DAVO NIEUWS
seizoen 2012-2013
Week 43
Feestavond 30 Jaar Davo Disco weer zeer geslaagd
De jaarlijkse feestavond van Davo onder de noemer "30 Jaar Davo Disco" is zeer geslaagd. Een bomvol clubhuis kon onder leiding van Soeljee Entertainment genieten van muziek van de jaren 70 tot nu toe. De artiest van dit jaar was het duo Mulder en Mulder, die bij hun optreden de aanwezigen al direct in de polonaisse kregen.
Er zijn heel veel foto's gemaakt van de feestavond.
Davo jeugd doet het goed in de beker
Davo 1
Kwam de poulefase, ondanks lager geklasseerde tegenstanders niet door.
Davo 2
Werd nummer 1 in de poulefase, maar strandde op zondag 21 oktober in de eerste knock out ronde tegen Sp. Brummen 4. Het verloor met 6-4
Davo 3
Eindigde op de 2e plaats in de poule op doelsaldo en was hiermee uitgeschakeld.
Davo 4
Verloor afgelopen zondag van TKA 4 en kwam op doelsaldo de poule niet door.
Davo B1
Won de laatste poulewedstrijd afgelopen zaterdag nog wel, maar was al uitgeschakeld.
Davo C1
Was in een eerder stadium al geplaatst voor de eerste knock out ronde.
Davo C2
Won de laatste poulewedstrijd afgelopen zaterdag nog wel, maar was al uitgeschakeld.
Davo D1
Won afgelopen zaterdag het beslissende pouleduel tegen Robur et Velocitas D3 en gaat naar de eerste knock out ronde.
Davo D2
Door de zege afgelopen zaterdag op Groen Wit D5 werd het eerste in de poule en gaat naar de eerste knock out ronde.
Davo E1
Was in een eerder stadium al uitgeschakeld in de poule met 1 punt uit 2 duels.
Davo E2
Speelde afgelopen zaterdag met 4-4 gelijk tegen directe concurrent Sallandia E2 en gaat op doelsaldo naar de eerste knock out ronde.
Davo F1
Won afgelopen zaterdag met 11-2 van Sp. Teuge F6 en werd op doelsaldo poulewinnaar en gaat daarmee naar de eerste knock out ronde.
Davo zaal 1
Is met 3 uit 1 goed begonnen en speelt nog tegen Helios 2.
Davo zaal 2
Is met 0 punten uit 2 wedstrijden nummer laatst in de poule geworden.

Davo C1, Davo D1, Davo D2, Davo E2 en Davo F1 gaan naar knock out ronde
Na de winterstop F2

Het gaat goed met de ledenaanwas bij de jeugd. Na de winterstop komt er een Davo F2. Bij de E pupillen zijn nog 3 spelers nodig om een Davo E3 te vormen.
Contract Eric Whittie verlengd met 2 seizoenen
Het bestuur van Davo heeft het contract met hoofdtrainer Eric Whittie verlengd met 2 seizoenen, met een optie voor een 3e seizoen. Hiermee blijft de Apeldoornse oefenmeester tot en met 2015 in dienst van Davo.
Whittie is reeds 6 seizoenen werkzaam bij de Deventer 4e klasser.
Buiten het trainen en coachen van Davo 1, zal Eric Whittie - die tevens KNVB docent is - zich nog nadrukkelijker bezighouden met de jeugdafdeling en met name in het instrueren van de jeugdtrainers.
Week 46
Sinterklaasfeest op zaterdag 01 december

Op zaterdag 01 december komt Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten weer een bezoek brengen aan Davo. Deze middag is bestemd voor spelers van E1,E2,F1,F2 en kinderen van leden en donateurs van 4 t/m 8 jaar. De voetballers van de E en F worden geacht aanwezig te zijn, de niet voetballende kinderen moeten zich vooraf opgeven bij Dinie Westervoorde, tel. 634343. Aanwezig om 13.45 uur, einde tegen 15.30 uur. Ouders mogen niet bij het Sinterklaasfeest aanwezig zijn.

