DAVO NIEUWS
seizoen 2013-2014
Week 17
Ook dit jaar was het weer een geweldig jeugdtoernooi

Het 26e Davo jeugdtoernooi is een succes geworden. Gelukkig hadden op de toernooidag geen teams afgezegd.  Onder fantastische weersomstandigheden begon het toernooi om 09.00 uur met 4 teams uit Engeland, 8 teams uit Duitsland en 58 teams uit Nederland. Het toernooi eindige pas tegen 18.30 uur met een C finale tussen Davo C1 en Colmschate C2, die Davo C1 na strafschoppen wist te winnen.
Dank aan alle vrijwilligers en sponsors die dit toernooi tot een succes hebben gemaakt.
Op de foto het winnende team van Davo C1.
Davo D2 bereikt de finale van de beker !

Zaterdagmorgen 19 april vetrok Davo D2 erg vroeg naar de halve finale van de beker naar Ermelo. Om 09.00 uur begon het duel tegen DVS'33. Na een stroef begin met zenuwen kwam Davo D2 steeds beter in de wedstrijd. Uiteindelijk resulteerde dit in een 3-5 overwinning. Proficiat ! In de finale op 24 mei a.s. in Hoevelaken is VVOP D4 de tegenstander. De ploeg uit Voorthuizen versloeg in de halve finale Lunteren D3G met 3-1.
Aanvang finale om 09.30 uur.
Net zoals Davo D2 komt VVOP D4 uit in de 4e klasse. VVOP D4 staat momenteel met 13 punten uit 9 wedstrijden op de 5e plaats. Davo D2 staat met 22 punten uit 9 wedstrijden op de 3e plaats.
De finale vindt in het weekend plaats van het jeugdkamp.

Medewerkersavond

De medewerkersavond wordt dit jaar gehouden op vrijdag 09 mei. Deze avond met barbecue en muziek van Soeljee Entertainment is bedoeld voor alle vrijwilligers van Davo die over het gehele seizoen een functie hebben bekleed. De aanvang is om 20.00 uur.
Week 20
Koude, maar gezellige medewerkersavond

De medewerkersavond is een zeer geslaagde avond geworden. Ondanks dat het niet echte barbecueweer was (het leek wel herfst), trotseerden de vrijwilligers de kou. Soeljee Entertainment draaide verzoekplaten, zodat elke vrijwilliger zijn/haar favoriete plaat kon horen.
Het bestuur dankt hierbij alle vrijwilligers die zich op welke wijze dan ook verdienstelijk hebben gemaakt voor Davo.
Informatie jeugdkamp 2014 in Lingen (Duitsland)

Vrijdag 23 mei gaan we op jeugdkamp naar Lingen in Duitsland. De afstand van Deventer naar Lingen is ongeveer 110 kilometer.
Vertrek :
Vrijdag 23 mei om 16.00 uur vanaf het clubhuis. Wees op tijd !!
Wat mee te nemen ?
Normale kleding, (sport)schoenen, sportkleding, voetbalschoenen, handdoeken, washandjes, sokken, ondergoed, toiletartikelen, (regen)jas, zwemkleding, zaklantaarn.
Slaapzak en kussensloop is NIET nodig.
Zakgeld
Een bekende vraag is "hoeveel zakgeld moet ik mijn kind meegeven" ? Geef uw kind niet teveel zakgeld mee, ze krijgen voldoende. Voor meer informatie kunt u met de leider contact opnemen.
Medicijnen
Gebruikt uw kind medicijnen, dan wordt verzocht vooraf contact met de leider te ondernemen.
Verder moet iedereen een kopie van de ziekenfondspolis meenemen, of een pasje indien de zorgverzekeraar deze heeft verstrekt.
ID kaart
Spelers die qua leeftijd een ID kaart hebben moeten deze meenemen.
Gedrag
We verwachten van elke speler/speelster een goed gedrag op het jeugdkamp. Mocht het kind zich niet houden aan de regels die worden gesteld op het kamp, dan wordt voor hem/haar het kamp beëindigd en zal hij/zij worden teruggebracht naar huis.
Contact
Adres en telefoonnummer jeugdherberg :  
Jugendherberge Lingen
Lengericherstrasse 62
49811 Lingen/Ems
0049-591973060
Terug
Op zondag 25 mei komen we weer terug. We gaan tegen 14.30 uur terug naar huis, zodat we tegen 16.00 uur weer bij het Davo clubhuis zullen zijn.
Vragen ?
Neem contact op met de het bestuur.
Website
De website van de jeugdherberg is :
http://www.jugendherberge.de/jh/lingen/
Groet,
Organisatie jeugdkamp,
Edwin Mulder, Berry Westervoorde, Lotte van den Berg en Wim Siegrist


