DAVO NIEUWS
NIEUWSARCHIEF SEIZOEN 2010-2011
Week 25
Davo speelt dit seizoen in de 4e klasse H

We kunnen ons het komend seizoen opmaken voor zeer veel derby's. Maar liefst 7 ploegen uit de gemeente Deventer zijn ingedeeld in de 4e klasse H. Alleen sportpark Rielerenk levert met Davo, Go-Ahead en Turkse Kracht al 3 ploegen. Komen daarbij IJsselstreek, Helios, Colmschate en ABS en we spelen van de 11 thuiswedstrijden er 6 tegen Deventer ploegen.
De lijst wordt aangevuld met Sallandse ploegen Dalfsen, Haarle, Overwetering en EMMS uit Slagharen.
Van de 12 ploegen zijn er 2 gepromoveerd vanuit de 5e klasse, te weten Davo en Dalfsen. Er is 1 degradant vanuit de 3e klasse, te weten ABS. EMMS speelde afgelopen jaar in de 4e klasse B, eindigde als 2e, maar miste promotie. De overige teams speelden in de 4e klasse H, waarvan IJsselstreek, Colmschate en Turkse Kracht de nacompetitie haalden, maar promotie misten.
Week 26
Indeling jeugd bekend

De spelersindeling van de jeugdafdeling is bekend. Het komend seizoen  beginnen we met 10 jeugdteams, één meer dan het afgelopen seizoen.
De indeling van Davo A1 en Davo C1 is nog niet helemaal bekend. Dit heeft te maken dat er komend seizoen toch geen B team komt. De indeling is te zien op de jeugdpagina.
Week 30
Davo begint competitie thuis tegen ABS

Ons eerste elftal start de competitie met een thuiswedstrijd tegen ABS. Op zich een mooi affiche, want Davo promoveerde vanuit de 5e klasse en ABS degradeerde vanuit de 3e klasse. Met vele ploegen uit Deventer staat er elke week wel een derby op het programma. In de 1e speelronde is dit Helios - Colmschate.
De 2e wedstrijd gaat Davo op bezoek bij EMMS in Slagharen, vorig jaar nog de nummer 2 in de 4e klasse B. Geen eenvoudige start voor Davo dus.
Het complete wedstrijdschema 4e klasse H :Mooie loting Davo in de Telstar Cup

Na afgelastingen van de eerste twee edities van de Telstar Cup vanwege te barre winterse weersomstandigheden heeft de organisatie van het officieuze Deventer Voetbalkampioenschap besloten het toernooi gedurende het seizoen af te werken. Elke maand zal er een wedstrijd worden gespeeld met uitzondering van de maanden december en januari. Dan zijn wel eventuele inhaalduels mogelijk. In april 2011 vinden de kruisfinales plaats en in mei 2011 de finale.
Veertien van de achttien Deventer amateurclubs hebben zich voor deelname van het eerste seniorenelftal aangemeld. Deze ploegen zijn verdeeld in drie poules. Alle poulewinnaars en de beste nummer twee van poule B of C gaan door naar de kruisfinales.
Davo komt uit in poule B met als tegenstanders : Helios, Activia, Sallandia en CJV'ers. Het wedstrijdschema luidt :
14-09-2010: Davo - Helios
14-09-2010: Activia - Sallandia
12-10-2010: De CJV’ers - Davo
12-10-2010: Helios - Activia
09-11-2010: Sallandia - De CJV’ers
09-11-2010: Davo - Activia
08-02-2011: Helios - Sallandia
08-02-2011: Activia - De CJV’ers
08-03-2011: Sallandia - Davo
08-03-2011: De CJV’ers - Helios
De nummers 1 en 2 gaan over naar de kruisfinales op 12 april, waarna op 10 mei de finale volgt.

Grote sponsor voor Davo : SOS Sport & Events

Davo heeft met het bedrijf SOS Sport & Events een grote sponsor weten binnen te halen.
In 1996 startte Erik Kroon zijn bedrijf SOS Sport&Events, met als basis "sportief vergaderen". Veel bedrijven vergaderen op de Veluwe en Erik zag hierin een kans in de vorm van het aanbieden van korte breaks tijdens zo'n vergadering. Tegenwoordig boekt u bij SOS Events een vergadering, bedrijfsuitje, incentive of teambuildingsprogramma, inclusief locatie advies.
SOS Events zal bij Davo te zien zijn met een het reclamebord op het nieuwe electronicsh scorebord.
Interessante bekerpoule voor Davo 1

Davo 1 heeft met Activia, Wesepe en Blauw-Wit'66 aardige tegenstanders geloot in de bekercompetitie. De eerste wedstrijd is op dinsdag 17 augustus in Holten tegen Blauw-Wit'66.  Deze zaterdagclub speelt in de 4e klasse en eindigde afgelopen seizoen als 7e. Op dinsdag 24 augustus ontvangt Davo kersverse 4e klasser Activia. Net als Davo werden zij afgelopen seizoen kampioen in de 5e klasse. Dit seizoen komt Activia uit in de 4e klasse G. Op zondag 29 augustus volgt er wederom een thuiswedstrijd, dan tegen 5e klasser Wesepe. Vorig seizoen nog tegenstander van Davo in de competitie.

