DAVO NIEUWS
Week 15
Drie pupillenteams Davo in halve finale beker

Komende woensdag 16 april wordt de halve finale van de beker gespeeld. Maar liefst 3 Davo teams hebben de halve finale weten te bereiken. Een compliment meer dan waard.
De volgende halve finales komende woensdag, allen om 18.30 uur :

Davo D1 - Sp. Brummen D1
Activia E1 - Davo E1
ZVV'56 F1 - Davo F1
Medewerkersavond op 31 mei

De medewerkersavond wordt dit jaar gehouden op zaterdag 31 mei. Deze avond is bestemd voor een ieder binnen Davo die dit seizoen een functie heeft bekleed. Het moet wel over een heel seizoen zijn. Met natuurlijk muziek en een barbecue. Aanvang om 19.30 uur.

Nacompetitie

Zoals bekend zijn er diverse teams in de 5e klasse G die aanspraak maken op de nacompetitie. Er zijn in onze klasse 2 periodes van 10 wedstrijden te verdelen. FC Zutphen is winnaar van de 1e periode. In de 2e periode gaat AZC riant aan kop. FC Zutphen of AZC wordt kampioen, dus dit houdt in dat de 3e periode naar het hoogst geplaatste team op de ranglijst gaat. De nummer 3 hoogstwaarschijnlijk. De nummer 4 zal dan de periode van FC Zutphen of AZC overnemen. Voor de plekken 3 en 4 komen Emst, Warnsveldse Boys, Davo en SV Twello in aanmerking.
De KNVB website vermeldt het volgende :
Oneven klasse bijvoorbeeld een poule van 11
Je dient wederom eerst de periodekampioenen aan te wijzen.
(een elftal kan maar 1x een periodetitel behalen, dus de periodekampioen van de 1e periode kan niet de 2e periode winnen) Als de periodekampioen van de 1e periode bovenaan eindigt in de 2e periode gaat de titel naar de nummer 2 in die periode.
Als er lopende de competitie een elftal is teruggetrokken dan kan het zijn dat een elftal al een periodetitel heeft, deze verschuift dan naar de 3e periode. (zgn. oude rechten).
1e periodekampioen = FC Zutphen
2e periodekampioen =
3e periodekampioen = wordt hoogst geplaatste elftal op de eindranglijst van de gewone competitie die nog niets heeft.
Kampioen =
Indien de uiteindelijke kampioen tevens een periodetitel heeft dan krijgt het hoogstgeplaatste elftal op de eindranglijst dat nog niets heeft, de periode van de kampioen en wordt vervangend periodekampioen.
Vervangend periode kampioen =
Week 16
Bekerthrillers op woensdagavond.............
Een unieke gebeurtenis. Drie pupillenteams in de halve finale van de beker en ze moesten allemaal op hetzelfde tijdstip aantreden. Davo D1 ontving op eigen veld Sp. Brummen D1 en wist in een zinderende wedstrijd met 6-4 te winnen. Het begon allemaal niet best voor onze D1, want binnen een minuut stond het al met 0-1 achter. De gasten waren de betere ploeg en kwamen dan ook verdiend op 0-2. Een strafschop wegens hands bracht Davo D1 terug in de wedstrijd en voor de rust werd het door een bijzonder fraai doelpunt 2-2. Na de pauze kwam Sp. Brummen D1 wederom op voorsprong. Maar door inzet en veerkracht van Davo D1 kantelde de wedstrijd. Onze jongens liepen uit naar 6-3. Sp. Brummen D1 scoorde in de slotfase nog tegen : 6-4. Een uitstekende prestatie en een felicitatie waard.
Davo E1 moest voor de halve finale naar Activia E1. Het verloor in een doelpuntrijke wedstrijd met 7-4, zodat het bekeravontuur in de halve finale eindigde.
Davo F1 ging op bezoek bij ZVV'56 F1 voor de halve finale. Het kwam met 2-0 achter, wist dit weg te werken en kwam zelfs op een 2-4 voorsprong. ZVV'56 F1 kwam alsnog langszij door 2x te scoren : 4-4 eindstand. Strafschoppen moesten beslissen wie naar de finale zou gaan. Dat pakte helaas in het nadeel van Davo F1 uit. Er waren 17 strafschoppen nodig voor de finaleplek voor ZVV'56 F1.
Week 17
Komende zondag beslissende wedstrijd Davo 1

