DAVO NIEUWS
Week 45
Moespot Electronics blijft hoofdsponsor

De firma Moespot Electronics blijft tot en met juni 2011 hoofdsponsor van Davo. Dit is het resultaat van de bespreking die het bestuur met Theo Moespot heeft gevoerd. Deze maand gaat het bestuur gesprekken voeren met de kledingsponsor voor de komende jaren. Hiervoor zijn er 2 kandidaten. Verder wordt met Jacques Souilljee op een later tijdstip verder gesproken over sponsoring.

Ouderavond op vrijdag 7 december

Bestuur en jeugdcommissie organiseren op vrijdag 7 december een ouderavond voor de ouders van onze jeugdspelers. Deze week krijgen de ouders onderstaande brief :
Geachte ouders van onze jeugdspelers,
Ouders en het voetbal van uw zoon/dochter zijn onlosmakend verbonden met elkaar.
Zo ook bij onze vereniging Davo.
Daarom organiseert het bestuur en de jeugdcommissie een ouderavond voor de ouders van onze jeugdspelers.
Deze ouderavond zal plaatsvinden op vrijdag 07 december a.s. om 19.30 uur in ons clubhuis.
Op deze avond wordt een film over Davo vertoond "een week in beeld" uit 2005. Daarin is de club een week lang in al haar facetten gefilmd. Verder geeft hoofd jeugdafdeling Berry Westervoorde een voorlichting over
ouders en voetbal bij Davo : betrokkenheid, wat kun je van elkaar verwachten etc. Aansluitend legt onze hoofdtrainer Eric Whittie (tevens KNVB docent) het e.e.a. uit over jeugdvoetbal.
Ook is er een ontspannend element deze avond.
Al met al de moeite waard lijkt ons ! U toont uw betrokkenheid om op deze avond aanwezig te zijn.
Graag tot vrijdag 07 december a.s !
Met vriendelijke groet,
Edwin Mulder (voorzitter DVV Davo)
Berry Westervoorde (hoofd afdeling jeugd DVV Davo)

Eric Whittie geeft interne cursus voor jeugdkader

Afgelopen dinsdag 6 november is de 2e sessie geweest interne cursus voor het jeugdkader. Deze keer stond een training van Davo D1 op het programma. Elke maand wordt er een sessie gegeven.
Zie onder de foto's :
Week 46
Programma Federatie Jaarwisselingstoernooi in sporthal de Zandweerd is bekend

Davo doet met het 1e, A1 en B1 mee aan het Federatie Jaarwisselingstoernooi in sporthal de Zandweerd.
Davo 1 speelt op zondag 30 december van 15.00 uur tot 17.00 uur in een poule met WWV, Diepenveen en Colmschate. Er zijn 6 poules, waarvan de nummers 1 en de beste nummer 2 naar de finaleronde op zaterdag 5 januari gaan.
Davo A1 speelt op donderdag 27 december van 14.06 uur tot 15.59 uur in een poule met Kon. UD A1, Wesepe A1 en Activia A1. Er zijn 3 A poules, waarvan de nummers 1 en de beste nummer 2 naar de halve finale op zaterdag 29 december gaan.
Davo B1 speelt op vrijdag 28 december van 12.54 uur tot 14.18 uur in een poule met Sallandia B1, Go-Ahead B1 en Colmschate B1. Er zijn 4 B poules. De poulewinnaars en de beste nummer 2 van de vier poules spelen de halve finale op zaterdag 29 december.

Restant Davo - SHE

De KNVB heeft het restant van de gestaakte wedstrijd Davo - SHE vastgesteld op zondag 25 november 14.00 uur. Er zijn nog 55 minuten te spelen bij een 1-1- stand. Op 11 november werd de wedstrijd gestaakt door een blessure van Davo doelman Danny Koers.

Jeugdkadervergadering

Op maandag 19 november is er weer een vergadering voor alle jeugdtrainers en jeugdleiders met de jeugdcommissie. Aanvang om 20.00 uur.

