DAVO NIEUWS
seizoen 2013-2014
Zaterdag 04 januari NIEUWJAARSPARTY

Op zaterdag 04 januari is er de nieuwjaarsparty van Davo. Toegang voor leden, donateurs, leden van de club van 50 vanaf 16 jaar. Aanvang 20.00 uur. Met de nieuwjaarstoespraak, huldigingen en met muziek van Soeljee Entertainment.
Week 01
Nieuwe wet alcoholbeleid per 01 januari 2014

Op 01 januari 2014 gaat de wettelijke grens van alcohol van 16 naar 18 jaar. Dat betekent dat sportkantines, maar ook slijterijen en supermarkten geen alcohol meer mogen verkopen aan mensen onder de 18 jaar. Wie zelf onder de 18 jaar is mag geen alcohol bij zich hebben of drinken in openbare ruimten. Daar vallen sportkantines ook onder. Vanaf 01 januari 2014 schenken wij bij Davo geen alcohol meer aan mensen onder de 18 jaar. Iemand van boven de 18 jaar mag geen alcohol kopen, om deze vervolgens door te geven aan iemand van onder de 18 jaar. De gemeente controleert of sportverenigingen zich aan de wet houden. Davo kan een boete krijgen, wanneer wij toch alcohol verkopen aan leden en bezoekers van onder de 18 jaar. Ook kunnen jongeren onder de 18 jaar die op het terrein of in gebouwen alcohol bij zich hebben (open of in gesloten blikjes) een boete krijgen. Zij hebben dan alcohol bij zich en dat is per 1 januari 2014 strafbaar.
Onze vereniging moet zich aan de wet houden en hopen dan ook dat alle leden begrip tonen voor de situatie en de barmedewerkers niet in een lastig pakket zullen brengen.
Voorjaarsreeks jeugd

De start van de voorjaarsreeks staat weer voor de deur. De indelingen voor de nieuwe reeks zijn gereed. Voor de promotie/degradatieregeling is de stand van 1 december gehanteerd. Het eerste volledige programma staat gepland op zaterdag 1 februari 2014. Verenigingen die deelnemen aan het pupillenzaalvoetbal worden uit het programma gehaald en op een later tijdstip ingepland.
De indeling van de competitie is wederom mede tot stand gekomen door het automatisch indelen via de computer. Dit houdt in dat de computer de reisafstanden van de poules heeft berekend en op basis hiervan de indeling is gemaakt. Teams kunnen hierdoor ook regio-overschrijdend ingedeeld zijn. Ook hebben wij zoveel mogelijk rekening (waarmogelijk) met de standen uit het najaar. Hierdoor zijn er ook enkele extra klassen toegevoegd.
Bij een aantal categorieën is een extra klasse aan de onderkant toegevoegd.
B-junioren: 5e klasse voorjaar
D-pupillen: 5e klasse voorjaar (los van de 7-tallen)
E-pupillen: 6e klasse voorjaar
Geen succes Davo tijdens jaarwisselingstoernooi

De teams van Davo hebben tijdens het jaarwisselingstoernooi in sporthal de Scheg de finales niet weten te bereiken.
Davo 1 verloor in de poule van FC RDC (zaterdag) met 2-0, verloor met 3-0 van de Gazelle, won met 3-1 van IJsselstreek en verloor uiteindelijk nog met 4-1 van poulewinnaar Helios.
Davo A1 maakte een goede indruk, maar kon jammer genoeg niet doordringen tot de finalepoule. Het begon met een 3-0 zege op Colmschate A1 en speelde vervolgens gelijk tegen Helios A1. De laatste wedstrijd tegen Kon. UD A1 moest minimaal gelijk worden gespeeld, maar die wedstrijd ging verloren. Achteraf had er zeker in de wedstrijd tegen Helios A1 meer ingezeten.
Davo B1 leed in de poule 3 nederlagen en wist enkel van de Gazelle B1 te winnen.
Davo C1 wist in een zware poule ook niet door te dringen tot de finalepoule.

Eric Whittie gaat naar Victoria Boys

Onze hoofdtrainer Eric Whittie gaat het volgend seizoen aan de slag bij de Apeldoornse 4e klasser Victoria Boys. Op de website van die club is het volgende te lezen :
"Velen weten het al, maar met dit bericht maakt het bestuur officieel bekend dat de vereniging er in is geslaagd voor het seizoen 2014-2015 een nieuwe hoofdtrainer aan te trekken.
Zijn naam is Eric Whittie. Eric is reeds in de jaren '70 en '80 als jeugdtrainer en later hoofdtrainer aan onze vereniging verbonden geweest, dus voor vele Victorianen is hij een oude bekende. Eric zal trainer worden van zowel Heren 1 als Heren 2. Daarnaast zal hij zich ook met de jeugd en jeugdtrainers gaan bezighouden.
Wij zijn een contract van 2 jaar met een optie op een derde jaar met Eric aangegaan. "

