DAVO NIEUWS
NIEUWSARCHIEF SEIZOEN 2010-2011


Week 21
Een zaterdag vol spanning en emotie
3x een KNVB beker voor de Davo jeugd
Davo F1 won de KNVB beker door na strafschoppen te winnen van Terwolde F1
Davo E2 won de KNVB beker door na strafschoppen te winnen van Groen Wit'62 E6
Davo C1 won de KNVB beker door met 7-1 te winnen van ZVV'56 C1
Davo E1 verloor de finale met 5-1 van ZVV'56 E2
Het komt niet vaak voor, maar Davo had vandaag - zaterdag 21 mei - maar liefst 4 jeugdteams in de bekerfinale. Dus zo toog een grote karavaan Davo supporters,  ouders, opa's en oma's op deze zonnige zaterdag naar het sportcomplex van SV Colmschate'33. En wat werd het uiteindelijk een spannende zaterdag volop emotie en Davo trots. 3 Davo jeugdteams wonnen de beker en 1 Davo jeugdteam verloor helaas de finale.
Om 09.30 uur trapte Davo F1 af tegen Terwolde F1. Dat bekervoetbal anders is, bleek wel uit deze wedstrijd. Het was een echte bekerthriller waarbij Davo F1 meer kansen had, maar wat kwam Terwolde F1 er af en toe gevaarlijk uit. De eindstand was uiteindelijk 1-1 en zodoende moesten strafschoppen beslissen. En dat was natuurlijk hardstikke spannend.......... Davo F1 won de strafschoppenreeks en de eerste KNVB beker was binnen !
Om 11.00 uur kwamen 2 Davo jeugdteams in actie. Davo E2 tegen Groen Wit'62 E6 en Davo C1 tegen ZVV'56 C1.  Davo E2 kwam op voorsprong, maar kreeg het gaandeweg de wedstrijd steeds moeilijker tegen het fysiek sterkere Groen Wit'62 E6. Ook deze wedstrijd eindigde in 1-1. De strafschoppenserie was bloedstollend, want na ieder 5 strafschoppen was het nog steeds gelijk. Toch wist Davo E2 de serie te winnen en de 2e KNVB beker was binnen !
Op het 1e veld kwam tegelijkertijd Davo C1 in actie. Zij hadden een niet verwachte makkelijke wedstrijd. Davo C1 won met maar liefst 7-1 en de 3e KNVB beker werd vandaag in de wacht gesleept.
Om 13.00 uur was het de beurt aan Davo E1. Zij speelden tegen ZVV'56 E2. Na een 0-0 ruststand werd het een 1-5 nederlaag. Davo E1 kreeg voldoende kansen, maar de bal wilde er gewoon niet in. Jammer, maar een 2e plek is ook bijzonder fraai !
Al met al een geweldige zaterdag met 3 winnaars. Jongens en meisjes en begeleiders : van harte gefeliciteerd met dit resultaat !
Davo is trots op jullie.
Davo A1 sluit seizoen af met barbecue

Het seizoen zit erop voor Davo A1. Nadat het 's middags de laatste wedstrijd van het seizoen speelde tegen ABS A1, was het 's avonds de afsluiting met een barbecue. Spelers, vriendinnen, begeleiders, ouders, bestuur en jeugdcommissie genoten van de sfeervolle avond met zomerse temperaturen.
Voor veel Davo A1 spelers was het vandaag het einde van het jeugdvoetbal. Het merendeel gaat over naar de senioren.
Informatie jeugdkamp

