DAVO NIEUWS
seizoen 2012-2013
Week 01
Geen succes Davo teams tijdens JWT toernooi

De drie deelnemende Davo teams aan het Jaarwisselingstoernooi in sporthal de Scheg zijn niet doorgedrongen tot de finale.
Davo 1 speelde in een poule met Helios 1, Sp. Deventer 1 en RDC 1. In een sfeerloze ambiance werd er 1x gewonnen, 1x gelijk gespeeld en 1x verloren. In de openingswedstrijd tegen de latere poulewinnaar Helios 1 kwam Davo 1 door Daniël Turabassa weliswaar op een 1-0 voorsprong, maar er werd uiteindelijk met 2-1 verloren. In het 2e duel tegen Sp. Deventer 1 werd er met 4-2 gewonnen. Voor Davo 1 scoorden Onnie Ngoetra, Jemuel Patty en Dylan Salhuteru (2x). Het laatste duel tegen RDC 1 eindigde in een 1-1 gelijkspel. Wederom kwam Davo 1 op voorsprong door Daniël Turabassa. Davo 1 eindigde hierdoor gedeeltelijk 2e in de poule.
Davo B1 wist in haar poule 3x te verliezen en 1x te winnen, terwijl Davo C1 hoopvol begon tegen Colmschate C1. Het won op zeer overtuigende wijze. De wedstrijden daarna tegen Turkse Kracht C1 en Schalkhaar C1 werden niet in winst omgezet, zodat hier ook geen finaleplaats werd behaald. Kenners zeggen dat er meer had ingezeten.
Nieuwjaarsreceptie op zaterdag 05 januari

Op zaterdag 05 januari vindt de traditionele nieuwjaarsreceptie plaats voor leden, donateurs en leden van de club van 50 vanaf 16 jaar. Met de nieuwjaarstoespraak, huldigingen en disco van Soeljee Entertainment. Aanvang om 20.00 uur.
Digitaal wedstrijdformulier lagere senioren

Bericht van de KNVB :
In onze brief d.d. 15 november jl. hebben wij gemeld dat in het weekend van zaterdag 2 en zondag 3 maart 2013 binnen categorie B zal worden overgegaan naar het Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF). Dit betreffen dan alle elftallen die in Categorie B uitkomen in de reserveklassen mannen senioren + veteranen en alle klassen senioren vrouwen. In principe volgen bij aanvang van het seizoen 2013/'14 de overige junioren- en meisjeselftallen en in januari 2014 volgen dan de D-pupillen uit categorie B.

Outdoor lasergamen jeugd op zaterdag 12 januari


Op zaterdag 12 januari is er voor de gehele jeugdafdeling outdoor lasergamen op het trainingsveld van Davo. Kledingadvies is trainingspak en sportschoenen. Iedereen wordt verwacht om 11.30 uur aanwezig te zijn en het is om 16.00 uur afgelopen. Elke speler mag een vriend en/of een vriendin meenemen.
Week 02
Nieuwjaarstoespraak van de voorzitter