SIRE voert campagne tegen wangedrag ouders

Stichting Ideële Reclame (SIRE) is de campagne 'Geef kinderen hun spel terug' gestart. In de campagne staat de overdreven bemoeizucht van ouders langs de sportvelden centraal.
Uit onderzoek van TNS NIPO komt naar voren dat ruim negentig procent van de ouders met sportende kinderen zich ergert aan het gedrag van andere ouders langs de lijn. Het gaat om het opjutten van kinderen, vloeken, schelden, de scheidsrechter op een verkeerde beslissing wijzen en adviseren van de teamleiding. Vier op de tien ouders denken dat andere ouders zich niet aan hen ergeren. Doel van de campagne is vooral ouders, maar ook begeleiders en coaches, bewust te maken van hun gedrag en de impact ervan op sportende kinderen.
KNVB
De KNVB is bij de voorbereiding van de campagne betrokken geweest. Naast een aantal andere bekende sporters hebben de voetballers Frank de Boer, Ronald de Boer, John van de Brom, Giovanni van Bronckhorst, Pierre van Hooijdonk, Dirk Kuijt, André Ooijer, Edwin van der Sar, Clarence Seedorf, Richard Witschge en Rob Witschge zich als supporter aan de campagne verbonden. De campagne loopt tot en met maart 2008 in verschillende media waaronder radio, televisie en dagbladen.
Meer informatie over de campagne is te vinden op de website van SIRE <http://www.sire.nl/>.

Gesprek bestuur met Eric Whittie

Afgelopen woensdag heeft het bestuur uitgebreid gesproken met onze hoofdtrainer Eric Whittie. Het mag voor iedereen geen verrassing zijn dat Eric Whittie ook het komend seizoen trainer blijft bij Davo. Alhoewel Whittie een 3-jarig contract tekende, wordt er in november geevalueerd. Spelersgroep en bestuur zijn razend enthousiast, maar ook de trainer vertelde het reuze naar de zin te hebben bij Davo. Hij ziet voldoende potentie om Davo hogerop te tillen.
Verder is er over tal van andere zaken gesproken. Whittie verzorgt een maandelijkse interne cursus voor het jeugdkader, gaat hij zich bezighouden met sponsoring en organiseert hij op de eerste zaterdag na de competitie een spectaculaire sportdag voor de jeugd en ouders.
Op vrijdag 7 december is hij spreker op de ouderavond.



Week 47
Wijziging Davo 1  Federatie Jaarwisselingstoernooi

Er is een kleine programmawijziging opgetreden voor Davo 1 :
Poule C (RDC, De Gazelle, Kon. UD en Wesepe) gaat naar de zondag 30 december van 15.00 - 17.00 uur en
Poule E (DAVO, WWV, Diepenveen en Colmschate) gaat naar de zaterdag 29 december van 20.30 - 22.30 uur.

Winterzaalvoetbaltoernooi pupillen

Het programma van het winterzaalvoetbaltoernooi pupillen is bekend.

Sinterklaas komt 1 december naar Davo

Op zaterdag 1 december komt Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten een bezoek brengen aan Davo. Deze middag worden alle spelers van Davo F1, Davo F2, Davo F3 en de mini's verwacht. Aanvang om 14.00 uur, einde 16.00 uur
Week 48
Davo D1 en Davo E3 NAJAARSKAMPIOEN !!

De eerste kampioenen van dit seizoen zijn bekend. Davo D1 en Davo E3 wisten in de najaarsreeks de 1e plaats te bemachtigen en mogen zich zodoende NAJAARSKAMPIOEN noemen. Davo D1 behaalde uit de 11 wedstrijden 30 punten met een indrukwekkend doelsaldo van 72-15. Alleen werd er thuis van Wesepe verloren. De hoogste zege was 15-0 tegen WSV E4.
Davo E3 is ook najaarskampioen geworden. Later in de competitie gekomen en Dinie en Roy Westervoorde hebben er toch een vedienstelijk team van gemaakt. De wedstrijd tegen directe concurrent Colmschate E6 werd met 4-2 gewonnen en met 24 punten uit 8 wedstrijden en een doelsaldo van 68-18 een terechte nummer 1. Beide teams proficiat !

