schalkaar A1. Na een 4-0 achterstand kwam men nog wel terug tot 4-2. Het 2e duel werd een afgang. Tegen Kon. UD werd met 8-0 verloren. De coaches Andy Kartutu en Herman Scholten vonden dit absoluut Davo onwaardig. De 3e wedstrijd een zeer gretig Davo A1. Tegenstander Sallandia A1 - op dat moment nog kanshebber voor de titel - werd op een 4-0 nederlaag getracteerd. En indien de laatste wedstrijd tegen ABS A1 zou worden gewonnen, dan zat er nog een prima eindklassering in. Helaas gebeurde dit niet. Het was te slap allemaal.
Maar goed, 2 teams in de finalepoule daar kunnen we best trots op zijn.Week 01
Davo D1 : eerste en een tweede plek in de zaal

Zaterdagmorgen 02 januari. Om 06.30 uur loopt de wekker af. Terwijl praktisch heel Nederland na de oliebollen, appelflappen en champagne nog op één oor ligt, moeten de spelers, leiders en ouders van het 1e team van Davo D1 hun bed al verlaten. Buiten vriest het 5 graden. Aangekomen bij de zaal staat de koffie al te pruttelen, worden de nieuwjaarswensen uitgedeeld en maken de spelers zich op voor de eerste wedstrijd. Tegen Turkse Kracht werd er verloren met 2-1, maar de wedstrijden daarop ging het velen malen beter. Er werd leuk gevoetbald en spelers hadden nu meer in de gaten, hoe je nou precies moet zaalvoetballen. Er volgden 3 overwinningen. Tegen Kon. UD D2 werd het 1-0, tegen Helios D2 werd het 2-1 en tegen Diepenveen D2 werd het 2-0. Al met al een prima 2e plaats.
Om 10.00 uur was het andere D1 team van Davo aan de beurt. Zij deden het prima. Alle wedstrijden werden gewonnen en dat betekende uiteraard de 1e plaats. Tegen Turkse Kracht D1 werd met 2-1 gewonnen, met 3-0 werd er gezegevierd tegen Kon. UD D2, vervolgens was Davo D1 te sterk voor Helios D2 : 2-0 en de laatste wedstrijd werd met 1-0 gewonnen van Diepenveen D2.
Gewijzigd trainingsschema : Davo D2 naar de dinsdag en donderdag

Op dinsdag 12 januari beginnen de trainingen voor de jeugd weer. Er zijn enkele wijzigingen. Davo D2 gaat naar de dinsdag en donderdag van 17.45 uur tot 18.45 uur. De tijden van Davo D1 zijn ook veranderd. Op dinsdag en donderdag trainen zij van 17.45 uur tot 18.45 uur. Davo C1 traint een kwartier korter. Op dinsdag en donderdag trainen zij van 18.45 uur tot 20.00 uur. Voor het overige is alles ongewijzigd.

Vriendschap en verbroedering in Deventer amateurvoetbal
Aftrap van wintertoernooi om Telstar Cup

Op sportcomplex ‘de Schoapenweide’ wordt op zondag 10 januari 2010, voorafgaande aan de openingswedstrijd Activia-IJsselstreek om 14.00 uur, de aftrap verricht van de officieuze Deventer voetbalkampioenschappen, de Telstar Cup. Aan het vriendschappelijke wintertoernooi, dat verbroedering en samenwerking binnen het Deventer amateurvoetbal als doelstelling heeft, doen de komende vier weken veertien van de achttien plaatselijke amateurclubs mee.
Na een aantal officiële plichtplegingen en toespraken in het clubhuis van Activia aan de Vermeersweg op De Worp zal onder de toeschouwers bij het openingsduel een waardebon, te besteden bij hoofdsponsor Telstar Sports & Fashion, worden verloot. Bovendien zal er onder de supporters een aantal ballen worden verdeeld. Behalve de openingswedstrijd Activia-IJsselstreek wordt komende zondag in het kader van de Telstar Cup ook het duel tussen Schalkhaar en Colmschate (14.00 uur te Schalkhaar) gespeeld.  
De veertien deelnemende clubs zijn verdeeld over drie poules en zullen in de periode van zondag 10 tot en met zondag 31 januari 2010 hun poulewedstrijden afwerken; de halve finales zijn voor donderdagavond 4 februari gepland en de finale op zaterdag 6 of zondag 7 februari 2010. Ook de Deventer Scheidsrechters Vereniging is betrokken bij het toernooi; zij voorziet alle wedstrijden van deskundige arbitrage.
Sportbedrijf Deventer heeft in het kader van de sportieve gedachte een Fair Play Cup beschikbaar gesteld. Het inschrijfgeld van de deelnemende clubs wordt verdubbeld door hoofdsponsor Telstar Sports & Fashion en komt volledig ten goede van de Gehandicaptensport Deventer. Telstar stelt vanzelfsprekend ook de hoofdprijs voor de uiteindelijke kampioen, de Telstar Cup, beschikbaar.
Davo speelt in poule C. Het programma van die poule luidt :
zo 10 januari 2010 - 14:00 Schalkhaar - Colmschate
do 14 januari 2010 - 20:00 Schalkhaar - Davo
do 14 januari 2010 - 20:00 RDC - Diepenveen
zo 17 januari 2010 - 14:00 Davo - Diepenveen
wo 20 januari 2010 - 20:00 Diepenveen - Colmschate
do 21 januari 2010 - 20:00 RDC - Davo
zo 24 januari 2010 - 14:00 Davo - Colmschate
zo 24 januari 2010 - 14:00 Schalkhaar - RDC
do 28 januari 2010 - 20:00 Diepenveen - Schalkhaar
za 30 januari 2010 - 20:00 Colmschate - RDC
Telstar Cup in zijn geheel afgelast

