DAVO 3 NIEUWS
Competitie 5e klasse 15
ABS 3
Colmschate 3
Davo 3
Sp. Deventer 4
Diepenveen 4
Go-Ahead 2
IJsselstreek 2
Overwetering 5
Schalkhaar 5
Turkse Kracht 3
Turkse Kracht 4
Witkampers 4
Spelers
S. Berg
J. van den Berg
P. te Braak
P. Cornelissen
C. Demir
J. Elbers
J. Geertsema
L. Hendrikx
P. Jeffrey
D. Korwa
B. Mensink
J. Molemans
Y. Mulder
D. Scholten
M. Scholten
C. Yavuz


Zondag 10 november : ABS 3 - Davo 3   0-5Davo 3 heeft vandaag voor een geweldige sensatie gezorgd door koploper ABS 3 op eigen veld met 0-5 te verslaan. Door dit resultaat doet Davo 3 weer volop mee voor de titel.
Met name de 1e helft speelde Davo 3 erg sterk en kreeg een aantal grote kansen. Het duurde echter tot de 27e minuut voordat de 0-1 werd gescoord. Jesper van den Berg bediende Thomas Moll prima. Even later de eerste echte kans voor ABS 3. De lat redde Davo 3. Nog voor de rust wist Davo 3 nog 2x te scoren. Uit een corner van Jesper van den Berg wist Ferry Pinkster uitmuntend te scoren : 0-2 en in de laatste minuut van de 1e helft scoorde Jesper van den Berg zelf : 0-3.
Na de rust kon Youri Mulder de voorsprong uitbreiden, maar hij miste een beste kans. Verder waren er enkel nog hoogtepunten op naam van Dwan Scholten. In de 64e minuut ging hij sterk alleen door en rondde fraai af : 0-4. In de 78e minuut scoorde Dwan Scholten uit een vrije trap de 0-5. Een prima zege van Davo 3 !!
Davo 3 rolt koploper op
Zondag 17 november : Davo 3 - Go-Ahead 2   3-1Na de uitstekende wedstijd van vorige week stond vandaag  het thuisduel tegen subtopper Go-Ahead 2 op het programma. Ook deze wedstrijd wist Davo 3 te winnen, maar gemakkelijk ging het bepaald niet.
Weliswaar kwam Davo 3 snel in de wedstrijd op voorsprong door een doelpunt in de 6e minuut van Dwan Scholten : 1-0. Die voorsprong hielp Davo 3 niet echt in het zadel. Het spel was rommelig en de bezoekers konden enkele goede kansen noteren. In de 25e minuut kwam het tot 1-1, omdat bij Davo 3 de buitenspelval niet goed werd gehanteerd.
Na de rust wederom een snelle voorsprong voor Davo 3  : 2-1. De wedstrijd werd meer open en open, beide teams gaven veel ruimte weg. De beste kansen waren voor Davo 3, waaronder een schot tegen de paal. Davo 3 verzuimde de wedstrijd vroegtijdig te beslissen en zelfs Go-Ahead 2 was nog dicht bij de gelijkmaker. In de 82e minuut maakte Dwan Scholten aan alle onzekerheid een eind door de 3-1 te scoren.
Davo 3 houdt de spanning er lang in
Zondag 16 februari : Schalkhaar 5 - Davo 3   1-5Davo 3 heeft een stevige stap richting het kampioenschap gezet door naaste concurrent Schalkhaar 5  met de indrukwekkende cijfers te verslaan. Het werd 1-5.
Davo 3 begon sterk onder winderige omstandigheden op het sportpark van Schalkhaar. Eerst schoot Jesper van den Berg tegen de paal, die de 2e helft ook nog de lat raakte. Een strafschop bracht Davo 3 op voorsprong, welke werd benut door Dwan Scholten. De goalgetter van Davo 3 nam ook de 2e treffer voor zijn rekening door de 0-2 te scoren. Vlak voor rust had Davo 3 geluk, toen Schalkhaar 5 tegen de paal schoot.
Na de rust werd het veldoverwicht van Davo 3 groter. Het kreeg meer ruimte en het scoorde logischerwijs de 0-3. Een dubieus doelpunt van Schalkhaar 5 bracht de spanning een klein beetje terug : 1-3. Vervolgens werden de ruimtes wel erg groot en daarvan wist Davo 3 dankbaar van te profiteren : 1-4 en 1-5.