Trainingstijden jeugd voor dit seizoen

Op maandag 23 augustus beginnen bij Davo de trainingen voor de jeugdafdeling weer. De trainingsdagen en tijden zijn als volgt samengesteld :
Davo A1 op dinsdag en donderdag van 19.00 uur tot 20.30 uur
Davo C1 op dinsdag en donderdag van 18.00 uur tot 19.00 uur
Davo C2M op maandag en woensdag van 19.00 uur tot 20.00 uur
Davo D1 op dinsdag en donderdag van 18.00 uur tot 19.00 uur
Davo D2 op dinsdag en donderdag van 18.00 uur tot 19.00 uur
Davo E1 op maandag en woensdag van 18.00 uur tot 19.00 uur
Davo E2 op woensdag van 18.00 uur tot 19.00 uur
Davo E3 op woensdag van 18.00 uur tot 19.00 uur
Davo F1 op woensdag van 18.00 uur tot 19.00 uur
Davo F2 op woensdag van 18.00 uur tot 19.00 uur

Aangezien Davo C1 en Davo E1 op zaterdag 21 augustus al hun
eerste bekerwedstrijden spelen, kunnen zij al eerder met de training
beginnen.
Alle spelers krijgen persoonlijk bericht.
Week 31
Presentatie nieuwe spelers GA Eagles begint bij Davo

Het spektakelstuk van de open dag van GA Eagles was de presentatie van de nieuwe spelers met een helikopter, aangeboden door de supportersvereniging. In het diepste geheim stegen de spelers met de helikopter op het Davo veld op. De 9 nieuwe aanwinsten van GA Eagles werden in 3 groepen verdeeld en de 4e rit was voorbestemd voor de 2 dames van de supportersvereniging en Davo voorzitter Edwin Mulder, als dank voor de medewerking door Davo.
Week 32
Selectie Davo begonnen aan het nieuwe seizoen

Zondag 08 augustus tegen 10.00 uur. De selectiespelers van Davo druppelen binnen voor de eerste training van het seizoen. Hoofdtrainer Eric Whittie mist op de eerste training slechts 3 spelers, die nog vakantie vieren. De selectie van vorig seizoen is zo goed als in tact gebleven, aangevuld met een 4-tal nieuwelingen. Davo is dus in de breedte sterker geworden.
Uiteraard wordt er begonnen met een rustige opbouw.
Hieronder enkele foto's.
Belangrijke vergaderingen jeugd- en seniorenleiders

Op donderdag 12 augustus is er vergadering van alle jeudgtrainers en jeugdleiders met de jeugdcommissie en het bestuur. De aanvang is om 19.30 uur.
Op donderdag 19 augustus is er een vergadering van alle seniorenleiders met het bestuur. De aanvang is om 20.00 uur.

Clubhuis schoonmaken op woensdag 18 augustus

Voor velen zit de vakantie er weer op. Het nieuwe voetbalseizoen staat weer voor de deur.
Natuurlijk willen we allemaal in een schoon clubhuis komen.
Op woensdag 18 augustus wordt het clubhuis weer grondig schoongemaakt.
Elke hulp is dan ook welkom.
We beginnen om 19.00 uur en kom ons meehelpen.
Laat het werk niet weer door een handjevol mensen gedaan worden.
Alvast bedankt.
Met vriendelijke groet,
Bestuur Davo
Week 33
Ook de jeugd begonnen met de training

Davo A1, Davo C1 en Davo D1 zijn vandaag - 17 augustus - begonnen met hun eerste training. Ondanks de vakantieperiode was de opkomst behoorlijk. De overige teams beginnen volgende week met hun training. Hieronder enkele foto's.
Vergadering jeugdkader op donderdag 26 augustus

Op donderdag 26 augustus is er de eerstvolgende bijeenkomst voor alle jeugdtrainers en jeugdleiders met het bestuur en jeugdcommissie. De aanvang is om 20.00 uur.
Weer last van engerlingen op het hoofdveld
Het hoofdveld van Davo wordt net als vorig jaar aan het begin van het seizoen geteisterd door engerlingen. De onderstaande foto's zijn niet van vorig jaar, maar zijn gemaakt op donderdag 19 augustus.
Het bestuur van Davo had bij de gemeente al het verzoek ingediend om preventieve maatregelen te nemen. Helaas werd hier geen gehoor aan gegeven, met alle gevolgen en ellende van dien. Het hoofdveld toont weer beroerde plekken en er moet van worden uitgegaan dat de komende 2 bekerwedstrijden van Davo 1 op het 2e veld moeten plaatsvinden. Met man en macht wordt nu geprobeerd het veld speelklaar te krijgen.
Tijdig ingrijpen van de gemeente had een hoop ellende en werk kunnen worden voorkomen. Jammer.
Week 34
Niek Lieftink mist bekerduel tegen Activia

