DAVO NIEUWS
Week 22
Afsluiting jeugd op woensdag 28 mei 2008

Op woensdag 28 mei sluit de jeugd het seizoen af. Om 18.00 uur worden alle teams en de leiders verwacht in het clubhuis waar een patatje met een snack wordt gegeten. Tevens worden de spelers verzocht om het opgehaalde sponsorgeld van de familiedag af te dragen. Als afsluiting worden de nieuwe tenues gepast.
Op zaterdag 31 mei spelen de pupillenteams nog op het toernooi van Colmschate en doet Davo A1 mee aan het toernooi van VVG'25 in Gaanderen.

Succesvolle familiedag

De familiedag van 25 mei jl. is succesvol verlopen. 's Morgens werkten de jeugdteam een 10-kamp af en 's middags was er het mixtoernooi voor alle jeugdspelers, senioren, familie en vrienden. Als afsluiting was er een barbecue.
De uitslagen van de 10-kamp 's morgens :
Bij de F pupillen : 1) Robin Krebber 2) Jairo Eisvelt 3) Diego Hekkert.
Bij de E pupillen : 1) Shaydie 2) Diony Maatman 3) Jeremey van Beek
Bij de D pupillen : 1) Sylvan v.d. Vegt 2) Wesley Willems 3) Damian Kolkman
Bij de B junioren : 1) Andre Schaftenaar 2) Volkan Ince 3) Ronald Boudewijnse
Diony Maatman : nummer 2 bij de E pupillen
Week 21
Geen promotie voor Davo 1

Davo heeft de beslissende nacompetitiewedstrijd tegen Warnsveldse Boys verdiend verloren met 3-1. Hierdoor keren de Warnsvelders na 1 seizoen weer terug in de 4e klasse. Voor Davo rest terugkijken op een goed seizoen.
Ondanks dat Davo door Marcellino Bianco op voorsprong kwam, was de thuisploeg over de gehele wedstrijd de betere ploeg.
Davo D1 verliest de bekerfinale


Helaas heeft Davo D1 naast het kampioenschap de beker niet weten te pakken. In de finale werd tegen een klasse hoger spelend Victoria Boys D1 met 5-2 verloren. Na een 2-0 achterstand kwamen onze jongens nog terug tot 2-2, maar moest toch uiteindelijk het onderspit delven.
Week 23
Competitie-indeling seizoen 2008-2009

I
s deze al bekend ?
De competitieleiders zijn hier druk mee bezig. Hierbij een overzicht over het te volgen traject;
Vrijdag 6 juni wordt de indeling besproken tijdens de vergadering van de districtscommissie wedstrijdzaken.
Dinsdag 10 juni wordt de indeling besproken tijdens de vergadering van de hoofden wedstrijdzaken in Zeist. Hier wordt o.a. bepaald de in- en uitleen van teams. 's Avonds wordt de indeling besproken in de bestuursvergadering van district Oost en zal het bestuur de indeling vaststellen.
Uiterlijk vrijdag 13 juni zal de indeling via de site bekend gemaakt worden van onderstaande klassen;
Standaardvoetbal zaterdag en zondag senioren
Dames 2e klasse G en H
Junioren Divisies, Hoofdklasse en 1e klasse
Pupillen 2e divisie D-pupillen en de Hoofdklasse A t/m C en 1e klasse A t/m F D-pupillen.

Vergadering jeugdkader

Op dinsdag 10 juni is er een vergadering voor het jeugdkader met een 2-tal onderwerpen. Jeugdkamp en seizoen 2008-2009. Aanvang 18.30 uur. Het bestuur realiseert zich dat er EK voetbal is (de TV staan aan in de kantine), maar ziet qua datum geen andere mogelijkheid.

Selectie-bijeenkomst

Op dinsdag 10 juni komt de selectie van het seizoen 2008-2009 bijeen. Aanvang is om 20.30 uur. Spelers worden verzocht om de kleding en tassen mee te nemen.