Nieuwe jeugdcommissie Davo

Vorige week is er een nieuwe jeugdcommissie gevormd bij Davo. De volgende personen zullen daar zitting in gaan nemen : Kevin Moespot (voorzitter), Herman Scholten (wedstrijdzaken), Wim Siegrist (penningmeester), Roy Westervoorde (activiteiten) en Jan Hendrik van Wingerden (algemeen).
Dit seizoen draait de commissie nog mee met het bestuur. Met ingang van het volgend seizoen zullen zij zelfstandig gaan opereren. Succes !

Trainingen jeugdafdeling

De laatste trainingen van dit jaar voor de jeugdafdeling vinden plaats op woensdag 12 december en op donderdag 13 december.
Het vervolg zal plaatsvinden op maandag 14 januari, dinsdag 15 januari en woensdag 16 januari.

Vervolg bekervoetbal jeugd

Davo C1
Davo C1 speelt in de kwartfinale. Tegenstanders kunnen zijn :
Voorwaarts C3, Cupa Wilp C1, Voorst C1, Loenermark C1, Terwolde C1 en Turkse Kracht C1. In de kwartfinale zal er één team worden vrijgeloot.
Davo D1
Davo D1 speelt in de 1/8 finale. Het programma luidt :
Blauw Geel'55 D2 - Advendo'57 D1
VVOP D3 - Terschuurse Boys D1
Sparta Nijkerk D3 - Zeewolde D3
Voorst D1 - Davo D1 op 15 december om 10.30 uur
Voorwaarts D2 - Orderbos D1
AGOVV D3 - CJV'ers D1
ONA'53 D2 is vrijgeloot en Sp. Brummen D3 is vrijgeloot.
Davo D2
Davo D2 speelt in de kwartfinale. Tegenstanders kunnen zijn : Sp. Teuge D2, ZVV'56 D3. Eerbeekse Boys D4, Beekbergen D2, SV Twello D2, Robur et Velocitas D6 en ZVV'56 D2.
Davo E2
Davo E2 speelt in de 1/8 finale. Het programma luidt :
ZVV'56 E2 - Activia E2
Davo E2 - Columbia E3 op 08 december om 10.00 uur
Voorst E1 - Groen Wit'62 E8
Apeldoornse Boys E3 - Beekbergen E3
Groen Wit'62 E6 is vrijgeloot, Orderbos E1 is vrijgeloot, Beekbergen E2 is vrijgeloot en Go-Ahead E1 is vrijgeloot.
Davo F1
Davo F1 is vrijgeloot voor de 1/8 finale en speelt dus in de kwartfinale. Het programma luidt :
Beekbergen F2 - Robur et Velocitas F7
Activia F2G is vrijgeloot, Oeken F2G is vrijgeloot, Davo F1 is  vrijgeloot, Eerbeekse Boys F3 is vrijgeloot, Oeken F1 is vrijgeloot, ZVV'56 F3 is vrijgeloot en Sallandia F1 is vrijgeloot.

Toch een Jaarwisselingtoernooi

Omdat de FADO is opgeheven neemt Sportbedrijf Deventer, in samenwerking met de Deventer Sportraad, dit jaar de organisatie van het traditionele Jaarwisselingtoernooi op zich. Sportbedrijf Deventer heeft de afgelopen weken bij de amateurclubs de belangstelling gepeild voor deelname aan de 32e editie van het zaaltoernooi voor veldvoetbalteams.
Deelname is mogelijk voor standaardteams veldvoetbal heren, standaardteams veldvoetbal dames, meisjesteams, A-junioren, B-junioren en C-junioren. Sportbedrijf Deventer hoopt traditiegetrouw vier seniorenpoules te kunnen indelen en de speeldata zijn zaterdag 22 december (18.00 uur tot 20.30 uur) en zaterdag 29 december (20.30 uur tot 22.30 uur).
Op zaterdag 5 januari 2012 is sporthal De Scheg gereserveerd voor de finaledag voor alle leeftijdscategorieën.
Davo heeft ingeschreven met Davo 1, Davo B1 en Davo C1.

Week 49
Gezellige Sinterklaasmiddag bij Davo

Op zaterdag 01 december brachten de Sint en zijn Zwarte Pieten een bezoek aan Davo. Vol spanning wachtten de E en F pupillen. Eerst werden er oud Hollandse spellen gedaan en toen barstte het feest los. Sinterklaas liep zelfs nog op de polonaisse ! Als kado had de Sint spaarvarkens meegenomen. Hij dacht natuurlijk aan de crisis...........
Davo C2 najaarskampioen !

