DAVO NIEUWS
seizoen 2013-2014
Week 43
Bestuursmutaties bij Davo

Tijdens de algemene ledenvergadering van 07 oktober zijn er een aantal bestuursmutaties geweest. Het nieuwe bestuur van Davo ziet er als volgt uit :
Edwin Mulder (voorzitter)
Dinie Westervoorde (secretaris)
Berry Westervoorde (penningmeester)
Lotte van den Berg (bestuurslid)
Michel Elshof (bestuurslid)
Jonas Niehaus (bestuurslid)
Henk Schepers jr. (bestuurslid)

Contributieverhoging per 01 december 2013

Het bestuur heeft conform de afspraken van eerdere algemene ledenvergaderingen besloten de contributie per 01 december a.s. te verhogen. De nieuwe maandbedragen worden :
Senioren € 15,00
Junioren € 13,00
Pupillen € 12,00
Zaalvoetbal € 13,00
Veld en zaalvoetbal € 20,00
Niet spelend lid € 11,00
Dames niet spelend lid € 7,50
Donateur € 25,00 per jaar

30 Jaar Davo Disco (deel 9) groot succes

De jaarlijkse feestavond 30 Jaar Davo Disco van afgelopen zaterdag 19 oktober is een groot succes geworden. We werden enigszins opgeschrikt door het feit dat DJ Ans Souilljee aan de vooravond van de feestavond plotseling in het ziekenhuis werd opgenomen. Haar plaats werd ingenomen door Jacques Souilljee en Kevin Moespot die het goed deden. Vanaf deze plaats natuurlijk een goed herstel toegewenst voor Ans !
De 9e editie van 30 Jaar Davo Disco trok 100 belangstellenden. Een bomvol clubhuis dus. De artiest van dit jaar was Bob van Veen. Deze talentvolle zanger uit Hilversum kreeg de sfeer er fantastisch in.
Vergadering jeugdkader

Op maandag 28 oktober is er een vergadering voor alle jeugdtrainers en jeugdleiders met het bestuur. De aanvang is om 20.00 uur

26e Davo jeugdtoernooi naar Eerste Paasdag ?

Het 26e Davo jeugdtoernooi gaat wanneer de overige Rielerenkverenigingen hun velden afstaan, naar Eerste Paasdag 20 april 2014. De traditionele vrijdag na Hemelvaart vervalt hiermee, omdat deze in 2014 erg laat in mei valt. Wordt vervolgd.

Aanvragen baaldagen categorie B

Voor teams uitkomend in de categorie B is het mogelijk om de zogenaamde baaldagen aan te vragen. Ook voor pupillen is het nu mogelijk een baaldag aan te vragen. Verzoeken tot vrijstelling (zogenaamde baaldagen) worden in de periode van 1 september 2013 tot 4 maart 2014 in behandeling genomen.
Voor de baaldagen geldt een maximum van twee wedstrijden per seizoen per elftal. In de najaars- en voorjaarsreeks van het jeugdvoetbal geldt dat er één baaldag per reeks kan worden opgenomen. Voor de weekenden waarvoor volgens de speeldagenkalender inhaalprogramma's zullen worden vastgesteld is dat met ingang van dit seizoen ook mogelijk. Voor een bekerwedstrijd kan geen baaldag worden opgenomen. Een verzoek tot vrijstelling moet uiterlijk op dinsdag 12.00 uur op het betreffende districtskantoor binnen zijn.
Week 46
Zoals we eerder vertelden doen wij met onze club mee aan de Salland Clubactie. Daarmee kunnen we grote bedragen scoren voor in de clubkas, en scoor jij een aantrekkelijke korting op je zorgpremie. Het scoren kan nu echt beginnen! Salland Zorgverzekeringen heeft afgelopen dinsdag de premie bekend gemaakt. Salland Zorgverzekeringen verlaagt de premie voor de basisverzekering in 2014 met 8,25 euro, naar 96,75 euro per maand. De regionale zorgverzekeraar heeft door goede prijsafspraken met zorgverleners kunnen besparen op de inkoop van zorg. Dit financiële voordeel is verwerkt in de premie voor komend jaar. Een aanvullende verzekering is bij Salland Zorgverzekeringen al af te sluiten vanaf 5,85 euro, een tandartsverzekering vanaf 9,00 euro.
Korting op je zorgpremie via Davo: www.salland.nl/davo
Jij krijgt 7% korting op jouw zorgpremie via onze clubcollectiviteit. Zo profiteer jij van een zorgverzekering op maat tegen een aantrekkelijke prijs. En voor elke overstapper krijgen wij als club geld voor in de clubkas. Dat gescoorde bedrag besteden wij straks aan faciliteiten voor de jeugd.
Even de voordelen op een rij.  Via Davo:
·         Sluit je een goede zorgverzekering op maat af
·         Krijg je 7% korting op de basisverzekering, aanvullende verzekeringen én tandverzekeringen
·         Scoort de club een mooi bedrag voor de clubkas
·         Profiteer je als sporter van Salland klantvoordeel
Dit geldt voor jou en alle gezinsleden woonachtig op hetzelfde adres. En kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd in de meest uitgebreide aanvullende en verzekering. Ben je al bij Salland verzekerd? Dan kun je ook overstappen naar onze clubcollectiviteit. Je profiteert van diezelfde 7% korting en scoort mee voor onze club! Overstappen is heel makkelijk, want Salland Zorgverzekeringen zegt jouw lopende zorgverzekering op!
Om over te stappen ga naar www.salland.nl/davo en profiteer van alle voordelen!
Davo doet mee aan
clubactie Salland Zorgverzekering
Sint en Piet komen zaterdag 30 november naar Davo