De organisatie van de Telstar Cup heeft vanavond - 5 januari - besloten om het vriendschappelijke wintertoernooi, waaraan veertien van de achttien Deventer amateurclubs zouden deelnemen, in zijn geheel af te gelasten. Komende zondag zouden de eerste duels in het kader van de officieuze Deventer voetbalkampioenschappen worden gespeeld, maar door de winterse omstandigheden zijn de velden van de amateurclubs niet bespeelbaar en de verwachting is dat dit de komende weken niet anders zal zijn.
De deelnemende clubs zullen zo spoedig mogelijk worden geinformeerd over de afgelasting, zodat er eventueel nog naar een andere invulling van de voorbereiding op de tweede seizoenshelft kan worden gezocht. Vertegenwoordigers van de clubs zullen bovendien worden uitgenodigd voor een sessie waarin zal worden gebrainstormd over een andere opzet van het breed gesteunde initiatief. Ook vorig jaar kon de eerste editie van het toernooi door extreem winterse weersomstandigheden namelijk geen doorgang vinden.
(bron : www.deventervoetbal.nl)

Davo D2 behaalt 2x een 2e plaats in de zaal


Vandaag - zaterdag 2 januari - moest Davo D2 aantreden in sporthal De Scheg voor het winterzaalvoetbaltoernooi. De prestatie die Davo D2 leverde op het Karel Lasche toernooi door een goede 2e plek te veroveren (2x winst en 2x gelijk, geen tegendoelpunten in het hele toernooi) zorgde voor een goede sfeer in het team. We waren ingedeeld in poule D11 met de ploegen Kon. U.D. D4M, Colmschate D4, De Gazelle D2M en de CJV'ers D2. Op papier een leuke poule waar misschien wel resultaat uit  valt te halen. We begonnen de eerste wedstrijd tegen Kon. U.D. D4M. We kwamen op een 0-1 achterstand. Davo D2 werd toen wakker en Dylan van de Berg scoorde een fantastische hattrick! Daardoor wonnen we de eerste wedstrijd met 3-1! De volgende wedstrijd was tegen de CJV'ers D2. Wederom speelden we tegen een damesteam. Van te voren dacht ik persoonlijk aan een lastige wedstrijd. Dat kwam ook uit. We wonnen wel maar met de nodige moeite. Het werd 1-2 in het voordeel van Davo D2. Voor Davo D2 scoorde Dylan van de Berg en Mike Meyer. Op dat moment was Davo D2 koploper in de poule, want de concurrentie had al punten verspeeld. De 3e wedstrijd speelden we tegen Colmschate D4. Het was een wedstrijd vol kansen voor Davo D2. Helaas voor ons kwamen we niet verder dan een 0-0. Ondanks dit gelijke spel stonden we nog steeds eerste. Want De Gazelle D2M speelde voor de 2e keer gelijk. Met alles nog in eigen hand speelden we de laatste wedstrijd, een echte finale, tegen De Gazelle D2M. Davo D2 had genoeg aan een gelijkspel om als winnaar te eindigen in de poule. De wedstrijd ging gelijk op en De Gazelle D2M die nog geen gevaarlijke kansen hadden gecreëerd brachten tot mijn grote verbazing 2 jongens in het veld. Ik wist niet wat ik zag, want als je op papier als een meisjes team staat ingeschreven is het belachelijk om 2 jongens in het veld te zetten. En als kers op de taart scoorde 1 van die jongens vlak voor tijd de 1-0 voor De Gazelle D2M. Met in het achterhoofd dat Dylan van de Berg een paar minuten eerder werd gevloerd door een De Gazelle verdediger in het Gazelle doelgebied en de scheidsrechter, op dat moment de leider van Gazelle, die liet de wedstrijd gewoon doorgaan. Ik en het team voelden ons bestolen. Door deze nederlaag steeg De Gazelle D2M naar plek nummer 1 boven ons. 1 punt verschil.  Als je op zo'n manier moet winnen dan is dat ontzettend flauw tegenover een stel kinderen. Maar ja wij hielden de eer aan onszelf en verlieten de sporthal op een Davo waardige manier! Ik vind dat wij de morele winnaars zijn en ontzettend trots op onszelf kunnen zijn! Klasse Team A. ik ben enorm trots op jullie!!!