Davo C2 is najaarskampioen geworden. De succesploeg van trainer Riny Eilander en leider Marco Vegelin was alleen nog maar op doelsaldo in te halen door Voorwaarts C4 als zij met 33 doelpunten verschil zouden winnen van Colmschate C5. Het werd 9-1 en zodoende werd Davo C2 als enig Davo jeugdteam najaarskampioen. De ploeg behaalde uit 10 wedstrijden 27 punten met een indrukwekkend doelsaldo van 85 tegen 15. Proficiat !!!

Vergadering jeugd

Op maandag 03 december is er een vergadering voor alle jeugdleiders en jeugdtrainers met de jeugdcommissie en het bestuur. De aanvang is om 20.00 uur.

Schoonmakers gezocht

Met spoed worden er schoonmakers voor het clubhuis gezocht voor de maandagochtend. Belangstellenden kunnen zich in verbinding stellen met het bestuur.

"Laatste training van het jaar" op donderdag 20 december

Op donderdag 20 december sluiten de senioren het jaar af onder de noemer van : "De laatste training van het jaar." Natuurlijk wordt er niet meer getraind, maar het is gewoon een gezellige avond. Toegang voor leden, donateurs en leden van de club van 50. Aanvang : 20.00 uur.

Winterzaalvoetbal pupillen

Tijdens de winterstop spelen de pupillen het winterzaalvoetbal in de zaal. Het programma van de Davo teams :
Davo D1 team A speelt op zaterdag 22 december van 12.00 uur tot 14.00 uur in sporthal de Scheg.
Davo D1 team B speelt op zaterdag 22 december van 14.00 uur tot 16.00 uur in sporthal de Scheg.
Davo D2 team A speelt op zaterdag 22 december van 08.00 uur tot 10.00 uur in sporthal de Schalkhaar.
Davo D2 team B speelt op zaterdag 22 december van 10.00 uur tot 12.00 uur in sporthal Schalkhaar.
Davo E1 speelt op zaterdag 29 december van 14.00 uur tot 16.00 uur in sporthal Schalkhaar.
Davo E2 speelt op zaterdag 29 december van 14.00 uur tot 16.00 uur in sporthal De Kroon.
Davo F1 speelt op zaterdag 12 januari van 10.00 uur tot 12.00 uur in sporthal Keizerslanden.
Kerstbingo verschoven naar vrijdag 21 december

Het bestuur van Davo heeft besloten de kerstbingo te verschuiven van zaterdag 22 december naar vrijdag 21 december. Aanvang om 20.00 uur.
De kerstbingo is toegankelijk voor :  leden, donateurs en leden van de club van 50 vanaf 16 jaar en ouders van jeugdleden.
Brief KNVB

Geacht bestuur,
Zondag 2 december was een zwarte dag in het voetbal. Een wedstrijd tussen twee jeugdelftallen is uitgemond in een ongelofelijk trieste gebeurtenis waarbij Richard Nieuwenhuizen het leven heeft gelaten.
Dit drama heeft op de eerste plaats een enorme impact op de familie, vrienden en de vereniging. En het raakt de hele voetbalwereld. Deze gebeurtenis slaat diepe wonden.
De KNVB heeft besloten om het komend weekend alle wedstrijden in het amateurvoetbal niet door te laten gaan. Om stil te staan bij deze vreselijke gebeurtenis en ons samen af te vragen: Hoe nu verder?
Het voetbal ligt stil. Een moment van bezinning. Er zijn veel verenigingen die met elkaar in gesprek gaan over hoe hier mee om te gaan en ook hoe dit te voorkomen. Wij ondersteunen dit en moedigen u aan om hier op uw eigen wijze binnen uw vereniging bij stil te staan. Het zou goed zijn als we alle goede initiatieven met elkaar delen en zichtbaar maken. De Facebookpagina van de KNVB biedt deze mogelijkheid. Via facebook.com/knvb kunt u vanaf vrijdag laten zien hoe u als vereniging aandacht heeft voor het thema en kunt u zich laten inspireren door de initiatieven van andere verenigingen. Vrijdag en dit weekend zullen wij hier landelijk aandacht aan besteden, we informeren u hier nog nader over.
Wij wensen u sterkte en hopen dat u met uw vereniging de kracht kunt opbrengen om het plezier in het voetbal weer de boventoon te laten voeren.
Bernard Franssen                      Anton Binnenmars
Voorzitter amateurvoetbal       Directeur amateurvoetbalProgramma Jaarwisselingstoernooi Davo 1

