DAVO NIEUWS
Week 27
Davo zaalteam alsnog in de 3e klasse

De KNVB heeft het verzoek van Davo gehonoreerd om het komend seizoen alsnog in de 3e klasse uit te komen. Eerder had de KNVB Davo in de 4e klasse ingedeeld.
De indeling in de 3e klasse J luidt :
Davo 1, Vanja Sport Heeten 1, RDC 1, RDC 2, RDC 3, RDC 4, Holten 1, Holten 2
Baris Jongeren 4, Turkse Kracht 2, Oranje Boys 2, Schalkhaar 2, Schalkhaar 3

Davo is 605 euro rijker dankzij C1000 clubactie


De C1000 clubactie heeft Davo een behoorlijk prijzengeld opgeleverd. Op maandag 22 juni werden de cheques uitgereikt door C1000 Flora eigenaar Hans Kok. De cheque voor Davo had een waarde van maar liefst 605 euro. En daarmee wil het bestuur iedereen die de muntjes heeft gedeponeerd in de C1000 koker en op Davo heeft gestemd via internet hartelijk voor bedanken.
Hieronder enkele foto's van de uitreiking.
Exclusief interview met hoofdtrainer Eric Whittie
Hoofdtrainer Eric Whittie heeft er 2 seizoenen Davo opzitten. In die 2 seizoenen bereikte Davo tot 2x toe de nacompetitie en wist de stap naar de 4e klasse nog niet te maken. Aan de hand van een serie vragen blikt de oefenmeester 1 terug en blikt vooruit.

JE GAAT NA DE ZOMER HET 3e SEIZOEN IN VAN DAVO. WAT VIND JE VAN DE CLUB ?
Davo gaat  "in je zitten". Het lijkt elk seizoen wel leuker te worden en de samenwerking met alle betrokkenen (spelers, begeleiding, supporters, bestuur) is erg hecht. Dat voelt goed en ik ben dan ook blij dat het bestuur van haar "principe" is afgestapt om een trainer na 3 jaar te vervangen en dat ik daardoor nu nog 3 jaar te gaan heb.

WAARIN SCHIET DAVO IN JOU OGEN TEKORT ?
Dat is lastig, want je bent gauw geneigd dan Davo af te zetten tegen verenigingen op een ander niveau, zeg maar een hoger niveau. Op het niveau waarop Davo nu beweegt is er op technisch vlak niet veel te wensen. De spelers zijn gretig, de faciliteiten zijn goed en er heerst een echte voetbalsfeer. Voor de toekomst wil Davo nog wel iets omhoog en dan moet je eigenlijk nu al investeren in het opvoeren van de gelden voor de randvoorwaarden. Davo is daarin veel te terughoudend en te bescheiden, want het geld ligt (zelfs in deze tijd) nog steeds op straat, we moeten er meer aandacht aan schenken.

JE HEBT VOORDAT JE BIJ DAVO BEGON 2e KLASSE EN HOGER GETRAIND. WAT IS HET WEZENLIJKE VERSCHIL MET DE 5e KLASSE ?
Het niveau van de betere spelers op dat niveau. Er zitten bij Davo in de selectie een aantal spelers die moeiteloos zouden kunnen aansluiten bij het niveau van de gemiddelde speler die ik daar getraind heb, maar de echte toppers met ervaring heeft Davo niet. Op een hoger niveau zie je ook vaak meer variatie in leeftijd in de selectiegroep en ook dat is bij Davo niet zo. De entourage is niet zo verschillend, mede omdat ik altijd bewust heb gekozen voor clubs die bij mij passen. Ik houd van de mentaliteit van de mensen van Davo en de inzet van diverse leden en dat soort clubs heb ik over het algemeen altijd getraind.

BEN JE QUA RESULTAAT TEVREDEN OVER DE EERSTE 2 SEIZOENEN DAVO ?
Zeker. De jongens zijn ontzettend leergierig en kunnen daardoor ook doorgroeien. Het leukste is dat de jeugdspelers het bijna allemaal gered hebben tijdens de overgang van jeugd naar senioren. Er komt weer een aantal talentvolle jongens aan en een aantal van hen wil ik volgend jaar al betrekken bij de training. Het resultaat over beide seizoenen kan alleen maar tot tevredenheid stemmen, zeker als je ziet hoeveel sommige jongens nog moeten leren. Het was wel jammer dat we de promotie hebben gemist en
eigenlijk is dit een vervelend smetje, maar het voetbal wordt steeds stabieler en we zullen vanuit die vastigheid nog kunnen doorgroeien.