Vele voorzitters zullen hun nieuwjaarsboodschap beginnen met “zonder respect geen voetbal”. De gebeurtenissen en de gevolgen van een maand geleden in Almere heeft menigeen aan het denken gezet. Verloedering van de maatschappij heeft inmiddels grip genomen op de voetbalvelden. De KNVB straft inmiddels harder en verwacht van bestuurders van de verenigingen dat zij de incidenten binnen hun club te lijf gaan. Davo kan en mag niet achterblijven. Daarom zal deze maand met de junioren worden gesproken over respect. Met de jeugdcommissie gaan wij samen het sanctiebeleid bepalen. Deze zal zwaarder worden, dat is duidelijk. Vervolgens zal ook met de senioren gesproken moeten worden. Het is algemeen bekend dat de meeste verloedering in het amateurvoetbal voorkomt bij de lagere seniorenteams. Ook hier zal het bestuur, indien nodig,  overgaan tot zwaardere sancties. Maar het spreekt voor zich dat een 4 koppig bestuur dit niet in z'n eentje kan klaren. Daar is iedereen die betrokken is bij het voetbal bij Davo hard voor nodig.
Samengevat : wanneer je je niet kunt gedragen, dan ga je maar wat anders doen.
Is het dan kommer en kwel bij Davo ? Bij lange na niet. Nog steeds heeft Davo in al die jaren geen strafpunten van de KNVB gekregen in het Fair Play klassement. Maar net zo goed kan ook bij Davo ineens een gek rondlopen, die de vereniging in diskrediet kan gaan brengen.
Davo verkeert momenteel in stabiel vaarwater. Ons 1e elftal heeft in de eerste seizoenshelft boven verwachting gepresteerd. We moeten de realiteit niet uit het oog verliezen, want er zijn toch bepalende spelers vertrokken. Ondanks enkele uitglijders pakt het team de punten tegen ploegen waartegen de punten gepakt moeten worden. Het bestuur heeft besloten om het contract met hoofdtrainer Eric Whittie met nog eens 2 seizoenen en een optie voor een 3e seizoen te verlengen. In onze ogen is hij op dit moment de juiste trainer die spelers verder kan ontwikkelen en zorgt voor rust en continuïteit. Tevens zal zijn inbreng voor de Davo jeugd een behoorlijke gestalte moeten krijgen.
Het bestuur ziet graag dat de kloof tussen Davo 1 en Davo 2 kleiner gaat worden. Davo 2 is momenteel koploper in de 4e klasse en een promotie is dan ook zeer wenselijk. Spelen in de 3e klasse betekent betere tegenstanders en ze komen dan uit in categorie A met periodekampioenschappen. Vanzelfsprekend is dit goed voor de ontwikkeling van de spelers. We nemen daarentegen wel aan het eind van het seizoen afscheid van trainer Edwin van den Berg. We gaan dus op zoek naar een nieuwe trainer. En voor een sterke selectie moet er een goede, tot zeer goede trainingsopkomst zijn.
Bij de senioren moeten wij het helaas nog doen met 4 elftallen. Een maatschappelijke trend. Slechts zeer weinig verenigingen ziet zijn senioren potentieel nog groeien. Een ontwikkeling die zorgzaam is, zeker als je de leeftijden van de lagere seniorenteams in ogenschouw neemt. Maar het is de realiteit.
Gelukkig zit er bij de jeugdafdeling de groei nog in. De buitenstaander ziet de Davo jeugd altijd nog zitten. We staan er wat dat betreft goed voor. We moeten weer een jeugdafdeling krijgen dat bruist, bol staat van activiteiten en waar talenten zich ook kunnen ontwikkelen. De trainingen moeten een impuls aan kwaliteit gaan krijgen. Daar ligt een taak voor onze hoofdtrainer met betrekking tot de jeugdafdeling. De trainers zijn enthousiast een leergierig. Dat moeten we verder uitbouwen.
Bij de grote verenigingen worden kinderen in de lagere teams vaak aan hun lot overgelaten en worden trainingen verzorgd door goedwillende vaders. Dat willen wij niet en dat gebeurt ook niet.
Blij zijn wij met een nieuwe jeugdcommissie. Zij bruisen van enthousiasme. Het bestuur zal hen de komende periode wegwijs maken.
Ook vermeldenswaardig is dat Davo dit seizoen er een zaalteam heeft bijgekregen, zodat we nu met 2 zaalteams in de competitie uitkomen.
Verder zullen wij als bestuur op financieel gebied de touwtjes strak in de handen moeten houden. We zijn schuldenvrij en kerngezond, maar we gaan geen gekke dingen doen. De recessie treft niet alleen jullie, maar ook de club. We moeten niet  denken dat de sponsorinkomsten ineens gaan stijgen. Het innen van contributiegeld is niet meer zo eenvoudig als 10 jaar geleden. Het zijn de feiten van deze tijd. Maar er zijn ook meevallers. Het contract dat oud Davo jeugdspeler Elmo Lieftink bij Vitesse tekende, leverde Davo toch een goede € 4000,00 op.
Een zorgpunt wat er wel is, is de vrijblijvendheid. Ook binnen Davo gelden hele normale regels. En het bestuur wil de leden volwassen behandelen. Zo neem je geen etenswaar van elders mee naar Davo, zo houdt je geen kleding van de club een jaar thuis, zo betaal je op tijd je contributie, zo neem je alle ballen mee van het trainingsveld na een training en ga zo maar door. Dit kost het bestuur allemaal zoveel negatieve energie, wat bij een normale gedachten gang van iedereen helemaal niet nodig is. Het bestuur wil besturen en midden in de vereniging staan en niet als een soort van politieagent optreden.
Davo is ook een club waar menigeen zijn of haar sociale vertier zoekt. Dat maakte Davo altijd sterk. En dat moeten we tot in de lengte van jaren blijven koesteren. Het is weer drukker op de donderdagavond, de activiteiten worden goed bezocht, de supportersschare bij Davo 1 neemt toe.
Hoe ziet te toekomst er van onze club uit ? Die vraag stel ik mij keer op keer. De toekomst wordt grotendeels bepaald door een sterk kader. Dat kader hebben wij zeker, maar is o zo kwetsbaar. Daar moet wat aan gedaan worden. Maar alles heeft te maken met clubliefde. Inhoudelijke dialogen en discussies zijn er nauwelijks omdat je niet kritiek wilt geven op iemand die veel doet voor de club en anderzijds kun je slecht tegen kritiek omdat de ander niets doet. Allemaal lastig, maar wel op te lossen door een groter kader. We zijn best tot veel in staat. Kijk alleen maar naar ons grote jeugdtoernooi waar zoveel vrijwilligers in touw zijn.  Overigens vindt dit jaar de 25e editie plaats.
Over 13 dagen bestaat Davo 95 jaar. Een unicum. Tal van verenigingen zijn inmiddels ter ziele gegaan. Wij zijn er nog steeds. Springlevend, ambitieus, schuldenvrij, met dank aan de vrijwilligers en al die rood blauwe voetballers.
100 Jaar Davo in 2018 halen we zeker, al wil de gemeente het aantal verenigingen in Deventer reduceren.
Namens het bestuur wens ik jullie en jullie naasten een gezond 2013 toe !

