DAVO NIEUWS
NIEUWSARCHIEF SEIZOEN 2009-2010
Week 04
Davo teletekst verdwijnt

Binnen enige tijd zal Deventer Televisie de uitzendingen van teletekst staken. Dit besluit heeft technische en economische achtergronden. Op dit moment vindt de uitzending van teletekst uitsluitend plaats via het (oude) kabelnet van ZIGGO. Deventernaren, die hun televisiesignaal ontvangen via de glasvezek (analoog en digitaal) kunnen teletekst thans niet ontvangen. De technische voorzieningen die daarvoor nodig zijn vragen voor DTV een te hoge investering. Tegen de achtergrond van het afnemend aantal gebruikers van teletekst acht DTV een dergelijke uitgave niet verantwoord. Medio februari zal Davo teletekst definitief verdwijnen.

Succesvolle speurtocht "Op jacht naar de schat"

Afgelopen zaterdag 23 januari werd de speurtocht "Op jacht naar de schat" voor de E en F pupillen gehouden. Andy Kartutu maakte het onderstaande verslag.
23 Januari had Davo wederom een geslaagde jeugdactiviteit georganiseerd. De achterliggende gedachte, de jeugd actief bezig te houden in een toch wel lange winterstop.  Nou, actief werd het zelfs ook voor de begeleiders. We werden getracteerd op een zeer vermoeiende maar mooie en leuke zoektocht, welke we al lopend, met een temperatuur van 3 graden maar droog weer, hebben afgelegd. Via de Bolkesteinlaan, De Bekkummer, Rivierenwijk/Delta-omgeving over de Biesboschlaan het Overijssels kanaal over, tussen "de School" en Politiebureau door onder de fietstunnel door, over het houtenbruggetje langs bos&landweggetjes terug te keren op de Bolkesteinlaan en terug in "ons vertrouwde warme honk" het Clubhuis van Davo. We kregen van de voorzitter een vragenlijst voor onderweg mee. Groep 2 met: Dimitri E1 als groepoudste, Ramon F3, Milan F3, Jayro F1, Jemayro F2 en Stijn E2... hadden het heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel zwaar. . . . . grote Ramon gunde ons geen minuut rust. Hij wist niet eens wat "moe" betekende, haahahaha mooi kereltje. Uiteindelijk loodste hij ons geheel vlekkeloos door de omgeving en bracht ons bij onze wel verdiende patatjes met kroket/frikandel. De vragen werden met gemak beantwoord en het uitrekenen van de gevonden cijfers kon beginnen. Na de patat kregen we het tweede gedeelte van de vragenlijst, welke we moesten beantwoorden. Ook deze vragen werden geheel goed beantwoord zodat we konden bellen maar ... OOOOh wee, ooh wee, de kinderen vroegen me om te bellen maar dat mocht eigenlijk NIET. We moesten bellen met de huistelefoon van Davo....en ik deed het eerst met de mobiel...  Potver3 . . . moesten we achter aansluiten zo stonden er nog twee wachtenden voor ons. Die hadden geen goed nummer dat was jammer...voor hun. Dimitri die het eerst belde met het "verkeerde" mobieltje durfde niet meer.  Hij kreeg eerst een Engelsman aan de lijn toen een andere meneer ...ook niet. Toen ging Stijn het wel even doen. Hij belde en rende pardoes weg het veld op...maar waar heen??? Hij schreeuwde waar is veld 2. . . ik moet naar veld 2. . . en zo vond hij de schat. . . . . .en een dug-out. eerlijk of niet het geheim werd door de mysterieuze stem aan de andere kant van de huistelefoon gegeven. Uiteindelijk is Davo er weer ingeslaagd haar jeugd ook tijdens de winterstop bezig te houden met een actieve jeugdactiviteit.
Zaterdag a.s. heeft de jeugd de Davo jeugddisco ook hier worden ze weer actief bezig gehouden...voetjes van de vloer. Op de ritmes van House, Jump, Rock'nRoll of Reggaedance...... Bij Davo telt de jeugd MEE!!!
Beste groet de meelopende leider van groepje 2.
Op de foto links de winnaars van Op jacht naar de schat
Oefenwedstrijden Davo 1

