DAVO NIEUWS
seizoen 2011-2012
Week 52
Davo uitgeschakeld bij Jaarwisselingstoernooi

Het 1e team van Davo is er tijdens het laatste Jaarwisselingstoernooi in sporthal de Scheg niet in geslaagd om de finalepoule te bereiken. In een wel erg sfeerloze ambiance verloor Davo 2 duels en het het 1 duel te winnen.
In de eerste wedstrijd tegen de latere poulewinnaar Activia leek het 0-0 te gaan worden, nadat beide teams goede kansen hadden gemist. Toch wisten de Activianen vlak voor tijd te scoren en daarmee de winst binnen te halen. In het 2e duel van Davo werd er kansloos verloren van Sallandia met 4-1. Bij een 3-0 achterstand scoorde Ahmet Izci de 3-1 en op dat moment had Davo kansen om dichterbij te komen, maar er was te weinig creativiteit. De laatste wedstrijd tegen ABS leverde een verdiende 1-0 zege op door een doelpunt van Jemuel Patty.
Daarmee eindigde Davo als 3e in de poule.
Nieuwjaarsreceptie Davo

Op zaterdag 07 januari a.s. vindt de nieuwjaarsreceptie van Davo plaats. Met de nieuwjaarstoespraak, huldigingen en met muziek van Soeljee Entertainment. Aanvang om 20.00 uur. Uitsluitend toegang voor leden en donateurs vanaf 16 jaar.
Voorlopige voorjaarsindeling jeugd

De jeugd begint na de winterstop met de voorjaarsreeks en dus opnieuw met een halve competitie. Van alle Davo jeugdteams speelt alleen Davo B1 een hele competitie. Het eerste volledige programma staat gepland op zaterdag 28 januari 2012. Verenigingen die deelnemen aan het pupillenzaalvoetbal worden uit het programma gehaald en op een later tijdstip ingepland.
De voorlopige indeling hieronder.
Voetbalhelden worden superhelden voor Stars of Football 2.0

C1000 Hans Kok start vanaf 27 december 2011 met Stars of Football 2.0. De actie bestaat uit een uniek fotoalbum met daarin 36 van de grootste spelers van Nederland. Gedurende een aantal weken geeft C1000 bij iedere 10 euro één van de in totaal 60 Stars of Football kaarten weg. Nog nooit eerder zag je de spelers zo uniek gefotografeerd door Ruud Baan. Een groot aantal zijn nu zelfs in 3D te zien. Ze zijn gefotografeerd als superheld en hebben allemaal een eigen bijnaam gekregen die recht doet aan hun unieke talent.
Ook dit jaar doen er veel topvoetballers uit het Nederlandse voetbal mee aan de actie. Onder andere Klaas-Jan Huntelaar, Rafael van der Vaart, Mark van Bommel, Ricky van Wolfswinkel, Theo Jansen, Dirk Kuyt, Wesley Sneijder, Robin van Persie en Arjen Robben zijn te sparen voor de fans.
Over Stars of Football
De één heeft longen als een paard, de ander een vernietigend schot in beide benen en weer een ander kan zelfs een stukje zweven! Maar wat ze allemaal bindt is een bijzonder talent dat hen heeft geholpen bij het halen van de absolute top. Het Stars of Football verzamelalbum brengt een saluut aan deze helden. Spaar ze allemaal, nu in 3D.
Bij elke €10,- aan boodschappen ontvangen klanten van C1000 Hans Kok een zakje met daarin een Stars of Football stickerkaart. In totaal zijn er 36 verschillende spelers en 60 verschillende stickerkaarten. Van sommige spelers zijn er namelijk meerdere stickerkaarten. Daarnaast zijn er dit jaar speciale stickerkaarten met daarop vier kleine stickertjes. Uniek aan de actie van dit jaar is dat een groot aantal kaarten in 3D zijn. De stickerkaarten kunnen geplakt worden in het verzamelalbum waarbij een 3D brilletje zit bijgesloten. In het verzamelalbum leren we meer over de voetbalheld die op de foto staat. Zo weten we nu dat het favoriete eten van John Heitinga Japans is en dat Ron Vlaar 'The Oak' genoemd wordt door zijn twee meter pure onverzettelijkheid.
Voor meer informatie:
C1000 Hans Kok
0570-519340
Week 02
Huldigingen op zeer druk bezochte nieuwjaarsreceptie
Op de zeer druk bezochte nieuwjaarsreceptie van Davo zijn een 3-tal leden gehuldigd.
Roel Eikelenberg werd gehuldigd voor zijn 60 jarig (!!) lidmaatschap van Davo. Raymond Tuinenga werd gehuldigd voor zijn 25 jarig lidmaatschap van Davo en tenslotte werd Eric Willems benoemd tot lid van verdienste van onze vereniging.
Johan Tervelde (25 jarig lidmaatschap) was helaas verhinderd. Na de nieuwjaarstoespraak van de voorzitter en het officiële gedeelte barstte het feestgedruis los.
Op de foto v.l.n.r. Eric Willems, Raymond Tuinenga en Roel Eikelenberg.
Nieuwjaarstoespraak van de voorzitter