Edwin Mulder
Voorzitter Davo
Richard v.d. Beld 25 jaar lid van Davo

Tijdens de druk bezochte nieuwjaarsreceptie was er één huldiging en wel Richard v.d. Beld. Hij werd gehuldigd vanwege zijn 25 jarig lidmaatschap van Davo.
De speler van Davo 4 nam het bijhorende speldje en bos bloemen in ontvangst van de voorzitter
(zie foto).
Nieuwjaarsreceptie gaat over in nieuwjaarsparty.....

Vele Davo leden en donateurs hadden er weer zin in, getuige de grote opkomst bij de nieuwjaarsreceptie van Davo. Na het officiële gedeelte met de nieuwjaarstoespraak en huldiging, zorgde Soeljee Entertainment voor een heuse nieuwjaarsparty.
Bijeenkomst jeugdkader

Op dinsdag 08 januari is er een bijeenkomst voor alle jeugdtrainers en jeugdleiders met onze hoofdtrainer Eric Whittie. De aanvang is om 20.00 uur. Het is van zeer groot belang dat alle jeugdtrainers en jeugdleiders hierbij aanwezig zijn !

Wanneer begint de competitie ?

Davo 1 begint op 03 februari thuis tegen Colmschate 1.
Davo 2 begint op 17 februari thuis tegen Rohda 9
Davo 3 begint op 20 januari thuis tegen Turkse Kracht 6. Vervolgens speelt Davo 3 op 27 januari uit tegen Helios 4 en op 03 februari thuis tegen Go-Ahead 2.
Davo 4 begint op 17 februari thuis tegen Gorssel 5
De jeugdteams beginnen met de competitie op zaterdag 02 februari. Dit betreft voor alle de teams de voorjaarsreeks.
De volgende bekerwedstrijden zijn vastgesteld :
Zaterdag 26 januari :
Voorst D1 - Davo D1                  10.30 uur
Davo E2 - Columbia E3             10.00 uur
Week 03
Algemene ledenvergadering op vrijdag 18 januari

De algemene ledenvergadering zal plaatsvinden op vrijdag 18 januari a.s. Aanvang om 20.00 uur. De vergadering is uitsluitend toegankelijk voor leden van Davo vanaf 16 jaar.
De agenda luit :
01.    Opening voorzitter
02.    Ingekomen stukken
03.    Verslag algemene ledenvergadering
04.    Verslag clubkas
05.    Verslag exploitatie
06.    Verslag kascommissie
07.    Verkiezing kascommissie
08.    Verslag jeugdafdeling
09.    Bestuursverkiezing *
10.    Mededelingen
11.    Rondvraag
12.    Sluiting
* Bestuursverkiezing :
Edwin Mulder (voorzitter) aftredend en hierkiesbaar
Dinie Westervoorde (secretraris) aftredend en herkiesbaar
Carla Bruggeman (penningmeester) aftredend en herkiesbaar
Henk Jonkman (algemene zaken) aftredend en herkiesbaar
Tegenkandidaten kunnen zich conform de statuten aanmelden bij de secretaris.

