DAVO NIEUWS


Week 27
seizoen 2011-2012
Davo lid Andries Steenbergen overleden
Heden bereikte ons het bericht dat Davo lid Andries Steenbergen afgelopen dinsdag 21 juni op 72-jarige leeftijd is overleden.
Andries werd lid van Davo op 01 mei 1947 en was met zijn 64-jarig lidmaatschap het langst lid van onze vereniging.
Buiten het voetbal was hij in het verleden actief in de ontspanningscommissie en als bardienstmedewerker.
Wij wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe met dit verlies.

Bestuur  DVV Davo
Wanneer de indeling van de competitie ?

De afdeling wedstrijden van de KNVB disctrict Oost krijgt na het vrijgeven van de competitie indeling veldvoetbal seizoen 2011/2012 categorie A veel telefoontjes en email of de nummering ook al bekend is. Het heeft geen zin om hierover te bellen of te mailen.  
Hierbij een overzicht van de planning:
De speelnummers van de elftallen die uitkomen in categorie A zijn vanaf 08 juli bekend.  
De indeling van categorie B is vanaf 22 juli bekend. Wanneer de indeling eerder klaar is dan zal deze uiteraard eerder worden vrijgegeven. De verenigingen kunnen tot 8 augustus reageren op deze indeling. De definitieve indeling en het wedstrijdprogramma wordt op 19 augustus vrijgegeven via Sportlink Club en www.voetbal.nl.
Voor de najaarscompetitie pupillenvoetbal worden er in elke regio indelingsbijeenkomsten gehouden.
De indeling en de nummering van het bekerprogramma voor categorie A wordt uiterlijk 16 juli vrijgegeven via Sportlink Club en www.voetbal.nl. De indeling en het programma van de overige bekerprogramma's wordt uiterlijk 1 augustus vrijgegeven via Sportlink Club en www.voetbal.nl

Vergadering jeugdkader

Op maandag 04 juli is er een vergadering voor alle jeugdtrainers en jeugdleiders met het bestuur en de jeugdcommissie.
De aanvang is om 19.30 uur.

Indeling zaalvoetbal

Op de valreep heeft Davo alsnog ingeschreven met een zaalvoetbalteam. De indeling is inmiddels bekend. Davo komt uit in de 3e klasse.

Teams :
Colmschate 2
Davo 1
Go-Ahead 1
Helios 2
Helios 3
Holten 2
IJsselstreek 1
Oranje Boys 2
Schalkhaar 2
SMR 1
Vanja Sport Heeten 1
SV Turkuaz 4
Sporthal
De Scheg
De Scheg
De Scheg
De Kroon
De Kroon
't Mossink (Holten)
Keizerslanden
Speelbrink (Wijhe)
Schalkhaar
't Trefpunt (Gorssel)
Heeten
De Kroon
Week 28
Bekerloting Davo 1

Er is geloot voor de bekerpoules standaardelftallen. Davo treft Klein Dochteren, Socii en Harfsen.
Het programma van de poule luidt als volgt :
Dinsdag 16 augustus
Klein Dochteren - Socii om 19.00 uur
Davo - Harfsen om 19.00 uur
Dinsdag 23 augustus
Harfsen - Klein Dochteren om 18.45 uur
Socii - Davo om 18.45 uur
Zaterdag 27 augustus
Harfsen - Socii om 14.00 uur
Zondag 28 augustus
Klein Dochteren - Davo om 14.00 uur

Davo begint op dinsdag 16 augustus met een thuiswedstrijd tegen zaterdag 4e klasser Harfsen. Een week later volgt het treffen tegen zondag 6e klasser Socii, waar oud Davo trainer Jan Steffens zijn 8e seizoen ingaat als trainer. Tenslotte volgt op zondag 28 augustus de 3e wedstrijd. Alweer uit, dan tegen zondag 6e klasser Klein Dochteren. Een loting die zeker perspectieven biedt voor de volgende ronde.

