DAVO NIEUWS
NIEUWSARCHIEF SEIZOEN 2009-2010
Week 11
Davo - Diepenveen : wedstrijd van de week

De topper Davo - Diepenveen, welke komende zondag wordt gespeeld is voor de website www.deventervoetbal.nl de wedstrijd van de week. Een voorbeschouwing van beide trainers is te lezen op de populaire website www.deventervoetbal.nl
Drie spelers van Davo D1 en twee spelers van Davo E1 gescout door Vitesse/AGOVV

Drie spelers van Davo D1, te weten Quint Mulder, Mitchell Pinkster en Ilyas Yurukel   zijn gescout door de Vitesse/AGOVV academie. Zij zullen op maandag 29 maart a.s. op Papendal een testwedstrijd spelen. Davo E1 speler Diego Hekkert is ook gescout. Hij mag op dinsdag 30 maart een testwedstrijd spelen. Davo E1 speler Sidney Pinkster was al eerder in beeld bij Vitesse/AGOVV. Allemaal veel succes !
Quint Mulder
Mitchell Pinkster
Ilyas Yurukel
Diego Hekkert
Sidney Pinkster
Chiara Trocia gescout door KNVB

Davo D2 speelster Chiara Troncia is opgevallen door de scouts van de KNVB. Zij zal binnenkort trainingen en wedstrijden spelen voor de KNVB. Gefeliciteerd en succes !
Chiara Troncia
Week 13
Vrolijk Pasen bij Davo !

Een 2-tal leuke en ontspannende activiteiten bij Davo in het Paasweekend. Op zaterdag 03 april is er voor leden, donateurs en leden van de Club van 50 vanaf 16 jaar de Paasbingo. De aanvang is om 20.00 uur.
Op 1e Paasdag zondag 04 april is er weer voor jong en oud het traditionele paaseieren zoeken. Dus van pupil tot en met senior. De aanvang hiervan is om 11.00 uur.
Zaterdag 03 april
    Paasbingo
Zondag 04 april
Eieren zoeken
Loodzware testwedstrijd voor Quint, Ilyas en Mitchell

Drie spelers van Davo D1 werden gescout voor Vitesse en mochten op maandag 29 maart samen met 14 andere uitverkorenen een testwedstrijd spelen op Papendal. Na een woord van welkom door hoofd opleidingen van Vitesse Gerry Hamstra werd een uitleg gegeven. De gescoute spelers en het team van het huidige Vitesse D2 speelden 3x 30 minuten gemixt tegen elkaar. En onze jongens hadden het zwaar. De spelers van Vitesse D2 zijn al veel verder. Maar goed, het was voor Quint, Ilyas en Mitchell een mooie ervaring en als club mogen wij trots zijn.
Op 30 maart speelt Diego Hekkert uit Davo E1 een testwedstrijd voor Vitesse,
Week 14
Door de weeks voetballen begint weer

Na een strenge winter met veel afgelastingen, begint vanaf volgende week het door de weeks voetballen voor diverse teams. Hieronder alvast een overzicht :
Woensdag 14 april : Kon. UD E2 - Davo E1 om 18.30 uur
Woensdag 14 april : Davo E2 - Kon. UD E3 om 18.30 uur
Donderdag 15 april : Davo 3 - Voorwaarts 9 om 18.30 uur
Donderdag 22 april : WWV 4 - Davo 4 om 18.45 uur
Maandag 26 april : Davo A1 - KCVO A1 om 19.00 uur
Donderdag 29 april : Davo 3 - Helios 5 om 19.00 uur
Dinsdag 27 april : Davo C1 - Diepenveen C2 om 18.30 uur
Donderdag 13 mei : Davo 3 - WWV 2 om 12.15 uur
Donderdag 13 mei : Davo 4 - Go-Ahead 6 om 10.30 uur

Davo C1 naar de kwartfinale van de beker

Door een ruime 2-14 zege op Klarenbeek C1 heeft Davo C1 de kwartfinale van de beker weten te bereiken. Daarin komt het uit tegen Otterlo C1. Davo C1 speelt een thuiswedstrijd. De tegenstander speelt ook 3e klasse en staat daarin op een 7e plek. De wedstrijddatum is nog niet bekend.

Davo pakt de 2e periode en wat nu ?

