DAVO 1 NIEUWS
Zondag 19 januari : Diepenveen - Davo   2-4In tegenstelling tot voorgaande seizoenen is Davo uitstekend uit de korte winterstop gekomen. Tegen Diepenveen werd het na een 1-2 ruststand uiteindelijk 2-4 voor Davo. Het was de 2e opéénvolgende uitzege op rij. Door dit resultaat kruipt Davo richting de middenmoot.
Onder de winterzon was het een zeer open wedstrijd. Wedstrijden tussen Davo en Diepenveen zijn in het verleden vaker garant geweest voor veel doelpunten. Gezien de kansen van beide ploegen in de beginfase leek het er zeker op dat er flink gescoord zou gaan worden. Na 1 minuut spelen kwam Marcellino Bianco al alleen op de doelman af, na 3 minuten een niet te missen kans voor Diepenveen. Maar na 5 minuten spelen scoorde Diepenveen wel : 1-0. Amper 2 minuten later wist Marcellino Bianco uit een knappe pass van Onnie Ngoetra de gelijkmaker te scoren : 1-1.
Zoals gezegd een open duel, kansen over en weer en een niet al te hoogstaand voetbal. Daar werkte de hobbelige grasmat ook niet echt aan mee. Na bijna een half uur spelen kwam Davo op voorsprong. Engiszins fortuinlijk trof Gino Natar doel met de rug : 1-2.
Het bleef kansen regenen. Gerrit Amelink kopte tegen de lat, Diepenveen schoot weer net over en vlak voor rust kwam Marcellino Bianco weer alleen op de keeper af. De vleugelspitsen van Davo waren een plaag voor de Diepenveen defensie.
Vlak na de rust de beste kansen voor Diepenveen, die zij onbenut lieten. Maar in de 58e minuut dan toch de 2-2. De Diepenveen speler kon wel erg vrij inkoppen. Davo gaf zich geenszins gewonnen en bleef net als Diepenveen op zoek gaan naar de voorsprong. In de 68e minuut strafte Gino Natar een verdedigingsfout genadeloos af : 2-3. Davo zat op dat moment goed in de wedstrijd. Slechts 4 minuten later wist Gino Natar zijn 3e treffer van het duel te scoren : 2-4.
In de slotfase van het duel kwam Davo niet echt meer in de problemen. Diepenveen probeerde het nog wel, maar de beste kans was nog voor Davo, uit een corner onderkant lat.
Met deze overwinning kan Davo weer even ademhalen. Volgende week wacht een thuisduel tegen OVC'21, mits koning winter niet toeslaat.

Davo kruipt richting middenmoot
Zondag 26 januari : Davo - OVC'21   1-1Davo heeft het thuisduel tegen OVC'21 niet weten te winnen. Na een 0-1 achterstand bij rust werd het een terechte 1-1. Daar zal de trainer van OVC'21 anders over hebben gedacht. Hij vond dat zijn ploeg dik had moeten winnen. De beginfase van het duel was overduidelijk voor Davo. Binnen 10 minuten waren er kansen te noteren door Niek Lieftink en Gino Natar. Even later was Gino Natar net te laat bij een voorzet van Jemuel Patty. Wie zelf niet scoort...... En dat ging bij deze wedstrijd ook op. De eerste beste - halve - kans voor OVC'21 trof wel doel. Na 20 minuten viel de 0-1. Het goede begin van Davo was er vanaf. Ahmet Izci raakte na een half uur nog wel de paal, even later een schot van de gasten bovenkant lat. Vlak voor rust had Niek Lieftink de stand nog gelijk kunnen trekken, maar hij miste.
Na rust begon Davo hoopgevend. Het zette meer druk naar voren, maar het leidde niet tot echt grote kansen. Na 63 minuten gevaarlijk spel in de 16 meter door een OVC'21 verdediger wat een vrije trap voor Davo betekende. Met 10 veldspelers en een doelman op de doellijn trof het keiharde schot van Niek Lieftink niet het doel, maar het hoofd van een OVC'21 speler. Enkele minuten later dan toch de gelijkmaker uit een eigen doelpunt : 1-1.