Nog vol van de vorige wedstrijd moest team B van Davo D2 aantreden in De Scheg. We hielden dezelfde tegenstanders als het andere team van Davo D2 alleen speelden tegen we tegen de B teams. We begonnen dus wederom tegen Kon. U.D. D4M. Deze wedstrijd ging volledig terecht verloren met 1-2. Jammer maar toch de kop omhoog houden was het motto! De 2e wedstrijd speelden we tegen de CJV'ers D2. Deze wedstrijd werd wel gewonnen met 0-1. wedstrijd nummer 3 speelden we tegen Colmschate D4. Ook deze wedstrijd wonnen we met 1-0. Nu konden we weer naar boven kijken en we deden ook weer mee om de eerste plaats. Voor de laatste wedstrijd moesten we aantreden tegen De Gazelle D2M. De Gazelle D2M die al uitgeschakeld waren voor de eerste plek bestond nu wel uit allemaal meisjes. Vreemd hé? Ons doel was duidelijk: zelf winnen en maar hopen dat Kon. U.D. D4M punten zou verspelen tegen de CJV'ers D2. We speelden aardig goed en we creëerden genoeg kansen om de wedstrijd te beslissen. Wonderbaarlijk bleef het 0-0. Heel jammer want Kon. U.D. D4M was nu al bijna zeker winnaar in de poule. Toch hoopte ik dat wij nog eerste konden worden, dat was nog mogelijk want als Kon. U.D. D4M met meer dan 2 doelpunten zou verliezen zegevierden wij! De wedstrijd van CJV'ers D2 - Kon. U.D. D4M eindigde verrassend in een 1-0 overwinning voor CJV'ers D2. Helaas hadden we weer geen geluk. Davo D2 en Kon. U.D. D4M hadden evenveel punten en hetzelfde doelsaldo. Als je dan gaat kijken naar het onderlinge resultaat, dan verlies je van Kon. U.D. D4M. Dan denken we weer  terug aan de eerste wedstrijd die verloren ging met 1-2. Toch weer 2e geworden en dat is ook weer een goede prestatie! Wederom ben ik erg trots dat we weer meegedaan hebben om de eerste plek tot het einde. Klasse Davo D2B.
Na een lange dag in de sporthal(11.30 tot 16.30) ging ook ik naar huis toe. Met gemengde gevoelens. Je weet dat je team het geweldig heeft gedaan maat ook baal je enorm dat je 2x net niet eerste wordt. De positieve dingen nemen we natuurlijk mee naar de competitie, want wat ik in de zaal heb gezien dat bewijst zeker  dat Davo D2 een hele leuke ploeg is die ook leuk voetbal kan laten zien.
Ik wens iedereen nog de beste wensen voor 2010 en tot op het voetbalveld!