Indeling jeugdteams bekend

De trainers en leiders van de jeugdafdeling hebben de indeling voor de jeugdteams voor elkaar gemaakt. Deze zijn te lezen op de teampagina's van de jeugdafdeling. Verder is te lezen dat bestuur en jeugdcommissie druk doende zijn om nog enkele trainers en leiders te strikken. Belangstellende leden kunnen zich hiervoor opgeven bij het bestuur.

Voorlopige competitie-indeling pupillen bekend

De KNVB heeft de voorlopige competitie-indeling van de pupillen bekend gemaakt. Let wel, het is een voorlopige indeling. Verenigingen kunnen hiertegen bezwaar maken. De definitieve indeling volgt op 19 augustus. De indeling is te lezen op de teampagina's.

Jeugdkamp 2012 : weer naar Lingen

Bestuur en jeugdkader hebben besloten om het jeugdkamp van 2012 weer in Lingen (Duitsland) te laten plaatsvinden en wel van vrijdag 01 juni 2012 t/m zondag 03 juni 2012.

Start training jeugd

De jeugdtrainingen vangen aan op de volgende data :
Davo B1 op dinsdag 09 augustus om 18.45 uur
Davo C1 op donderdag 18 augutsus om 18.30 uur
Davo C2 op woensdag 17 augustus om 18.00 uur
Davo D1 op donderdag 18 augustus om 17.45 uur
Davo D2 op woensdag 17 augustus om 18.00 uur
Davo E1 op donderdag 18 augustus om 18.30 uur
Davo E2 op woensdag 17 augustus om 18.00 uur
Davo F1 op woensdag 17 augustus om 18.00 uur
Davo F2 op woensdag 17 augustus om 18.00 uur

Oefenwedstrijd Davo 1


Tussen de bekerwedstrijden door speelt Davo 1 nog een oefenwedstrijd. Op zondag 21 augustus speelt Davo thuis tegen Marienheem.
De aanvang is om 14.00 uur.

Week 31
Davo 1 en Davo 2 zijn begonnen aan het nieuwe seizoen

Op zondag 31 juli is de selectie van Davo begonnen aan het seizoen 2011-2012. De 1e en 2e selectie werkten onder leiding van de trainers Eric Whittie en Charles Haulussy hun eerste training af. Ofschoon er een aantal spelers nog op vakantie waren, was de opkomst zeer bevredigend.
De komende weken zal in het teken staan van trainingen. Davo 1 speelt de eerste bekerwedstrijd op dinsdag 16 augustus.
Inleveren pasfoto

Voor de spelerspas moeten de volgende spelers met spoed een pasfoto inleveren :
J. Bosman, A. Karaca, J. Kuipers, D. Leereveld, D. Liefveld, A. Matitaputty, H. Muilerman, R. Stokreef en O. Yilmaz. De pasfoto kan in een enveloppe worden gestuurd naar : DVV Davo, Rolklaver 146, 7422 RC  Deventer. Zet achterop de pasfoto je naam.

Bekerwedstrijden jeugd op de teampagina's

De voorlopig vastgestelde bekerwedstrijden van de jeugdteams staan inmiddels op de teampagina's. Het wordt nog een hele "crime" omdat de scholen in Deventer pas op maandag 05 september a.s. weer beginnen. De kans is dus aanwezig dat er tal van bekerwedstrijden moeten worden verschoven naar een later tijdstip. Blijf de website dus goed volgen !

Vergadering jeugdkader op maandag 15 augustus

Op maandag 15 augustus is er een vergadering voor alle jeugdtrainers  en jeugdleiders met het bestuur en de jeugdcommissie. De aanvang is om 19.30 uur.
Week 32
Wijziging trainingsdag Davo B1

In verband met bekerwedstrijden op dinsdag 16 augustus op de velden van Davo, te weten Davo - Harfsen en Go-Ahead - Witkampers, traint Davo B1 niet op dinsdag 16 augustus maar op maandag 15 augustus van 18.45 uur tot 20.00 uur.