Davo D1 kan zaterdag 17 mei kampioen worden

Helaas werd Davo D2 geen kampioen (op doelsaldo), maar komende zaterdag 17 mei kan Davo D1 nog wel kampioen worden. Het team speelt om 10.30 uur het restant van de wedstrijd tegen Beekbergen D1. Vanwege onweer werd het duel eerder in het seizoen na 5 minuten spelen gestaakt. Er resteren dus nog 55 minuten en Davo D1 moet deze wedstrijd sowieso winnen om naaste belager KCVO D1 voor te blijven.
Week 21
Nacompetitie : Apeldoornse Boys wint ruim van Wilp

Davo krijgt nog een zware dobber in de nacompetitie. Apeldoornse Boys heeft de eerste tik al uitgedeeld. In en tegen Wilp werd er na een 0-1 ruststand met 1-5 gewonnen. Was de 1e helft nog licht in het voordeel van de Apeldoorners, in de 2e helft was het krachtsverschil erg groot.
Door dit resultaat komt Davo op zondag 25 mei thuis in actie tegen Wilp. Vervolgens speelt Davo op zondag 01 juni uit tegen Apeldoornse Boys.
Voor de eindklassering telt het doelgemiddelde mee bij een gelijk aantal punten. De nummer 1 in de poule speelt komend seizoen 4e klasse, de nummer 2 en 3 komen komend seizoen uit in de 5e klasse.

Vergadering jeugdkader

De eerstvolgende vergadering voor de jeugdtrainers en jeugdleiders is op woensdag 28 mei. De aanvang is om 19.30 uur.
Week 22
Nacompetitie : Davo rekent eenvoudig af met Wilp

Davo heeft haar eerste wedstrijd in het tweeluik om handhaving in de vierde klasse eenvoudig gewonnen. De Deventer club kreeg vijfdeklasser Wilp op bezoek en boekte een heel belangrijke 6-1 overwinning.
Wilp speelde vorige week haar eerste wedstrijd om promotie naar de vierde klasse en verloor deze kansloos met 1-5 van Apeldoornse Boys. Ook tegen Davo kon de dorpsclub geen potten breken. De thuisploeg kwam binnen tien minuten op voorsprong dankzij Gino Natar en liep uit naar 3-1 voorsprong na een half uur spelen. De score werd vervolgens uitgebreid naar 5-1 in de tachtigste minuut.
Omdat Apeldoornse Boys met 1-5 van Wilp had gewonnen, zou Davo zichzelf een dienst bewijzen als het met een doelpunt meer van Wilp wist te winnen. Het leek er lang op dat deze treffer niet meer zou vallen, maar diep in blessuretijd schoot Niek Lieftink het belangrijke doelpunt binnen.
Davo gaat volgende week in een onderlinge ontmoeting met Apeldoornse Boys uitmaken wie zich gaat handhaven. De Deventer ploeg heeft daarbij aan een gelijkspel genoeg. Wilp blijft ook volgend jaar in de vijfde klasse spelen.
Nacompetitie vijfde klasse, poule 12: Davo Wilp 6-1 (3-1). 11. Gino Natar 1-0, 17. Mark Wolters 1-1, 21. Niek Lieftink 2-1, 29. Gino Natar 3-1, 69. Marcellino Bianco 4-1, 80. Niek Lieftink 5-1, 90+2. Niek Lieftink 6-1.
(bron : De Stentor)

Davo D2 verliest de bekerfinale

Davo D2 heeft de bekerfinale tegen VVOP D4 niet weten te winnen. Het werd een 4-3 nederlaag, nadat Davo D2 eerder op een 3-0 achterstand kwam. Het zat onze jongens niet mee, omdat er 2 zuivere doelpunten werden afgekeurd.
Het team vertrok zaterdagochtend in alle vroegte van het jeugdkamp in Lingen (Duitsland) naar Hoevelaken. Na de finale werd de MacDonalds nog aangedaan.
Toch kan het team terugkijken op een goed seizoen en daar zijn wij natuurlijk trots op. Foto's van de finale volgen binnenkort op de website.

