DAVO NIEUWS
NIEUWSARCHIEF SEIZOEN 2009-2010
Week 19
Davo kampioen !!
Geweldige supporters !!
Op de "platte kar" door Deventer
(bedankt Anton !)
In de polonaise het clubhuis binnen
De schaal
Door de 2-3 overwinning tegen Marienheem is Davo kampioen geworden van de 5e klasse H. De ploeg van trainer Eric Whittie schreef daarmee geschiedenis : Davo keert na 47 jaren weer terug in de 4e klasse.
Davo heeft deze competitie 51 punten behaald uit 22 wedstrijden en heeft zowel de 2e als de 3e periode op haar naam geschreven. Davo begon stroef aan de competitie. Uit de eerste 8 wedstrijden werden 12 punten gepakt. Vervolgens ging het geweldig en uit de laatste 14 duels werd er alleen maar van Dalfsen verloren, de overige 13 duels werden allen gewonnen. Een geweldige prestatie !! Het kampioenschap werd op een prachtige wijze gevierd in het clubhuis. De sprekers Edwin Mulder, Eric Whittie en Marcellino Bianco bedankten de selectie, staf, bestuur en trouwe supporters voor een mooi seizoen.
Bijzonder was ook dat Onnie Ngoetra zijn vakantie met een dag verzette om erbij te kunnnen zijn. En natuurlijk moeten we Anton Amelink niet vergeten voor de "platte wagen".
Na 47 jaren weer terug in de 4e klasse !!
Week 20
Davo C1 pakt de dubbel !
Het seizoen kan niet op voor Davo C1. Nadat de succesvolle ploeg enkele weken geleden de titel in de wacht sleepte, werd het vandaag - 15 mei - de winnaar van de beker. In een spannende wedstrijd tegen Bennekom C3 werd de zege pas in de slotfase beslist : 3-1. Op de Davo C1 pagina meer te lezen en te zien over de bekerfinale.
Spelers en begeleiders van harte gefeliciteerd !
22e Davo jeudgtoernooi succesvol verlopen
Het 22e Davo Leo Koers jeugdtoernooi is uitermate succesvol verlopen. Met meer dan 90 teams uit alle windstreken van Nederland en Duitsland was het 's morgens al een gekkenhuis op de parkeerplaatsen op de Rielerenk. Om 09.00 uur ging het toernooi van start voor de E en F teams en 1 D poule. Aan het eind van de poulewedstrijden werden snel de standen opgemaakt, zodat de succesvolle Go-Ahead Eagles trainer Andries Ulderink de fraaie bokalen kon uitreiken. Na een pauze van een uur gingen de C en D jeugd van start met hun toernooi. Tegen 18.00 uur konden hier ook de prijswinnaars (nr 1,2,3) de bekers in ontvangst nemen.
Davo heeft het weer geflikt om een megatoernooi in 1 dag af te werken, dankzij de medewerking van talloze vrijwilligers.
Op de toernooipagina de foto's, de standen en de reacties op het toernooi.
Op de foto :
Go-Ahead Eagles trainer Andries Ulderink reikt de 2e prijs uit aan Davo F2.
Kampioensfeestavond op zondag 23 mei
Op 1e Pinksterdag 23 mei worden de festiviteiten gevierd rondom het behaalde kampioenschap van Davo 1. Eerst is er 's middags van 14.00 uur tot 17.00 uur de receptie voor uitsluitend genodigden. Vanaf 20.00 uur is er de kampioenfeestavond. Dit feest is uitsluitend toegankelijk voor leden, donateurs en leden van de club van 50 vanaf 16 jaar. Er vindt controle plaats.
Week 21
Laatste training Davo F3 bij Go-Ahead Eagles

De laastste training van het seizoen van Davo F3 was wel een heel bijzondere. Er werd namelijk getraind op het veld van Go-Ahead Eagles. Nadat de kleinsten van Davo kennis hadden gemaakt met enkele spelers van Go-Ahead Eagles werd er een training op de beste grasmat van de Jupiler League afgewerkt. Na de training gingen de kinderen het bubbelbad in, waar normaal gesproken de profs in liggen...... Al met al een geweldige ervaring !
Alle informatie over het jeugdkamp

Van vrijdag 28 mei t/m zondag 30 mei gaan we met de jeugd op kamp naar Lingen in Duitsland.
Op vrijdag vertrekken we om 16.00 uur met de bus naar het jeugdkamp. De terugkomst is op zondag 30 mei om 17.00 uur bij Davo.
Wat mee te nemen ?
Normale kleding, (sport)schoenen, sportkleding, voetbalschoenen, handdoeken, washandjes, sokken, ondergoed, toiletartikelen, (regen)jas, zwemkleding, zaklantaarn.
Slaapzak en kussensloop :  NIET nodig.
Zakgeld
Een bekende vraag is "hoeveel zakgeld moet ik mijn kind meegeven" ? Geef uw kind niet teveel zakgeld mee, ze krijgen voldoende. Voor meer informatie kunt u met de leider of bestuur contact opnemen.
Medicijnen
Gebruikt uw kind medicijnen, dan wordt verzocht vooraf contact met de leider te ondernemen.
Verder moet iedereen een kopie van de ziekenfondspolis meenemen, of een pasje indien de zorgverzekeraar deze heeft verstrekt. Deze op vrijdagmiddag voorafgaand aan het vertrek inleveren bij Dinie Westervoorde.
Contact
Het is niet de bedoeling uw kind voor de gezelligheid te bellen. Voor hoognodig contact kunt u bellen met 06-24830677.
Adres en telefoonnummer jeugdherberg :  0049-591973060
Website : http://www.jugendherberge.de/jh/lingen/
Er gaat voldoende en zeer ervaren begeleiding mee. Uw kind is dus in goede handen. Echter de regels van de jeugdherberg en van Davo zullen moeten worden gevolgd door uw kind. Wij gaan ervan uit dat u uw  zoon of dochter hier op voorhand op wijst.
Voor meer informatie kunt u terecht bij het bestuur.

