DAVO B1 NIEUWS
Youri Mulder
trainer
Jordy Scholten
Joep Vossebeld
Robin Brussaard
Caner Demirci
Diony Maatman
Jordi de Vries
Nathanael Reina
Mitchell Pinkster
Quint Mulder
Mohammed Katmis
Iesa van Lenthe
Shpend Veliqi
Rowdy Bosch
Araya Maatman
Owen Elshof
Zaterdag 01 februari : Kon. UD B2 - Davo B1   4-6Davo B1 is de voorjaarsreeks begonnen met een overwinning. Tegen Kon. UD B2 werd met 4-6 gewonnen.  Dat er niet veel rianter werd gewonnen mag Davo B1 zichzelf aanrekenen.
Na een wat onwennig begin van Davo B1 met toch legio kansen duurde het tot bijna een half uur voordat de eerste goal viel. Uit een voorzet van Mitchell Pinkster scoorde Shpend Veligi 0-1. Een paar minuten later scoorde Iesa van Lenthe uit een pass van Owen Elshof 0-2. Niets aan de hand richting de rust, maar door ongeconcentreerd spel wist Kon. UD B2 voor de rust nog 2x te scoren : 2-2 ruststand.
Na de rust domineerde Davo B1 de wedstrijd. Binnen 10 minuten stelde het orde op zaken door treffers van Owen Elshof (kopbal uit een corner) en Iesa van Lenthe : 2-3 en 2-4. Halverwege de 2e helft wist Diony Maatman uit een vrije trap de 2-5 te scoren. Even daarna zelfs de 2-6 door Iesa van Lenthe. Een grote zege leek in de lucht. Met name misten vervolgens Owen Elshof en Shpend Veligi nogal wat kansen. En toen gebeurde hetzelfde dan in de 1e helft. Geen concentratie en te makkelijk denken zorgden ervoor dat de thuisploeg in de laatste 5 minuten nog 2x wist te scoren : 3-6 en 4-6.
Uiteindelijk toch een makkelijke zege, maar tegen betere tegenstanders zal het bij tijd en wijlen ongeconcentreerde spel opbreken.
Davo B1 start met zege
Zaterdag 15 februari : De Gazelle B1 - Davo B1   3-5Davo B1 heeft ook de 2e wedstrijd in de voorjaarsreeks weten te winnen. Na een 0-0 ruststand werd er in een doelpuntrijke 2e helft met 3-5 gewonnen. De zege was meer dan verdiend.
Davo B1 begon beter aan het duel dan de tegenstander. Het zette gelijk druk en kreeg via Shpend Veliqi en een uit een kopbal van Quint Mulder kansen. Het duurde tot de 34e minuut totdat De Gazelle B1 de eerste, wel erg grote kans kreeg. Vervolgens kopte Iesa van Lenthe nog tegen de paal namens Davo B1.
Na de rust trof Davo B1 wel meteen doel. Iesa van Lenthe maakte de 0-1, even later schoot Diony Maatman uit een afgeslagen corner de 0-2 binnen. De ban was gebroken en Davo B1 bleef de bovenliggende partij. Na 25 minuten in 2e helft ging Iesa van Lenthe goed door en gaf de bal prima aan Dylan van den Berg die de 0-3 maakte. Even later een strafschop voor de Gazelle B1 die koelbloedig werd benut : 1-3. Davo B1 liet de tegenstander niet in de wedstrijd komen, want in de tegenaanval scoorde Owen Elshof uit een afgeslagen schot van Rowdy Bosch : 1-4. Het bleef doelpunten regenen, want de thuisploeg leek met 2 doelpunten in 2 minuten weer helemaal terug in de wedstrijd te komen : 2-4 en 3-4. Een minuut stelde Davo B1 de overwinning veilig. In de laatste minuut bracht Iesa van Lenthe Davo B1 op 3-5.
Davo B1 wint in doelpuntrijke 2e helft
Zaterdag 08 maart : Cupa Wilp B1D - Davo B1   3-3Davo B1 heeft vandaag tegen Cupa Wilp B1D een 0-3 voorsprong niet vast kunnen houden. De fraaie ruststand veranderde in een 3-3 eindstand. Op basis van de gehele wedstrijd was een puntendeling voor Davo B1 in dit duel het hoogst haalbare.
Voor de rust domineerde de thuisploeg, maar de vele kansen lieten zij onbenut. Davo B1 was daarentegen veel efficiënter. Het kreeg 5 kansen en wist en 3 daarvan te benutten. Shpend Veligi, Owen Elshof en Dylan van den Berg wisten voor Davo B1 te scoren. In de extra tijd van de 1e helft kreeg Cupa Wilp B1D nog een strafschop, maar deze werd over geschoten.