Davo speelt zondag de beslissende wedstrijd voor een plek in de nacompetitie tegen SV Twello. De spanning in de 5e klasse G is naar een hoogtepunt gestegen. Om de titel spelen FC Zutphen en AZC. FC Zutphen is uitgespeeld en AZC kan bij winst op V en L op gelijke hoogte komen. Wint AZC dan degradeert V en L en speelt AZC op donderdag 1 mei een beslissingswedstrijd om het kampioenschap tegen FC Zutphen. De winnaar promoveert naar de 4e klasse, de verliezaar rest de nacompetitie. De overige 2 plekken in de nacompetitie komen uit de eindstand. Dit omdat zowel FC Zutphen (1e periode) en AZC (2e periode) een periodetitel op zak hebben. Overigens bestaat de competitie uit 2 periodes. De nummers  3 en 4 van de reguliere eindstand spelen nacompetitie. Daarvoor komen 4 ploegen in aanmerking. Opmerkelijk is dat deze 4 ploegen elkaar zondag in rechtstreekse duels treffen. Spannender kan niet. De nummer 3 Warnsveldse Boys speelt tegen de nummer 6 Emst. De nummer 4 Davo speelt tegen de nummer 5 SV Twello. De huidige stand aan kop :

01.    FC Zutphen        20    49    +27
----------------------------------------------------------
02.    AZC                   19     46   +60
03.    Warnsv Boys     19     34   +24
04.    Davo                 19     34   +18
-----------------------------------------------------------
05.    SV Twello         19     34    +7
06.    Emst                  19     33     0

Voor Davo is een gelijkspel voldoende om een plek in de nacompetitie af te dwingen. Dit omdat het doelsaldo beter is dan SV Twello en omdat in de wedstrijd Emst - Warnsveldse Boys sowieso door een van de teams punten worden verspeeld. Maar trainer Eric Whittie heeft al medegedeeld dat er voor de winst wordt gespeeld.
Week 18
FC Zutphen pakt de titel in de 5e klasse G

Op het veld van Zutphania is de beslissingswedstrijd tussen FC Zutphen en AZC gespeeld om het kampioenschap in de 5e klasse G. Onder het oog van zeer veel publiek - waaronder ook Davo leden - won FC Zutphen dit duel met 3-0. Namens Davo proficiat met het kampioenschap !
Velen hadden hun munten gezet op AZC, omdat zij volgens de publieke opinie het beste voetbal hebben laten zien in de competitie.
Maar elke wedstrijd staat op zich, vooral een kampioenswedstrijd. FC Zutphen opende na 10 minuten al de score, vervolgens kreeg AZC enkele goede mogelijkheden om gelijk te maken. Van een hoogstaande wedstrijd was geen sprake. De spanning vierde blijkbaar hoogtij in dit duel. Na de pauze probeerde AZC meer druk te zetten, maar tot echte mogelijkheden leidde dit ook niet. Een vermeend buitenspeldoelpunt van FC Zutphen betekende de 2-0. AZC kon geen vuist meer maken en uit een counter werd er zelfs nog 3-0 gescoord.
Door dit resultaat speelt Davo komende zondag thuis tegen AZC. Werd Davo vorige maand nog min of meer weggespeeld door AZC, nu staan beide teams dus weer tegenover elkaar. Het belooft een interessante wedstrijd te worden.
Het programma van de nacompetitie is dus als volgt :
Zondag 04 mei :
Davo - AZC
Maandag 12 mei :
AZC - Warnsveldse Boys  (bij winst van Davo op AZC) of
Warnsveldse Boys - Davo (bij gelijkspel of verlies van Davo op AZC)
De wedstrijden beginnen allen om 14.00 uur.

Komende zondag 4 mei begint nacompetitie


A.s. zondag trapt Davo af voor de nacompetitie, alleen is nog niet bekend wie de tegenstander wordt. Dit heeft alles te maken met de beslissingswedstrijd om het kampioenschap in de 5e klasse G tussen FC Zutphen en AZC. Dit duel wordt op Hemelvaartsdag om 14.30 uur gespeeld op het terrein van Zutphania.
De winnaar van dit duel promoveert uiteraard en de verliezer treedt zondag aan tegen Davo.
Davo neemt namelijk de periode over van de kampioen.
Indien AZC kampioen wordt dan wordt op zondag 4 mei de wedstrijd FC Zutphen - Davo gespeeld. Mocht FC Zutphen kampioen worden, dan begint Davo thuis komende zondag tegen AZC. Aan de hand van de uitslag van 4 mei is bekend wie op 2e Pinksterdag 12 mei tegen Warnsveldse Boys moet aantreden.
De winnaar van de nacompetitie is tevens klasseperiodekampioen en promoveert naar de 4e klasse KNVB. Davo kwam voor het laatst in 1963 uit in de 4e klasse KNVB.............
Week 19
Bijeenkomsten jeugdkader