Op zaterdag 30 november komt Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten naar Davo. Deze middag is bestemd voor de spelers van de E jeugd en F jeugd. Aanvang is om 13.30 uur. Ook kinderen van leden in de leeftijd van 4 jaar t/m 8 jaar kunnen naar het Sinterklaasfeest. Zij moeten zich via hun ouders opgeven bij Dinie Westervoorde.
Ouders mogen niet aanwezig zijn.

Restant wedstrijd Davo - Sallandia

De 2e helft van de wedstrijd tussen Davo en Sallandia wordt gespeeld op zondag 24 november. De aanvang van het duel is om 12.00 uur. De stand is 2-3 in het voordeel van Sallandia.
Uitspeelvoorwaarden :
Sallandia verdedigt het doel aan de zijde van het clubhuis, aftrap in de 2e helft voor Davo, beide teams met 11 spelers, Davo mag nog 1 wisselspeler inzetten, Sallandia mag nog 3 wisselspelers inzetten. Spelers die op 22 september jl. al waren gewisseld zijn uitgesloten om deel te nemen aan het restant. Het is niet zo dat dezelfde spelers dienen te worden / moeten worden opgesteld als op 22 september jl. Speelgerechtigd zijn die spelers die ook op 22 september jl. gerechtigd waren deel te nemen aan wedstrijden.
Week 47
Eric Whittie verlaat Davo aan het eind van het seizoen

Aan een samenwerking van 7 seizoenen komt een eind  : hoofdtrainer Eric Whittie en Davo scheiden de wegen.
In 2007 nam Eric Whittie het roer over van Paul Roskam die met Davo promoveerde naar de 5e klasse. In het eerste seizoen van Eric Whittie eindigde Davo op de 4e plaats, plaatste zich voor de nacompetitie maar promoveerde niet.  Het seizoen daarop werd Davo achter Go-Ahead 2e, pakte een periode, maar wederom geen promotie.
In het 3e seizoen werd Davo kampioen en keerde na jaren terug in de 4e klasse. In de 3 jaren van Eric Whittie in de 4e klasse eindigde Davo als nummer 9, nummer 6 en nummer 9. Dit seizoen moet directe handhaving in de 4e klasse het doel zijn.
Vergadering jeugdkader

Op maandag 25 november is er een vergadering voor alle jeugdtrainers en jeugdleiders met het bestuur. De aanvang is om 19.30 uur.

