DAVO NIEUWS
seizoen 2012-2013
Week 07
Strafschoppen nemen bij Go-Ahead Eagles

Vrijdagavond was het zover voor de jongens van E1 en uiteraard 2 spelers van de E2.
Afspraak was verzamelen voor het Go- Ahead Eagles stadion om kwart voor zeven. De kaartjes konden we om 7 uur bij de kassa gaan afhalen.
De jongens hadden er zin in. Milan kwam in een opvallend verschijning eraan, zijn haren rechtovereind met heel veel kleur erin. Tja op afstand was hij zekers herkenbaar.
Eenmaal zittend op de bankjes kwam er een vrouw langs op zoek naar vlaggers….uiteraard wilden onze jongens en dame dat wel doen. Zo konden ze de spelers van Go- Ahead Eagles en Fortuna Sittard goed van dichtbij bekijken.
Met hun jassen uit en hun Davo shirts aan stonden ze daar triomfantelijk te zwaaien met de vlaggen.
Rond half 9 moesten ze zich gaan verzamelen en was het tijd om penalties te schieten. De eerste punt werd op een rustige manier al gemaakt door Owen. Maar daarna moesten de jongens als een sneltrein de ballen schieten. Er was niet echt veel tijd voor om goed voor de bal te staan, waardoor ze uiteindelijk 8 ballen erin hebben kunnen schieten. Nog 1 tekort om door te kunnen gaan naar de halve finale…….helaas was het de jongens niet gelukt, maar wel een ervaring rijker. Desalniettemin hebben ze ook nog kunnen genieten van een mooie wedstrijd waarin Go- ahead Eagles gewonnen had met een eindstand van 4-1.
(door Amala Matitaputty)
Geslaagd carnaval

Het Davo carnaval van 2013 zit er weer op. Op donderdagavond barstte het feestgedruis al los met het versieren van het clubhuis. De vrijdagavond dan de grote carnavalsavond met de Daldeeërs en prins Berry en prinses Cynthia. Dat de carnaval van Davo toekomst heeft, bleek uit de grote hoeveelheid aanwezige jongeren.
Bericht voor seniorenleiders en seniorenscheidsrechters

Op zondag 03 maart gaan de lagere seniorenteams over tot het digitaal wedstrijdformulier. Belangrijk voor leiders en scheidsrechters. Om hier wegwijs mee te worden geeft Berry Westervoorde op dinsdag 26 ferbruari om 20.00 uur een uitleg. Tevens zullen de teams met namen en lidnummers worden ingevoerd. De seniorenleiders en scheidsrechters worden dan ook verwacht hierbij aanwezig te zijn.
Week 08
Davo 100 jaar……….en piepjong    1918-2018      info-avond op woensdag 06 maart

Want zo is het de afgelopen 95 jaar ook geweest. Davo is groot geworden door zijn leden en vele geweldige leden zijn jullie al voorgegaan.
Omdat 100 jaar toch wel heel bijzonder is willen we dit niet alleen goed voorbereiden, maar om iedereen die in de voorbije periode dit fantastische werk voor de vereniging heeft gedaan eer te doen willen we Davo ook nog nadrukkelijker op de kaart zetten op:
-    Technisch gebied
-    Organisatorisch gebied
-    Sponsoring
-    Communicatie
-    Evenementen
Er zijn daarvoor hele leuke, interessante en goed bedachte ideeën die we met jullie willen delen omdat we denken dat je daarvoor warm gaat lopen en het op zijn minst warm gaat uitdragen naar je omgeving. Sterker, wij denken dat je zo enthousiast gaat worden dat je mee wilt doen om dit te realiseren, gewoon omdat Davo jullie iets, wat zeggen wij, veel doet.
Wij willen onze gedachten graag met jullie delen en om je niet helemaal in het ongewisse te laten over de onderwerpen een kleine greep, zonder al te veel te verklappen:
-    Er komt een 3-jarig opleidingsplan voor beginnende trainers (ook heel jonge leden kunnen hieraan meedoen)
-    Communicatie wordt zodanig ingericht dat er voortdurend overleg is tussen alle commissies, gaat geweldig werken
-    Alles, maar dan ook alles, wat voor Davo belangrijk is wordt in dit plan meegenomen. Voorbeeld: accommodatie.
Graag zouden wij al meer willen zeggen om  jullie nog meer te enthousiasmeren, maar dit doen wij graag op:
Woensdag 06 maart 2013 in ons clubhuis vanaf 19.30 uur.
Hier willen we met jullie hulp Davo nog beter/leuker maken.
De avond wordt aan elkaar gepraat door Eric Whittie.
Toegang voor alle leden, donateurs, leden club van 50, sponsoren, ouders van jeugdleden en supporters.
Bestuur DVV Davo

Aanvragen van baaldagen niet meer mogelijk

Vanaf 4 maart 2013 is het in district Oost niet meer mogelijk om een baaldag aan te vragen.