Vervolgens werden de ruimtes erg groot en OVC'21 was enkele malen dichtbij een treffer.
Er vielen in de slotfase geen doelpunten meer, zodat de 1-1 stand op het scorebord bleef.
Davo en OVC'21 in balans
Zondag 02 februari : Sallandia - Davo   1-1Davo heeft tegen kampioenskandidaat Sallandia een verdienstelijk gelijkspel weten te behalen. Na een 0-1 voorsprong bij rust werd het 1-1. De remise was terecht : de 1e helft was overduidelijk voor Davo, de 2e helft was voor Sallandia.
Davo kwam bij Sallandia verrassend sterk uit de startblokken en hield de druk naar voren de gehele 1e helft vol. Het enige manco van Davo was toch de onzorgvuldigheid, anders had het al voor de rust comfortabel voor kunnen staan. En Davo kreeg mogelijkheden. Eerst na 20 minuten spelen door Marcellino Bianco en enkele minuten laten een niet te missen mogelijkheid van Ankie Janiak. Na een half uur spelen de eerste kans voor de thuisploeg en daar moesten zij het dan ook mee doen. In de 39e minuut kwam Davo verdiend aan de leiding nadat Jemuel Patty een goed opgezette aanval wist af te ronden : 0-1.
Na de rust was het spelbeeld anders. Sallandia zette meer druk naar voren en Davo was bij lange na niet meer zo gevaarlijk dan voor de rust. De gelijkmaker hing in de lucht en die viel dan ook in de 62e minuut : 1-1.
Sallandia wilde vervolgens de overwinning forceren, bleef meer in balbezet, maar Davo hield prima stand. Opwindend was de slotfase van het duel. Davo had de overwinning in de 89e minuut nog bijna kunnen pakken door Marcellino Bianco. Zelfs in de zeer riante blessuretijd gingen beide teams nog op jacht naar een treffer, maar het bleef bij 1-1. Hiermee is Davo inmiddels 5 wedstrijden op rij zonder nederlaag.
Verdiend punt voor Davo
Zondag 16 februari : Davo - Haarle   2-0Davo heeft vandaag een uitermate belangrijke zege geboekt op Haarle. Na een 1-0 stand bij rust zegevierde Davo uiteindelijk met 2-0. Daar de concurrentie ook punten wist te pakken, was de zege daarom meer dan welkom. Davo stijgt inmiddels naar de 8e plek en is nu 6 wedstrijden op rij zonder verlies.
Tegen de nummer 3 Haarle begon Davo voortvarend. Na 6 minuten kwam Davo al op een 1-0 voorsprong. Een schot van Niek Lieftink werd nog slim aangeraakt door Marcellino Bianco. Davo kon niet doordrukken, Haarle nam gaandeweg het spel over. Het leidde echter niet tot noemenswaardige kansen. Eerder had Davo spits Niek Lieftink de score voor de thuisploeg nog kunnen opvoeren.
Na de rust werd Davo verder naar achteren gedrongen. Maar net zoals in de 1e helft, ook nu geen echte kansen voor Haarle. Jemuel Patty had een kwartier voor tijd daarentegen de wedstrijd op slot kunnen gooien, maar hij miste een wel heel erg grote kans. Haarle perste er nog een slotoffensief uit. Echter zonder succes. Uit een counter wist Niek Lieftink Davo in de 93e minuut naar 2-0 te schieten.
Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen stadsgenoot FC RDC. Beide teams hebben de punten nodig.
De punten tellen
Zondag 23 februari : FC RDC - Davo   4-1Davo kwam gistermiddag op bezoek bij stadgenoot FC RDC.  Davo, dat al zes wedstrijden ongeslagen was, kon tegen FC RDC zijn mooie zegereeks voortzetten. De thuisclub daarentegen moest winnen om in het spoor te blijven.