WAT VERWACHT JE VAN HET KOMEND SEIZOEN ?
Ik hoop en reken erop dat de trainingsopkomst, die overigens het afgelopen jaar weer hoger was dan het eerste jaar, nog meer toeneemt want dat is het podium waarop we snel kunnen groeien. De groep is qua samenstelling goed uitgebalanceerd en we kunnen een stootje (blessures, schorsingen) opvangen. We zullen elkaar voortdurend scherp moeten houden, met name op het echt willen verbeteren tijdens de trainingen. Je zult zien dat een aantal jongens nog meer "normale" en "logische" dingen zullen gaan doen, gewoon omdat er nu herhaling op herhaling zit.

IS EEN HOGE KLASSERING EEN REEËLE VERWACHTING GEZIEN HET SPELERSMATERIAAL ?
Ja, daar kan ik kort in zijn. Hoewel de Sallandse poule voor mij volstrekt nieuw is moet je gewoon eerlijk zijn. We hebben een leuke, enthousiaste en getalenteerde groep en moeten er vol voor gaan.

DAVO HUNKERT NAAR DE 4e KLASSE, IS HET NU OF NOOIT ?
Nee, natuurlijk niet. Davo is bezig een stabiele situatie neer te zetten en daarin kun je in de toekomst terugvallen op een basis. Dat is beter dan voor kortstondig succes gaan. We hebben in mei ook diverse spelers die naar Davo wilden komen en wellicht een verbetering zouden zijn niet binnengehaald omdat daar verplichtingen aan vast zaten. Gezien de samenstelling van de huidige groep en de ambitie die zij uitstralen ben ik er wel van overtuigd dat we een goede kans maken.

WAT GA JE HET KOMEND SEIZOEN VOOR DE JEUGD BETEKENEN ?
Als eerste wil ik zoals boven al aangegeven jeugd gaan inpassen tijdens de trainingen en daarnaast wil ik weer bezig zijn met de sportdag in mei 2010. Spelers van het 1e zullen bovendien 2 X per jaar een uur training gaan geven aan de jeugd en ik zal ze daarin begeleiden met oefenstof. Ik sta open voor themabijeenkomsten (eens per bijvoorbeeld 2-3 maanden) met de jeugd-
trainers en in mei 2010 zou het goed zijn veel wedstrijden te organiseren voor de jeugd om dan vanaf de lijn met zijn allen te kijken en afstemming te krijgen over : "wat is een talent" , "hoe wordt er gevoetbald" enz. enz.

JE HEBT NOG EEN CONTRACT TOT EN MET 2012. WANNEER IS JOU MISSIE
GESLAAGD ?
Als we er in slagen om:
- de 4e klasse te bereiken en daarin stabiel mee te draaien
- we dit kunnen doen met deze ploeg die we dan kunnen enthousiasmeren om
 bij Davo te blijven
- de jeugd stappen maakt in de trainingsopzet / wedstrijdbegeleiding
 (coaching)
- er meerdere sponsors binnengehaald kunnen worden
Week 28
Davo loot zwaar in de beker

Er is door de KNVB geloot voor de poule-fase van de KNVB beker. Davo treft als tegenstanders stadsgenoot Helios uit de 4e klasse, Heeten uit de 3e klasse en Sp. Teuge uit de 3e klasse zaterdagvoetbal. Geen eenvoudige loting, maar het zullen ongetwijfeld boeiende wedstrijden gaan worden.
Davo begint op dinsdag 18 augustus met een uitwedstrijd tegen Heeten, vervolgens speelt Davo op dinsdag 25 augustus thuis tegen Sp. Teuge. Het mooie affiche Davo - Helios wordt op zondag 30 augustus gespeeld op het Davo complex.

Bericht van de KNVB : Wanneer is de indeling bekend ?

De afdeling wedstrijdzaken wordt overspoeld met e-mails en telefoontjes over de indeling en de nummering van de competitie. Wat is de stand van zaken?
De indelingen  van de standaardteams zaterdag en zondag, vrouwen (tot en met 2e klasse), junioren (tot en met 1e klasse), D-pupillen (tot en met 1e klasse) en de E-pupillen (tot en met de Hoofdklasse) zijn bekend.
Op dit moment zijn de competitieleiders bezig met de nummering van de bovenstaande klassen. Deze nummering zal rond 10 juli klaar zijn. De competities in categorie A starten in het weekend van 5 en 6 september.
De indeling van elftallen/teams uitkomend in de categorie B wordt vanaf half juli vrijgegeven via www.knvb.nl/oost. Verenigingen kunnen dan eventuele op- of aanmerkingen doorgeven. Vanaf half augustus wordt begonnen met de nummering.
Het toewijzen van speelnummers is de basis van het vast te stellen wedstrijdprogramma en kan, nadat speelnummers éénmaal zijn toegewezen, niet meer worden herzien. Het wedstrijdprogramma wordt uiterlijk in week 35 vrijgegeven. De competities in categorie B starten in het weekend van 12 en 13 september.
Het indelen en nummeren van de competitie gaat helaas niet zo snel als iedereen zou willen en de afdeling wedstrijdzaken vraagt hiervoor enig begrip. Zodra de nummering wordt vrijgegeven zullen ook de schema's vrijgegeven worden voor het maken van de jaarprogramma's.