Voorafgaand aan de eerste competitiewedstrijd op zondag 21 februari in en tegen Dalfsen speelt Davo 1 een 3-tal oefenwedstrijden.
Zondag 31 januari
Davo - Colmschate
11.00 uur
Dinsdag 02 februari
Davo - De Gazelle
20.15 uur
Dinsdag 16 februari
DEV Doorn - Davo
20.30 uur
Davo pupillendisco op zaterdag 30 januari

Op zaterdag 30 januari is er weer een ouderwetse en gezellige Davo disco voor de pupillen.
De disco voor de E en F pupillen is van 19.00 uur tot 21.00 uur en voor de D pupillen van 21.00 uur tot 23.00 uur.
De spelers mogen een vriendje en/of vriendinnetje meenemen !
Davo jeugdtoernooi 2010 wordt wederom megafestijn
Het 22e Davo jeugdtoernooi welke wordt gehouden op vrijdag 14 mei a.s. wordt wederom het grootste dagvoetbal evenement van Deventer. Tot op heden hebben meer dan 80 teams toegezegd om deel te nemen aan het toernooi. De deelnemende teams komen uit heel Nederland en Duitsland. Zo komt Laakkwartier uit Den Haag en Onze Gezellen uit Haarlem. Tel daarbij tal van regionale teams met veel debutanten en vaste gasten.
Ook zullen maar liefst 28 teams uit Duitsland te gast zijn bij Davo. Zij komen onder meer uit Hannover, Dortmund en Duisburg. Vele teams daarvan zullen een dag voorafgaand aan het toernooi - Hemelvaartsdag - al neerstrijken in Deventer. Een mooier stukje promotie voor onze stad is er niet.
Kortom, meer dan duizend spelers en toeschouwers zullen op vrijdag 14 mei a.s. te gast zijn bij Davo.
Op de toernooipagina staat de actuele deelnemerslijst.
De inschrijving sluit op 1 maart a.s.
Week 05
Davo pupillendisco

Deze werd gehouden op zaterdag 30 januari, fe Fjes en Etjes waren massaal aanwezig en vermaakten zich kostelijk met dans en spel. Zo werd er twee keer een stoelendans gehouden waar iedereen vreemde moves moest maken en in het rondje blijven lopen. Dan waren er nog de jump-wedstrijden...allemaal bekaf. velen hielden het goed vol want de DJ had verbrande vingers om op tijd een nieuwe sound uit zijn system te krijgen. Nou beste, F-jes, E-tjes EN vriendjes de conditie zit goed want jullie waren ook daarna niet moe. Wat hadden die kleintjes dorst dus Dinie kwam geregeld met gratis ranja. Maar ook met diverse gratis versnapperingen voor die kleintjes. Het mooiste denk ik vonden ze de soapbubbles-machine die spoot een bende zeepsop in de zaal het leek wel een snow-paradise.
Al met al een zeer geslaagde avond ....de D-tjes waren veeeeeeeeeel minder dans gevoelig dat komt ook door de stof wisseling he, tsja moeder natuur. Ze worden een beetje verlegen en trekken zich dan massaal terug naar de zijkant... De meisjes dasten op den duur wel maar echt de jongens waren die avond de muurbloempjes haha.
Toch weer een geslaagd feestje en conditie mooi op leip gebracht in deze voetballoze tijd.
DAVO = VOOR DE JEUGD = VOOR DAVO!!!
(door Andy Kartutu)
Oud Davo 1 speler Dave Lanu overleden

Na een ziekbed is op veel te jonge leeftijd ons oud lid Dave Lanu overleden. Dave speelde enkele jaren voor Davo als snelle rechtsbuiten in het eerste van Davo. In 2006 verliet hij onze club.
Rechts op de foto Dave Lanu, voorafgaand aan de wedstrijd Davo - Reaal Dronten (nacompetitie 2006).
Week 06
Komend weekend carnaval bij Davo