Vrijdag 27 mei gaan we op jeugdkamp naar Lingen in Duitsland. De afstand van Deventer naar Lingen is ongeveer 110 kilometer.
Vertrek :
Vrijdag 27 mei om 16.00 uur vanaf het clubhuis met een luxe touringcar.
Wat mee te nemen ?
Normale kleding, (sport)schoenen, sportkleding, voetbalschoenen, handdoeken, washandjes, sokken, ondergoed, toiletartikelen, (regen)jas, zwemkleding, zaklantaarn.
Slaapzak en kussensloop is NIET nodig.
Zakgeld
Een bekende vraag is “hoeveel zakgeld moet ik mijn kind meegeven” ? Geef uw kind niet teveel zakgeld mee, ze krijgen voldoende. Voor meer informatie kunt u met de leider contact opnemen.
Medicijnen
Gebruikt uw kind medicijnen, dan wordt verzocht vooraf contact met de leider te ondernemen.
Verder moet iedereen een kopie van de ziekenfondspolis meenemen, of een pasje indien de zorgverzekeraar deze heeft verstrekt.
Gedrag
We verwachten van elke speler/speelster een goed gedrag op het jeugdkamp. Mocht het kind zich niet houden aan de regels die worden gesteld op het kamp, dan wordt voor hem/haar het kamp beëindigd en zal hij/zij worden teruggebracht naar huis.
Contact
Adres en telefoonnummer jeugdherberg :  0049-591973060
Jugendherberge Lingen Lengericher Str.62 49811 Lingen/Ems         
Tel: (0591) 97 30 60
Terug
Op zondag 29 mei komen we weer terug. We gaan tegen 15.00 uur terug naar huis, zodat we tegen 16.30 uur weer bij het Davo clubhuis zullen zijn.
ID kaart
Spelers van Davo A1 moeten een ID kaart meenemen.
Vragen ?
Neem contact op met de jeugdcommissie en/of bestuur.

Davo jeugdkamp 2011

Van vrijdag 27 mei t/m zondag 29 mei in Lingen (Duitsland)
Vergadering jeugdkader

Op dinsdag 31 mei a.s. is er een zeer belangrijke vergadering voor alle jeugdtrainers en jeugdleiders. We gaan namelijk de indeling seizoen 2011-2012 voor elkaar maken. De aanvang is om 20.00 uur.
Week 22
Het was weer een geweldig jeugdkamp !
Het jeugdkamp in Lingen (Duitsland) zit er weer op. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd kamp. Achteraf viel het weer mee en konden alle geplande activiteiten gewoon doorgang vinden.
Met 90 personen toog de Davo jeugd afgelopen vrijdagmiddag naar Duitsland. De charme van het Davo jeugdkamp is nog altijd dat de gehele jeugd samen op kamp gaat. Eénmaal aangekomen werden de slaapplaatsen gezocht, werd er gegeten, om vervolgens naar het prachtige Linus zwembad te gaan. Tot 22.00 uur konden de spelers en leiders zich vermaken in het water. Davo A1 maakte zich vervolgens op voor een bezoek aan de discotheek The Joker Music Hall in Lingen. Tot in de late uurtjes werd er stevig gedanst door de A1.
Na een korte nachtrust voor iedereen stond na een goed ontbijtbuffet de fotospeurtocht voor de E en F op het programma en voor de C en D groep de survival en het kletteren. Davo A1 kreeg vrijaf. De fotospeurtocht was een groot succes. Aan de hand van foto's van gebouwen en winkels in Lingen moesten de kinderen vragen beantwoorden. Door veel te vragen en rond te lopen moest men natuurlijk eerst op zoek naar het gebouw.........
De C en D brachten de ochtend door op de survival en kletterbaan. Natuurlijk had de één meer lef en durf dan de ander.
Omdat er voor de zaterdagmiddag minder goed weer werd voorspeld, had de organisatie wederom zwemmen ingepland. En dat viel in goede aarde bij de spelers. Het avondprogramma bestond voor iedereen uit bowlen in de Mega Bowlinghall in Lingen. Tevens kon men op zeer grote schermen de Champions League finale volgen.
De 2e nacht was natuurlijk stukken rustiger. Na een vermoeiende dag viel iedereen als een blok in slaap.
De zondagochtend bestond uit de 10-kamp. Elke Davo A1 speler was coach van een team bestaande uit spelers van A t/m F. Er werd door elke team 10 onderdelen in competitieverband afgewerkt. Hoogtepunten waren de kledingketting, waarbij de spelers van de kleding die ze aanhadden een zo lang mogelijke ketting moesten maken en het buikschuiven.
Na het middageten moesten de spelers de kamers opruimen en de koffers inpakken. Vervolgens wat het weer een samenzijn van iedereen, waarbij de prijsuitreiking van de activiteiten volgde en waarbij de spelers hun mening over het kamp konden geven. Tegen 15.00 uur werd er weer vertrokken naar Deventer. Terugkijkend op een grandioos kamp.
Rest ook nog de sponsoren te bedanken die diverse activiteiten mogelijk hebben gemaakt.
KNVB bericht : Dealine overschrijving op 15 juni

