DAVO NIEUWS
Danny Bosman speelde met een korte onderbreking bij Go-Ahead Eagles alleen maar voor Davo. Een Davo jongen in hart en nieren dus. Deze competitie kreeg hij zijn droomtransfer en wel naar hoofdklasser Rohda Raalte. En daar dook ineens deze week een foto op. Op 14 augustus de bekerwedstrijd RDC - Rohda 2. De club van Danny Bosman won met 1-2 en we zien op de foto de alom zo bekende beweging van Danny en we zien de rood blauwe voetbalschoenen...........
seizoen 2012-2013
Week 27
Indeling seizoen 2012-2013 : Davo kan de borst nat maken

De KNVB heeft de competitie-indeling seizoen 2012-2013 voor standaardelftallen bekend gemaakt. Davo blijft in de 4e klasse H, maar treft wel een aantal andere tegenstanders. Het wordt een zware kluif voor Davo, dat Marcellino Bianco en Antonio Bianco zag vertrekken naar IJsselstreek, Danny Bosman maakte een toptransfer naar Rohda Raalte en Mats Lieftink stopt voorlopig i.v.m. een verhuizing. Daar tegenover staat de komst van Jonas Dijkstra van Kon. UD.
Trainer Eric Whittie zal in zijn 6e seizoen Davo derhalve flink moeten doorselecteren.
Uit de 4e klasse H verdwenen kampioen Overwetering en de degradanten Raalte en Turkse Kracht. Verder spelen de Zutphense ploegen AZC, FC Zutphen en Warnsveldse Boys komend seizoen in de 5e klasse G en Haarle gaat richting Twente en speelt komend seizoen in de 4e klasse B.
Er komen dus 7 nieuwe ploegen in de 4e klasse H.  Ten eerste de 2 degradanten uit de 3e klasse B, te weten Lemelerveld en RDC. UIt de 5e klasse G komen Activia, Wilp en Hattem. Activia en Wilp waren  beiden nog actief in de nacompetititie van het afgelopen seizoen. Activia miste op een haar na de promotie. Hattem eindigde op de 4e plek.
Ook 2 gepromoveerde clubs uit de 5e klasse H spelen komend seizoen in de 4e klasse H. Kampioen OVC'21 uit Ommen en nacompetitie-winnaar USV uit Nieuwleusen.
De 5 ploegen die in de 4e klasse H blijven zijn : ABS, Colmschate, Davo, Diepenveen en IJsselstreek.
De KNVB maakt in week 29 het wedstrijdprogramma bekend.
Data nieuwe seizoen

Bekervoetbal Davo 1 :
dinsdag 14 augustus, dinsdag 21 augustus, zondag 26 augustus                                          
Bekervoetbal lagere senioren :                    
zondag 26 augustus, zondag 02 september, zondag 09 september                                                              
Bekervoetbal jeugd :                                    
zaterdag 25 augustus, zaterdag 01 september, zaterdag 20 oktober                                            
Start competitie Davo 1 :                                
zondag  02 september                                              
Start competitie lagere senioren :                
zondag 16 september                                                      
Start competitie jeugd :                                  
zaterdag 08 september
Trainingstijden seizoen 2012-2013 jeugd

Davo B1            
Davo C1        
Davo C2        
Davo D1        
Davo D2        
Davo E1        
Davo E2        
Davo F1        

Aanvang 1e training

Davo B1 op donderdag 23 augustus
Davo C1 op dinsdag 28 augustus
Davo C2 op dinsdag 28 augustus
Davo D1 op donderdag 23 augustus
Davo D2 op woensdag 22 augustus
Davo E1 op maandag 03 september
Davo E2 op maandag 03 september
Davo F1 op woensdag 22 augustus
dinsdag en donderdag
dinsdag en donderdag
dinsdag en donderdag
dinsdag en donderdag
maandag en woensdag
maandag en woensdag
maandag en woensdag
woensdag

18.30 uur tot 19.45 uur
18.30 uur tot 19.30 uur
18.30 uur tot 19.30 uur
18.30 uur tot 19.30 uur
18.30 uur tot 19.45 uur
18.00 uur tot 19.00 uur
18.00 uur tot 19.00 uur
18.00 uur tot 19.00 uur
Week 28
KNVB District Oost past in seizoen 2013/2014 competitie aan