De eerste helft begon voor FC RDC zeer voortvarend; al in de eerste minuut was de kans voor de club van Borgele om op voorsprong te komen. Luca Sanna was het die de bal van links voor kreeg, maar hij kon onvoldoende de bal op goal schieten, wat een mooie binnenkomer zou zijn geweest voor FC RDC.
FC RDC ging dapper door en nog geen twee minuten later, was het Sil Aslan die vrij de bal in kon schieten, maar de Davo-goalie pareerde fraai en zo stond het nog immer 0-0. Na vijf minuten offensief was het verzet van Davo wel gebroken. Het was de dekselse Tesh Ros die de 1-0  aantekende.  Na een mooie aanval van FC RDC via de rechterkant zag Luca Sanna Ros vrijlopen en in het zestienmetergebied schoof hij de bal simpel langs de doelman van Davo.
FC RDC zat op rozen door die snelle openingstreffer, maar het ging daarna minder goed voetballen, met slordige passes. Davo kwam meer in de wedstrijd. Het kreeg zelfs meer dan  100% kansen om de gelijkmaker te produceren, maar de spitsen van Davo faalden keer op keer. FC RDC dat in de nastoot veel kansen kreeg,  kon de beslissing al binnen 15 minuten op het bord zetten, maar ook de ploeg van trainer Peter Vogel liet na te scoren, waardoor het spannend bleef.
Toch komt FC RDC in de 22ste minuut op een 2-0 voorsprong; Luca Sanna werd in het zestienmetergebied gevloerd en mocht zelf de penalty nemen; foutloos tekende hij voor de 2-0. FC RDC kon op dat moment lekker uitvoetballen, maar Davo liet het er niet bij zitten en ging vrolijk door met aanvallen en in de 27e minuut kon Davo zelfs de aansluitingstreffer maken. Davo kreeg een penalty mee en Gino Natar mocht hem nemen. De elfmeter van Natar  was te slap, zijn schot kon Anco Jansen van het Laar pakken en dat gaf FC RDC vleugels.
Daarna werden beide ploegen niet meer gevaarlijk en ging FC RDC met een 2-0 ruststand lekker de thee opzoeken. Na de thee begon FC RDC weer goed en al na tien minuten maakte Sil Aslan de 3-0. Na een lange uittrap van doelman Anco Jansen van het Laar, werd Luca Sanna bereikt. Hij zag Sil Aslan vrijlopen en die bedacht zich geen moment en ramde de bal hard achter de sluitpost van Davo. Daarmee was het verzet van de gasten gebroken en kon FC RDC de wedstrijd rustig uit voetballen.
Voor Davo werd het zelfs nog erger. In de 71e minuut maakte Luca Sanna nog de 4-0. Uit een vrije trap, vanaf rond de 20 meter, krulde hij het speeltuig fantastisch over de muur binnen. Davo deed nog iets terug in de 77e minuut. Het was Weddy Fizovic die voor de gasten de eretreffer aantekende vanuit een penalty voor de 4-1.
FC RDC heeft hiermee een mooie reeks van Davo gestopt.
(bron FC RDC)

FC RDC overrompelt Davo
Zondag 09 maart : Davo - Dalfsen   1-0Vandaag de wedstrijd tussen de beide middenmotors Davo en Dalfsen. De winnaar kan zich stevig in de middenmoot nestelen, de verliezaar moet naar beneden kijken. Wat in een bloedeloze 0-0 leek te eindigen, werd in blessuretijd door Davo uiteindelijk beslist : 1-0.
In de eerst helft legde Davo een bijzonder matige partij op de mat. Dalfsen was niet veel beter, maar had wel meer balbezit en kreeg tenminste nog wat kansen. Die kansen vielen wel in de slotfase van de 1e helft.