Na de rust was er sprake van éénrichtingsverkeer richting het Davo doel. Een handsbal van Davo B1 doelman Joep Vossebeld buiten de 16-meter betekende de ommekeer. De doelman moest 10 minuten vertrekken en de toegekende vrije schop werd benut : 1-3. In de 58e minuut werd het zelfs 2-3 en Davo B1 stond met de rug tegen de muur. Jammer, was dat Dylan van den Berg een prima kans onbenut liet. Alles ging nu wel in het voordeel van de thuisploeg. De irritante en provocerende leider van Cupa Wilp B1D stookte het vuurtje ook nog eens op. Ongepast.
De verdiende 3-3 viel in de 71e minuut en met deze eindstand mocht Davo B1 niet klagen, maar aan de andere kant, wanneer je met 0-3 voorstaat dan......
...
Davo B1 houdt voorsprong niet vast
Zaterdag 15 maart : Davo B1 - Activia B1   2-4Davo B1 heeft zich vandaag de kaas van het brood laten eten door Activia B1. Door zelf de kansen niet te benutten en door momenten van niet geconcentreerd zijn werd er wel erg zuur met 2-4 verloren. Een kopie van de oefenwedstrijd tussen beide teams in december.
Davo B1 begon goed aan het duel om de bovenste plaats. Maar door zelf niet goed met de kansen om te springen, sloeg Activia B1 in de 11e en 12e minuut keihard toe : 0-1 en 0-2. Na bijna een half uur spelen ging de Activia doelman in de fout, waardoor Quint Mulder eenvoudig de 1-2 kon intikken.
Na de rust kwam Davo B1 wederom sterker uit de startblokken. Iesa van Lenthe had de gelijkmaker kunnen scoren, maar zijn schot ging net naast. Even kwam er een betere fase voor Activia B1, maar al snel nam Davo B1 het initiatief over. Dat resulteerde in kansen voor Dylan van den Berg en Shpend Veliqi. Beiden kwamen alleen op de doelman af, maar geen doelpunten. In de 74e minuut deelde Activia B1 de genadeklap uit door 1-3 te scoren. Even later stond Dylan van den Berg wederom oog in oog met de Activia doelman, maar nu ook weer geen goal.
Activia B1 profiteerde van de gaten in de Davo defensie en scoorde geflatteerd de 1-4. In de laatste minuut verkleinde Diony Maatman de achterstand door de 2-4 te scoren, wat tevens de eindstand was.
Davo B1 heeft het topduel niet weten te winnen, terwijl het wel degelijk had kunnen winnen....
Zuur verlies in topper
Zaterdag 22 maart : Schalkhaar B4 - Davo B1   3-2Davo B1 heeft tegen hekkesluiter Schalkhaar B4 een teleurstellende wedstrijd gespeeld. Het verloor na een 3-1 ruststand met 3-2. Misschien was er wel sprake van onderschatting.
Met een stevige wind in de rug was de beginfase voor Schalkhaar B4. Davo B1 had het moelijk, daar met name de posities in het veld niet goed werden ingevuld. De eerste goede kans van het duel was voor Davo B1 en die werd gelijk benut. Owen Elshof maakte zich sterk, gaf een goede pass op Dylan van den Berg die fraai afrondde : 0-1. Slechts 2 minuten later werd het uit een kopbal alweer gelijk : 1-1 en een minuut daarna scoorde Schalkhaar B4 zelfs de 2-1. We zien het elke wedstrijd terugkomen; meerdere tegengoals vlak achter elkaar....
Uit een makkelijk gegeven strafschop werd het voor de rust ook nog eens 3-1.
Het kon na de rust alleen nog maar beter gaan. Davo B1 scoorde een snelle 3-2. Een mooie aanval via Quint Mulder en Shpend Veliqi werd door Quint Mulder afgerond.
Davo B1 hield de druk erg stevig op, maar tot echt grote kansen leidde dit ook weer niet. In de slotfase was Davo B1 tot 2x toe dicht bij de gelijkmaker, daarentegen verscheen Schalkhaar B4 ook door de risico's van Davo B1 tot 2x toe vrij voor de doelman.
Het bleef bij 3-2 en een wedstrijd om snel te vergeten. Volgende week moet Davo B1 duidelijk op zoek naar eerherstel.
