DAVO 2 NIEUWS
Competitie 3e klasse H
ABS 2
Dalfsen 2
Davo 2
Dedemsvaart 2
Diepenveen 2
Haarle 2
Heino 3
Overwetering 2
Rohda Raalte 5
Schalkhaar 3
Wesepe 2
WSV 4
Zondag 18 augustus : Davo 2 - Voorwaarts 3   7-1   (beker)De eerste wedstrijd van het seizoen van alle Davo teams was voorbestemd voor Davo 2. De ploeg die dit seizoen acteert in de 3e klasse, opende vandaag het bekerduel tegen Voorwaarts 3. Op een druilerige zondagochtend kwam het publiek met doelpunten zeker aan haar trekken. Na een 2-1 ruststand liep Davo 2 in de 2e helft uit naar een riante 7-1 overwinning.
In het begin van het duel was het aftasen. Beide teams kregen enkele kansen, maar verder gebeurde er in het lage tempo niet veel. Na 24 minuten was het dan raak. Goalgetter Remco Ravensbergen scoorde 1-0. De gasten uit Twello kwamen na 36 minuten langszij. Davo 2 doelman Paul Cornelissen stond iets te ver voor zijn goal : 1-1. Nog voor de rust kwam Davo 2 door een mooie vrije trap van Onnie Ngoetra op 2-1, maar een minuut later had de gelijkmaker gescoord kunnen worden.
Na de rust tekende zich toch een éénrichtingsverkeer af. In de 52e minuut pegelde Youri Mulder Davo 2 naar 3-1 en 2 minuten later scoorde Niek Lieftink 4-1. Weer 2 minuten daarna kreeg Voorwaarts 3 een strafschop, maar Paul Cornelissen stopte deze. Davo 2 kreeg vervolgens zoveel kansen, dat het wonderbaarlijk slechts 3x wist te scoren. In de 63e minuut scoorde Niek Lieftink 5-1, in de 83e minuut maakte Remco Ravensbergen de 6-1 en in de 86e minuut kopte Sylvan van der Vegt Davo 2 naar een 7-1 eindstand.
Ruime bekerzege
Zaterdag 25 augustus : Helios 2 - Davo 2   6-1Davo 2 heeft vandaag een forse bekernederlaag gelden tegen 2e klasser Helios 2. Na een 5-0 ruststand eindigde het sportieve duel in 6-1.  Na 12 minuten kwam Helios 2 door een verkeerde inspeelpass van Davo 2 op 1-0. En daar schortte het behoorlijk aan bij Davo 2 vandaag : slechte inspeelpasses. Toch had Davo 2 snel gelijk kunnen komen, maar Niek Lieftink miste een beste kans. Na 25 minuten kwam de thuisploeg op 2-0, de verdediging van Davo 2 stond verkeerd. In de slotfase van de 1e helft waren onze jongens de weg kwijt, want Helios 2 wist in 6 minuten tijd 3x te scoren. Zagen we dit gisteren ook niet bij Davo B1 ?
Na de rust was de dreiging van Davo 2 wel wat beter en dat resulteerde in de 68e minuut in een tegentreffer van Marcellino Bianco : 5-1. Helios 2 was ook na de rust de betere ploeg en Davo 2 doelman Paul Cornellissen verrichte enkele keren goed werk. Toch scoorde Helios 2 nog 1x, in de 72e minuut werd het 6-1.
Volgende week wacht de 3e bekerwedstrijd : uit tegen Activia 2.
Forse bekernederlaag
Zondag 29 september : Davo 2 - Haarle 2   1-3Davo 2 blijft zonder punten in de 3e klasse. Tegen Haarle 2 werd in de slotfase verdiend met 1-3 verloren. Ofschoon Davo 2 niet echt bij machte was in dit duel, werd natuurlijk wel op een puntje gehoopt.
De wedstrijd begon hoopgevend. Davo dacht de score te openen, maar een doelpunt werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd, daarentegen raakte Haarle 2 de onderkant van de lat. Na 10 minuten spelen kwamen de gasten op voorsprong.  Uit een hoekschop werd de de 0-1 ingekopt. Binnen een minuut kwam Davo 2 door een doelpunt van Ekrem Aydin op gelijke hoogte : 1-1. Vervolgens nam Haarle 2 het heft in handen. Davo 2 moet doelman Paul Cornelissen dankbaar zijn dat het met een gelijke stand ging rusten.
Na de rust veranderde in het spelbeeld niet echt veel. Haarle 2 had de meeste kansen op een doelpunt en Davo 2 werd enkel via Nick Samar een keer gevaarlijk. Een strafschop 5 minuten voor tijd bracht Haarle 2 op voorsprong : 1-2. In blessuretijd werd het zelfs nog 1-3.
Nederlaag in slotfase
Zondag 06 oktober : Dalfsen 2 - Davo 2   3-1Davo 2 blijft na de wedstrijd van vandaag zonder punten. Tegen Dalfsen 2 werd een geflatteerde nederlaag van 3-1 geleden. Jammer dat de ploeg nog steeds niet compleet is. De eerste helft was een matige vertoning van Davo 2 zijde, ofschoon de eerste 5 minuten nog wel het aanzien waard waren. Davo 2 kreeg de eerste goede kans, daarentegen schoot Dalfsen 2 tegen de binnenkant van de paal. Toch kwam de thuisploeg na 24 minuten op voorsprong. Een slechte pass op het middenveld was uiteindelijk dodelijk : 1-0.