Namens het bestuur van Davo heet ik u van allen welkom op de nieuwjaarsreceptie van onze club. Uiteraard met de beste wensen voor 2012.
Natuurlijk kijken we ook terug op 2011. Het jaar waarin onze leden Andries Steenbergen en Piet Evers overleden. Zij waren respectievelijk 64 jaar en 55 jaar lid van Davo.
In 2011 konden wij 45 nieuwe leden begroeten. Maar het verloop is behoorlijk.
Wij zijn er qua ledental en qua teams niet op vooruit gegaan. Er is sprake van stabiliteit binnen de club.
Onze allergrootste probleem blijft het vrijwilligerskorps. Zo erg zelfs, dat het bestuur in het najaar van 2011 een buitengewone ledenvergadering uitschreef. Ondanks de matige opkomst daarvan, heeft het toch resultaat opgeleverd. Maar de basis is uiterst mager en met name de jeugd moet zich grote zorgen gaan maken. Het paradepaardje van Davo kenmerkt zich in een tekort aan leiders en trainers.  Het is te gek voor woorden en eigenlijk ook doodzonde dat we niet verder kunnen groeien door een tekort aan vrijwilligers. De rekening daarvan zal Davo binnen afzienbare termijn gepresenteerd krijgen. Davo leden zullen hun verantwoordelijkheid moeten nemen.
De leden van 18 tot 30 jaar zijn bij de senioren het best vertegenwoordigd, maar slechts 1 op de 10 daarvan bekleed een functie bij Davo, terwijl de leden tussen 40 en 50 jaar het meest doen voor de club. 1 op de 2 uit die categorie bekleed een functie. Deze cijfers zijn zorgwekkend.
Op voetbalgebied was 2011 absoluut geen slecht jaar voor Davo. Ons 1e team handhaafde zich in het eerste seizoen in de 4e klasse en staat in haar 2e seizoen met de winterstop op een verdienstelijke 2e plek. Denk daarbij, dat de 1e periodetitel op een minuut na werd verspeeld. Verheugend is ook dat Davo een 2e selectieteam heeft gekregen bij de senioren.  Onder leiding van een nieuw aangetrokken trainer , te weten Charles Haulussy presteert het jonge team uitstekend in de reserve 4e klasse.  Opzet moet zijn dat Davo 2 dichter naar Davo 1 gaat toegroeien en dat we één selectie gaan uitdragen.
We hadden gehoopt op een 5e team bij de senioren, maar jammer genoeg bleek dit achteraf niet haalbaar.
De jeugdafdeling behaalde successen. Er stonden maar liefst 4 Davo jeugdteams in de bekerfinale, waarvan 3 teams de KNVB beker wisten te bemachtigen. Het Davo jeugdtoernooi, éénmalig op 1e Paasdag, was het grootste in haar historie en het jeugdkamp misschien wel de beste van de laatste jaren.
Op sponsorgebied loopt Davo duidelijk achter t.o.v. andere verenigingen. Ofschoon het in deze tijd niet eenvoudig is om sponsors te werven, kon toch de echte sprong niet worden gemaakt.
Moespot Electronics stopte na 6 jaren als hoofdsponsor en we moeten het bedrijf zeer erkentelijk zijn voor haar financiële steun aan Davo. Met Q Floor hebben we een zeer waardige nieuwe hoofdsponsor en met de Waagschaal konden we zelfs een subsponsor aantrekken. Er is nu weliswaar een toename van reclameborden en het jeugdtoernooi is door sponsoring kostendekkend. Er wacht een schone taak voor de nieuwe sponsorcommissie.
Davo heeft zich altijd gekenmerkt als een club die financieel gezond is. Dat is nog steeds zo en zelfs nog altijd schuldenvrij. Toch zal het bestuur, zeker in deze tijd, de vinger extra aan de pols gaan houden. De prijzen van de  drank- en etenswaren worden binnenkort verhoogd. Dit heeft alles de maken met stijgende inkoopsprijzen.  Veelal wil men een vergelijking maken met andere verenigingen. Maar dit leert dat wij qua prijzen in het clubhuis en de contributie geen sterke afwijkingen vertonen t.o.v. andere verenigingen.
Hoe zien wij het jaar 2012.  Het bestuur van Davo hanteert nog altijd het beleid dat voetbal de hoofdzaak moet zijn. Dat we daarnaast een clubgevoel hebben, waar het sociale aspect een belangrijke rol in speelt moet enkel positief werken. Denk daarbij aan een uitverkochte 30 Jaar Davo Disco, een druk bezochte kerstbingo en kerstborrel  en de goede sfeer op de zondagmiddagen.  Maar velen van die leden die voor het sociale komen, zullen toch echt hun handen uit de mouwen moeten steken om het voetbal bij Davo te waarborgen.
Het contract met onze hoofdtrainer Eric Whittie loopt nog door tot juli 2013 en met 2e trainer Charles Haulussy wordt deze maand gesproken. Berry Westervoorde is onze nieuwe verzorger/masseur. Hij volgt momenteel een cursus. Bij de jeugd is er een nieuwe jeugdcommissie, die geleidelijk naar zelfstandigheid zal moeten. Tevens hebben een 3-tal leden zich aangemeld om een sponsorcommissie te vormen.
Hoe zal de nabije toekomst van Davo eruit gaan zien ?  We volgen de ontwikkelingen binnen het Deventer voetbal zeer nauwlettend.  Het is bekend hoe de gemeente denkt over het aantal voetbalverenigingen binnen de stadsgrenzen.  Minder verenigingen en fusies stimuleren. Dit bestuur denkt niet na over een fusie, maar wil het liefst Davo meer op de kaart gaan zetten. Dat kan alleen met hulp van de leden. Dit kan alleen als het vrijwilligerskorps wordt uitgebreid. Iedereen weet hoe kwetsbaar wij zijn.  Uitbreiding van het bestuur is geen noodzaak, maar er valt nog heel wat te verdienen in de jeugdafdeling, bij het barpersoneel en in sponsoring.
Het moet een drive zijn om over 6 jaar als gezonde en vitale vereniging het 100 jarig bestaan te vieren.
Wat ons 1e team betreft zijn er geen eisen opgelegd. Het bestuur streeft naar een gezonde 4e klasser en een doorstroming van onze eigen jeugd. We weten dat we kwaliteit hebben, maar in deze 4e klasse kun je net zo goed nummer 1 als nummer 5 worden. De verschillen zijn zeer gering.
Tot slot wil ik aandacht vragen voor Fair Play.  We verwachten van al onze trainers en leiders dat zij streng toezien op goed gedrag bij hun team. We komen niet negatief in het nieuws en willen dit ook zo houden.  We hebben sinds de invoering van het Fair Play klassement van de KNVB enkele jaren terug nog geen strafpunten gekregen. Alles begint bij jezelf. Toon respect en corrigeer waar nodig.
Rest mij u allen voor vanavond een plezierige avond toe te wensen en voor dit jaar veel geluk, gezondheid en voorspoed voor u en uw naasten.