Op de onlangs gehouden districtsvergadering KNVB Oost zijn de clubs akkoord gegaan met het voorstel de competitieindeling standaardteams met ingang van het seizoen 2013/2014 aan te passen. In alle klassen die onder verantwoordelijkheid van het district Oost vallen zal schema 14 (veertien in plaats van twaalf teams in een klasse) van toepassing worden. Dit betekent dat komend seizoen in de derde klasse en vierde klasse zaterdag, evenals de vierde en vijfde klasse zondag versterkte promotie zal plaatsvinden. De zesde klasse zondagvoetbal zal worden opgeheven. Voor de zaterdag is het geen probleem om naar schema 14 te gaan. Dit heeft alleen gevolgen voor de vierde klasse. Waarschijnlijk een klasse minder, nog afhankelijk van het aantal verenigingen die komend seizoen over gaan naar het zaterdagvoetbal. Voor de zondag is er wel een probleem omdat er te weinig clubs zijn in de lagere regio vijfde en zesde klasse.
In de praktijk zal het opheffen van de zesde klasse zondagvoetbal betekenen, dat de competitie 2012/2013 om 'des keizers baard' wordt gespeeld. Alle ploegen 'promoveren' automatisch naar de vijfde klasse. En in de vijfde klasse zal geen sprake zijn van degradatie.
,,Hoe de P/D regeling er precies uit zal zien, wordt nog nader bekend gemaakt", aldus de KNVB district Oost.
Dus bij aanvang van seizoen 2013-2014 is dan de situatie zoals hierboven omschreven en speelt iedereen op schema 14.
Dit heeft weer vergaande gevolgen voor het speelschema bij aanvang van het seizoen, de winterstop wordt korter en bij een slechte winter een uitloop in het voorjaar gevolgd door nacompetities.
De speelkalender, zal omdat ook de bekerwedstrijden nog ingepland moeten worden, onder druk komen te staan.

Oud Davo speler Elmo Lieftink tekent contract bij Vitesse

Onder toeziend oog van zijn vader en zijn zaakwaarnemer Louis Laros van de VVCS, tekende Elmo Lieftink vrijdagmorgen 6 juli een contract bij Vitesse. De middenvelder, een tweede jaars A-junior, traint in de voorbereiding met het Beloften elftal van Gerry Hamstra.
“We hebben Elmo al jaren in de opleiding en hij ontwikkelt zich goed. Als speler en als persoon. Dat willen we belonen in een contract,” aldus td Ted van Leeuwen. “We zullen nauwgezet zijn verdere ontwikkeling volgen.”
Elmo Lieftink was eveneens content met zijn contract. "Ik speel al vanaf mijn negende bij Vitesse en het is en blijft een droom om uiteindelijk het eerste elftal te halen. Je kunt mij dus wel een echte Vitessenaar noemen. Ook al ben ik geboren in Deventer en woon ik op dit moment in Duiven."
De 18-jarige Lieftink is een linkermiddenvelder die ook op de nummer 10 positie kan spelen. In Engeland wordt een dergelijk speler een 'box-to-box player' genoemd. Zelf zegt hij daarover: "Ik ben meer een afpakker dan een doelpuntenmaker, alhoewel ik in de jeugd toch aardig wat doelpunten heb gemaakt. Na de jeugdopleiding te hebben doorlopen kijk ik er naar uit om deel uit te maken van de beloften. Mijn doel is zoveel mogelijk te spelen. Het eerste? Haha, voorlopig nog een droom, maar dat komt wel steeds dichterbij natuurlijk."
(bron website Vitesse)
V.l.n.r.: vader Lieftink, Louis Laros, Elmo Lieftink, Ted van Leeuwen
Bekerloting Davo moet te doen zijn

Davo heeft niet ongunstig geloot voor de poulefase van de beker. Het treft de zondag 5e klassers Cupa en Epse en de zaterdag 4e klasser Oeken. Van onderschatting kan en mag geen sprake zijn, daar Davo zich vorig seizoen liet aftroeven door 6e klasse Socii.
Het programma van de poule luidt als volgt :
dinsdag 14 augustus om 19.00 uur   Davo - Epse
dinsdag 14 augustus om 19.00 uur   Oeken - Cupa
dinsdag 21 augustus om 18.45 uur   Cupa - Davo
dinsdag 21 augustus om 18.45 uur   Epse - Oeken
zaterdag 25 augustus om 14.00 uur  Davo - Oeken
zondag 26 augustus om 14.00 uur    Cupa - Epse
Week 29
Jeugdkamp 2013 vindt wederom in Lingen (Duitsland) plaats