Verhoging contributie

Ingaande januari 2013 gaat de contributie omhoog.  De nieuwe maandbedragen luiden als volgt :
Senioren
Junioren
Pupillen
Zaal
Mini's
Veld en zaal
Niet spelend lid
Dames niet spelend lid
Donateur
€ 14,46
€ 12,64
€ 11,43
€ 12,36
€ 4,50
€ 19,18
€ 10,10
€ 6,95
€ 25,00 per jaar
Zaterdag 19 januari : OP JACHT NAAR DE SCHAT

De populaire Davo speurtocht Op jacht naar de schat vindt plaats op zaterdag 19 januari. De E en F pupillen worden om 13.30 uur bij Davo verwacht.
Eerst volgt er een uur durende speurtocht met vragen, waarvan de antwoorden cijfers zijn. Vervolgens volgen er nog vragen in het clubhuis. Alle cijfers bij elkaar opgeteld worden een telefoonnummer. Dit bellen en je hoort waar de schat verborgen ligt..............
Week 04
Paintball en outdoor lasergame op zaterdag 26 januari


Op zaterdag 26 januari is er voor alle jeugdspelers van Davo paintball en outdoor lasergame. Dit topevenement vindt plaats op het terrein aan de Molbergsweg 1, 7418GA te Deventer. De spelers worden verwacht om 11.00 uur daar aanwezig te zijn en dus niet bij Davo. Einde omstreeks 15.30 uur. Er wordt gezorgd voor patat met een snack en drinken. En.. de spelers mogen een introducee meenemen !
Topevenement voor de gehele jeugd !
IJskoude op jacht naar de schat

De E en F spelers van Davo moesten de vrieskou met een snijdende oostenwind trotseren om de speurtocht Op jacht naar de schat te lopen. En dat deden ze. Uiteindelijk wist het team van Kevin Moespot de vragen tijdens de speurtocht en in het clubhuis het best te beantwoorden. Diverse teams deden een poging om het juiste telefoonnummer te bellen, om zodoende erachter te komen waar de schat was verstopt........
Op de foto het winnende team
Davo 1 en Davo 2 wijken uit naar de Scheg

Velden onder de sneeuw en een gevoelstemperatuur van 10 graden onder nul. De selectie van Davo was voorbereid en week uit naar de sporthal van de Scheg. Daar werd 2 uur lang intensief getraind.
Meest ervaren Deventer voetbalbestuur  herkozen

Op de algemene ledenvergadering van 18 januari jl. is het bestuur van Davo zonder tegenkandidaten herkozen.
Edwin Mulder gaat zijn 20e jaar in als bestuurslid, waarvan 19 jaar als voorzitter. Dinie Westervoorde gaat haar 10e jaar in als secretaris, Carla Bruggeman gaat haar 7e jaar in als penningmeester en Henk Jonkman gaat zijn 19e jaar in als bestuurslid algemene zaken. Vanzelfsprekend zorgt dit voor rust en continuïteit binnen Davo.

Vergadering jeugdkader

Op maandag 28 januari is er een vergadering voor alle jeugdtrainers en jeugdleiders met de jeugdcommissie. De aanvang is om 20.00 uur
Week 05
Vrijdag 08 februari carnaval bij Davo

De grote carnavalsavond van Davo vindt plaats op vrijdag 08 februari. De Daldeeërs ontvangen de leden, donateurs en leden van de club van 50 vanaf 16 jaar in hun residentie, te weten het clubhuis van Davo. Aanvang 20.00 uur.
Brief van de KNVB

Het voetbal gaat komend weekend weer van start. Vooruitlopend op het actieplan Zonder respect geen voetbal, dat uiterlijk 1 maart wordt gepresenteerd, roept de KNVB iedereen op zijn of haar verantwoordelijkheid te nemen. Spelers, trainers, coaches, scheidsrechters, vrijwilligers, ouders en toeschouwers. Jullie spelen allemaal een belangrijke rol in het bevorderen van sportiviteit en respect op en rond de voetbalvelden. Met 1,2 miljoen leden en miljoenen liefhebbers kunnen we samen het verschil maken. Alle scheidsrechters en assistent-scheidsrechters zijn inmiddels per brief  benaderd over de hervatting van de competitie. We moeten ervoor zorgen dat voetbal een sport is waar we allemaal van genieten en plezier aan beleven, ongeacht het niveau. Bij winst en verlies. Met respect voor elkaar, de tegenstander, de vrijwilligers en iedereen die van voetbal houdt. We moeten samen voorkomen dat er nog iets vreselijks gebeurt.

Bekerwedstrijden in carnavalsweekend

De KNVB heeft een 2-tal bekerwedstrijden vastgesteld op zaterdag 09 februari :
Voorst D1 - Davo D1 om 10.30 uur
Davo E2 - Columbia E3 om 10.00 uur