Het was weer een goed jeugdkamp

Afgelopen vrijdag 23 mei vertrok de jeugd van Davo voor het jeugdkamp in het Duitse Lingen. Tegen 16.00 uur ging de karavaan van busjes naar de vertrouwde jeugdherberg. Tegen 18.00 uur aangekomen ging men na het eten naar het Linus zwembad. Voor Davo B1 stond er nog een extraatje op het programma, een bezoek aan de Joker Music Hall Disco. De ouders moesten hiervoor toestemming gegeven.
Op zaterdagochtend vertrok Davo D2 in aller vroegte voor de bekerfinale in Hoevelaken. De overige teams speelden een spel in Lingen. 's Middags werd een bezoek gebracht aan het Freizeitspark Schloss Dankern.  Zaterdagavond stond er 1,5 uur bowlen op het programma.
Zondagochtend was er laser gamen. Na het opruimen en schoonmaken werd er om 14.30 uur vetrokken naar Deventer. Aangekomen tegen 16.00 uur scoorde Davo in de nacompetitie net de 6-1 tegen Wilp.
We kunnen terugkijken op een geslaagd kamp met gelukkig prachtig weer. Dank aan alle sponsoren van het Davo jeugdkamp !
Week 23
Degradatie komt als een mokerslag aan
Davo verliest in 86e minuut met 2-1

Na 4 seizoenen 4e klasse terug in 5e klasse

Uithuilen en opnieuw beginnen
Davo is door de nederlaag tegen Apeldoornse Boys gedegradeerd naar de 5e klasse. Na een 0-0 ruststand en zelfs een 0-1 voorsprong moest Davo 4 minuten voor tijd de winnende treffer van Apeldoornse Boys toestaan.
Het was geen beste wedstrijd op het druk bezochte sportpark van Apeldoornse Boys. En dat was ook niet te verwachten, gezien de belangen die op het spel stonden. De beginfase ging aardig gelijk op, maar gaandeweg de 1e helft kreeg Apeldoornse Boys meer de overhand. Een buitenspeldoelpunt van hen werd afgekeurd.
In de 2e helft kwam Davo vrij snel op voorsprong. In de 54e minuut kopte Niek Lieftink uit een corner fraai in : 0-1. Hierdoor moest de thuisploeg meer en meer komen, want zij moesten 2x scoren op klassebehoud veilig te stellen. Halverwege de 2e helft kwam de ommekeer in het duel. De sterk spelende Gerrit Amelink haalde met de hand de bal van de lijn. Gevolg een rode kaart en een strafschop. Deze werd benut : 1-1. Met 10 spelers moest Davo de remise zien vast te houden. Davo ging meer en meer achteruit spelen en werd eigenlijk niet meer gevaarlijk. Doelman Kevin Bosch redde nog tot 2x toe subliem, maar het noodlot voor Davo kwam alsnog. In de 86e minuut scoorde Apeldoornse Boys de 2-1. De tijd was vervolgens te kort om dit te doen keren. Na het laatste fluitsignaal kwam het besef bij de spelers en talrijke aanhang van Davo. De ene speler keek doelloos voor zich uit, de ander barstte in tranen uit. Hoe kan het toch dat een 4e klasse waardige ploeg als Davo degradeert. Natuurlijk heeft Davo met 34 punten in de competitie niet echt het geluk gehad. In elke normale competitie was dat voldoende, maar dit seizoen was de 4e klasse H een knotsgekke competitie. Davo degradeert naar de 5e klasse. Hiermee komt ook een eind aan het tijdperk Eric Whittie. Na 7 seizoenen Davo vertrekt hij naar Victoria Boys. In zijn 3e seizoen promoveerde hij met Davo naar de 4e klasse. Nu is Davo weer helemaal terug bij af. De doelstelling om een stabiele 4e klasser te worden is er niet van gekomen.