Nu veel competities zijn afgelopen is het moment aangebroken dat er overschrijving naar een andere vereniging kan worden aangevraagd. De deadline voor het indienen van een verzoek tot overschrijving is ook dit jaar vastgesteld op woensdag 15 juni. Tot en met woensdag 15 juni 2011 kunnen spelers en speelsters een overschrijvingsformulier inleveren bij het districtskantoor. Exact om 12 uur die avond wordt de brievenbus gesloten.
Alle verzoeken tot overschrijving die ná 15 juni op het districtskantoor binnenkomen, worden behandeld als een dispensatieverzoek en derhalve getoetst aan de dispensatiecriteria voor tussentijdse overschrijvingen.

Toernooi in Laxten (Duitsland) voor E2 en F1 gaat niet door

Over 3 weken zouden Davo E2 en Davo F1 meedoen aan het toernooi van Olympia Laxten. Het toernooi gaat niet door. Zie onderstaand bericht :

Hallo zusammen
Im Bezug auf die geplanten Turnier am 18 & 19 Juni 2011 werden diese, einerseits auf Grund der ab den 6. Juni teilweise gespeerten Plätze,
andererseits auf Grund der sehr geringen Teilnahmebestätigungen bzw. Rückmeldungen in Laxten leider NICHT durchgeführt.
Vielen Dank und Gruß Stefan Frerich SV OL Laxten

Week 23
Selectiebespreking op donderdag 16 juni

Op donderdag 16 juni vindt onder leiding van Eric Whittie (trainer Davo 1) en Charles Haulussy (trainer Davo 2) de selectiebespreking plaats voor het seizoen 2011-2012. De aanvang is om 20.00 uur en de spelers krijgen persoonlijk bericht.

Teamindeling volgt eind deze maand

Achter de schermen is men druk bezig om de teamindeling voor elkaar te maken voor het komend seizoen. Davo heeft bij de KNVB ingeschreven voor 5 seniorenteams (één meer dan het afgelopen seizoen) en 10 jeugdteams (net zoveel als afgelopen seizoen).  Aangezien de overschrijving nog duurt tot en met 15 juni a.s., volgt de definitieve teamindeling eind van de maand. Deze zal op deze site worden gepubliceerd.

Bekervoetbal seizoen 2011-2012

Davo 1
16 augustus ronde 1 (19.00 uur)
23 augustus ronde 2 (18.45 uur)
27 / 28 augustus ronde 3
6 september 1e KO-ronde (onder voorbehoud)

Junioren
20 augustus ronde 1 voor elftallen uit de regio Midden
27 augustus ronde 2 voor alle regio's
3 september ronde 3 voor alle regio's
22 oktober ronde 1 voor elftallen uit de regio's Noord en Zuid

De bekerfinales zijn op zaterdag 19 mei (jeugd) en zondag 20 mei (senioren).

Start competitie seizoen 2011-2012

De competitie voor Davo 1 start op zondag 4 september 2011. De competitie voor de jeugd start op zaterdag 10 september en de competitie voor de overige senioren start op zondag 11 september.