Na de rust was het spel van Davo wat beter. In de 59e minuut viel pas de eerste grote kans voor de thuisploeg te noteren. Na 65 minuten spelen was het prijsschieten op het doel van Davo, maar de bezoekers hadden geen geluk. Na 73 minuten werd een goede kopbal van Gerrit Amelink van de lijn gehaald, even later had Dalfsen de voorsprong kunnen nemen. Het leek op een 0-0 af te stevenen, maar in de extra tijd werd een schot van Onnie Ngoetra achter de doellijn met de hand weggehaald. De positie van de arbiter was uitstekend, zodat de 1-0 een feit was.
Via Gino Natar had Davo zelfs de voorsprong kunnen uitbouwen, maar het bleef bij de o zo belangrijke 1-0 zege.
Davo wint in blessuretijd
Zaterdag 16 maart : IJsselstreek - Davo   1-3Davo heeft vandaag voor een verrassing gezorgd door koploper IJsselstreek met 1-3 te verslaan. Davo deed hiermee uitstekende zaken, IJsselstreek verspeelde daarentegen belangrijke punten in de titelstrijd.
Een echte stadsderby was het niet. Het publiek wat niet in grote getale op het duel afgekomen (waarschijnlijk is FC Zwolle - GA Eagles daar debet aan) en wat beide ploegen in de 1e helft op de mat wisten te leggen was ook niet echt spectaculair.
Davo begon best redelijk aan het duel. Eerste wapenfeit was een schot van afstand van Niek Lieftink. Vervolgens nam IJsselstreek het overwicht in handen. Met name IJsselstreek spits Fabian Kruize had enkele kansen. In de extra tijd haalde Gerrit Amelink nog een bal van de doellijn af. Veel meer gebeurde er ook niet in de 1e helft.
Na de rust kwam Davo in de 52e minuut op voorsprong. Een aanval via Niek Lieftink en Gino Natar werd fraai afgerond door Marcellino Bianco : 0-1. Even later een goede kans voor Davo om te voorsprong te vergroten, maar de pass van Gino Natar kwam niet goed aan. In de 57e minuut kwam IJsselstreek alleen op de doelman af, maar de vandaag zeer sterk keepende Kevin Bosch redde uitstekend.
Na ruim een kwartier spelen kwam IJsselstreek toch langszij uit een verdacht buitenspel doelpunt van Antonio Bianco. Het werd een moelijke fase voor Davo. De wedstrijd begon eindelijk op een echte derby te lijken. In de 77e minuut pareerde Kevin Bosch een pegel van een IJsselstreek speler. Daarna kwam Davo weer bijna op voorsprong, maar een "stiftje" van Ahmet Izci trof geen doel.
Tegen de verwachting in wist Davo toch op voorsprong te komen. In de 86e minuut scoorde Niek Lieftink uit een pass van Gino Natar de 1-2. Diezelfde Gino Natar kon de wedstrijd al helemaal op slot gooien, maar hij miste oog in oog met de IJsselstreek doelman.
In de extra tijd werd de doorgebroken Davo spits Niek Lieftink neergehaald, wat rood betekende voor de IJsselstreek speler. Niek Lieftink verliet geblesseerd het veld. Zijn invaller Remco Ravensbergen wist uit zijn eerste balcontact te scoren, na goed werk van Ahmet Izci : 1-3.
Davo verslaat koploper
Zondag 23 maart : Davo - ABS   0-3Davo heeft een gevoelige nederlaag geleden tegen ABS. De ploeg uit Bathmen die nog steeds op een degradatieplaats staat, maar wel koploper is in de 3e periode troefde Davo met name in het eerste half uur helemaal af. Na een 0-2 stand bij rust werd het 0-3.