Op vrijdag 12 februari en zaterdag 13 februari is er carnaval bij Davo. Voor leden, donateurs en leden van de Club van 50 vanaf 16 jaar is er op vrijdagavond 12 februari de grote carnavalsavond. Aanvang 20.00 uur. Op zaterdag 13 februari is er kindercarnaval voor alle pupillen en kinderen van leden, donateurs en leden van de Club van 50. De aanvang is om 14.00 uur.
Analyse en sponsorplan Davo gereed

De verenigingsanalyse, sponsoranalyse en sponsorplan van Davo is woensdag 10 februari door Jasper Nijdeken overhandigd aan het bestuur van Davo. De achtergrond van dit plan ligt in een stageopdracht van Jasper Nijdeken, vierdejaars student aan de Calo-opleiding van de Christelijke Hogeschool Windesheim te Zwolle. Deze stage heeft plaatsgevonden binnen een project van Sportbedrijf Deventer. Dit project is het zgn. leerwerkbedrijf. Dit project koppelt vragen/opdrachten vanuit verenigingen, uit de gemeente Deventer, aan studenten van het ROC Aventus, Saxion Hogescholen en Christelijke Hogeschool Windesheim. Het bestuur van Davo formuleerde de volgende opdracht : Maak een plan waarmee het huidige sponsorbestand kan worden uitgebreid. Naast een verenigingsanalyse en een sponsorananalyse is tevens het maken van een sponsorplan in de opdracht verwerkt. Doelstelling van het plan is : "Het huidige sponsorbestand van Davo uit te breiden met nieuwe sponsoren."
Het bestuur is uitermate content over hetgeen Jasper Nijdeken heeft uitgewerkt voor Davo. De analyse wordt besproken met de diverse commissies binnen Davo en het sponsorplan wordt overhandigd aan de kartrekkers van de nieuwe sponsorcommissie, te weten Eric Whittie en Ron Brussaard.
Jasper Nijdeken overhandigt de analyse van Davo aan voorzitter Edwin Mulder
Week 07
Komende periode veel oude foto's op de site

In de komende periode zullen er veel foto's uit het verleden op de website worden geplaatst. Nu geplaatst zijn de foto's van de kampioensreceptie en het kampioensfeest van 26 mei 2007. Je kunt ze zien op de fotopagina seizoen 2006-2007. Mochten er weer foto's bijkomen, dan zal dit op de main pagina worden vermeld. Altijd leuk om weer terug te kijken toch ?

Baaldag kan vanaf 1 maart niet meer

In district Oost is het vanaf 1 maart niet meer mogelijk om nog een baaldag aan te vragen. Het in onderling overleg (dus met goedkeuring van beide verenigingen) verplaatsen van een competitiewedstrijd in categorie B is wel toegestaan.  Voor het veldvoetbal is de regel dat de eventuele nieuwe wedstrijddatum is gelegen voor de door de KNVB vastgestelde wedstrijddatum dan wel uiterlijk de donderdag daaropvolgend.

Het carnaval zit er weer op

Het carnavalsgebeuren bij Davo zit er weer op. De vrijdagavond is de carnavalsavond bij Davo geworden en niet zonder succes. Een goed gevuld clubhuis, origineel verklede leden en een lekkere sfeer. Kortom, iedereen was na afloop tevreden. Op de fotopagina een zeer uitgebreide reportage van het Davo carnaval 2010.
PS. Van de carnavalscommissie kwam nog wel de mededeling om geen kielen van de Daldeeërs uit te lenen.