Overige senioren
20/21 augustus ronde 1 voor elftallen uit de regio Midden
27/28 augustus ronde 2 voor alle regio's
3/4 september ronde 3 voor alle regio's
22/23 oktober ronde 1 voor elftallen uit de regio's Noord en ZuidPupillen
20 augustus ronde 1 voor teams uit de regio Midden
27 augustus ronde 2 voor alle regio's
3 september ronde 3 voor alle regio's
5 t/m 8 september ronde 1 voor teams uit de regio's Noord en Zuid
Inleveren pasfoto

De volgende spelers moeten op zeer korte termijn een pasfoto inleveren (namen op alfabet) :
A. Aalderink, M. Arentsen, S. Atmali, J. Bongertman, D. Bosman, J. Bosman, F. Cekic, D. Dikkers, B. Elshof, M. Elshof,
M. Gierveld, N. Grooten, A. Janiak, A. Karaca, S. Kerakosyan,
E. Klement, B. Krist, J. Kuipers, M. Lieftink, D. Liefveld,
J. Maatman, J. Marijn, A. Matitaputty, R. Minnes, H. Muilerman,
C. Oksuz, S. Omicevic, H. Ramlal, B. Sneller, R. van Tongeren,
R. Tuinenga, S. van der Vegt, M. Visscher, N. Vossebeld,
E. van Wijnen, O. Yilmaz en A. Ziombra.
De pasfoto kan in een enveloppe worden gezonden naar DVV Davo, Rolklaver 146, 7422 RC  Deventer. Zet achterop de pasfoto je naam.
Week 24
Maandag 20 juni is de indeling van Davo 1 bekend

De indeling van de teams uitkomend in de categorie A wordt uiterlijk maandag 20 juni (15.00 uur) vrijgegeven. Dit betreft een indeling op alfabet, dus zonder speelnummers.
De indeling van de beker van de categorie A senioren wordt maandag 4 juli bekend gemaakt. Omtrent de indeling van de competitie en beker van de categorie B zal t.z.t. een publicatie door de KNVB opgenomen worden.

Davo team wint € 250,00 voor de jeugd

Tijdens het toernooi van IJsselstreek heeft een team van Davo de 1e plaats weten te bemachtigen. En die 1e plaats was goed voor een cheque van € 250,00 t.b.v. de jeugdafdeling. Jongens van Davo, van harte gefeliciteerd !

Vergadering jeugdkader

Om de laatste puntjes op de i te zetten voor de vakantie, is er op maandag 04 juli a.s. een vergadering voor alle jeugdtrainers en jeugdleiders.
De aanvang is om 19.30 uur.