Wijziging voorbereiding Davo 1

De voorbereiding van Davo 1 heeft wijzigingen ondergaan. Zo speelt Davo  1 op zondag 14 augustus een oefenwedstrijd tegen La Premiere in Almelo. De aanvang tegen de kersverse 5e klasser is om 13.30 uur. Op 16 augustus speelt Davo 1 de eerste bekerwedstrijd tegen Harfsen 1. Dit thuisduel begint om 19.00 uur. Op zondag 21 augustus volgt de een oefenduel in en tegen 5e klasser Marienheem.  Aanvang is om 13.00 uur (was 14.00 uur !). De 2e bekerwedstrijd is op dinsdag 23 augustus tegen Socii, waar voormalig Davo trainer Jan Steffens nu werkzaam is. Aanvang om 18.45 uur. De laatste bekerwedstrijd is op zondag 28 augustus in en tegen Klein Dochteren. Aanvang 14.00 uur.

Week 35
Doorbraak binnen het amateurvoetbal

Vanaf nu is mogelijk om amateurvoetbal LIVE te volgen.
Twee studenten aan Universiteit van Tilburg en Fontys, hebben het mogelijk gemaakt om vanaf nu het Nederlandse amateurvoetbal live te volgen. Alle gebeurtenissen in de Topklasse tot en met de 6de klasse zijn nu voor iedereen te volgen in een handig overzicht op www.amatweet.nl . Zo weet de voetballiefhebber direct wat de tussenstand is bij zijn favoriete club of naaste concurrent. Handig in de kantine, langs de lijn op je mobiel of thuis achter de laptop.
Het nieuwe platform maakt gebruik van een speciale filter en unieke #hashtag. Hierdoor worden alle Twitterberichten met de amatweet hashtag real time weergegeven. Iedere club en competitie is gelinkt aan een hashtag. Dit is voor de zaterdag Topklasse #amatweet1 oplopend tot #amatweet213 voor de 6de klasse G in Zuid2.
Alle standaard competities van de KNVB hebben een aparte pagina waarop het live overzicht van de betreffende club / competitie te zien is. Kijk op http://www.amatweet.nl/zoeken/ welke competitie(s) u live wilt volgen. Samen kunnen we er een mooi seizoen van maken. Dus twitter met de betreffende amatweet hashtag voor een live overzicht!
Davo lid Piet Evers overleden
Heden bereikte ons het bericht dat Davo lid Piet Evers op 01 september jl. op 79-jarige leeftijd is overleden.
Hij was maar liefst 55 jaar lid van Davo.
Wij wensen zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen veel sterkte toe met dit verlies.
Komende zondag zal voorafgaand aan de competitiewedstrijd Raalte 1 - Davo 1 een minuut stilte worden gehouden ter nagedachtenis aan Piet Evers.

Bestuur DVV Davo
Week 38
Bekervoetbal

Naar de volgende ronde :
Davo E1
Uitgeschakeld :
Davo 1, Davo 4, Davo C1, Davo C2G, Davo D1, Davo D2, Davo E2, Davo F1 en Davo F2.
Nog afwachten :
Davo 2 speelt op zondag 23 oktober tegen Apeldoornse Boys 2. Beide teams hebben 6 punten, maar Davo 2 moet winnen om in de volgende ronde te komen vanwege een slechter doelsalo.
Davo 3 speelt op zondag 23 oktober tegen Columbia 7 en heeft aan een gelijkspel voldoende voor de volgende ronde.
Davo B1 speelt nog een poulewedstrijd tegen Sp. Deventer B1D. Datum onbekend en een gelijkspel is voldoende voor de volgende ronde.