Week 02
Grote opkomst op nieuwjaarsparty Davo

De nieuwjaarsparty 2014 van Davo heeft veel bezoekers getrokken. De voorzitter opende de avond met de nieuwjaarsspeech, waarin hij terugkeek op 2013 en waarin hij de speerpunten van 2014 benoemde. Vervolgens werd Onnie Ngoetra gehuldigd vanwege zijn 25-jarig lidmaatschap van Davo. Na het officiële gedeelte barstte het feestgedruis o.l.v. Soeljee Entertainment los.
Week 03
Salland clubactie levert Davo € 964 op

Tijdens de Deventer sportverkiezingen op vrijdag 17 januari in de schouwburg werden de bedragen bekend gemaakt van de Salland clubactie. Davo ging er deze avond met een cheque vandoor van € 964,00. Een aardig bedrag, waarmee we de leden willen bedanken en uiteraard Salland Zorgverzekering.
Prijsverhogingen in clubhuis

Per 1 februari a.s. gaan een aantal artikelen qua verkoopprijs de hoogte in. Om onze eigen leden niet direct te laten duperen blijft de bonkaart op € 15,00. Frisdranken in blikjes zal gaan verdwijnen.
De volgende verhogingen worden doorgevoerd :
Bier naar € 1,70
Koffie naar € 1,20
Thee naar € 1,10
Extran, fristi en chocomel naar € 1,70
Kindercola/sinas naar € 1,20
Gehaktbal naar € 2,00

Mededeling over contributie

Vanaf de incassering van de contributie voor de maand januari wordt bij een stornering € 2,50 administratiekosten in rekening gebracht.
Verder zal bij een achterstand het lid een brief krijgen om de contributie binnen 2 weken te voldoen. Wordt dit een probleem dan wordt het lid verzocht een regeling te treffen met de penningmeester. Het initiatief moet van het lid zelf komen. Is er geen betaling of geen regeling dan volgt een speelverbod, ongeacht in welk team de speler speelt.

Mededeling over gescheiden afval

Binnenkort komen er dubbele prullebakken in het clubhuis : voor plastic en restaval. We gaan stevig inzetten om het plastic afval te scheiden. Hierdoor kunnen we besparen op het afhalen van afval door van Gansewinkel. Ook aan het veld komen afvalbakken voor plastic. Medewerking van iedereen is hierbij nodig !
Papier werd al gescheiden.


Sportiviteitsbeker Davo A1

Ondanks dat Davo in de competitie niet met een A elftal verschijnt, deed er toch een A team mee aan het onlangs gehouden Jaarwisselingstoernooi. Dat kon, omdat de selectie van Davo een aantal A spelers heeft.
Tijdens het toernooi wist het team net niet de finalepoule te halen, maar er kwam nog een late verrassing. Davo A1 won de sportiviteitsbeker. Daar zijn wij als club natuurlijk trots op. Spelers en begeleider : proficiat !
Vervolg bekercompetitie

Op zaterdag 22 februari worden de kwartfinales gespeeld van de bekercompetitie. Davo D2 speelt dan een uitwedstrijd tegen Groen-Wit'62 D7.  Bij winst volgt in de halve finale weer een uitwedstrijd, tegen de winnaar van Zwart Wit'63 D4GD - DVS'33 Ermelo D5.

Vergadering jeugdkader

Op maandag 20 januari is er een vergadering voor alle jeugdtrainers en jeugdleiders met het bestuur.
De aanvang is om 20.00 uur.
Week 08
Carnaval op 28 februari bij Davo

Op vrijdag 28 februari vindt de grote carnavalsavond bij Davo plaats. De Daldeeërs heten leden vanaf 16 jaar, donateurs en leden van de club van 50 van harte welkom. De aanvang is om 20.00 uur. Muzikale omlijsting door Soeljee Entertainment.
Dus Davo mensen, wees erbij !
Jeugdkamp 2014 : Lingen (Duitsland)

Het jeugdkamp vindt dit jaar wederom plaats in het Duitse Lingen. Daartoe is besloten door het jeugdkader. Het jeugdkamp vindt plaats van vrijdag 23 mei t/m zondag 25 mei. Het programma zal beduidend afwijken van de programma's van de voorgaande jaren.

Inhalen tegen Turkse Kracht op donderdagavond

De KNVB heeft de wedstrijd Davo - Turkse Kracht vastgesteld op donderdag 03 april a.s. Aanvang 18.30 uur. Zoals bekend moet Turkse Kracht door het terugkeren in de competitie 5 wedstrijden inhalen.

Bedankje

Via deze weg wil Gertie de Vries het bestuur, Davo 4 en Herman Scholten bedanken.