Vergaderingen jeugdkader

Op dinsdag 25 mei is er een vergadering voor de begeleiders die meegaan met jeugdkamp. De aanvang is om 19.00 uur.
Op maandag 31 mei  is er een vergadering voor alle jeugdtrainers en jeugdleiders. De aanvang is om 19.00 uur.
Week 23
Rustig aan het "transferfront" bij Davo

Alhoewel de overschrijving nog tot 15 juni mogelijk is, is het rustig gebleven bij Davo. Bij de selectie kunnen we 2 nieuwe spelers verwelkomen, te weten Peter Manuputty (afkomstig van SV Twello) en Patrick Jeffrey (afkomstig van Schalkhaar). Niemand vertrekt naar een andere vereniging. Bij de jeugdafdeling komen er 2 teams bij, waaronder een C meisjes team. Na 15 juni komen alle teams op de website te staan.

Bericht gemeente Deventer over de spoortunnel

Het college van B&W heeft besloten tot aanleg van de spoortunnel Rivierenwijk op de locatie Douweler Wetering. Het college heeft besloten variant 3 als ‘voorkeursvariant’ te benoemen en variant 4 als ‘terugvaloptie’ . Met dit besluit is de locatie van de spoortunnel vastgelegd omdat beide varianten overlappen voor wat betreft de spoortunnel zelf. Het tracé over of langs het Sportpark en de eventuele verhuizing van de wielerbaan is echter nog geen gedane zaak. Variant 3 is de variant met het fietspad rechtdoor over het Sportpark, met o.a. verwijdering van bosschages, verruiming van de entree vanaf het ziekenhuis, heraanleg van parkeerplaatsen en dus de verhuizing van de wielerbaan naar sportpark Keizerslanden. Variant 4 is de variant waarin het fietspad na de tunnel buitenom de wielerbaan (en het Sportpark) naar de westelijke rotonde in de Nico Bolkesteinlaan wordt geleid.
Voor variant 3 bestaat nog een budgettair tekort van enkele tonnen, dat het college niet heeft kunnen dichten. Dat de variant desondanks is benoemd tot ‘voorkeursvariant’ betekent dat de komende tijd naar aanvullende middelen gezocht mag worden, wellicht ook door een bijdrage van het programma sport. Mocht dat niet of niet voldoende lukken, wordt ‘teruggevallen’ op variant 4 (welke wel redelijk binnen het budget past). Voor de tussentijd zullen voor beide varianten planologische procedures worden opgestart en zullen gesprekken met ProRail worden gehouden ter voorbereiding van ontwerp/aanleg van de tunnel. Eind van dit jaar is dan de definitieve keuze te maken voor één van beide varianten betreffende de routering op het Sportpark. Dit is dus afhankelijk van of er wel of niet aanvullende middelen voor het (gecombineerde) project spoortunnel/verhuizing wielerbaan kunnen worden gevonden.
Met dit besluit is de fase rondom de locatiekeuze afgerond. De nadere uitwerking zal binnenkort waarschijnlijk worden overgedragen aan een projectleider. Ik dank iedereen voor de prettige samenwerking. Mochten er nog vragen zijn, weten jullie me uiteraard te bereiken.

Selectie begint op zondag 08 augustus

De selectie van trainer Eric Whittie begint op zondag 08 augustus met de voorbereiding van het seizoen 2010-2011. Op maandag 23 augustus start de jeugdafdeling met de eerste trainingen.
De bekerwedstrijden van Davo 1 staan gepland voor de dinsdagen 17 en 24 augustus en zaterdag 28 augustus of zondag 29 augustus. De lagere elftallen spelen hun bekerwedstrijden op de zondagen 29 augustus, 05 september en 24 oktober. De junioren spelen hun bekerwedstrijden op de zaterdagen 28 augustus, 04 september en 23 oktober. De pupillen spelen hun bekerwedstrijden op de zaterdagen 28 augustus en 04 september en door de weeks op 6/7/8 september.

WK poule van www.deventervoetbal.nl

Op de website www.deventervoetbal.nl  kun je nu GRATIS deelnemen aan een WK POOL met prachtige prijzen!
Vul alvast al jouw voorspellingen in, maar weet dat je die tot een kwartier voor elke wedstrijd nog kunt wijzigen…
Beleef het WK Voetbal als nooit tevoren en speel samen met vele andere Deventer voetballiefhebbers mee in de
spannende en dynamische WK POOL op www.deventervoetbal.nl

Davo A1 sluit seizoen af met barbecue

Op zaterdag 12 juni sluit Davo A1 het seizoen af met een barbecue voor de spelers, ouders en genodigden. Aanvang 16.30 uur.

Davo jeugdkamp was weer echt top !

We kunnen allemaal weer terugkijken op een geweldig jeugdkamp in het Duitse Lingen. De charme van het Davo jeugdkamp is dat de gehele jeugd, van de A t/m de F een gezamenlijk kamp heeft waar elk team zijn programma heeft. Er waren weer prachtige activiteiten, zoals het kletteren voor de A en C, het bowlen, kanovaren en zwemmen voor iedereen, de speurtocht voor de pupillen en niet te vergeten de disco Joker Music Hall voor Davo A1.
Op de fotopagina staan meer dan 400 foto's van het jeugdkamp.
Morris behaalde de meeste punten met bowlen
Voorbereiding voor 5 km kanovaren