Youri Mulder
Trainer Davo D2
Oud papier op zaterdag 09 januari

Op zaterdag 09 januari kan iedereen het oude papier weer brengen naar Davo. De container staat klaar.
Week 02
Jeugdtrainingen afgelast

Het winterweer houdt Nederland in zijn greep. De velden zijn onbespeelbaar en de kou heeft toegeslagen. Daarom is er besloten om alle jeugdtrainingen van dinsdag 12 januari, woensdag 13 januari en donderdag 14 januari NIET door te laten gaan. Op de vergadering van dinsdag 12 januari gaan bestuur en jeugdcommissie bekijken, welke alternatieven er deze maand voorhanden zijn. Blijf de website dus volgen.
Vergadering jeugdkader

Op dinsdag 19 januari is er een vergadering van alle jeugdtrainers en jeugdleiders met de jeugdcommissie. De aanvang is om 20.00 uur.
Nieuwjaarstoespraak voorzitter

Dames en heren, ik heet u namens het bestuur van harte welkom op de nieuwjaarsreceptie van Davo.
Weer een jaar voorbij en over het algemeen een rustig jaar voor Davo. Maar wel een jaar waarin wij een absoluut dieptepunt meemaakten. In februari overleed op 7-jarig leeftijd onze F speler Riad Musliu na een ziekbed. Dan staat alles wel in een heel schril contrast.
Toch overheersten er veel mooie dingen. We maakten mooie momenten mee bij de jeugd, waar 3 Davo teams de bekerfinale haalden en er 2 wisten te winnen, namelijk de B1 en de E1. Met name de finale bij E1 was wellicht één van de mooiste Davo momenten van 2009. Daarnaast behaalden Davo zaalteam, Davo B1, Davo C1 en Davo D1 de titel.
Maar het paradepaardje is toch Davo 1. In de winterstop nog soeverein bovenaan, maar 3 nederlagen op rij gooiden roet in het eten. Wat volgde was een nacompetitie die Davo nog nooit heeft gewonnen.
Het imago van Davo heeft tijdens het grote Davo jeugdtoernooi op de dag na Hemelvaart enorm veel goodwill opgeleverd. Teams kwamen uit heel Nederland en Duitsland. De hele club was in touw en zo hoort het ook.
Mooi was ook dat in januari het damesvoetbal weer terugkeerde bij Davo. Een meerwaarde voor de club en dat moeten we koesteren.
Aangekomen bij dit seizoen, is in ieder geval mijn intentie om door te groeien. Ik hoef u niet te vertellen dat stilstand achteruitgang betekent. Doorgroeien doe je binnen de club op diverse manieren. Ik wil de druk niet bij ons 1e elftal opleggen, maar nu er door de komst van de Topklasse 2 teams rechtstreeks promoveren naar de 4e klasse, dan mag het duidelijk zijn dat Davo gezien haar capaciteiten daarbij moet zijn. Via de achterdeur kan er via de nacompetitie nog worden gepromoveerd en Davo heeft met een fantastische reeks met 15 uit 5 de 2e periodetitel voor het grijpen. Doorgroeien doe je ook door je imago te verbeteren. Davo heeft in het bekertreffen tegen Rohda Raalte een geweldige indruk achtergelaten. Als de website van Rohda Raalte schrijft :
Verder ook een groot compliment aan het adres van de Davo-aanhang. Men bleef rustig, kalm en netjes langs de lijn. Davo, ik zal deze sympathieke, technisch voetballende ploeg de rest van het seizoen blijven volgen en ik wens ze heel veel succes toe in de reguliere competitie. Want één ding staat voor mij vast, deze ploeg kan moeiteloos mee in de derde klasse. Kortom: Rohda Raalte bekert verder, maar de complimenten zijn voor Davo.
Ik ben trotst op de grote aanhang van Davo. Bij het bezoeken van alle wedstrijden van Davo 1 laten zij een voortreffelijke indruk achter. Van tegenstanders heb ik wel anders gezien. Ook dit is imago.
Doorgroeien doe je ook in de jeugdafdeling. Het aannamebeleid is er zo op gericht dat spelers moeten passen binnen de club. Een nette jeugdafdeling is een vereiste, dit geldt uiteraard ook bij de senioren.