Grote clubactie

De loten van de Grote Clubactie zijn weer ondergebracht bij onze pupillen. Stel de kinderen niet teleur als zij u vragen een lot te kopen. En… voor de spelers is het extra interessant om veel loten te verkopen, want van ieder verkocht lot mag de spelers zelf
€ 0,50 houden.
Willen de pupillen het aantal verkochte loten doorgeven aan Carla Bruggeman ?

Het vervolg…

Het bestuur heeft afgelopen maandag de extra ledenvergadering over vrijwilligers geëvalueerd.
Op maandag 19 september was er een gesprek met Michael Elshof, Ron Brussaard en Angelo Aalderink. Zij hebben zich opgegeven om een sponsorcommissie te vormen.
Tevens was er die avond een gesprek met Eric Willems. Hij wordt leider van Davo B1.
Diegenen die zich hebben opgegeven voor de bardienst : Christel Klement, Stephan Westervoorde, Roy Westervoorde en de ouders van Dylan v.d. Berg : zij worden ingepland en worden de eerste keer begeleid. Netty Eilander gaat ook op zaterdagochtend bardienst draaien.
Op maandag 26 september is er een vergadering voor het jeugdkader, waarin een nieuw te vormen jeugdcommissie op de agenda staat. Diegenen die zijn benaderd en/of zich hebben opgegeven worden uitgenodigd.
Bij jeugd is Eric Souilljee trainer geworden van Davo F1, Marco Vegelin is leider geworden van Davo D1 en  is Daniëlle van Wingerden leider geworden bij Davo E2.
Voor het klussen bij Davo hebben de heren Natar,  de Roode en Eikelenberg zich opgegeven. Henk Jonkman zal met hun contact opnemen.
Kortom er is beweging in de club gekomen en het bestuur wil deze maand zoveel mogelijk afronden.
Neemt niet weg dat er nog vacatures open zijn. Deze worden gepubliceerd op de website en op het publicatiebord in het clubhuis.

Bericht van de KNVB :