Na de rust een veel beter Davo 2. De ploeg stond beter en kwam meer aan aanvallen toe. In de 63e minuut kwam Davo 2 verdiend op gelijke hoogte. Door goed toedoen van Ronald Boudewijnse wist Youri Mulder te scoren : 1-1. Erg jammer was het dat Dalfsen 2 de aanval daarop de 2-1 wist te scoren. Davo 2 probeerde het nog wel. Ronald Boudewijnse kreeg nog een kans, Nick Samar was nog gevaarlijk, maar de 78e minuut velde Dalfsen 2 het vonnis over Davo 2 door de 3-1 te scoren.
Zuur verlies
Zondag 13 oktober : Davo 2 - Dedemsvaart 2   0-5Davo 2 zit echt in de hoek waar de klappen vallen. Blessures bij Davo 1 werken door bij het 2e en ook topschutter Remco Ravensbergen is voor lange tijd uitgeschakeld. En dan speel je ook nog eens een klasse hoger.... Het resultaat na de 0-5 nederlaag tegen Dedemsvaart 2 is dan ook 6 wedstrijden en 0 punten.
Vandaag had Davo 2 niet eens minder balbezit, maar tot echte kansen kwam het niet. De bezoekers kwam na 8 minuten al op 0-1 uit een strafschop. Vijf minuten laten uit een kopbal zelfs op 0-2. Binnen een half uur werd het 0-3.
Na de rust werd de wedstrijd in het oerslechte weer er niet beter op. In de 53e en 70e minuut scoorde de nummer 2 van de competitie nog eens 2x : 0-5 eindstand.
In de hoek waar de klappen vallen
Zondag 27 oktober : Diepenveen 2 - Davo 2   4-1Ook vandaag bleef Davo 2 zonder punten. In het duel tegen Diepenveen 2 werd na een 2-1 ruststand met 4-1 verloren, enigszins geflatteerd.
De 1e helft was een gelijkopgaande strijd. Diepenveen 2 had in de beginfase pech door een schot op de paal, daarentegen had Davo 2 via Joey Klement een kans. Toch kwam Davo 2 na een half uur spelen door Cemal Yavuz op voorsprong : 0-1. Lang kon Davo 2 niet genieten van de voorsprong, want 2 minuten later was het alweer gelijk. Weer uit een standaardsituatie wist de tegenstander te scoren. Corner, kopbal en 1-1. Net voor de rust kwam Diepenveen 2 door een misverstand in de Davo defensie op 2-1.
Na de rust was Davo 2 de mindere partij. Het kwam tot halverwege de 2e helft niet echt in de problemen, ofschoon het balbezit van de thuisploeg meer was. Diepenveen 2 scoorde nog 2x. In de 66e minuut werd het 3-1 en in de 83e minuut zelfs 4-1 uit een strafschop. Het zit gewoon even niet mee.
Het zit niet mee
Zondag 03 november : Davo 2 - ABS 2   0-3Davo 2 heeft ook vandaag tegen ABS 2 niet de eerste punten in de wacht kunnen slepen. Alhoewel een gelijkspel best wel lang tot de mogelijkheden behoorde, werd er uiteindelijk wat geflatteerd met 0-3 verloren.
Davo 2 kwam sterk uit de startblokken en had pech met een omhaal van Joey Klement. Aan de andere zijde schoot ABS 2 in de 17e minuut net voorlangs. Vervolgens had de goed spelende Davo 2 verdediger Sidney Klunder pech na een goede actie. Na 23 minuten kwam ABS 2 op voorsprong : 0-1 en kon zelfs na ruim een half uur spelen de voorsprong vergroten, maar hun schot raakte de binnenkant van de paal.  Davo 2 had daarentegen pech met een geweldige vrije trap van 25 meter van Cemal Yavuz.
Na de rust maakte goalgetter Remco Ravensbergen na maanden van absentie zijn come back. Hij was al gelijk dichtbij een doelpunt. Alhoewel ABS 2 ook best wel kansen kreeg, bleef Davo 2 wel in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd werd het vonnis over Davo 2 toch geveld. Een vrije trap van afstand ging er bij de gasten wel in : 0-2. Ruim 5 minuten voor tijd werd het uit een fraaie kopbal zelfs nog 0-3.
Davo 2 legt het weer af
Zondag 10 november : Schalkhaar 3 - Davo 2   4-2Zondag 10 november moest Davo 2 uit tegen de nummer 1 Schalkhaar 3. De wedstrijd begon precies om 10.30 uur. Davo 2 begon goed aan de wedstrijd, maar in de 17e minuut scoorde Schalkhaar 3 de 1-0. Een minuut later scoorde Remco Ravensbergen de 1-1. Davo 2 bleef goed voetballen en in de 38e minuut  kreeg Davo 2 een penalty. Deze ging hoog over. Vlak voor rust in de 45e minuut scoorde Davo 2 dan toch de 1-2. Dit was een schitterend doelpunt.
Dus Davo 2 ging rusten met een 1-2 voorsprong.
Na de rust kregen we gelijk de 2-2 om de oren. Onze jongens pakten het spel weer op maar in de 60e minuut scoorde Schalkhaar 3 de 3-2 en in de 90e minuut werd het zelfs nog 4-2. Dus weer geen winst voor Davo 2, dat vandaag heeft laten zien in deze klasse niet ondet te doen. Iedereen heeft hard gewerkt, petje af ! Hou dit vast en de punten komen dan vanzelf.

Hard gewerkt, helaas geen punten