Jeugdkamp 2010 vastgelegd : weer naar Lingen

Het jeugdkamp 2010 zal voor de 5e achtereenvolgende keer plaatsvinden in Lingen (Duitsland). De datum is ook al bekend. Het jeugdkamp vindt plaats van vrijdag 28 mei 2010 tot en met zondag 30 mei 2010. Dit is tevens de afsluiting van het seizoen 2009-2010.
Mooie afsluiting Davo 2 seizoen 2008-2009

Vrijdag 3 juli rond 15.00 uur. Hoosbuien teisteren Nederland, een onvervalst weeralarm wordt uitgegeven en watersporters wordt afgeraden het water op te gaan. Wat had nu net Davo-2 als seizoenafsluiting georganiseerd? Drie maal raden: waterskieen! Vanaf drie uur 's-middags gaat continue het mobieltje van Michael "geen gezeik" van Dijk. "Gaat het door? Zal ik tijdens het waterskieen een regenpak aantrekken? Ik mag van mijn moeder niet waterskieen als het bliksemt" waren zo maar een paar gespreksonderwerpen. Na een bezoek aan buienrader was Van Dijk al een stuk optimistischer. Vanaf een uurtje of half zeven zou het ophouden met regenen en zou het zonnetje weer doorbreken. Om 18.00 uur stond Edwin "vijf kwartier lullen in een uur" Roelvink bij Van Dijk voor de deur. Niet zoals afgesproken met de fiets maar met de bus van het werk. Drie minuten later kwam Marco "de kleine generaal" van Benthem aangefietst en hij zag er al uit als een verzopen kat (geen verschil met zoals hij er normaal uitziet dus ;-)). Drie fietsen werden in de bus van Roelvink ingeladen en zo werd de reis naar de jachthaven aanvaard. Daar aangekomen stopte het inderdaad met regenen en kwamen de spelers langzaam binnendruppelen. De opkomst was hoog en iets na 18.40 uur werden de speedboten opgezocht. Daar waar de meeste Davo-2 leden normaal aardig wat praatjes hebben, werd het nu stil bij de aanblik van de 2 vervaarlijk uitziende speedboten. De grootste speedboot had maar lieft 290 pk aan boord en geloof mij maar, dat gaat oerend hard op het water. Na de groepen in tweeen gesplitst te hebben, werd koers gevaren naar een strandje ergens aan de IJssel. Hier werd de kleding uitgedaan en het leek wel of we op de filmset van Gladiator waren. Wat een lichamen, wat een body's en wat een laatste strandmode. Stephan "de Maradonna van de Sallandse Klei" Westervoorde liep er het mooist gekleed bij. In badpak en voorzien van echte, coole "Cars" zwembandjes. Jammer dat Roelvink het nodig vond om het trendy badpak binnen drie minuten aan flarden te scheuren. Het waterspektakel kon beginnen en Marcel "grote Sjimmie" Kraan en Ron "Henk-Jan Smits" Brussaard waren de eerste twee die het spits mochten afbijten. Na een aarzelend begin en een paar onvervalste salto's stonden ze met de kippeborst vooruit op de ski's en suisden ze over de IJssel. Hierna werd het tijd voor enkele beginners. Erik "Ted de Braak" Willems, Alexander "Robert ten Brink" v/d Belt en, jaja u verwacht het niet maar het is echt zo, Eddy "wie anders" Klement bleken een groot talent voor waterskieen te hebben. Na het oefenen aan een paal naast de speedboot, gingen ze nu gewoon achter de speedboot en ze bleven allemaal op de been. Erik werd hoogmoedig en na aanmoedigingen vanaf de kant om te zwaaien, besloot hij dit te zoen met als gevolg een gigantische klap op het water. Ook de banden werden nu achter de boot gehangen en ook dit leverde een hoop vertier. Eddy belandde met zijn band bovenop de band van Erik, een prestatie van formaat. Na ruim 2 uur waterpret werd teruggevaren naar de jachthaven waar de meest stoere heldenverhalen het luchtruim vulden. Hierna werd koers gezet naar het huis van Eddy en Christel waar laatstgenoemde een heerlijke BBQ had voorbereidt. Eddie belde Michael op woensdag nog met de vraag of het aangeschafte bier wel voldoende zou zijn. Davo-2 was met 15 man vertegenwoordigd en Eddy had maar lieft 18 (!!) kratten bier gekocht. Dan nog vragen of dit voldoende is, prachtig!! Later deze avond voegden de jarige Lorenzo "de verlosser" Koers met vriendin en Fetih "schot hagel uit een buksel" Yuksel zich nog bij het uitgelaten gezelschap. Het werd een heerlijke avond met eten in overvloed, bier in overvloed en gezellige Hollandse muziek. Tijdens deze afsluiting werd ook officieel afscheid genomen van Stephan "Bassie" Hammink die door lichamelijke ongemakken helaas niet meer kan voetballen. Vanaf deze plaats bedank ik Jonas nogmaals hartelijk voor het regelen van de speedboten, de familie Klement voor de meer dan uitstekende verzorging en alle aanwezigen voor de hartstikke leuke avond. Het seizoen zit er nu definitief op en Andries gaat morgen van zijn welverdiende vakantie genieten. Helaas kan Andries niet aanwezig zijn op de bruiloft van Edwin en Gerrie dus vanaf deze plaats wens ik het bruidspaar alle goeds en een heerlijke dag en avond. Tip voor Edwin: doe het in de huwelijksnacht een beetje rustig aan ;-)