De jeugdteams zijn herkenbaar, ik zie meer betrokkenheid bij de ouders. Onze jeugdafdeling moet qua ledental stijgen,  al zal dit door financiële impulsen moeten komen.
Doorgroeien doe je ook met het kader. Op veel posities zijn er nog gaten en dat komt de kwaliteit niet ten goede. Het gemis van een wedstrijdsecretaris seniorenvoetbal bijvoorbeeld. Slecht voor de communicatie e.d. binnen het seniorenvoetbal. Daarentegen is wel winst geboekt bij de jeugdtrainers en jeugdleiders en het barpersoneel.
Doorgroeien doe je ook om meer sponsorinkomsten binnen te halen. Tijdens een discussieavond vorige maand hebben Eric Whittie en Ron Brussaard aangegeven dat zij de kar gaan trekken om de sponsorinkomsten te vergroten. Daarbij hoort ook de Club van 50, het ledental daarvan is veel te laag, terwijl de inkomsten daarvan goed terechtkomen.
Verder wil ik nog een aantal relevante zaken aanhalen.
We zijn eindelijk in gesprek met de gemeente over de parkeerproblematiek na de komst van het ziekenhuis. Er liggen voorstellen klaar en ik verwacht binnen een half jaar dat e.e.a. is afgerond. Dit geldt met name voor het parkeren overdag. In het weekend is het namelijk nauwelijks de controleren en 's avonds vallen de problemen mee. Hoofdzaak is dat onze vrijwilligers overdag fatsoenlijk kunnen parkeren. We wachten af.
Verder volgen we de ontwikkelingen met betrekking tot fusies van voetbalverenigingen in Deventer. De gemeente wil verenigingen tegemoet komen, indien zij gaan fuseren. Op de Zandweerd zijn CJV'ers en Sp. Deventer in gesprek en zoeken Sallandia en WWV toenadering. En hoe zit het op sportpark de Rielerenk ? Een streep door de rekening is in ieder geval dat het geplande kunstgrasveld niet doorgaat i.v.m. de bezuinigingen van de gemeente. Een slechte en eigenlijk schandalige zaak dat er op de sport bezuinigd wordt. Zelfs 1 kunstgrasveld voor 4 verenigingen is blijkbaar al teveel.
En moeten we initiatieven nemen tot een fusie ? Ik zeg nee. Alhoewel we bestuurlijk gezien na hectische perioden weer redelijk door één deur kunnen met de overige Rielerenkverenigingen, kies ik toch voor Davo zoals het nu is.  Met onze eigen club in een gezonde situatie op naar de honderd jaar. Maar goed, tien jaar vooruit kijken is ook moeilijk. We zijn momenteel financieel kerngezond, schuldenvrij en clubhuis en kleedkamers is ons eigendom,  ons ledental trekt bij de jeugd weer aan en we hebben een talentvolle groep met daarbij een goede trainer die tot en met 2012 vastligt. We kunnen dus voorlopig vooruit. En in de jeugd zit talent.
Ook wil ik u vermelden dat 2 ex Davo jeugdspelers een contract bij een profclub hebben getekend. Joey Suk bij GA Eagles en Tanju Sahin bij Orduspor in Turkijë. Dit heeft Davo duizenden euro's aan opleidingsvergoeding opgeleverd.
Maar Davo is meer dan alleen maar voetbal. Dat moet zo blijven. De activiteitencommissie zie ik als een belangrijke schakel binnen de club. Onze avonden met activiteiten worden goed bezocht en zorgt voor een goede saamhorigheid. Het sterke koesteren en op zoek gaan naar vernieuwingen.
Doorgroeien doe je ook door op zoek te gaan naar vernieuwingen. Dat doe je door de jeugd meer bij tal van zaken te betrekken. Gelukkig zie ik de jeugd al heel wat doen voor de club. Meegroeien in de huidige tijd.
Kortom, als we met meer mensen de schouders eronder zetten en elkaar respectvol behandelen, dan is Davo gewoon een fantastische club.
Ik wens u allen namens het bestuur een gelukkig, maar bovenal gezond 2010 toe.