Week 25
Davo met 1e en 2e selectie het nieuwe seizoen in
70% van Davo 1 en Davo 2 bestaat uit eigen jeugd
Davo start het komend seizoen sinds jaren weer met een 1e en een 2e selectie. Opvallend daarbij is dat maar liefst 70% voortkomt uit de jeugdafdeling van Davo.
Belangrijk is ook dat de spelers van Davo A1 die de overgang naar de senioren gaan maken, allen worden toegevoegd aan de selectie.
Op de zeer druk bezochte selectie-avond veel nieuwe gezichten. In zijn openingswoord sprak Davo voorzitter Edwin Mulder zijn trots uit dat we weer van een echte selectie kunnen spreken. Hij deelde mede dat er 3 spelers zijn vertrokken bij Davo 1, te weten Michel Feukkink (wordt hoofdtrainer van Vorden), Baris Topbac (naar Sallandia) en  Theo Doetawihardja (naar Sp. Deventer). Daartegenover zijn er veel nieuwe gezichten gekomen :
Antonio Bianco (IJsselstreek), Tunacy Bayyurt (Sp. Deventer), Bram Krist (OBW), Remco Ravensbergen (AFC Nautilus), Stephan Westervoorde (Go-Ahead), Roelof Pot (WWV), Sharif Sidigi (Go-Ahead jeugd), Rinie Eilander (eigen jeugd), Volkan Ince (eigen jeugd), Mats Lieftink (eigen jeugd), Jay Jay Maatman (eigen jeugd), Youri Mulder (eigen jeugd), Cemal Yavuz (eigen jeugd), Dwan Scholten (eigen jeugd), Ronald Boudewijnse (eigen jeugd), Armin Omicevic (eigen jeugd), Roy Moespot (lager elftal), Yusuf Cetin (lager elftal), Davy Eialnder (lager elftal) en Robin Appelo (lager elftal).
De voorzitter vertelde verder dat Davo 2 het komend seizoen in de 4e klasse gaat uitkomen en dat voor Davo 1 de 4e klasse H is aangevraagd. Komende maandag wordt de indeling van Davo 1 bekend gemaakt.
Vervolgens was het woord aan de staf. De nieuwe trainer van Davo 2 Charles Halussy stelde zich voor met de duidelijke woorden dat het belang van Davo 1 bovenaan moet staan. Hij predikt voor veel voetbalplezier en dan komen de resultaten vanzelf. Charles Haulussy wordt het komend seizoen bijgestaan door Herman Scholten (leider) en Appie Bosch (grensrechter). Eric Whittie gaat het 5e seizoen in als trainer van Davo 1. Berry Westervoorde blijft leider, Herman Scholten blijft grensrechter en Angelo Aalderink wordt als leider toegevoegd aan de staf. Marcel Kraan blijft keeperstrainer en Henk Nijenhuis blijft verzorger.
Toen nam Eric Whittie het woord. Hij vertelde duidelijk dat Davo de komende 2 seizoen verder stappen moet gaan maken.  Hij is blij met een sterk 2e elftal, zodat de concurrentie groter zal gaan worden.
Vervolgens maakte hij Davo 1 en Davo 2 bekend.
Davo 1 bestaat uit de volgende spelers van afgelopen seizoen : Gerrit Amelink, Marcellino Bianco, Kevin Bosch (keeper), Danny Bosman, Ricardo Bosman, Ahmet Izci, Danny Koers (keeper), Niek Lieftink, Peter Manuputty, Gino Natar, Onnie Ngoetra, Jemuel Patty en Rainer Vlijt.
Vanuit de jeugd stromen door naar Davo 1 : Riny Eilander, Mats Lieftink en Dwan Scholten. Van buitenaf komt Antonio Bianco. Hij komt van IJsselstreek en keert terug naar de club waar hij ooit begon.
Davo 2 zal bestaan uit de volgende spelers : Uit de jeugd komen Ronald Boudewijnse, Volkan Ince, Jay Jay Maatman, Youri Mulder, Armin Omicevic en Cemal Yavuz. Uit de lagere elftallen worden toegevoegd : Robin Appelo, Yusuf Cetin, Davy Eilander en Roy Moespot.
Nieuwe gezichten zijn : Tuncay Bayyurt afkomstigvan Sp. Deventer, Bram Krist doelman afkomstig van OBW, Roelof Pot afkomstig van WWV, Sharif Sidigi afkomstig van Go-Ahead jeugd, Remco Ravensbergen afkomstig van 6e klasser AFC Nautilus uit Amstelveen. Hij wist daar het afgelopen seizoen in het 1e elftal 31 doelpunten te scoren. Stephan Westervoorde keert bij Davo terug na een verblijf bij Go-Ahead. Tenslotte komt Roelof Pot over van WWV.
Beide teams gingen vervolgens in gesprek met hun trainers over het komend seizoen. De selectiegroep en de staf straalden enthousiasme uit en beginnen op zondag 31 juli aan hun eerste training.
De staf van Davo 1 en Davo 2
De selectiegroep luistert aandachtig
Antonio Bianco is teruggekeerd bij Davo
Eric Whittie in gesprek met Davo 1
Davo 2 ziet het helemaal zitten
Charles Haulussy tussen zijn manschappen
Week 26
KNVB heeft indeling bekend gemaakt
Davo 1 wacht een zware competitie
De KNVB heeft de indeling voor standaardelftallen bekend gemaakt. Zoals verwacht blijft Davo het komend seizoen in de 4e klasse H spelen, maar er zijn toch wel verrassende tegenstanders bijgekomen. De ploegen die Davo net als afgelopen seizoen tegenkomt zijn : ABS, Colmschate, Turkse Kracht, IJsselstreek, Overwetering en Haarle. Dat lag wel voor de hand. Maar wie moesten de plekken innemen van de gepromoveerde teams EMMS en Helios en van de gedegradeerde teams Dalfsen en Go-Ahead ? Kampioen van de 5e klasse Diepenveen en nacompetitiewinaar van de 5e klasse Raalte leken voor de hand. En inderdaad, zij spelen beiden komend seizoen 4e klasse H. Aangezien er geen 3e klasser uit de regio Deventer/Salland is gedegradeerd, zouden Wilp, Activia en Cupa uit de 4e klasse G een optie zijn. Maar niets was minder waar. De KNVB koos voor de 4e klasse H voor de Zutpense kant. Bij Davo in klasse komen AZC ( afgelopen seizoen de nummer 2 in de 4e klasse G), FC Zutphen (afgelopen seizoen de nummer 10 in de 4e klasse G) en Warnsveldse Boys (afgelopen seizoen nummer 3 in de 5e klasse D, maar promoveerde via de nacompetitie). Doordat deze 3 ploegen erbij zijn gekomen, gaat Dedemsvaart van de 4e klasse H naar de 4e klasse B. En hoe je het wendt of keert, Dedemsvaart zou toch een serieuze titelkandidaat zijn geweest.
Kortom, op het eerste gezicht geen gemakkelijke opgave en de verwachting zal net als afgelopen seizoen zijn, dat het een spannende competitie gaat worden met weinig verschillen.
Bedankje van Michel Feukkink