Het duel begon spectaculair. Eerst kwam Davo aanvaller Marcellino Bianco voor het doel, vlak daarna al de eerste beste kans voor ABS. Na 5 minuten spelen kwamen de bezoekers al op voorsprong : 0-1. En na een kwartier werd het goede spel van ABS beloond met een 2e treffer, uit een corner 0-2. Vervolgens bleef het kansen regenen voor ABS. Dat er niet werd gescoord mag een wonder worden genoemd. Na een half uur spelen kwam Davo wat beter in het spel, maar verder dan een schot van Niek Lieftink kwam het niet.
Na de rust was er meer sprake van een gelijkopgaande strijd. Een doelpunt van Davo zou de wedstrijd kunnen doen kantelen, maar buiten een paar kleine kansen kwam Davo niet. Doordat Davo meer risico in het spel legde, werd het in de 82e minuut zelfs nog 0-3.
Een meer dan verdiend verlies, waardoor Davo nog niet helemaal uit de gevarenzone is. De volgende wedstrijd is op donderdag 03 april, thuis tegen Turkse Kracht.
Davo legt het af tegen ABS
Donderdag 03 april : Davo - Turkse Kracht   1-1Vooraf teken je voor een gelijkspel tegen kampioenskandidaat Turkse Kracht, achteraf is er de teleurstelling wanneer de 1-1 in blessuretijd valt. Davo tegen Turkse Kracht was op deze lenteachtige donderdagavond met veel publiek een spannend duel.
Turkse Kracht domineerde eigenlijk de gehele wedstrijd, maar Davo stond dit duel goed en met een flinke dosis werklust kun je ook resultaat halen. Na 4 minuten een afgekeurd doelpunt van Turkse Kracht wegens buitenspel, in dezelfde minuut raakte Gino Natar de bal niet goed genoeg om te scoren. Er waren niet echt veel kansen verderop in de 1e helft. Verrassend nam Davo na 36 minuten de leiding. Uit een vrije trap van Onnie Ngoetra wist vervolgens Niek Lieftink fraai te scoren : 1-0.  Davo kwam goed in het duel te zitten. Er kwamen zelfs nog kleine kansen voor Gino Natar en Niek Lieftink.
Na de rust ging Turkse Kracht naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Er waren wat kansen voor de bezoekers. Eerst een schot net over en na een kwartier spelen haalde Onnie Ngoetra de bal van de lijn. Ofschoon Turkse Kracht meer en meer ging domineren, had Davo zowaar via Jemuel Patty en Niek Lieftink ook nog kunnen scoren. Uiteindelijk viel in blessuretijd de verdiende gelijkmaker. Davo doelman Kevin Bosch die solide keepte, stomte de bal in eigen doel : 1-1.
Davo verspeelt winst in blessuretijd
Zondag 06 april : Lettele - Davo   4-2Davo heeft een zeer verrassende, maar wel terechte nederlaag geleden teggen hekkesluiter Lettele. De ploeg van Eric Whittie was vandaag geen schim van wat het afgelopen donderdag tegen Turkse Kracht liet zien. Door dit verlies is Davo nog lang niet veilig en zal het nog 4 wedstrijden volop aan de bak moeten. Lettele - Davo eindigde in 4-2.
Het begon allemaal niet eens zo slecht. Vanaf de aftrap had Davo al de eerste kansen te pakken. Maar de wedstrijd kantelde snel. In de 6e minuut haalde de Davo doelman een Lettele speler aan de zijkant van de 16-meter onderuit. De toegekende strafschop werd benut : 1-0. Slecht enkele minuten later werd het zelfs 2-0. Davo zat niet in de wedstrijd en de kansen voor Lettele waren zelfs groter. Na bijna een half uur spelen maakte Niek Lieftink de aansluitingstreffer : 2-1. Vlak voor rust mocht Lettele van geluk spreken, want de arbiter had een speler van hen met de 2e gele kaart moeten wegsturen.