Met blauw-rode groet,
Andries Ulderink, hoofdtrainer Go Ahead Eagles

Week 31
Bezoek aan Space Ibiza

Een van 's werelds grootste discotheken Space Ibiza is sponsor van het huidige A1 team. Vorige week werd er een afspraak gemaakt met de artistic director van Space Ibiza Juan Arenas. Na een rondleiding door Space werd hem een fotocollage overhandigd van het succesvolle afgelopen seizoen van Davo B1. Vervolgens overhandigde Juan Arenas de aanvoerder Youri Mulder 15 exclusieve warmloopshirts ten waarde van € 375.00.
Hieronder een 2-tal foto's.
Davo start met uitwedstrijd tegen Hoonhorst

De competitie voor ons 1e elftal begint met een uitwedstrijd tegen Hoonhorst, de ploeg die promoveerde naar de 5e klasse. De 2e wedstrijd is gelijk al een derby : Davo ontvangt dan WWV, ook een ploeg die via de nacompetitie promotie afdwong naar de 5e klasse. De 3e wedstrijd is wederom een thuiswedstrijd : Davo ontmoet dan Dalfsen, een van de betere teams uit de 5e klasse H van vorig seizoen.
Hieronder het complete schema.
Indeling senioren : definitief op 03 augustus

Op maandag 03 augustus gaat het bestuur met de leiders en aanvoerders van de senioren de definitieve teamindeling voor elkaar maken. Vervolgens wordt deze op de website gepubliceerd.

Clubhuis schoonmaken op woensdag 05 augustus

Op woensdag 05 augustus wordt het clubhuis weer schoongemaakt. Het bestuur zoekt weer vrijwilligers die willen meehelpen. We beginnen om 19.00 uur. Vele handen maken licht werk, dus alle hulp is welkom !!
Week 32
Nummer 1 en nummer 2 uit 5e klasse rechtstreeks naar 4e klasse

Door de komst van de Topklasse in het seizoen 2010-2011 is er sprake van een versterkte promotie. Zo ook in de 5e klasse. Hieronder alles op een rijtje :
De nummers 1 en 2 promoveren naar de 4e klasse van het zondagvoetbal.
De periodekampioenen van de 5e klasse A t/m H spelen samen met de nummers 11 van de 4e klasse A t/m H promotie-/degradatiewedstrijden voor 9 plaatsen in de 4e klasse van het zondagvoetbal. De elftallen zullen volgens loting aan elkaar worden gekoppeld in 4 poules van 3 teams en 5 poules van 4 teams. De 9 poulewinnaars plaatsen zich voor de 4e klasse van het zondagvoetbal.
De nummer 10 van de 5e klasse B en de nummers 11 van de 5e klasse A, C, D, E, F, G en H spelen samen met de periodekampioenen van de 6e klasse A t/m F promotie-/degradatiewedstrijden voor 13 plaatsen in de 5e klasse van het zondagvoetbal. De elftallen zullen volgens loting aan elkaar worden gekoppeld en en spelen een thuis- en thuiswedstrijd.
De nummer 11 van de 5e klasse B en de nummers 12 van de 5e klasse A, C, D, E, F, G en H degraderen naar de 6e klasse.