Davo B1 stelt teleur
Zaterdag 29 maart : Davo B1 - Gorssel/Epse B2   4-1Precies een jaar geleden zeiden de weerberichten : "periode met zon en kans op een sneeuwbui, met een gevoelstemperatuur onder nul". Nu in 2014 op 29 maart werd Davo B1 - Gorssel/Epse B2 gespeeld onder een stralende zon en 20 graden. Niets is zo veranderlijk als het weer en ook niets is zo veranderlijk als Davo B1. De ploeg die uit de 2e klasse kwam en dus een serieuze titelkandidaat zou moeten zijn, noteerde na 2 achtereenvolgende nederlagen weer eens een zege. Met 4-1 werd Gorssel/Epse B2 verslagen, weliswaar geflatteerd. De eerste kans van het duel na 12 minuten voor de gasten, even later had Mitchell Pinkster kunnen scoren. Na bijna een half uur had Owen Elshof een niet te missen kans. In de 28e minuut werd het dan toch 1-0 door Shpend Veliqi. In de 35e minuut kwam Gorssel/Epse B2 langszij : 1-1. Vlak voor rust pareerde de doelman van Gorssel/Epse B2 een best schot van Shpend Veliqi. De doelman werd uiteindelijk wel de "man of te match".
In de 2e helft ook weer veel kansen over en weer. Eerst had Nathanael Reina de voorsprong op zijn schoenen, een minuut later kwamen de bezoekers alleen op de doelman af. Uiteindelijk sloeg Davo B1 in de slotfase genadeloos toe. In de 67e minuut 2-1 door Ischa van Lenthe, in de 68e minuut een kopbal van Diony Maatman : 3-1. Gorssel/Epse B2 was gebroken en 3 minuten voor tijd deelde Owen Elshof de genadeklap uit : 4-1.
Eindelijk weer een overwinning
Zaterdag 05 april : Davo B1 - WSV B5   8-0Davo B1 heeft een eenvoudige zege weten te boeken tegen de hekkesluiter WSV B5. Na een 3-0 ruststand werd het slechts 8-0.
De eerste treffer werd al binnen een minuut gemaakt. Uit een pass van Dylan van den Berg scoorde Iesa van Lenthe 1-0. Na 9 minuten al de 2-0 door een fraai schot van Mitchell Pinkster. Het was duidelijk éénrichtingsverkeer en het duurde tot bijna een half uur spelen toen de 3e goal op het scorebord kwam. Dylan van den Berg wist uit een goed opgezette aanval te scoren : 3-0.
Na de rust werd het krachtsverschil nog groter. Deels omdat WSV B5 na blessures niet meer met 11 spelers kon aantreden. Shpend Veliqi scoorde 4-0, Nathanael Reine maakte 5-0 en de 6-0 kwam van de voet van Dylan van den Berg. In de 62e minuut werd Quint Mulder gevloerd in de 16-meter. Hij benutte zelf de toegekende strafschop : 7-0. Vlak voor tijd wist Dylan van den Berg zeer fraai de 8-0 te scoren. Tel daarbij nog 2 afgekeurde doelpunten en nog 2 keer het latwerk in deze wedstrijd. De score had dus hoger kunnen en moeten uitvallen. WSV B5 had daarentegen de gehele wedstrijd een positieve opvatting.
Eenvoudige 8-0 zege
Zaterdag 03 mei : Davo B1 - Harfsen B1D   4-2Er stond bij de wedstrijd Davo B1 tegen Harfsen B1D niets meer op het spel. Toch hebben beide teams er uiteindelijk een aardige en sportieve wedstrijd van gemaakt. Davo B1 trok in dit duel aan het langste eind. Na een 0-1 ruststand werd er met 4-2 gewonnen. Op basis van de kansen verdiend; Davo B1 miste alleen al in de wedstrijd tot 3x toe alleen op de Harfsen doelman.
De beginfase was voor de gastheren. Bij vlagen goede aanvallen, maar geen doelpunten. Na goed een half uur spelen kwamen de gasten echter op voorsprong. Wellicht dat de Davo doelman enigszins werd gehinderd, maar de treffer werd goedgekeurd : 0-1.
Na de rust trok Davo B1 direct het initiatief naar zich toe. Dat resulteerde in 2 snelle doelpunten. Owen Elshof scoorde 6 minuten na rust 1-1 en 6 minuten daarna kwam Davo B1 door Iesa van Lenthe op voorsprong : 2-1. De doelpunten bleven zich opstapelen. Dylan van den Berg scoorde 7 minuten later 3-1 en een minuut daarna kwam Harfsen B1D terug in het duel : 3-2. Beide teams kregen vervolgens nog kansen. De Harfsen B1D leek in de laatste minuut alsnog gelijk te maken, maar hun doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel, op het randje weliswaar. De bezoekers lieten gaten vallen, waardoor Owen Elshof in de extra tijd de 4-2 kon scoren.
Winst Davo B1 in aardig duel
Zaterdag
Zaterdag 12 april : Voorwaarts B2 - Davo B1   2-2Geen verslag gemaakt van de wedstrijd.
Davo B1 speelt slechts gelijk