De 2e helft dus toch 11 tegen 11. En Davo begon weer zwak. In de 55e minuut kon een Lettele speler vogelvrij inschieten : 3-1 en na ruim een kwartier spelen in de 2e helft kon een Lettele speler vrij inkoppen : 4-1. Het leek een hopeloze middag verder te gaan worden. Davo deed iets terug via invaller Remco Ravensbergen. Zijn eerste balcontact was gelijk raak. Met het hoofd scoorde hij 4-2. Davo zette vervolgens wel druk op het Lettele doel, maar dat leverde niets op. De slotfase van het duel was er niet één om over naar huis te schrijven. Lettele uit blijkt voor Davo altijd moeilijk te zijn. De ploeg zal zich stevig moeten revancheren komende zondag. Dan wacht het 6-punten duel tegen Broekland.
Het was niet best tegen Lettele
Zondag 13 april : Davo - Broekland   1-1Grote belangen waren er op het spel bij de wedstrijd tussen Davo en Broekland. Beide teams zouden op de stand enkel bij een zege een sprong kunnen maken. Het duel eindigde echter in 1-1 en dat was een terechte uitslag. Zowel Davo als Broekland schoten dus met deze uitslag niet veel op, zeker gezien de overige uitslagen in de 4e klasse H.
Davo kwam snel op voorsprong. Na 3 minuten kreeg Davo een strafschop wegens een handsbal. Dit buitenkansje werd benut door Vedran Fizovic : 1-0. Verderop in de 1e helft was het gevaar van Broekland iets groter dan dat van de thuisploeg. De bezoekers kregen nog eens 3 goede kansen, waarvan een vrije trap onderkant lat de grootste was. Davo stelde daar één kans van Jemuel Patty tegenover.
In de 2e helft was het spel minder. Tot de 70e minuut gebeurde er werkelijk helemaal niets. Davo was nog het dichtst van een doelpunt, omdat Broekland bijna in eigen doel schoot. In het laatste kwartier was er sprake van meer opwinding. Broekland was duidelijk op jacht naar de gelijkmaker en dat gebeurde in de 80e minuut : 1-1. In de slotfase kregen beide teams nog volop kansen. Zowel Davo als Broekland waren niet tevreden met een remise, wat nog prachtige momenten voor beide doelen opleverde.  Gescoord werd er niet meer, ook niet in de riante blessuretijd. Davo kan zich opmaken voor 2 zware uitwedstrijden tegen SV Zwolle en Turkse Kracht. Daarom was een zege meer dan welkom geweest.
Geen winnaar bij Davo - Broekland
Zondag 27 april : SV Zwolle - Davo   1-1Voor beide teams stond er vandaag veel op het spel. SV Zwolle speelt voor een plek in de nacompetitie voor promotie en Davo wil niet in de nacompetitie voor degradatie terechtkomen. Het werd vandaag een 1-1 gelijkspel in Zwolle en daarmee kwam Davo toch wel het meest gelukkig weg.
Het begon hoopvol voor Davo. Na 3 minuten wuifde de arbiter het vlagsignaal van de Zwolsche grensrechter weg wegens buitenspel, zodat Marcellino Bianco de 0-1 kon scoren. De thuisploeg trok geleidelijk meer het initiatief naar zich toe. Het kreeg wel wat kansen, maar Davo hield over het algemeen aardig stand. De beste kans was voor Davo aanvaller Bas Elshof die alleen op de doelman over schoot.
Na de rust kwam Davo er eigenlijk nauwelijks aan te pas. Al vrij snel na rust scoorde SV Zwolle enigszins gelukkig de 1-1. De Zwollenaren hielden veel meer balbezit, maar Davo wist uitstekend te verdedigen. In de slotfase werd het spel van SV Zwolle wat opportunistischer, wat veelal leidde tot lange ballen in de doelmond. Het leverde enkele kansen op, daarentegen was Davo in de counter machteloos. Het bleef bij 1-1 en Davo kan zich opmaken voor 2 finalewedstrijden om de nacompetitie te ontlopen. Eerst wacht het treffen tegen a.s. kampioen Turkse Kracht en de competitie wordt afgesloten tegen concurrent Hoonhorst.