BEDANKT D.V.V DAVO
Je hebt wel eens van die momenten dat je van te voren weet wat je gaat zeggen en als dat moment er is, je even dicht slaat om welke redenen dan ook. Twee jaar geleden ben ik bij Davo gekomen om in het eerste jaar mee te lopen voor mijn Uefa C  cursus, het tweede jaar actief als speler /assistent trainer voor mijn  Uefa B cursus. Wat ik de laatste thuiswedstrijd (Davo - Overwetering) hebt meegemaakt is voor mij overweldigend en het kwam als een complete verrassing. Na afloop van de wedstrijd in de kantine werd ik in het zonnetje gezet vanwege, dat het mijn laatste wedstrijd was als speler na 22 jaar in diverse 1e elftallen te hebben gespeeld. Dit was voor mijn zo'n verrassing dat ik er onderste boven van was en vergat om mensen te bedanken dus ik grijp dit moment aan om dit alsnog te doen. Bij deze wil ik de club Davo bedanken dat ik mijn 2 diploma's hier heb mogen halen, verder het begeleidingsteam van het 1e elftal, supporters, A junioren, bestuur en natuurlijk de jongens van het 1e ste elftal. IK heb het als zeer prettig ervaren bij Davo en ik wens Davo veel succes in de toekomst.
NOGMAALS  IEDEREEN BEDANKT !!!!!!!!!!!!!!!!
Met vriendelijke groet,
Michel Feukkink
Davo alsnog met zaalteam de competitie in
Op de valreep gaat Davo alsnog met een zaalteam de competitie in. Er komt een bijna nieuw en sterk team. Er hebben zich een aantal nieuwe spelers aangemeld, wat wordt aangevuld met een 4-tal Davo leden.

Reminder pasfoto inleveren !!

De volgende spelers moeten z.s.m. een pasfoto inleveren :
M. Arentsen, S. Atmali, J. Bosman, D. Dikkers, B. Elshof, M. Elshof,  N. Grooten, A. Janiak, A. Karaca, E. Klement,  J. Kuipers,  D. Liefveld, A. Matitaputty,  H. Muilerman,  A. Omicevic, S. Omicevic,  B. Sneller, R. van Tongeren, M. Visscher, N. Vossebeld, E. van Wijnen en O. Yilmaz.
Mochten de pasfoto's niet tijdig zijn ingeleverd, dan gaat het bestuur over tot een speelverbod.
De pasfoto kan in een enveloppe worden gezonden naar DVV Davo, Rolklaver 146, 7422 RC  Deventer. Zet achterop de pasfoto je naam.