Bericht van de activiteiten/jubileumcommissie

Sylvesterparty :
Kaartverkoop op zondag 2 december (13.00 uur - 17.00 uur) en donderdag 6 december (19.00 - 20.00 uur)
Jubileumfeestavond 12 januari 2008 :
Entreebewijzen afhalen op donderdag 6 december (19.00 - 20.00 uur) en zondag 9 december (13.00 - 17.00 uur)

Karel Lassche Kerstzaalvoetbaltoernooi voor pupillen

De volgende, niet zo leuke mededeling kreeg de jeugdcommissie van Davo : Hierbij informeren wij u dat wij helaas Davo F1 en Davo F3 niet hebben kunnen plaatsen voor het Karel Lassche pupillentoernooi 2007. De belangstelling voor ons toernooi was zo groot, dat wij genoodzaakt zijn om een aantal teams af te moeten laten vallen.
Wel komen deze teams in aanmerking voor een gratis toegangskaartje van de Go-Ahead Eagles.
Wij hopen dat u begrip heeft voor de situatie en houden contact over de verdere voortgang.

Vergadering Raad van Elf

Op donderdag 6 december is er een vergadering van de Raad van Elf. De aanvang is om 20.00 uur.

Zwarte Pieten op de training

Terwijl de pupillen van Davo met hun training bezig waren, kwamen daar ineens 2 Zwarte Pieten ! Zij verstoorden de training, maar maakten veel goed door iedereen pepernoten en een chocoladeletter te geven. Voor een uitgebreide fotoreportage : zie de fotopagina.
Zaterdag 1 december komt Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten bij Davo. Alle F-jes en de mini's worden om 14.00 uur in het clubhuis verwacht. En op 5 december is er uiteraard geen training voor de pupillen.


Week 49
Succesvolle ouderavond

De ouderavond voor de ouders van de jeugdspelers is succesvol verlopen. Het programma was gevarieerd en boeiend. Er werd gestart met de film "Een week Davo", waarin de vereniging in al haar facetten een week lang is gefilmd. Vervolgens was er een power point presentatie over de Davo jeugd door Berry Westervoorde. Na de pauze was het de beurt aan hoofdtrainer Eric Whittie, die interactief bezig ging met de aanwezigen. De avond werd besloten met een kleine quiz. Op de fotopagina een impressie.

Davo E2 en Davo E3 op de bowlingbaan

De najaarskampioenen Davo E2 en Davo E3 zijn zaterdag 8 december een middagje wezen bowlen op de Worp. Na het bowlen was er nog patat eten. Het was een leuke middag voor beide teams. Op de fotopagina een impressie.
Het was een gezellige middag voor Davo E2 en Davo E3
Interne trainerscurus door Eric Whittie op dinsdag 11 december

De 3e sessie van de interne cursus door onze hoofdtrainer staat gepland op dinsdag 11 december, aanvang 18.30 uur. Deze keer is Davo B1 het "proefteam". Alle jeugdtrainers en jeugdleiders worden geacht aanwezig te zijn.

Jeugdkaderbijeenkomst op maandag 17 december

Op maandag 17 december is er een bijeenkomst voor alle jeugdtrainers en jeugdleiders met als thema de winterstop. Aanvang 20.00 uur

Trainingen

De selectie traint op donderdag 20 december voor het laatst. De hervatting vindt plaats op dinsdag 15 januari. De jeugdafdeling traint op 18-19-20 december voor het laatst en zij hervatten de training op 14-15-16 januari.

Enkele feiten op een rij................

- Het oudste lid van Davo is Wim Overvelde. Hij is 86 jaar oud.
- Andries Steenbergen is het langste lid van Davo. In januari wordt hij gehuldigd voor zijn 60 jarig lidmaatschap.
- Ook gehuldigd in januari worden : Dick van der Vegt en Dick Verburgt. Beiden zijn 25 jaar lid.
- Davo heeft in het jaar 2007 maar liefst 60 nieuwe leden erbij gekregen.
- Op dit moment heeft Davo 295 leden.

De top 10 langste lid van Davo

1. Andries Steenbergen
2. Gerrit van den Berg
3. Henk Schepers
4. Roel Eikelenberg
5. Wim Overvelde
6. Wim Siegrist
7. Piet Evers
8. Lucas Brink
9. Jan van der Kaay
10. Jan Steffens
60 jaar lid
58 jaar lid
57 jaar lid
56 jaar lid
53 jaar lid
53 jaar lid
51 jaar lid
39 jaar lid
36 jaar lid
36 jaar lid