Edwin Mulder
Voorzitter Davo

Arthur Ziombra gehuldigd voor 25 jarig lidmaatschap

Zaterdagavond 09 januari : het weer is bar en boos en het bestuur moest maar afwachten of er voldoende animo was onder de leden om de nieuwjaarsreceptie te bezoeken. Velen trotseerden het weer en kwamen op de eerste bijeenkomst van het jaar elkaar de hand schudden. Een lekker gevuld clubhuis, een prima sfeer en Moespot Drive In zorgde voor de gezellige muzikale omlijsting. Voorzitter Edwin Mulder huldigde Arthur Ziombra voor zijn 25-jarig lidmaatschap van Davo. Edwin Mulder prees de 36-jarige Arthur Ziombra dat hij de vereniging altijd trouw is gebleven en nog steeds als vrijwilliger binnen de club werkzaam is.
Pupillen trainen komende week in de zaal, junioren weer het veld op

In verband met de gesteldheid van de velden kunnen niet alle jeugdteams op het veld trainen. Vandaar dat de komende week als volgt wordt getraind :
Dinsdag 19 januari : Davo A1 traint op veld 19.00 uur
Dinsdag 19 januari : Davo C1 traint op veld 18.00 uur
Dinsdag 19 januari : Davo D1 traint in de Deltaschool 19.00 uur
Dinsdag 19 januari : Davo D2 traint in de Deltaschool 18.00 uur
Woensdag 20 januari : Davo E2 traint in de Enkschool 19.00 uur
Woensdag 20 januari : Davo F2 traint in de Enkschool 18.00 uur
Woensdag 20 januari : Davo F3 traint in de Enkschool 17.00 uur
Donderdag 21 januari: Davo A1 traint op veld 19.00 uur
Donderdag 21 januari: Davo C1 traint op veld 18.00 uur
Donderdag 21 januari: Davo E1 traint in de Deltaschool 19.00 uur
Donderdag 21 januari: Davo F1 traint in de Deltaschool 18.00 uur
De situatie wordt per week bekeken, dus blijf de website en teletekst pagina's volgen.

Definitief trainingsschema voorjaar

Wanneer de reguliere trainingen weer beginnen hangt natuurlijk af van het weer en de gesteldheid van de velden. Het schema is wel wat gewijzigd ten opzichte van het najaar. Zo gaat Davo D2 naar de dinsdag en donderdag van 18.00 uur tot 19.00 uur. Davo A1 en Davo C1 blijven op dinsdag en donderdag, maar trainen nu van 19.00 uur tot 20.15 uur. Hierdoor beginnen de selectie en de dames later. Zij vangen de training aan om 20.15 uur.

Topactiviteiten pupillen
Zaterdag 23 januari

Speurtocht op Jacht naar de schat voor E en F pupillen.
Aanwezig Davo 13.30 uur.
Zaterdag 23 januari

Lasergame in Apeldoorn voor de D pupillen.
Vertrek Davo 12.00 uur
Zaterdag 30 januari

Jeugddisco
E en F pupillen van 19.00 uur tot 21.00 uur.
D pupillen van 21.00 tot 23.00 uur.
Bedankje

Vanochtend heb ik het Davo vaantje in goede staat van u ontvangen.Wilt u van mij aannemen,dat naast het er zeer content mee zijn het aanbieden van het vaantje het goede gevoel dat ik altijd heb gehad van de voetbalvereniging Davo steeds bestendigd blijft.
Het geeft tevens aan dat de vereniging op de juiste wijze wordt bestuurd.
nogmaals dank,
vriendelijke groeten
B.J.Overweg
Melissant
Voorlopige voorjaarsindeling pupillen

3e klasse AW
Activia D1
AGOVV D3
Colmschate D2
Davo D1
Emst D1
Epe D3
Helios D2
Teuge SP D1
Turkse Kracht D1
Voorst D1
Wilp D1
4e klasse BI
Activia D3M
CJV 'ers D2M
Davo D2G
De Gazelle D3M
Groen Wit'62 D7
Helios D3
Klarenbeek SC D2
Victoria Boys D3M
Victoria Boys D4M
VIOS V. D5M
Voorwaarts T D4
WSV D7
2e klasse AV
ABS E2
Activia E1
Colmschate E3
Davo E1
Deventer E1
Diepenveen E2
Helios E2
IJsselstreek E1
Koninklijke UD E2D
RDC E1
Schalkhaar E4
Terwolde E1
Turkse Kracht E1
Voorwaarts T E5
3e klasse BK
Cupa E1
Davo E2
Deventer E3
Diepenveen E5
Helios E4
Kon. UD E3
Sallandia E2
Schalkhaar E5
Schalkhaar E8
Schalkhaar E10
Voorst E2
Voorwaarts T E2
Wilp E2
3e klasse BJ
ABS F2
Cupa F1
Davo F1
Helios F3M
Helios F4
Kon. UD F2
Schalkhaar F12
Terwolde F2
Terwolde F1
Voorwaarts T F2
Voorwaarts T F4
4e klasse CN
CJV'ers F2
Davo F3
Diepenveen F8
Helios F5
Helios F6
Lettele F2
RDC F2
Sallandia F3
Schalkhaar F10
Teuge SP F4
Voorwaarts T F6
4e klasse CO
ABS F5
Davo F2
Deventer F7
Diepenveen F9
Go Ahead D. F1
IJsselstreek F1
Kon. UD F3
Lettele F1
Schalkhaar F6
Schalkhaar F9