Afgelopen maandag heeft Davo door de 3-0 zege op Lettele de 2e periodetitel in de wacht gesleept. In ieder geval een prijs, maar Davo doet nog volop mee voor rechtstreekse promotie. Zoals bekend promoveren door de komst van de Topklasse de nummer 1 en de nummer 2 rechtstreeks naar de 4e klasse. Daarvoor komen momenteel 3 teams voor in aanmerking, te weten Davo, Dalfsen en Diepenveen. Mocht Davo onverhoopt niet bij de eerste 2 eindigen, dan volgt er de nacompetitie. Deze is beduidend anders van opzet, dan voorgaande jaren. Er wordt in een poule gespeeld van 4 teams, waarbij de winnaar promoveert. Tegenstanders zijn 2 5e klassers en een 4e klasser.
Het programma luidt dan :
Donderdag 13 mei : winnaar 3e periode 5e klasse A - Davo
Zondag 16 mei : Davo - nummer 11 4e klasse B
Maandag 24 mei : Davo - winnaar 3e periode 5e klasse C (neutraal veld)
We hopen natuurlijk dat het niet zover komt en dat Davo gewoon bij de eerste 2 eindigt.

Week 15
Doelsaldo is niet bepalend bij promotie
De spanning in de 5e klasse H begint op te lopen. Drie ploegen strijden voor 2 promotieplaatsen naar de 4e klasse. Met nog 4 wedstrijden te gaan leidt Davo met 42 punten, gevolgd door Dalfsen met 41 punten en Diepenveen met 39 punten. Komende zondag is de topper Dalfsen - Davo, de week daarna Dalfsen - Diepenveen. Hoe zit het nu wanneer er 2 ploegen op een promotieplek gelijk eindigen. Davo stuurde voor 100% zekerheid een mail naar de KNVB en ontving het volgende bericht terug :

Beste Edwin,
Zodra er in de standaardklassen twee of meer elftallen gelijk eindigen op een plaats die promotie of degradatie zou betekenen, dan zal dit niet worden beslist op doelsaldo maar volgt een beslissingswedstrijd (bij 2 elftallen) of een nacompetitie (bij meer dan 2 elftallen).
Met vriendelijke groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND
Ben van Erven
competitieleider veld senioren
Beslissende week voor Davo C1
Davo C1 heeft een beslissende week voor de boeg. Komende zaterdag 17 april  wacht in de kwartfinale voor de beker Otterlo C1 en maandagavond 19 april kan het team kampioen worden. Dan ontvangt Davo C1 de nummer 2 Steenderen C1. Een bezoekje waard lijkt mij.
Week 17
Geen jeugdtrainingen op dinsdag 04 mei, woensdag 05 mei en donderdag 06 mei

In verband met dodenherdenking zijn er op dinsdag 04 mei geen trainingen voor de jeugdafdeling. Ook op woensdag 05 mei en donderdag 06 mei zijn er geen trainingen.

KNVB Straatvoetbal

Dit jaar organiseert de KNVB een landelijk straatvoetbal evenement voor jeugdspelers. Alle kinderen uit gemeente Deventer en omstreken kunnen mee doen aan het KNVB Straatvoetbal toernooi en zij maken ook een kans om op 3 juni de landelijke finale te spelen op de Dam te Amsterdam. Maar voor het zover is moet je natuurlijk eerst meedoen met het KNVB Straatvoetbal in Deventer. Op 9 mei van 11.00 uur tot 17.00 uur is op de Brink te Deventer de stadsfinale.
Hoe kun je meedoen?
Meedoen is eenvoudig. Stel een team van 5 spelers samen en zorg dat iemand van 18 jaar of ouders jullie team begeleidt. Bijvoorbeeld je vader of moeder. Als je dat voor elkaar hebt, kan je je team inschrijven.
Inschrijven?
Ga naar de website www.sportindeventer.nl en schrijf je team in!
Waar kun je meedoen?
Op zondag 9 mei op de Brink te Deventer
Meer informatie
Neem contact op met Christiaan Spaargaren, c.spaargaren@sportbedrijfdeventer.nl , 06 - 50748550


Speeldagenkalender seizoen 2010-2011

De afdeling wedstrijdzaken van district Oost ontvangt veel vragen over de speeldagenkalender seizoen 2010/'11 in verband met het plannen van diverse verenigingsactiviteiten.
De competitie veldvoetbal voor categorie A start in het weekend van 4/5 september 2010, de competitie voor categorie B start een week later.