Davo pakt punt in Zwolle
Zondag 04 mei : Turkse Kracht - Davo   2-0Davo heeft vandaag met 2-0 verloren van Turkse Kracht. Door dit resultaat is Davo in ernstige problemen gekomen en Turkse Kracht kampioen geworden in de 4e klasse H.  Daar alle naaste concurrenten ook nog eens wonnen, is Davo gezakt naar de voorlaatste plaats.
Davo was gekomen voor een punt, althans dat was aan de zeer defensieve opstelling af te lezen. Kansen voor Davo waren er in de gehele wedstrijd nauwelijks. In de beginfase golfde het spel nog wel op en neer. Na 20 minuten kwamen de Turken na een fout van een Davo speler op voorsprong : 1-0. Davo kreeg verderop in de 1e helft geen kansen, Turkse Kracht schoot nog een keer over en Pattrick Jeffrey haalde nog een bal van de lijn.
Na de rust kon Turkse Kracht het rustig aan doen, Davo kon geen vuist maken. Een kleine kans vlak na rust voor Davo, uit een vrije trap kon Gerrit Amelink net niet bij de bal komen. Niet dat Turkse Kracht veel kansen had, maar zij hadden daarentegen ook geen gevaar te duchten. In de 62e minuut een schot van Turkse Kracht in het zijnet, in de 70e minuut claimde de thuisploeg een strafschop en in de 77e minuut een knappe redding van Kevin Bosch. Met een 1-0 achterstand bleef Davo weliswaar in de wedstrijd, maar 10 minuten voor tijd scoorde Turkse Kracht de verdiende 2-0 en daar bleef het ook bij.
De felicitaties gaan dan ook naar Turkse Kracht. Voor Davo rest komende zondag de allesbeslissende wedstrijd tegen Hoonhorst. Davo staat er beroerd voor en moet winnen om de nacompetitie af te dwingen. De kans op rechtstreeks klassebehoud is ook nog aanwezig, maar is minimaal te noemen. Bij geen winst op Hoonhorst is Davo zo goed als zeker gedegradeerd. Daar wil toch echt niemand aan denken ?
Davo tussen hoop en vrees
Zondag 11 mei : Davo - Hoonhorst   4-1Vooraf was het eigenlijk al wel zeker, Davo of Hoonhorst zou vandaag degraderen. Gezien de wedstrijden op de andere velden in de knotsgekke 4e klasse H, was de kans ook nog eens klein dat Davo zich bij een overwinning rechtstreeks zou handhaven.
Davo speelde een puike partij tegen Hoonhorst. Het deed zijn plicht en won volledig verdiend met 4-1. Hoonhorst degradeert en Davo moet het klassebehoud veilig stellen in de nacompetitie.
Davo begon ouderwets sterk. Met name uitblinker Marcellino Bianco was een plaag voor de Hoonhorst defensie. Hij scoorde na 19 minuten 1-0, maar had binnen een half uur zelfs 3x kunnen scoren.
Na de rust ging de aanvalsdrang van Davo onverminderd verder. Op cruciale momenten wist Davo te scoren. In de 47e minuut werd het door Bas Elshof 2-0 en 7 minuten later wist Niek Lieftink de 3-0 te scoren. In de 72e minuut deed Hoonhorst nog iets terug : 3-1, maar 2 minuten later maakte Marcellino Bianco uit een pass van Gino Natar aan elke illusie van de gasten een eind : 4-1.
Zoals gezegd gaven de andere wedstrijden op voorhand al weinig hoop. Davo komt als nummer 3 van onderen in de nacompetitie uit tegen Wilp (5e klasse) en Apeldoornse Boys (4e klasse). De winnaar van dit 3-tal speelt volgend seizoen 4e klasse. Davo kan eerst toekijken, want komende zondag 18 mei begint Wilp een thuiswedstrijd tegen Apeldoornse Boys.
Het is nacompetitie geworden