Edwin Mulder
Voorzitter Davo
Week 03
Vergadering Raad van Elf

Op donderdag 19 januari is er een vergadering voor de leden van de Raad van Elf. De aanvang is om 19.30 uur.

Wanneer ben je vastgespeeld ?

Er komen bij de KNVB district Oost weer veel vragen binnen over het 'vastspelen' van spelers. Hoeveel wedstrijden mag een speler in een 'hoger' elftal meedoen voordat deze is 'vastgespeeld'?
Het betreffende reglementsartikel zegt het volgende:
Een speler die vijftien of meer competitiewedstrijden voor een of meer hogere teams heeft gespeeld in enig seizoen, mag niet meer voor een lager team in competitie- en/of bekerwedstrijden spelen, behoudens dispensatie van het desbetreffende bestuur.
Een speler, die een gedeelte van de wedstrijd heeft gespeeld, wordt in dit verband geacht de gehele wedstrijd te hebben gespeeld.
Week 04
Davo helpt KiTs for the world
Davo heeft voetbalkleding geschonken aan de organisatie KiTs for the world.
KiTs for the World is opgericht in 2010, het doel van KiTs for the World is het leveren van voetbalkleding aan kinderen in landen waar ze niet de basis middelen tot hun beschikking hebben zoals wij hier. Zij kunnen hieraan voldoen door samen te werken met amateur en professionele voetbalclubs in heel Europa.
Faciliteiten naar behoren en nieuwe voetbaltenues zijn voor ons de gewoonste zaak van de wereld. KiTs for the World geeft de gelegenheid tweedehands voetbalkleding te geven aan kinderen die niet zo gefortuneerd zijn en nog nooit hun eigen voetbaltenue hebben gehad. Het doel is gemeenschappen, scholen, en organisaties in ontwikkelingsgebieden te helpen en ook lokale projecten dicht bij huis en in Europa.
Tieners, kinderen en jonge volwassenen zullen door onze bijdrage voorzien worden van één van de basis benodigdheden van het voetbal, en daardoor gemotiveerd worden om samen te werken in teamverband en de sociale verstandhouding te versterken.
De kleding van Davo gaat hoogstwaarschijnlijk naar Zuid Afrika. Davo zal daarentegen weer feedback krijgen middels foto's die opgestuurd zullen worden.