Het bestuur heeft de volgende bijeenkomsten voor het jeugdkader gepland :
Op dinsdag 13 mei is er een vergadering over de familiedag. Aanvang om 18.30 uur.
Op maandag 26 mei is er een vergadering over de elftalindeling voor het komende seizoen. De aanvang hiervan is om 19.00 uur.

Davo D1 speelt de bekerfinale op het Helios complex

Op zaterdag 17 mei speelt Davo D1 de bekerfinale tegen Victoria Boys D1 op het complex van Helios. De aanvang van de finalewedstrijd is om 09.30 uur.

Competitie nadert zijn einde

De competitie zit er bijna op. Davo 3, 4 en 5 spelen op 2e Pinksterdag hun laatste wedstrijd. Davo 2 sluit op zondag 18 mei de competitie af met een uitwedstrijd tegen Wijhe'92 5. Davo 1 speelt op dezelfde dag de beslissende nacompetitiewedstrijd uit tegen Warnsveldse Boys 1. Bij de jeugd speelt Davo E3 zaterdag 10 mei de laatste wedstrijd. Davo F2 komt nog 2x in actie, op dinsdag 13 mei en donderdag 15 mei. De jeugd maakt zich dan op voor de toernooien. De E en F beginnen op zaterdag 17 mei bij VV Nunspeet (zie toernooipagina). Zoals bekend speelt Davo D1 op zaterdag 17 mei de bekerfinale.

Medewerkersavond

De alom bekende medewerkersavond wordt dit jaar gehouden op zaterdag 31 mei a.s. Aanvang is om 19.30 uur. Deze avond is bestemd voor diegenen die over praktisch het gehele seizoen een functie hebben bekleed binnen Davo. Uiteraard met barbecue en disco.
Week 20
Voorbeschouwing Warnsveldse Boys - Davo

Komende zondag vindt vooral zowel Warnsveldse Boys als Davo de belangrijkste wedstrijd van het seizoen plaats : een wedstrijd voor een plek in de 4e klasse. Voor Warnsveldse Boys kan dit na 1 seizoen een terugkeer in de 4e klasse betekenen, voor Davo kan dit de 2e opeenvolgende promotie betekenen.
De doelstellingen van beide teams waren anders. Warnsveldse Boys stelde promotie als doel, Davo een plek bij de eerste 6. Beide teams troffen elkaar al in de 1e competitiewedstrijd van het seizoen. Davo verloor de thuiswedstrijd met 2-6 en dacht te hebben verloren van een serieuze titelkandidaat. In de eerste periode over 10 wedstrijden behaalde Warnsveldse Boys 7 overwinningen en leedt 3 nederlagen. Davo deed het met 5 zeges, 2 remises en 3 nederlagen minder, maar stond halverwege op de 5e plek. In de eerste wedstrijd van de 2e periode troffen beide teams elkaar weer. Onder zeer barre weersomstandigheden behaalde Davo met enig fortuin een punt : 1-1. Uit de 3 daaropvolgende wedstrijden behaalde Warnsveldse Boys 1 punt en zakte op de ranglijst. Daarna kwam er enig herstel en op de laatste speeldag stelde Warnsveldse Boys een plek in de nacompetitie veilig door te winnen bij Emst. Davo klom geleidelijk op de ranglijst. Vanaf maart werd er enkel van AZC verloren en ook Davo stelde een plek in de nacompetitie veilig door te winnen van SV Twello. Het seizoen werd op dat moment al meer dan geslaagd genoemd. Terwijl iedereen dacht dat AZC in de beslissingswedstrijd tegen FC Zutphen de titel zou gaan pakken, gebeurde het omgekeerde. FC Zutphen won op Hemelvaartsdag volledig verdiend en toonde daarmee aan dat elke wedstrijd op zich staat. Een verliezend AZC moest 3 dagen later alweer aantreden : nu voor de nacompetitie tegen Davo. In een zinderende wedstrijd zegevierde Davo met 3-2. De wedstrijd AZC - Warnsveldse Boys wisten de bezoekers met 1-2 te winnen. Hierdoor eindigde het goede seizoen van AZC in een mineur en gaan de nummer 3 en 4, te weten Warnsveldse Boys en Davo - met 12 punten minder dan AZC in de eindstand - uitmaken wie FC Zutphen volgt naar de 4e klasse. Voor Davo is het scenario duidelijk : alleen winst telt. Het puntenaantal en doelsaldo in de nacompetitie is gelijk, wat betekent dat bij een gelijkspel alles gelijk blijft en derhalve de competitie-eindstand telt. Dit is enkel in doelpunten in het voordeel van Warnsveldse Boys (+5).
Een grote supportersschare zal Davo in Warnsveld ondersteunen. Er zullen sfeeracties plaatsvinden. Davo kan historie schrijven door na 45 jaren terug te keren in de 4e klasse KNVB. Het zal echter een loodzware opgave worden, want Warnsveldse Boys heeft het thuisvoordeel (met kunstgras) en heeft in principe genoeg aan een gelijkspel. Maar Davo zal vrijuit gaan spelen, omdat het eigenlijk na zo'n mooi seizoen niets te verliezen heeft. We hopen natuurlijk op een mooie, maar bovenal sportieve wedstrijd. Winnen we, dan is het geweldig, halen we het niet, dan mogen we nogmaals trots zijn op een prachtig seizoen !