Week 48
Het was een mooi Sinterklaasfeest bij Davo
De E en de F jeugd van Davo hebben een mooi Sinterklaasfeest gehad. Nadat de spelers eerst taai taai poppen hadden versierd, kwam de Sint met heel veel Pieten een bezoek brengen aan Davo. En hij had natuurlijk kado's meegenomen. Elke speler kreeg een mooi windjack en een grote zak snoep.
Week 50
Rondom de feestdagen.........
Vrijdag 20 december KERSTBORREL
Op vrijdag 20 december sluiten de voetballers het jaar af met de Davo's kerstborrel. Toegang voor leden, donateurs, leden van de club van 50 vanaf 16 jaar. Aanvang 19.30 uur
Zaterdag 21 december KERSTBINGO
Op zaterdag 21 december is er de gezellige kerstbingo van Davo met mooie prijzen.
Toegang voor leden, donateurs, leden van de club van 50 vanaf 16 jaar en ouders van jeugdleden.  Aanvang 19.30 uur.
Zaterdag 04 januari NIEUWJAARSPARTY
Op zaterdag 04 januari is er de nieuwjaarsparty van Davo. Toegang voor leden, donateurs, leden van de club van 50 vanaf 16 jaar. Aanvang 20.00 uur. Met de nieuwjaarstoespraak, huldigingen en met muziek van Soeljee Entertainment.
Training jeugd
Hieronder het overzicht van de trainingen jeugd.
Team              Laatste                  Begin    
Davo B1        12 december        14 januari
Davo C1        12 december        14 januari
Davo D1        12 december        14 januari
Davo D2        11 december        13 januari
Davo E1        11 december        13 januari
Davo E2        11 december        15 januari
Davo E3        11 december        15 januari
Davo F1        11 december        15 januari
Davo F2        11 december        15 januari
Zaalvoetbal pupillen

In de winterstop gaan de pupillenteams weer het zaalvoetbaltoernooi spelen.

Zaterdag 21 december 2013
Davo D1D team A zaalvoetbal in de Scheg. Aanwezig sporthal om 11.30 uur
Davo D1D team B zaalvoetbal in de Scheg. Aanwezig sporthal om 13.30 uur
Davo D2D team A zaalvoetbal in Schalkhaar. Aanwezig sporthal om 11.30 uur
Davo D2D team B zaalvoetbal in Schalkhaar. Aanwezig sporthal om 13.30 uur
Zaterdag 28 december 2013
Davo E1 zaalvoetbal in de Scheg. Aanwezig sporthal om 09.30 uur
Davo E2 zaalvoetbal in de Kroon. Aanwezig in sporthal om 11.30 uur
Davo E3 zaalvoetbal in Schalkhaar. Aanwezig in sporthal om 07.45 uur
Zaterrdag 04 januari 2014
Davo F3 zaalvoetbal in de Kroon. Aanwezig sporthal om 09.30 uur
Zaterdag 11 januari 2014
Davo F1 zaalvoetbal in de Kroon. Aanwezig in sporthal om 07.45 uur
Zaterdag 25 januari 2014
Davo F2 zaalvoetbal in de Kroon. Aanwezig in sporthal om 12.45 uurVergadering jeugdkader

Op maandag 16 december is er een vergadering voor alle jeugdtrainers en jeugdleiders met het bestuur. De aanvang is om 19.30 uur.
Week 52
Jan Ligtenberg wordt de nieuwe trainer van Davo

Met ingang van het komend seizoen wordt de 55-jarige Deventernaar Jan Ligtenberg trainer van Davo. Hij volgt hiermee Eric Whittie op die na 7 seizoenen Davo gaat verlaten.
Jan Ligtenberg is momenteel assistent trainer van zaterdag hoofdklasser Berkum. Eerder had hij o.a. Raalte, Sp. Teuge en Go-Ahead Eagles C1 onder zijn hoede.
Als speler kwam hij uit voor onder meer Go-Ahead, Go-Ahead Eagles, Rohda Raalte, Helios en Avanti.
Bestuur en trainer zijn een 1-jarige verbintenis aangegaan.
Jaarwisselingstoernooi in sporthal de Scheg

Davo is met 4 teams vertegenwoordigd op het Jaarwisselingstoernooi in sporthal de Scheg, te weten Davo 1, Davo A1, Davo B1 en Davo C1.