Davo C1 in de finale van de beker

Het seizoen kan niet op voor Davo C1. Na het behaalde kampioenschap heeft het team zich ook weten te plaatsen voor de finale (zie ook Davo C1 pagina). In de finale komt Davo C1 uit tegen Bennekom C3. De finale wordt gespeeld op zaterdag 15 mei a.s. om 11.00 uur op het complex van Rood Wit'58 in Putten.

Oud papier

Op zaterdag 1 mei a.s. kan iedereen het oude papier weer afleveren bij Davo. De container staat er weer.
Week 18
Scenario Marienheem - Davo

Komende zondag kan Davo in en tegen Marienheem kampioen worden. Om niet afhankelijk te zijn van de concurrenten moet Davo winnen om kampioen te worden. Een gelijkspel is voldoende voor promotie.
Het bestuur heeft het volgende besloten :
-    Zondag 13.00 uur sluit het clubhuis.
-    Het clubhuis is vanaf 16.30 uur weer geopend voor leden, donateurs en leden van de Club van 50. Er vindt controle aan de poort plaats.
HET IS EEN BESLOTEN AANGELEGENHEID

De supporters van Davo hebben een bus geregeld. Opgeven kan bij Gertie de Vries, tel. 880120.
Kosten zijn € 10,00 p.p. De bus naar Marienheem vertrekt om 13.00 uur

Davo C1 speelt bekerfinale in Putten

Op zaterdag 15 mei speelt Davo C1 de bekerfinale tegen Bennekom C3 op sportpark de Eendracht in Putten. De aanvang is om 11.00 uur.
De website www.deventervoetbal.nl heeft als opwarmer voor de wedstrijd Marienheem - Davo een prachtig artikel geschreven. Onze site neemt het integraal over :
Davo strijdt voor historische promotie
De weg naar het kampioenschap in de vijfde klasse H lijkt geplaveid voor Davo. Of de laatste tegenstander, Mariënheem, zou komende zondag nog roet tussen de fleurige en vers geplukte bloemen voor de Rielerenkclub moeten strooien. Maar dát zal Edwin van den Berg, trainer van de opgeleefde Sallandse formatie, toch niet op z’n geweten willen hebben?
De fanatieke oefenmeester uit Deventer is er vast en zeker niet op uit om Davo, de club uit zijn woonplaats waarbij hij van 2000 tot en met 2004 zelf ook gedurende vier seizoenen aan het roer stond, zo’n akelige loer te draaien. Welk plan de thuisploeg zondag ook zal trekken, Davo zit zelf in zo’n enorme flow dat het zich geenszins afhankelijk van de tegenstander hoeft op te stellen. En zal dat ook niet doen. Met uitzondering van de cruciale thuiswedstrijd tegen concurrent Dalfsen, heeft het elftal van trainer Erik Whittie sinds 1 november 2009 immers geen enkele competitiewedstrijd meer verloren.
Met de scherpschutters Marcellino Bianco en Niek Lieftink aan het front zijn de blauwhemden eigenlijk elke wedstrijd wel verzekerd van een paar doelpunten, terwijl dit seizoen ook Danny Bosman, Gino Natar en Onnie Ngoetra geregeld garant staan voor een treffer. Dit vijftal nam in de huidige competitie al 59 van de 70 doelpunten van Davo voor zijn rekening. Die scoringsdrift leverde de Deventenaren dit seizoen al drie keer een zevenklapper op en in de afgelopen weken werd bovendien twee keer met 5-0 gewonnen; de subtoppers Raalte en Broekland werden op De Rielerenk met deze sprekende cijfers afgedroogd.
Supporters van Davo hebben voor komende zondag een bus geregeld om hun helden in Mariënheem massaal naar de, vorig jaar op het nippertje misgelopen, promotie naar de vierde klasse toe te kunnen juichen. Een gelijkspel is voor die historisch unieke opgang van Davo voldoende, want dan is in ieder geval de tweede plaats die recht geeft op promotie gegarandeerd. Maar uiteraard gaat Davo voor de winst, waarmee het tweede kampioenschap in vier jaren tijd een feit zou zijn. In dat geval is het clubhuis van Davo, voor een besloten kampioensfeest, vanaf 16.30 uur uitsluitend geopend voor leden, donateurs en leden van de Club van 50.