De dames van Davo DA1 als de luchtmacht
Lammy en Ans : voor altijd rood blauw
Week 08
Terug in de tijd op de fotopagina

Altij leuk om oude foto's weer eens terug te zien. Nu zijn op de fotopagina geplaatst : het jeugdkamp van 2001 in Bad Iburg, de wedstrijd tussen Davo en Go-Ahead Eagles van 06 augustus 2002 en de de eerste edititie van 30 Jaar Davo Disco van november 2004. Snel kijken....
40 sponsors van 50 euro

Op vrijdag 14 mei a.s. vindt één van de grootste voetbalevenementen van Deventer plaats : het 22e internationaal Davo jeugdtoernooi met om de nabij 100 teams. Om enigszins uit de kosten te komen, is de toernooicommissie op zoek naar 40 sponsors van 50 euro.
De sponsor krijgt :
vermelding met logo op www.dvvdavo.nl. vermelding met logo in het toernooiboekje en vermelding op de toernooidag.
Bestuur en jeugdcommissie kunnen niet alleen op zoek naar de sponsors. We hebben de hulp van alle leden en ouders hierbij nodig. Heb jezelf een eigen onderneming ? Help ons ! Vraag het bij het bedrijf waar je werkt.
Informatie kun je krijgen bij het bestuur en/of de jeugdcommissie.
Schoonmaken clubhuis op woensdag 03 maart

We gaan het clubhuis weer grondig schoonmaken en wel op woensdag 03 maart. We zoeken daarvoor vrijwilligers. Help mee, want vele handen maken licht werk. We beginnen tegen 19.00 uur.
Oud papier op 06 en 07 maart

In het weekend van zaterdag 06 maart en zondag 07 maart kun je het oude papier weer brengen naar Davo. De container staat er daan weer. Dus... het oude papier meenemen !
Week 09
Ruime oefenzege Davo op De Hoven : 8-1

Eindelijk weer eens op het veld spelen. Op donderdagavond 25 februari oefende Davo tegen 6e klasser De Hoven. Hoewel het traininsveld niet op en top bespeelbaar was, werd er toch besloten om te spelen. De eerste helf was erg wennen voor Davo. Er lag veel ruimte tussen de linies, waardoor druk zetten op de bal niet of  nauwelijks goed werd uitgevoerd en er werd regelmatig onnodig balverlies geleden. Toch stond Davo met de rust met 4-0 voor door 3 doelpunten van Niek Lieftink en een eigen doelpunt.
In de tweede helft waren de linies heel compact en werd er in feite maar op één helft gespeeld. Bij tijd en wijlen was het combinatiespel en positiespel prachtig om naar te kijken. De Davo doelpunten na rust werden gemaakt door Ahmet Izci, Onnie Ngoetra, Niek Lieftink en Marcellino Bianco. Davo heeft vlak voor de competitiestart weer ritme kunnen opdoen.

E spelers moeten pasfoto inleveren

Volgend seizoen gaan er een aantal spelers uit de E jeugd naar de D jeugd en krijgen zodoende een spelerspasje. De volgende spelers moeten bij Edwin Mulder een pasfoto inleveren : S. Abdella, K. Demirkan, D. Eisvelt, R. van Essen, D. Hekkert, D. Hollander, R. Krebber, B. Kuijl,
C. Nienhuis en  R. Veldkamp.

Vergadering jeugdkader op dinsdag 09 maart 2010

Op dinsdag 09 maart is er een vergadering voor alle jeugdtrainers en jeugdleiders met de jeugdcommissie. De aanvang is om 20.15 uur.
Week 10
Competitie een week uitgesteld