Contributie per 1 juni 2008 per maand

Senioren  
Junioren  
Pupillen  
Zaalvoetbal  
Veld/zaal
Niet spelend lid
Dames niet spelend lid
Donateur

Frannie van der Vegt overleden


Vandaag - 3 juni - bereikte ons het trieste bericht dat Frannie van der Vegt na een slopende ziekte is overleden. De crematie zal plaatsvinden op zaterdag 7 juni a.s. om 14.00 uur in crematorium Steenbruggen. Aansluitend is er dan gelegenheid om de familie te condoleren.
Frannie van der Vegt is de echtgenote van onze voormalige terreinmeester Dick van der Vegt . In de beginjaren dat Frannie bij Davo kwam (1982) heeft zij diverse functies vervuld binnen de vereniging.
Namens de Deventer Voetbalvereniging wensen wij Dick, de kinderen, kleinkinderen en verdere familie veel sterkte toe bij dit grote verlies.

Bestuur DVV Davo

Davo succesvol op Colmschate toernooi

Op het pupillentoernooi van Colmschate hebben de Davo teams het over het algemeen erg goed gedaan. Davo E2 en Davo F3 wisten de 1e prijs in de wacht te slepen, terwijl Davo F2 de Fair Play Cup wist te winnen.
Een compliment aan het organiserende Colmschate voor het perfecte toernooi.


Rene Eykelkamp deelde de prijzen uit.
Op de foto de Fair Play Cup voor Davo F2
Informatie jeugdkamp Lingen Duitsland

Vrijdag 13 juni gaan we op jeugdkamp naar Lingen in Duitsland. De afstand van Deventer naar Lingen is ongeveer 110 kilometer.

Vertrek :
Vrijdag 13 juni om 16.00 uur vanaf het clubhuis met een luxe touringcar.
Wat mee te nemen ?
Normale kleding, (sport)schoenen, sportkleding, voetbalschoenen, handdoeken, washandjes, sokken, ondergoed, toiletartikelen, (regen)jas, zwemkleding, zaklantaarn.
Zakgeld
Een bekende vraag is “hoeveel zakgeld moet ik mijn kind meegeven” ? Geef uw kind niet teveel zakgeld mee, ze krijgen voldoende. Voor meer informatie kunt u met de leider contact opnemen.
Medicijnen
Gebruikt uw kind medicijnen, dan wordt verzocht vooraf contact met de leider te ondernemen.
Verder moet iedereen een kopie van de ziekenfondspolis meenemen, of een pasje indien de zorgverzekeraar deze heeft verstrekt.
Contact
Het is niet de bedoeling uw kind voor de gezelligheid te bellen. Voor hoognodig contact kunt u bellen met E. Mulder, tel. 06-24830677.
Adres en telefoonnummer jeugdherberg :  0049-591973060    
Terug
Op zondag 15 juni komen we weer terug. We gaan tegen 16.00 uur terug naar huis, zodat we een goed uur later bij het clubhuis zijn.
Vragen ?
Neemt contact op met :
Berry Westervoorde    tel. 634343
Edwin Mulder        tel. 656292

Afsluiting seizoen met prijzen

Het seizoen 2007-2008 van de jeugdafdeling is op woensdag 28 mei afgesloten. De jeugd kreeg een patatje, een snack en een extran. Verder werden de prijzen uitgereikt aan de jeugdspelers die het meeste sponsorgeld hadden opgehaald voor de familiedag.
De toppers waren : 1. Robin 2. Chelsea 3. Ian 4. Jairo 5. Joep 6. Dylan 7. Robin 8. Jordi 9. Jarno 10. Nigel. Buiten deze Davo jeugdspelers haalde Naomi Whittie het meeste geld op. De totale opbrengst bedroeg ruim 1700 euro !! Een groot compliment.
€ 12.58
€ 11.03
€ 10,00
€ 11,03
€ 16,70
€   8.75
€   6,18
€ 25.00
Week 24
Davo ook komend seizoen in 5e klasse G

De KNVB heeft de competitie-indeling standaardelftallen voor het komend seizoen bekend gemaakt. Davo blijft in de 5e klasse G, maar komt wel een aantal nieuwe gezichten tegen. Uit de 6e klasse komende gepromoveerde clubs IJsselstreek en Cupa. Uit de 4e klasse komen 2 gedegradeerde Apeldoornse clubs, te weten WWNA en SV Orderbos. Go-Ahead maakt de stap van 5H naar 5G. Al met al een interessante, maar ook sterke competitie met 4 Deventer ploegen.
De klasse bestaat gelukkig weer uit 12 teams, zodat er 3 periodetitels zijn te vergeven.
De 12 teams zijn : Davo, Go-Ahead, IJsselstreek, Sp. Deventer, WWNA, Alexandria, SV Twello, Cupa, Sp. Terwolde, SHE, Emst en SV Orderbos.