Niek Lieftink, vorig jaar goed voor vijftien doelpunten in de kampioensploeg van Davo , heeft al een groot deel van de voorbereiding van de kersverse vierdeklasser aan zich voorbij moeten laten gaan. Na twee trainingen is de goalgetter geblesseerd afgehaakt. Morgen wordt er een MRI-scan gemaakt en zal blijken of er een scheurtje in de meniscus zit en of er een (kijk-)operatie moet volgen.
De voetballer blijft uiteraard wel de vorderingen van zijn teamgenoten in de voorbereiding volgen. ,,Dat gaat allemaal prima. Je ziet op de trainingen dat het niveau van midden/eind vorig seizoen weer steeds meer naar voren komt. We hebben drie nieuwe jongens en die zijn, zover ik tot nu toe heb gezien, een prima aanvulling op de bestaande selectie. Want de ploeg is verder goed intact gebleven, wat de mogelijkheid biedt om voort te borduren op de vorderingen van vorig seizoen.”
Na de bekerwinst tegen Blauw Wit ’66 van vorige week wacht Davo komende dinsdag in de tweede poulewedstrijd een confrontatie met een andere promovendus naar de vierde klasse: Activia. ,,Ik denk dat het een hele leuke open wedstrijd gaat worden”, verwacht Lieftink. ,,Wat ik zo links en rechts heb opgevangen is dat zij ook een leuke voetballende ploeg hebben. Net als wij. Dus hoop ik op een mooie voetbalpot met uiteraard Davo als winnaar.”
Heel veel meer weet Niek Lieftink, eerlijk gezegd, ook niet van de komende bekeropponent. ,,Ik dacht dat Erwin Viester er vorig seizoen wel een goed aantal doelpunten heeft gemaakt, toch? En met Joey Hesselink heb ik vroeger nog samen gespeeld bij een regioselectie van de KNVB. Nou ja, het is altijd mooi om tegen een Deventer ploeg te spelen. Dat brengt, net als een bekerduel, toch altijd iets extra’s met zich mee. Het is een goede test voor ons om te kijken hoever we staan met onze voorbereiding.”
De ploeg zal de wedstrijd tegen Activia, volgens Lieftink, desondanks benaderen als elke andere duel. ,,Met dezelfde doelstelling: goed voetbal en de winst.”

Dennis Wennink (Activia) over het bekerduel Davo - Activia

,,Het is leuk dat je tegen een Deventer ploeg mag spelen”, vindt Wennink. ,,Davo speelt nu ook in de vierde klasse en dan is het mooi om tegen ze te kunnen voetballen en dan te kijken hoe je er voor staat! Het bekervoetbal leeft verder niet heel echt bij ons. We zien het als een voorbereiding op het nieuwe seizoen. We hebben dit jaar een nieuwe trainer en die wil graag alle jongens zien voetballen. Dan zijn dit ideale duels voor de trainer om te zien hoe iedereen er voor staat.”
Over Davo weet Wennink alleen via verslagen en van horen zeggen. ,,Het is een leuk elftal met een goede trainer. Het voetbal staat hoog in het vaandel. Dat ligt ons ook, dus verwacht ik een leuke open pot voetbal met veel kansen over en weer. Onderling zijn er wat spelers die elkaar wel kennen van het stappen, dus is deze wedstrijd een leuk weerzien voor die jongens

Bron : www.deventervoetbal.nl

Gewijzigde tijd Davo F1 - De Gazelle F1

Omdat Davo last heeft van engerlingen op het hoofdveld moeten er wedstrijden qua tijdstip worden verschoven. Komende zaterdag 28 augustus speelt Davo F1 om 10.15 uur tegen De Gazelle F1.


                     Voorbeschouwing

Dinsdag 24 augustus : Davo - Activia  (beker)
Jan van der Kaaij overleden
Vandaag bereikte ons het bericht dat ons lid Jan van der Kaaij hedenochtend - 25 augustus - na een ziekbed op 55 jarige leeftijd is overleden.
Jan was sedert mei 1971 lid van Davo en heeft in het verleden diverse functies - met name bij de jeugd - vervult.
Wij wensen Jannie, kinderen, kleinkinderen en verdere familie veel sterkte met dit grote verlies.

Bestuur en leden DVV Davo