In de afgelopen weken (maanden) is er in de competities van de KNVB sprake geweest van het niet doorgaan van vele vastgestelde wedstrijden. De oorzaken zijn uiteraard terug te voeren op de gevolgen van de weersomstandigheden op de gesteldheid van de velden. Gevolg van al deze afgelastingen is dat veel wedstrijden opnieuw op het programma moeten worden geplaatst. Door middel van de voor dit seizoen vastgestelde speeldagenkalender zijn alle verenigingen op de hoogte gesteld van het voorgenomen wedstrijdprogramma van de competities van de KNVB Oost voor het thans lopende seizoen.  District Oost wil hierbij alle betrokkenen informeren over de invulling van de afgelaste wedstrijden van de laatste weken.
Voor de competities van categorie A is de speeldagenkalender aangepast en is besloten de competitie met één week te verlengen. Dit betekent dat het slot nu ligt in het weekend van 8/9 mei 2010. Er is gekozen om de volledige wedstrijdprogramma's vanaf wedstrijdronde 20 in het geheel op te schuiven en de nog te spelen ronde 14 (oud 20/21 februari 2010) op 17/18 april vast te stellen. Dit in verband met het gegeven dat deze wedstrijdronde nog tot periode 2 behoort en om te voorkomen dat de beslissing over die strijd te kort op het slot van de competitie, en dus de beslissing in periode 3, komt te liggen. Ook voor de competities van categorie B is er sprake van een aanpassing. Zo is wedstrijdronde 14 (oorspronkelijk gepland voor 8/9 mei 2010) gelijk getrokken met categorie A en zal ook dit programma op 17/18 april 2010 worden vastgesteld. Het afgelaste programma van 6/7 februari 2010 (ronde 1) schuift door naar 15/16 mei 2010. Daarnaast dienen elftallen er rekening mee te houden dat er in het Pinksterweekend een inhaalprogramma wordt vastgesteld. Voor de reeksen is eveneens sprake van een verlenging van de competitie en aanpassing van de speeldagenkalender.

Het is toch niet te hopen................

Voorafgaand aan deze competitie werden de velden van Davo geplaagd door engerlingen. Onbespeelbare velden dus. Nu meldt de KNVB site het volgende :
In verband met de weersomstandigheden van de afgelopen winter wordt op grote schaal overlast van emelten - de larven van langpootmuggen - verwacht op sportvelden. De emelten profiteerden van de grote hoeveelheid sneeuw die deze winter is gevallen.
Was het eerst de sneeuw die voor afgelastingen zorgde, dan nu mogelijk de emelt. Emelten zijn pootloze, grijsbruine, kokervormige larven van de langpootmug. De langpootmuggen vliegen vanaf eind juli tot begin september. Een langpootmugvrouwtje legt tussen 300 tot 400 eieren per keer.
De emelten hebben geen poten en geen duidelijke kop. Emelten kunnen tot 45 mm lengte groeien. Er komen veel soorten langpootmuggen voor. In Nederland komen met name soorten uit het geslacht Tipula voor. De meest voorkomende schadelijke soorten zijn Tipola oleracea en Tipola paludosa. Emelten worden vaak aangetroffen in gras op een zanderige ondergrond.
De emelten in hoge dichtheid zijn een ware plaag voor het sportveld. De diertjes vreten niet aan de wortels van het gras, maar aan het jonge groen. Dit doen ze door vanuit hun holletjes het jonge groen naar beneden te trekken. Het sportveld zal hierdoor bruine kale plekken krijgen. Emelten van de Tipula paludosa (één generatie per jaar) veroorzaken vooral in de late herfst tot mei schade. Emelten van de Tipula oleracea (twee generaties per jaar) veroorzaken schade in de zomer (de eerste generatie) en in de late herfst tot mei (de tweede generatie).

Zaterdag 13 maart : LAS VEGAS NIGHT

Op zaterdag 13 maart is er weer een echte topavond bij Davo : de Las Vegas Night. Het clubhuis wordt weer omgetoverd tot een casino. Met black jack, roulette en pokeren. Toegangskaarten à € 7,50 p.p. en strikt op naam verkrijgbaar. De prijs van de toegangskaarten is inclusief:
·    Welkomstdrankje
·    Gratis deelname Black Jack, Roulette en Poker
·    Hapjes
·    Koud Buffet
Extra fiches mag je bijkopen!
Kledingvoorschrift “Black Tie” (smoking en gala) als het maar in
het zwart en/of wit is (dit mag natuurlijk ook jeans zijn).