Ook in 2013 gaat de jeugdafdeling op jeugdkamp naar de Duitse plaats Lingen. De spelers krijgen een grote stem in het programma. Het jeugdkamp vindt plaats van vrijdag 31 mei tot en met zondag 02 juni 2013.

Davo begint met een uitwedstrijd

Davo begint de competitie op zondag 02 september met een uitwedstrijd tegen Diepenveen. Een week later volgt een thuiswedstrijd tegen Activia, waarna het de 3e wedstrijd op bezoek gaat bij Colmschate. De 4e wedstrijd is wederom een derby : thuis tegen RDC. Klik hieronder voor het volledige programma.
Week 33
Promotie- en degradatieregeling van de 4e klasse seizoen 2012-2013

De kampioenen en de nummers 2 promoveren naar de 3e klasse van het zondagvoetbal.
De periodekampioenen van de 4e klasse A t/m H spelen volgens een hiervoor vastgesteld schema samen met de nummers 10 van de 3e klasse A t/m D promotie-/degradatiewedstrijden voor 4 plaatsen in de 3e klasse van het zondagvoetbal.
De nummers 11 van de 4e klasse A t/m H spelen volgens een hiervoor vastgesteld schema samen met de periodekampioenen van de 5e klasse A t/m H promotie-/degradatiewedstrijden voor 16 plaatsen in de 4e klasse van het zondagvoetbal.
De nummers 12 degraderen naar de 5e klasse zondagvoetbal.

Even wennen.........
Week 39
Grote Clubcactie

De Grote clubactie is weer van start gegaan. De pupillen van Davo hebben de intekenlijsten weer ontvangen en kunnen weer langs de deuren. Van elk lot dat een speler verkoopt, mag hij/zij € 0,50 zelf houden !! Dus hoe meer loten je verkoopt, hoe meer geld voor jezelf is.
De intekenlijsten kunnen vervolgens weer worden ingeleverd bij Carla Bruggeman,
Edwin Mulder of Dinie Westervoorde.
Doe je best !!

Steun Davo met de toto !!

Voorspel de voetbalwedstrijden bij Toto en win!
Ook je voetbalclub wint, want 10% van je inleg gaat direct naar de clubkas. Daarnaast krijg je club eenmalig € 4,50 als je een Toto account aanmaakt.

Meespelen is eenvoudig:
1. Ga naar www.toto.nl
2. Meld je gratis aan
3. Geef aan van welke club je lid bent
4. Speel Toto
En Davo krijgt extra geld

Week 40
Informatie feestavond 30 Jaar Davo Disco (deel 8)
Op zaterdag 20 oktober vindt de populaire feestavond "30 Jaar Davo Disco" plaats. Inmiddels de 8e editie. De avond wordt verzorgd door Soeljee Entertainment. Zij draaien in volgorde per uur muziek uit de jaren 70,80,90 en 00. Ook nu weer een bekend artiest.
Er gelden een aantal belangrijke regels die strikt worden gevolgd :
- Toegang alleen voor leden, donateurs en leden van de club van 50 vanaf 16 jaar.
- Kaarten worden op naam uitgereikt en zijn niet overdraagbaar.
- Zonder geldig entreebewijs geen toegang.
De kaarten kosten € 10,00 per persoon.
De kaartverkoop is op :
donderdag 04 oktober vanaf 19.30 uur
dinsdag 09 oktober van 18.30 uur tot 19.30 uur
donderdag 11 oktober vanaf 18.30 uur
zondag 14 oktober van 13.00 uur tot 18.00 uur.
dinsdag 16 oktober van 18.30 uur tot 19.30 uur
De kaartverkoop is in handen van Ron Brussaard,
Martin Scholte en Edwin Mulder.
Let wel : vol is vol !!
Aanvang 20.00 uur, einde 00.30 uur.
Zaal open 19.15 uur.