Senioren poule B op zaterdag 28 december
FC RDC 1 (zaterdag)
Helios 1
IJsselstreek 1
Davo 1
De Gazelle 1
Speelschema poule B    
18:30 - 18:43     RDC (zat) - Helios     
18:45 - 18:58     IJsselstreek - De Gazelle     
19:00 - 19:13     RDC (zat) - Davo     
19:15 - 19:28     Helios - IJsselstreek     
19:30 - 19:43     Davo - De Gazelle     
19:45 - 19:58     RDC (zat) - IJsselstreek     
20:00 - 20:13     Helios - De Gazelle     
20:15 - 20:28     IJsselstreek - Davo     
20:30 - 20:43     RDC (zat) - De Gazelle     
20:45 - 20:58     Helios - Davo     
B junioren poule A op vrijdag 03 januari
De Gazelle B1
Turkse Kracht B1
Koninklijke UD B1
Schalkaar B1
Davo B1
Speelschema poule A    
14:26 - 14:37     De Gazelle - Turkse Kracht     
14:39 - 14:50     Koninklijke UD - Schalkhaar     
14:52 - 15:03     De Gazelle - Davo     
15:05 - 15:16     Turkse Kracht - Koninklijke UD     
15:18 - 15:29     Schalkhaar - Davo     
15:31 - 15:42     De Gazelle - Koninklijke UD     
15:44 - 15:55     Turkse Kracht - Davo     
15:57 - 16:08     De Gazelle -    Schalkhaar     
16:10 - 16:21     Koninklijke UD - Davo     
16:23 - 16:34     Turkse Kracht - Schalkhaar     
C junioren poule A op vrijdag 03 januari
Diepenveen C1
Davo C1
Schalkhaar C1
Helios C1
Sportclub Deventer C1
Speelschema poule A     
10:00 - 10:11     Diepenveen - Davo     
10:13 - 10:24     Schalkhaar - Helios     
10:26 - 10:37     Diepenveen - Sportclub Deventer     
10:39 - 10:50     Davo - Schalkhaar     
10:52 - 11:03     Helios - Sportclub Deventer     
11:05 - 11:16     Diepenveen - Schalkhaar     
11:18 - 11:29     Davo - Sportclub Deventer     
11:31 - 11:42     Diepenveen - Helios     
11:44 - 11:55     Schalkhaar - Sportclub Deventer     
11:57 - 12:08     Davo - Helios     
A junioren poule A op vrijdag 03 januari
Helios A1
Koninklijke UD A1
Davo A1
ColmschateA1
Speelschema poule A     
18:52 - 19:05     Helios - Koninklijke UD     
19:07 - 19:20     Davo - Colmschate     
19:22 - 19:35     Helios - Davo     
19:37 - 19:50     Koninklijke UD - Colmschate     
19:52 - 20:05     Helios - Colmschate     
20:07 - 20:20     Koninklijke UD - Davo     
De afgelopen weken hebben we je regelmatig geïnformeerd over de Salland Clubactie waar wij als club aan meedoen. In totaal doen daar 47 clubs aan mee, die flinke bedragen weten te scoren voor in de clubkas. En de leden profiteren van een mooie korting op de zorgpremie.
Resultaat voor onze club tot dusver
Wij hebben op dit moment € 495 gespaard voor onze club, exclusief de sponsoring van een euro per lid. En we hebben nog 1,5 week om daar een groter bedrag van te maken!
Maak nog dit jaar gebruik van de actie. De 7% korting op zowel de basisverzekering als de aanvullende en tandverzekeringen levert in veel gevallen een mooie besparing op. En de korting geldt niet alleen voor jou als lid van onze club maar ook voor alle gezinsleden woonachtig op hetzelfde adres. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd in de meest uitgebreide aanvullende en tandverzekering van de ouders.
Wacht niet te lang
Overstappen kan tot en met 31 december 2013. Ga snel naar www.salland.nl/davo en meld je daar aan. Salland Zorgverzekeringen zorgt er dan automatisch voor dat de huidige zorgverzekering wordt opgezegd!
Nog 1,5 week om te scoren voor onze club
...en zelf te profiteren van een mooie korting op je zorgpremie