Ook dit jaar vindt er het alom bekende Jaarwisselingstoernooi plaats. Davo 1 speelt op zaterdag 29 december in sporthal de Scheg tegen Helios, Sp. Deventer en RDC. Het programma :
19:30-19:48    Helios- Davo    
19:50-20:08    Sp. Deventer - RDC    
20:10-20:28    RDC- Helios    
20:30-20:48    Davo- Sp. Deventer    
20:50-21:08    Davo- RDC    
21:10-21:28    Helios- Sp.Deventer    

Davo C2 gaat bowlen

Davo C2 gaat zaterdag 08 december bowlen. De spelers moeten om 13.30 uur aanwezig zijn bij Bowlingcentrum de Worp.

Algemene ledenvergadering

Het bestuur heeft de algemene ledenvergadering vastgesteld op  vrijdag 18 januari 2013. Nadere informatie volgt.

Vergadering carnaval

Op donderdag 13 december is er een vergadering voor de leden van de Raad van Elf. De aanvang is om 19.30 uur.
Week 51
Programma Jaarwisselingstoernooi Davo B1 en Davo C1

Beide teams spelen op vrijdag 28 december in sporthal de Scheg

Programma Davo B1 (aanwezig sporthal 16.30 uur)
16.45 - 16.58    IJsselstreek B1 - Sp. Deventer B1
17.00 - 17.13    Kon. UD B1  - Turkse Kracht B1
17.15 - 17.28    Davo B1 - Sp.  Deventer B1
17.30 - 17.43    Kon. UD B1  - IJsselstreek B1
17.45 - 17.58    Turkse Kracht B1  - Davo B1
18.00 - 18.13    Sp. Deventer B1 - Turkse Kracht B1
18.15 - 18.58     Davo - Kon. UD B1
19.00 - 19.13     IJsselstreek B1 - Turkse Kracht B1
19.15 - 19.28     Davo B1 - IJsselstreek B1
19.30 - 19.43    Sp.  Deventer B1 - Kon. UD B1

Mini-toernooi bij Sp. Deventer

Ons 1e elftal doet in januari mee aan het mini-toernooi bij Sp. Deventer. Hieronder vind je het speelschema van ons minitoernooi, daaronder enkele opmerkingen:

20 januari 2013:
12:00 uur: Davo - Sp. Deventer
14:30 uur: IJsselstreek - Koninklijke UD

27 januari 2013:
12:00 uur: IJsselstreek - Sp. Deventer
14:30 uur: Davo - Koninklijke UD

De wedstrijden staan onder leiding van een arbitraal trio, beschikbaar gesteld door de Deventer Scheidsrechters Vereniging. De  wedstrijden vinden plaats op het sportpark De Zandweerd, thuishaven van Sportclub Deventer. Indien het speelveld van Sportclub te slecht is wordt er uitgeweken naar de kunstgrasvelden van SV Schalkhaar (deze zijn reeds gereserveerd met mogelijke annulering).

Sluiting clubhuis

Het clubhuis is gesloten van vrijdag 22 december t/m maandag 07 januari (dit behoudens activiteiten).
Programma Davo C1 (aanwezig sporthal 11.00 uur)
11:30-11:43    Colmschate C1 - Davo C1
11:45-11:58    Sp. Deventer C1 - Turkse Kracht C1
12:00-12:13    Schalkhaar C1 - Colmschate C1
12:15-12:28    Davo C1 - Sp. Deventer C1
12:30-12:43    Turkse Kracht C1 - Schalkhaar C1
12:45-12:58    Colmschate C1 - Sp. Deventer C1
13:00-13:13    Davo C1 - Turkse Kracht C1
13:15-13:28    Schalkhaar C1 - Sp. Deventer C1
13:30-13:43    Turkse Kracht C1 - Colmschate    C1
13:45-13:58    Davo C1 - Schalkhaar C1