Bestuursmededeling zondag 18 mei

Komende zondag is het clubhuis geopend na de wedstrijd Warnsveldse Boys - Davo. Ongeacht de uitslag zal het een BESLOTEN aangelegenheid worden. Er is enkel toegang voor :
- leden
- donateurs
- leden club van 50
- ouders van spelers Davo 1
Er zal controle aan de deur plaatsvinden.

Verder gaat het bestuur ervan uit dat de Davo supporters op een waardige manier onze ploeg zondag zullen ondersteunen.

Bedankje

Hierbij wil ik het bestuur bedanken voor de attentie die ik heb ontvangen tijdens mijn verblijf in het ziekenhuis.
Jan van der Kaay


Er gaat een supportersbus naar Warnsveldse Boys - Davo

Op zondag 18 mei a.s. speelt Davo de beslissende wedstrijd voor promotie naar de 4e klasse uit tegen Warnsveldse Boys. Er gaat een supportersbus naar deze wedstrijd. Om mee te willen met de bus, kan men zich opgeven bij Willem Vrieze, tel. 06-55833531. Jeugdspelers kunnen gratis mee, overigen betalen 5 euro.
Er rijdt een dubbeldek bus met 84 zitplaatsen. Let wel : vol is vol !

Sfeerteam al in actie

Een aantal jeugdspelers van Davo is voornemens een sfeerteam op te gaan richten. Zij willen bij wedstrijden van Davo 1 sfeerverhogende acties gaan voeren. Komend seizoen gaan zij vol aan de bak, maar ze hebben voor de wedstrijd tegen Warnsveldse Boys al het een en ander in petto. Het bestuur heeft hen steun toegezegd.
Competitie zondagvoetbal categorie B

Gedurende dit seizoen zijn de diverse competities geconfronteerd met minder goede weersomstandigheden waardoor er sprake was van vele afgelastingen. Bij de planning van het competitieprogramma zijn vele wedstrijden opnieuw vastgesteld en wellicht inmiddels gespeeld.
Ondanks de goede bedoelingen om alle afgelaste wedstrijden opnieuw vast te stellen, bleven de vele afgelaste wedstrijden dit voornemen verstoren.
Al met al is geprobeerd het spelen van midweekse wedstrijden zoveel mogelijk te beperken met name op het lagere niveau van het seniorenvoetbal. Mede hierdoor is de competitie met twee inhaalweekenden verlengd en zijn vele nog van belang zijnde competitiewedstrijden vastgesteld in het Pinksterweekend en zondag 18 mei 2008.
Helaas is het niet mogelijk gebleken om alle nog openstaande wedstrijden vast te stellen. Daarbij is het niet de wens de competitie voor deze elftallen te verlengen tot en met bijvoorbeeld eind mei of begin juni van dit jaar.
Daarom worden de vele nog in te halen wedstrijden die niet meer van belang zijn voor de stand van de ranglijst niet meer vastgesteld.