Davo schrijft alsnog een seniorenteam in

Het komend seizoen zal Davo met 5 seniorenteams en een damesteam op zondag te bewonderen zijn. Op de leidersvergadering is nl. besloten om alsnog Davo 5 in te schrijven. Davo 2 zal een overwegend jong team worden, Davo 3 wordt het 2e van het afgelopen seizoen, Davo 4 wordt het 3e van het afgelopen seizoen en Davo 5 wordt het 4e van het afgelopen seizoen. Alle namen en feiten komen z.s.m. op de teampagina's van de senioren te staan.

Davo opent oefencampagne tegen Schalkhaar

De oefencampagne van Davo begint op zondag 16 augustus in en tegen 3e klasser Schalkhaar. De aanvang is om 11.00 uur. Eerder stond een oefenwedstrijd tegen Marienheem gepland, maar omdat beide teams elkaar ook treffen in de competitie is besloten deze wedstrijd te annuleren.


Week 33
Selectie is weer begonnen

Zondag 09 augustus, 11.00 uur, de selectie is begonnen aan het seizoen 2009-2010. Enkele spelers genoten nog van een vakantie, maar hoofdtrainer Eric Whittie kon een respectabel aantal spelers begroeten op de eerste training. De selectie is op Bas Elshof (naar lager elftal) in tact gebleven. Opvallende nieuweling was Raymond Pinkster. Hij zal voor de nodige routine moeten zorgen in het jonge Davo team.
De komende oefenwedstrijden zijn pittig. Komende zondag   16 augustus wacht 3e klasser Schalkhaar en op 23 augustus oefent Davo tegen Marienheem, wat in dezelfde klasse speelt. De bekerwedstrijden zijn tegen Heeten, Sp. Teuge en Helios.
Hieronder enkele foto's van de eerste training.
Week 34
Hoofdveld Davo verkeert in dramatische staat
Vlak voor aanvang van de eerste bekerwedstrijden en natuurlijk de competitie hebben engerlingen voor een heus velddrama gezorgd bij Davo.
Een engerling is de larve van een kever die tot de familie bladsprietkevers behoort. Engerlingen vreten aan de ondergrondse delen van de grasplant. In de periode tussen juli en september kan de vraatschade zulke vormen aannemen dat hele delen van het gazon afsterven. Ook andere gewassen kunnen doodgaan ten gevolge van de schade die aan de wortels worden toegebracht door engerlingen. Het zijn overigens ook wel de dieren die het gazon omploegen op zoek naar een engerling of andere larve dan de larven zelf die schade aanrichten. In dit geval zijn het de kraaien.
Deze week zal bekend worden hoe het verder moet. Het bestuur zal z.s.m. in kontakt treden met de gemeente. Het is maar te hopen, dat het 2e veld min of meer bespaard blijft. Inmiddels hebben de kraaien dit ook al ontdekt..............
Berry Westervoorde maakte een aantal foto's.
Week 35
Davo stapt over op Amstel bier

Davo zal gaan overstappen op Amstel bier. Het initiatief is gekomen van de Heineken Brouwerijen. Deze wil graag dat sportverenigingen overgaan op Amstel i.p.v. Heineken. Na de achterban te hebben geraadpleegd is het bestuur accoord gegaan. Voor Davo levert het niet alleen  financiële voordelen op. De ombouw vindt al plaats op 3 september.

Oud papier naar Davo op zaterdag 05 september

Iedereen kan het oude papier weer inleveren bij Davo en wel op zaterdag 05 september. De container staat er de gehele dag. Wilt u eerder het oude papier brengen ? Dat kan, leg het dan in de hal neer.

Vergadering jeugdkader

Op dinsdag 01 september is er een vergadering voor ALLE jeugdtrainers en jeugdleiders met de jeugdcommissie. De aanvang is om 20.00 uur.

Volop in training

De jeugdteams van Davo zijn volop in training. Diverse teams hebben de eerste bekerwedstrijd al gespeeld, anderen komen zaterdag voor het eerst in actie. Op woensdag 26 augustus was het weer een drukte bij de jeugdtrainingen. Davo leeft en de nieuwe jeugdleden stromen binnen. Een leuke sfeerreportage van de jeugdtraining van D2-E2-F2-F3.