40 Sponsors van 50 euro voor Davo toernooi

Op zondag 20 april vindt het 26e Davo jeugdtoernooi plaats. Om wederom een kwalitatief goed toernooi te bieden, zijn wij op zoek naar 40 sponsors van 50 euro. Veelal is een sponsorbijdrage van 50 euro nog wel te doen.
De sponsor krijgt een link op deze website, logo in het toernooiboekje en zijn/haar naam wordt op de toernooidag diverse malen opgeroepen. Wij doen een beroep op onze leden om ook sponsors aan te dragen. Belangstellenden kunnen een mail sturen naar ewjmulder@concepts.nl
Speeldagenkalender en bekerdata seizoen 2014-2015 bekend

De start van de competitie in het seizoen 2014-2015 is voor categorie A vastgesteld in het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 september 2014.
De competities die vallen onder categorie B beginnen een week later in het weekend van 13 en 14 september 2014.
Ook de start van de bekercompetitie is bekend.
Klik hieronder voor de overzichten. Altijd makkelijk om nu al te weten.

Week 10
Carnaval 2014 geslaagd

Het carnaval leeft nog steeds bij Davo en gaat zelfs een goede toekomst tegemoet. Dat getuigt het overwegend jonge Davo publiek dat op de carnavalsavond kwam. De Daldeërs hadden het weer prima voor elkaar. De sfeer zat er uitstekend in en zelfs de optredens zorgden voor de nodige hiraliteit.
Davo D2 heeft de halve finale van de beker bereikt !

Davo D2 is doorgedrongen tot de halve finale van de beker. Het speelt daarin een uitwedstrijd tegen DVS Ermelo'33 D5. Datum is nog niet bekend. Mocht Davo D2 de finale weten te bereiken, dan speelt het de finale op zaterdag 24 mei in Hoevelaken tegen de winnaar van VVOP D4 en Lunteren D3G.
Detail : de finale vindt plaats tijdens het jeugdkamp van Davo…

Speel Toto en steun Davo    

Voorspel de voetbalwedstrijden bij Toto en win ! Ook Davo wint, want 10% van je inleg gaat direct naar de clubkas. Daarnaast krijgt Davo éénmalig € 4,50 als je een Toto account aanmaakt.
Hoe speel ik mee ?
1.  Ga naar www.toto.nl
2.  Meld je gratis aan
3.  Geef aan van welke club je bent
4.  Speel toto
Week 14
Davo paasbingo op zaterdag 12 april

Op zaterdag 12 april vindt er de gezellige paasbingo plaats. Toegang voor leden, donateurs, leden van de club van 50 en ouders van jeugdleden. De aanvang is om 20.00 uur.

Q Floor ook komend seizoen hoofdsponsor

Het bestuur en Q Floor zijn
een verlenging van het
hoofdsponsorschap van
nog een jaar overeengekomen.
Momenteel is het bedrijf dat
gespecialiseerd is in kunststof
vloeren al voor het 3e seizoen
onze hoofdsponsor. Beide partijen
zijn erg tevreden over de samenwerking.
Betaling jeugdkamp

Op zaterdag 05 april moet de bijdrage van € 65,00 voor het jeugdkamp worden betaald. Ouders van de spelers krijgen hierover schriftelijk bericht.

Medewerkersavond

De medewerkersavond zal dit jaar worden gehouden op vrijdag 09 mei a.s. Met een barbecue en disco van Soeljee Entertainment. Aanvang 20.00 uur. De avond is toegankelijk voor vrijwilligers van Davo die over een geheel seizoen een functie hebben bekleed.

Geen jeugdtrainingen op 02 april en 03 april

Op woensdag 02 april en op donderdag 03 april zijn er geen trainingen voor de jeugd. Dit i.v.m. de wedstrijd van Go-Ahead Eagles op woensdag en de wedstrijd van Davo 1 op donderdag.

We gaan weer inhalen.........

De zomertijd is begonnen en tijd voor inhaalwedstrijden. Alhoewel de competitie niet achter loopt, is het wel van belang dat de competitie tijdig eindigt.
Op donderdag 03 april speelt Davo 1 thuis om 18.30 uur tegen Turkse Kracht 1. Op donderdag 10 april een thuiswedstrijd voor Davo 5 tegen Sp. Deventer 6 om 19.00 uur. Op woensdag 16 april speelt Davo D1 een uitwedstrijd tegen Victoria Boys D1 om 18.30 uur. En wordt er met de pasen nog gevoetbald ? Ja zeker. Op paaszaterdag 19 april speelt Davo D2 de halve finale van de beker tegen DVS'33 D5 uit Ermelo om 09.00 uur. Het is een uitwedstrijd, dus dat wordt vroeg vertrekken. Ook op paaszaterdag een 4-tal thuiswedstrijden. Davo E1 tegen WSV E3, Davo E2 tegen FC Zutphen E6, Davo E3 tegen Rohda Raalte E9 en Davo F2 tegen Colmschate F9G. Op 1e Paasdag 20 april spelen Davo de C,D,E,F teams het 26e jeugdtoernooi van Davo. Op 2e Paasdag staat vooralsnog geen programma genoteerd en tenslotte speelt Davo F1 op woensdag 23 april om 18.30 uur thuis tegen Schalkhaar F12.