De KNVB en clubs zijn het zat dat de media maandagmorgen wordt gedomineerd door berichten over gestaakte wedstrijden, incidenten en vechtpartijen. Daarvoor beleven veel te veel mensen elk weekeinde plezier aan het amateurvoetbal.
Alle betrokkenen zijn het erover eens dat we ernstige misdragingen van spelers en/of teams moeten uitbannen. De KNVB komt daarom met ingang van het seizoen 2011/'12 met een nieuwe aanpak van excessen.
De voetbalsport wordt met enige regelmaat geconfronteerd met buitensporig geweld, zoals molestaties van scheidsrechters en collectieve vechtpartijen. De problematiek staat niet los van het betaald voetbal. Nagenoeg ieder weekend is op tv te zien dat ook hier het respect voor officials en tegenstanders is afgenomen. Al jaren is de bestrijding van excessen in het amateurvoetbal een speerpunt van het KNVB-beleid, maar tot op heden leidt dit nog niet tot het gewenste resultaat. Het bondsbestuur van de KNVB heeft daarom in januari een KNVB brede taskforce opgericht. Deze taskforce heeft als opdracht om op fundamentele wijze na te denken hoe de strafmaat en tuchtprocedure bij excessen zo effectief mogelijk kan worden ingevuld. Met als uiteindelijk doel de excessen op den duur zoveel mogelijk uit te bannen.
Eind maart heeft de taskforce haar bevindingen voorgelegd aan het bondsbestuur van de KNVB. Deze heeft de set aanbevelingen nagenoeg in zijn geheel overgenomen. Om de nieuwe aanpak te realiseren, moest een deel van de tuchtreglementen worden aangepast. Deze wijzigingen zijn voorgelegd aan de districtsvergaderingen en de algemene vergadering amateurvoetbal, waar ook om steun voor de nieuwe aanpak werd gevraagd. In de algemene vergadering werden de voorstellen unaniem aangenomen. Hiermee geven de clubs aan dat zij de excessen ook zat zijn en zich scharen achter de nieuwe aanpak.
Wat verandert er met ingang van het seizoen 2011/'12? Om te beginnen is de strafmaat verzwaard: spelers die zich bijvoorbeeld schuldig maken aan geweld tegen scheidsrechters, krijgen eerder de maximale straf - ontzetting uit het lidmaatschap - opgelegd. Door de betrokken speler zelf aangebrachte verzachtende omstandigheden kunnen mogelijk leiden tot een lagere straf, variërend van maximaal tien en minimaal drie jaar schorsing. Ook teams die zich schuldig maken aan een collectieve vechtpartij worden sneller uit de competitie genomen. Daarnaast is de termijn van uitspraak van de tuchtcommissie in geval van excessen versneld: van tenminste vier naar maximaal twee weken. Deze winst kunnen we boeken door de zaken zoveel mogelijk mondeling te behandelen. Bovendien legt de tuchtcommissie direct een voorlopige schorsing of opschorting van competitie- en/of bekerwedstrijden op.
Om deze nieuwe aanpak te kunnen realiseren, is het van belang dat de KNVB zo spoedig mogelijk op de hoogte is van eventuele excessen. Buiten de reguliere informatievoorziening wordt in ieder district een speciaal meldpunt ingericht. Direct betrokkenen worden opgeroepen direct melding te maken van een exces bij het district waar de vereniging of scheidsrechter onder valt, zodat de KNVB dit op de eerstvolgende werkdag meteen kan oppakken. Bovendien kan de KNVB met dit meldpunt in contact treden met slachtoffers en hen waar nodig nazorg bieden.
Ieder district heeft een Meldpunt Excessen ingericht waar betrokkenen melding kunnen maken van een exces. Voor district Oost geldt dat het meldpunt te bereiken is op zaterdag en zondag tot 19.00 uur op het telefoonnummer 06-20666623. Een medewerker van de afdeling tuchtzaken van het district Oost zal u op beide dagen tussen 17.00 en 19.00 uur te woord staan en de melding registreren, zodat deze binnen de geldende termijn kan worden afgehandeld.
NB. Een melding naar aanleiding van een exces in een doordeweekse wedstrijd dient u de eerstvolgende werkdag na de wedstrijddag voor 10.00 uur te melden bij de afdeling tuchtzaken, telefoon 0570-664211.

Week 39

Persbericht gemeente Deventer : Probleem trainingsruimte Rielerenk opgelost

Het college heeft besloten de 4 voetbalclubs op sportpark de Rielerenk te voorzien van extra trainingsruimte en korfbalvereniging Devinco een tweede kunstgrasveld te geven. De extra trainingsruimte op de Rielerenk ontstaat door het wedstrijdveld van Go Ahead geschikt gemaakt voor trainingen. De raad moet het collegebesluit nog wel goedkeuren.
Sportwethouder Margriet de Jager: “Met het kunstgrasveld en de aanpassingen van het veld van Go Ahead investeert het college in een goed sportklimaat. Zo draagt de gemeente bij aan een gezonde levensstijl van haar inwoners”
In eerste instantie is onderzocht of de aanleg van een gecombineerd kunstgrasveld voor voetbal en korfbal de vraag van Devinco en de voetbalverenigingen op zou lossen. Omdat de meeste clubs er de voorkeur aan gaven het tweede wedstrijdveld van Go Ahead in te richten als trainingsveld is deze optie verder uitgewerkt. Om het wedstrijdveld van Go Ahead geschikt te maken voor trainingen wordt het veld voorzien van een lichtinstallatie, en bewerkt zodat het regenwater sneller de grond in trekt.
De totale kosten voor de aanpassing van het wedstrijdveld van Go Ahead en de aanleg van een kunstgrasveld voor korfbalclub Devinco, bedragen 220.000 euro. De provincie subsidieert dit project met 134.000 euro. De gemeente Deventer neemt de overige 86.000 euro voor haar rekening.