Op titelkoers
Zondag 09 maart : Davo 3 - Colmschate 3   4-3Davo 3 heeft een uiterst moeizame zege geboekt op Colmschate 3. Met name in de 1e helft had de lijstaanvoerder het erg moeilijk. De 0-1 voor de bezoekers na 32 minuten was een logische afspiegeling. Toch wist Davo 3 vlak voor rust de 1-1 te scoren.
Na de pauze een beter Davo 3. In een tijdsbestek van 4 minuten werden er 3 doelpunten gescoord. In de 54e minuut 2-1 en in de 58e minuut 2 doelpunten : 2 intikkers door Jesper van den Berg. De gasten gaven niet op en wisten zelfs nog terug te komen tot 4-3. In een hectische slotfase vielen geen doelpunten meer en bleef Davo 3 door de zege souverein koploper.
Moeizame zege
Zondag 23 maart : Davo 3 - Witkampers 4   1-1Davo 3 is in het thuisduel tegen Witkampers 4 met de schrik vrijgekomen. De koploper had de grootste moeite om nog een gelijkspel uit het duel te slepen. Uiteindelijk was daar een terecht gegeven strafschop vlak voor tijd voor nodig.
De bezoekers uit Laren waren in de 1e helft zeker niet de mindere. Zij gingen zelfs met een 0-1 voorsprong rusten.
Na de rust zette Davo 3 een onverzettelijke druk naar voren.   Het leidde tot kansen, maar de ploeg was erg slordig en bovenal onzorgvuldig. Een penalty (goed ingeschoten door Lars Hendrikx) moest uiteindelijk voor de 1-1 zorgen. Daar de naaste concurrenten verloren, was het gelijkspel zelfs een winstpunt.
Met de schrik vrij
Zondag 06 april : Diepenveen 4 - Davo 3   5-7Davo 3 heeft vandaag tegen de nummer laatst een belangrijke zege geboekt richting de titel. Wat vandaag is bijgebleven ? Eén van de meest bizarre scoreverlopen ooit. Davo 3 stond dit duel met 0-2 voor, kwam met 5-2 achter, maar won met 5-7.
Er leek niets aan de hand. Eerst zette Cemal Yavuz Davo 3 op 0-1 en vervolgens scoorde Jesper van den Berg erg fraai de 0-2. Of er toen sprake van gemakzucht was, was erg aannemelijk. Davo 3 liet de bal het werk niet doen. Diepenveen 4 profiteerde sensationeel en ging met een 3-2 stand rusten.
Na de rust ging Davo 3 verder met het slechte spel, want Diepenveen 4 liep uit naar maar liefst 5-2.  Toen werd Davo 3 eindelijk wakker. Joris Elbers benutte een strafschop : 5-3. En toen was het de beurt aan Patrick te Braak. De aanvoerder die zwoegde in de voorhoede scoorde 2x : 5-4 en 5-5. Het mooiste doelpunt van het duel kwam van Pattrick Jeffrey. Van zeker 35 meter scoorde hij de 5-6. Het werd zelfs nog 5-7 door een goal van Stefan Berg. Davo 3 wint wederom, maar het kan ook zomaar een keer misgaan....
Bizar scoreverloop
Zondag 13 april : Davo 3 - ABS 3   4-3
Davo 3 kampioen !
Davo 3 is kampioen geworden ! En dat was onverwachts.... De ploeg won zelf met 4-3 van ABS 3, maar omdat concurrent Schalkhaar 5 totaal onverwachts van Witkampers 4 verloor, werd de titel eeder dan werd voorspeld een feit. In de wedstrijd tegen ABS 3 kwam Davo e nagenoeg niet in de problemen. Na een 3-2 ruststand liep het uit naar 4-2, waarna de bezoekers nog een keer scoorden : 4-3 eindstand.
Gefeliciteerd met het kampioenschap ! Op zondag 11 mei wordt het gevierd.
En dit zijn de kampioenen !!
Zondag 11 mei : Davo 3 - Turkse Kracht 4   1-2Davo 3 heeft in een wedstrijd waar het nergens meer om ging verloren van Turkse Kracht 4. Het werd 1-2. Alles stond vandaag in het teken van het vieren van het kampioenschap dat vorige maand al werd behaald. Na afloop van het duel was er een heus kampioensfeest.
Alles in het teken van kampioensfeest