De laatste vergadering voor de jeugd op 23 juni

Op maandag 23 juni is er een vergadering voor alle jeugdleiders en jeugdtrainers. Aanvang 20.00 uur. Voorafgaand worden alle leiders verzocht tussen 18.30 uur en 20.00 uur de kleding van de teams in te leveren.
Week 25
Jeugdkamp wederom bijzonder geslaagd

Het Davo jeugdkamp 2008 zit er weer op. Op vrijdag 13 juni vertrok iets over vier de jeugd naar Lingen in Duitsland, een goede 100 km van Deventer. In een luxe touringcar, 2 busjes en enkele personenauto's werd er uitgezwaaid door talloze ouders. De organisatie was al vroeg in de ochtend vertrokken om het programma, slaapplaatsen definitief gereed te maken. Na bijna anderhalf uur rijden kwamen de kinderen en leiders op het luxueuze Jugendherberge Lingen aan. Snel werden de slaapplaatsen opgezocht, want om 18.00 uur werd er gegeten. Na de maaltijd konden de kinderen ravotten en het kamp ontdekken. De avond stond in het teken van Nederland tegen Frankrijk. Gelukkig konden we een beamer lenen van Ron Brussaard, zodat we met z'n allen op een supergroot scherm konden kijken. In een versierde zaal en de spelers en leiders volop in oranje werd het een prachtige avond. Een jeugdkamp is geen jeugdkamp als de spelers zolang mogelijk proberen de slaap te rekken. En dat lukte ze behoorlijk ! De B jeugd maakte zich op voor een bezoek aan de Joker disco. Een teleurstelling volgde, want ineens was de entree opgeschroefd naar 18 jaar. Dus dit ging niet door. Als alternatief werd er nog wat gedronken in het sfeervolle Lingen. De volgende ochtend was er tegen 8.00 uur het ontbijtbuffet met lekkere Duitse kaiserbolletjes. Voor de middag was er voetbal voor de E2 en de F1. Davo E2 kwam uit tegen VfB Lingen E2 en won in een doelpuntrijk duel met 6-10. Davo F1 won van Olympia Laxten F3. De F2-F3-E1 en E3 gingen naar het overdekt zwembad in Lingen, terwijl de B en de D een mixtoernooi afwerkten. Na de middag moest Davo E1 aantreden tegen Eintracht Schepsdorf E1 en verloor met forse cijfers. Davo F2 wist te winnen van Olympia Laxten F4 en Davo F3 verloor van Olympia Laxten mini's. De teams D1, E2 en F1 gingen zwemmen. Davo B1 wilde winkelen in Lingen en gingen gezellig op pad. De organisatie ging in de stad een speurtocht uitzetten. Het avondeten bestond uit patat, salade en een braadworst, terwijl de lunch ook al warm eten was. De avond stond in het teken van bowlen. Alle teams gingen anderhalf uur bowlen.
Na de 2e nacht, waar de jongste jeugd al vroeg in slaap viel, maakten we ons op voor de zondag. Davo D1 moest voetballen tegen Olympia Laxten D1 en verloor met 6-5. De E en de F pupillen werkten een speurtocht af in de stad Lingen, waar allerlei vragen over de winkels van Lingen beantwoord moesten worden. Het was alweer 12 uur en het eten was gebakken aardappelen, schnitzel, groente en ijs na. Na het eten hoogste tijd om de tassen in te pakken en de kamers op te ruimen. Vervolgens werd iedereen bijeen geroepen en werd de prijs uitgereikt voor de beste groep bij de speurtocht. Aansluitend mochten de spelers hun ervaring van dit jeugdkamp vertellen. En dan is het wachten op de bus. Deze was bijna een uur te laat, zodat we iets voor half vijf richting Deventer gingen. Moe maar voldaan kwamen we tegen zessen bij Davo aan. Terugkijkend op een mooi jeugdkamp met al met al redelijk weer.