Jeugdkamp 2013

De formulieren van het jeugdkamp zijn verspreid onder de spelers. Willen de leiders ervoor zorg dragen dat de formulieren z.s.m. ingevuld retour komen ? Ze kunnen bij Edwin Mulder worden ingeleverd.
Week 11
Competitie loopt achter : we gaan weer inhalen

Het winterweer zorgt ervoor dat we weer volop gaan inhalen. Op paaszaterdag komen alle jeugdteams m.u.v. Davo F2 in actie en op paasmaandag speelt Davo 1 de uitwedstrijd tegen RDC 1. Davo 1 speelt met in het vooruitzicht Activia, USV en RDC maar liefst 3 uitwedstrijden achter elkaar. Op woensdag 03 april gaat de jeugd inhalen. Davo C1 speelt bij Turkse Kracht C1 de kwartfinale van de beker, in competitieverband speelt Davo D2 thuis tegen Lettele D2 en speelt  Davo E1 thuis tegen Sp. Eefde E1. Op diezelfde avond gaat Davo E2 naar Beekbergen/Beatrix E3G.  Op woensdag 17 april speelt Davo E1 thuis tegen WWNA E1. Davo 3 en Davo 4 moeten nog 11 wedstrijden spelen; de KNVB heeft alvast de wedstrijd Helios 4 - Davo 3 op donderdag 25 april vastgesteld.
Mocht het komend weekend weer afgelast worden, ga er dan maar vanuit dat we met de pasen dubbel spelen bij de senioren.......

Nog 4 jeugdteams van Davo in de beker

Tussen het competitievoetbal door - die nauwelijks op gang komt - spelen nog 4 jeugdteams in de beker. Davo C1 speelt op woensdag 03 april de kwartfinale uit tegen Turkse Kracht C1. Bij winst speelt men de halve finale thuis tegen Voorst C1.
Op zaterdag 30 maart speelt Davo D2 de kwartfinale uit tegen Sp. Teuge D2. Bij winst treft men in de halve finale de winnaar van ZVV'56 D2 - ZVV'56 D3, wat weer een uitwedstrijd wordt.
Davo E2 heeft in de kwartfinale een thuiswedstrijd geloot. Op zaterdag 30 maart speelt het tegen Voorst E1. Bij winst moet de ploeg in de halve finale naar Apeldoornse Boys E3.
Davo F1 speelt de kwartfinale op 30 maart thuis tegen Oeken F2G. Winnen onze jongens, dan speelt men de halve finale uit tegen de winnaar van Robur et Velocitas F7 - Sallandia F1.
De finalewedstrijden van alle teams zijn op 25 mei op het complex van ABS.
Het bestuur heeft besloten de paasbingo te verschuiven van zaterdag 30 maart naar zaterdag 23 maart. Aanvang 20.00 uur. Voor leden, donateurs, leden club van 50 vanaf 16 jaar en ouders van jeugdleden.

Op 1e paasdag 31 maart is er weer het traditionele paaseieren zoeken. Voor alle leden van F-pupil t/m senior, ouders van jeugd, donateurs, familie en leden van de club van 50. Aanvang 11.00 uur.
Vrolijk Pasen bij Davo !
Medewerkersavond op zaterdag 27 april

Voor al die vrijwilligers van Davo : de medewerkersavond vindt plaats op zaterdag 27 april. Aanvang 20.00 uur.
Met de barbecue en muziek van Soeljee Entertainment.
Week 15
Vergadering jeugdkader

Op dinsdag 09 april er een vergadering voor alle jeugdtrainers en jeugdleiders. Aanvang om 20.00 uur

Sponsoractie Davo jeugdtoernooi

Op vrijdag 10 mei organiseert Davo het 25e jeugdtoernooi, een jubileumtoernooi dus.
Op dit moment hebben al 89 teams zich ingeschreven !! Net als vorig jaar hebben wij u hulp weer nodig.
WIJ ZOEKEN 40 SPONSORS VAN € 50,00
Hiermee kunnen wij de kwaliteit van ons jeugdtoernooi waarborgen. En... vorig jaar heeft u ons fantastisch geholpen met het vinden van die sponsors. Helpt u dit jaar wederom mee ?
De sponsor krijgt een link op onze website www.dvvdavo.nl  en vermelding met logo in het toernooiboekje.
Heeft u een sponsor, mail naar Edwin Mulder, email : ewjmulder@concepts.nl  en vervolgens gaat er rechtstreeks een factuur naar het betreffende bedrijf. Alvast bedankt !