Week 06
Davo Winter Wonderland
Zaterdagmorgen 04 februari 2012 om 10.00 uur. De temperatuur is 12 graden onder nul. Het sportpark ligt er onder de zonneschijn als een plaatje bij. Natuurlijk de tijd om de mooiste Davo winterfoto's te maken.
Algemene ledenvergadering

Op vrijdag 10 februari a.s. vindt de algemene ledenvergadering plaats. Aanvang om 20.00 uur.
Uitsluitend toegankelijk voor leden vanaf 16 jaar.
Agenda :
01.    Opening voorzitter
02.    Ingekomen stukken
03.    Verslag jaarvergadering 2010
04.    Verslag clubkas 2010-2011
05.    Verslag exploitatie 2010-2011
06.    De halfjaarcijfers van 2011-2012
07.    Verslag kascontrole
08.    Verkiezing kascontrole
09.    Verslag jeugdafdeling
10.    Verkiezing bestuur *
11.    Mededelingen
12.    Rondvraag
13.    Sluiting

* Bestuursverkiezing :
Edwin Mulder (voorzitter) is aftredend en herkiesbaar.
Dinie Westervoorde (secretaris) is aftredend en herkiesbaar.
Carla Bruggeman (penningmeester) is aftredend en herkiesbaar.
Henk Jonkman (algemene zaken) is aftredend en herkiesbaar.
(Tegen)kandidaten kunnen zich conform de statuten schriftelijk aanmelden bij de secretaris.

Komende week ook wijziging training

Van maandag 06 februari t/m donderdag 09 februari en van maandag 13 februari t/m donderdag 16 februari zijn er wijzigingen in het trainingsschema.
Hieronder wanneer en waar er wordt getraind :
Davo 1, Davo 2 en Davo B1 trainen op dinsdag en donderdag op de normale tijden in de oefenhoek.
Davo C1 traint donderdag in de Deltaschool van 19.00 uur tot 20.00 uur.
Davo C2G traint donderdag in de Deltaschool van 18.00 uur tot 19.00 uur.
Davo D1 traint donderdag in de Venenschool van 18.00 uur tot 19.00 uur.
Davo D2 traint woensdag in de Enkschool van 19.00 uur tot 20.00 uur.
Davo E1 traint dinsdag in de Venenschool van 19.00 uur tot 20.00 uur.
Davo E2 traint dinsdag in de Venenschool van 18.00 uur tot 19.00 uur.
Davo F1 traint woensdag in de Deltaschool van 18.00 uur tot 19.00 uur.
Davo F2 traint woensdag in de Enkschool van 18.00 uur tot 19.00 uur.

Vergadering Raad van Elf

Op donderdag 09 februari komt de Raad va Elf weer bijeen. Aanvang 19.30 uur.
Week 07
Vrijdag 17 februari : Carnaval bij Davo

Op vrijdag 17 februari vindt de grote carnavalsavond plaats bij Davo. Aanvang om 20.00 uur en uitsluitend toegang voor leden, donateurs en leden van de club van 50 vanaf 16 jaar.
Prijsverhogingen clubhuis

Door stijgende inkoopsprijzen is het bestuur genoodzaakt om de prijzen van drank- en etenswaren te verhogen. Per zondag 12 februari gaan de artikelen met € 0,10 de lucht in.
Bonkaarten kosten vanaf 12 februari € 15,00 en hebben nu een blauwe kleur. De gele bonkaarten blijven geldig.

Bestuur gaat door

Op de algemene ledenvergadering van vrijdag 10 februari jl. is het bestuur herkozen. Er waren geen (tegen)kandidaten.

Vergadering jeugd

Op dinsdag 21 februari is er een vergadering voor alle jeugdtrainers en jeugdleiders met het bestuur en de jeugdcommissie. De aanvang is om 20.00 uur.

Aanpassing speeldagenkalender

Als gevolg van de algehele afgelastingen van de periode van 4 t/m 12 februari 2012 is een aanpassing doorgevoerd in de speeldagenkalender van de competities van de KNVB district Oost voor het restant van het seizoen. In het overzicht is per kalender een nieuw schema weergegeven zoals het programma al is ingeroosterd. Mocht er in de komende weken wederom sprake zijn van algehele afgelastingen, dan zal worden bezien of dit speelplan opnieuw dient te worden aangepast. In dat geval zal via een hernieuwde publicatie een actuele speeldagenkalender worden opgenomen. De competitieleiders zullen de wedstrijdprogramma's, met name voor de competities die onder kalender 1 vallen (25/26 februari), zo snel mogelijk aanpassen en er voor zorg dragen dat de juiste programma's zijn te raadplegen op voetbal.nl en de modules van Sportlink Club.