GESCHIEDENIS VAN 30 JAAR DAVO DISCO
In 2004 werd er in de bestuursvergadering gesproken wat er gedaan moest worden om de sfeer te vergroten binnen de club. Het werd het organiseren van een feestavond met een stuk nostalgie.
In de jaren 70, 80, 90 werd er bij Davo een disco gehouden voor de jeugd. Het trok volle zalen. In hoogtij dagen was er zelfs 1x in de 2 weken een heuse Davo Disco Show. De eerste voetbaldisco van Deventer.
Met zo'n  feestavond wilden we weer terug naar de tijd van toen. Genoeg Davo leden van nu die in de jaren 70 en 80 op de dansvloer stonden in ons clubhuis. Het werd een feestavond waar we de muziek van toen, uit de jaren 70, 80, 90 en van deze eeuw lieten horen. En.......... met de DJ's die toen voor de Davo jeugd de singles aan elkaar draaiden. Berry Westervoorde( jaren 70), Joop Bontius (jaren 80), Roel van der Vegt (jaren 90) en Kevin Moespot (muziek van nu) moesten het gevoel van toen weer terugbrengen. Om de avond compleet te maken moest er een bekend artiest komen. En dat werd als verrassing het duo LUCAS EN GEA. De titel van de feestavond : 30 JAAR DAVO DISCO. Het werd een krankzinnig succes. De eerste 30 Jaar Davo Disco op 27 november 2004 was binnen een mum van tijd uitverkocht. En onze hoofdsponsor was onmisbaar. Met uitstekende apparatuur en een geweldige lichtshow als opening had Moespot Electronics een behoorlijke bijdrage.
En de openingstunue werd : Man of action van Les Reed Orchetstra.
Berry Westervoorde
Berry Westervoorde
Joop Bontius
Theo Moespot
Roel van der Vegt
Kevin Moespot
Theo Moespot
Lucas en Gea
Herman Scholten op de dansvloer met Gea
Na het succes van de eerste 30 Jaar Davo Disco kon een vervolg niet uitblijven.  Het kreeg dan ook een 2e editie. Heel simpel met de naam 30 Jaar Davo Disco deel 2. In 1 dag waren alle kaarten uitverkocht. De formule bleef onaangetast. De lichtshow van Moespot Electronics, om 20.00 uur de tunue van Les Reed Orchestra, muziek van de jaren 70,80,90 en nu en een bekend artiest.
Achter de deure kwam : Arne Jansen. En hij kreeg heel Davo op de stoelen.
De unieke feestavond was ook Dagblad de Stentor niet voorbij gegaan. Zij maakten een reportage met foto welke op maandag 14 november 2005 in de Stentor werd gepubliceerd.
Arne Jansen bracht Davo in feestsferen
Arne Jansen en Ricardo Bosman in 2005
Robina Souilljee zong ook
We komen in het jaar 2006. En Davo is de 30 Jaar Davo Disco nog lang niet moe. De 3e editie komt dan ook en de formule blijft wederom ongewijzigd. Het clubhuis is wederom bomvol. En de artiest van dit jaar : Jannes. Uniek voor Davo dat één van Nederlands grootste artiesten zingt in het clubhuis van Davo.
U raadt het al : 30 Jaar Davo Disco (deel 3) is wederom een succes !
's Middags : clubhuis
Jannes bij Davo in 2006
's Avonds : clubhuis
In het seizoen 2007-2008 geen 30 jaar Davo Disco, omdat Davo haar jubileumfeest Davo 90 jaar houdt.
Maar in eind 2008 komt de 4e editie van 30 Jaar Davo Disco. De muziek van de jaren 70,80,90 en van nu klinkt nog net zo mooi. En iedereen is weer benieuwd naar de artiest van dit jaar. Het is STEF EKKEL.
Jaren 80 disjockey Roel van der Vegt
Jong publiek
Drive In Moespot
De artiest Stef Ekkel met Hennie Bosch
We komen alweer aan in het jaar 2009. De 5e editie van 30 Jaar Davo Disco komt eraan. Maar draaien inmiddels niet 40 Jaar Davo Disco ? Misschien wel, maar de naam van de feestavond is vertrouwd en wordt niet gewijzigd.
Wat wel wijzigt, is zijn de disjockeys. Moespot Electronics stopt en ook de vertrouwde DJ's stoppen.
OV Music draait de avond aan elkaar, maar ook nu blijft de formule ongewijzigd. De artiest van 2009 bij Davo is RENE BECKER.
OV Music Drive Inn Show
Rene Becker
Op de dansvloer bij Davo
In 2010 en wel op zaterdag 23 oktober 30 Jaar Davo disco deel 6. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Soeljee Entertainment. De formule met muziek vol met nostalgische klanken bleef keihard overeind en er was bijzonder veel jong publiek in het afgeladen, sfeervolle clubhuis. De artiest van de avond was een finalist uit de RTL4 talentenjacht "My name is...." en wel Freddy Mercury.

En om 20.30 uur klinkt deze muziek weer...........................
"My name is..." finalist Freddy Mercury
Freddy Mercury met een uitgelaten Denise Tuinenga
Wederom veel jong publiek
Soeljee Entertainment
We belanden in het jaar 2011, de 7e editie van 30 jaar Davo disco is op zaterdag 22 oktober. Soeljee Entertainmant verzorgde wederom de muzikale omlijsting en met 135 verkochte kaarten een bomvol clubhuis. Artiest deze keer was DIRK MEELDIJK. Uiteraard ging ook nu weer het dak eraf !


De 8e editie van 30 Jaar Davo Disco in 2012 trok wederom veel jong publiek in een vol clubhuis. Souiljee Entertainment draaie weer als vanouds en wie zou de artiest toch zijn ? Het was het duo Mulder en Mulder (bekend als Havenzanger).
We staan aan de vooravond van de 9e editie van 30 jaar Davo disco op zaterdag 19 oktober. De formule blijft ook dit jaar weer ongewijzigd. Na een spectaculaire opening, klinkt het vertouwde "Man of action" van Les Reed Orchestra, waarna de muziek vanaf de jaren 70 uit de speakers te horen is. En natuurlijk de artiest van de avond. Het dak gaat eraf, dat beloven we u !
Foto's links :
Dirk Meeldijk tussen het Davo publiek

Foto's boven en onder :
Volop gezelligheid op 30 Jaar Davo Disco
Het duo Mulder en Mulder bracht de sfeer er goed in
Feestavond voor jong en oud
Modern