Betaling jeugdkamp


Ouders van spelers die zich hebben opgegeven voor het jeugdkamp kunnen op de zaterdag 20 april de bijdrage van € 65,00 betalen bij Wim Siegrist in het clubhuis.

Pasfoto inleveren voor spelerspas

De volgende spelers worden verzocht om met spoed een pasfoto inleveren
voor het vervaardigen van een (nieuwe) spelerspas. De pasfoto kunnen
bij de leider worden ingeleverd.
Davo B1 : D. v.d. Berg, C. Demirci. A. Maatman, D. Maatman, J. Scholten, J. de Vries
Davo D1 : D. de Vries
Davo E1 : D. Matitaputty, M. Huisman
Davo E2 : M. Reins, S. Pekyigit, J. Kiewiet, K. Isitan, G. Hendriksen, B. Arslan    
Week 17
Column Michel Boerebach

In zijn column op www.twentesport.nl schreef
Michel Boerebach (assistent trainer van Go-Ahead Eagles)
het volgende, wat we jullie niet willen onthouden :

Een maand geleden vroeg de was- en materiaalvrouw
van GA Eagles of ik haar wilde helpen. Carla is echt een wereldvrouw,
ze helpt ook mij regelmatig, dus was mijn antwoord al snel ja.
Zij is ook penningmeester bij haar andere cluppie, zondag vierde klasser Davo.
Daar was een klein probleempje met de trainer, Erik Whittie. De trainer had namelijk dit weekeinde een trip naar Engeland gepland, al heel lang geleden. Het leek een vrij weekend te zijn, maar het werd opeens een inhaalzondag. Dus moest Davo voetballen gisteren en had het geen trainer. Maar geen probleem: gisteren stond ik voor het eerst voor de groep van Davo, als ad-interim coach.
Ik had Davo drie weken geleden een keer aan het werk gezien tegen Hattem, uitslag 1-4. Ik zag toen een hele enthousiaste, overijverige jonge ploeg bezig, met  een paar snelle spitsen. Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Lemelerveld, gisteren dus, was Davo nog niet helemaal veilig. Lemerleveld was al kampioen, met slechts één nederlaag en één gelijkspel. De uitwedstrijd was maar liefst met 7-0 verloren. Een tegenstander van hoog niveau dus. Ik was derhalve  een tikkeltje nerveus toen ik in mijn auto stapte richting het Davo-terrein. Maar de leider, Angelo, de geschorste aanvoerder Peter en reserve- aanvoerder Onnie vingen mij uitstekend op. Met trainer Erik Whittie had ik uiteraard al wat dingen voor besproken, maar als je de helft van de namen van de spelers niet weet, is het verdomd lastig werken.
Het werd gisteren… 2-2, in een wedstrijd, die ondanks dat Lemelerveld al kampioen is, op het scherpst van de snede werd gespeeld. Twee mooie goals, één van  Niels (een snoeiharde kopbal) en één van Bas (een bekeken schuiver) brachten ons twee keer aan de leiding. Helaas maakte Lemelerveld in de tweede helft nog gelijk. Een dik verdiend punt, waardoor Davo veilig is en volgend seizoen weer in de vierde klasse speelt. Mijn complimenten gaan uit naar Kevin, Riny, Jamuel, Gerrit (uitblinker), Jason, Reiner, Onnie, Joey, Bas, Niels, Ankie, Gino, Daniel, Remco, Marcel, Peter, Angelo, Berry, Herman, uiteraard trainer Erik Whittie en last but not least Carla natuurlijk . Ik hoop dat ik alle namen goed heb en niemand ben vergeten.
Ik heb gisteren genoten van Davo, wat een werklust, wilskracht en teamspirit. En ook voetballend was het zeker in de eerste helft (op een knollentuin) heel behoorlijk. Het was enorm leuk om te doen. Ik wens Erik Whittie alvast voor volgend seizoen heel veel succes toe en ik kom zeker nog een paar keer kijken…

Geen trainen op 29 en 30 april

Op maandag 29 april en dinsdag 30 april zijn er geen trainingen voor zowel de jeugd als voor de selectie.

Davo C1 speelt bekerfinale op zaterdag 25 mei

Als enig Davo jeugdteam heeft Davo C1 de finale van het bekervoetbal weten te bereiken. Op zaterdag 25 mei speelt men tegen SV Cupa Wilp C1 op het complex van ABS in Bathmen. De wedstrijd is vastgesteld om 11.00 uur. Opvallend is dat beide teams reeds in de competitie tegen elkaar hebben gespeeld. Davo C1 wist beide duels te winnen, maar bekervoetbal is altijd anders....