DAVO D1 NIEUWS
Indeling poule beker

Davo D1
Groen Wit'62 D4
Robur et Velocitas D3
Sallandia D1

Programma

06 september : Davo D1 - Groen Wit'62 D4              5-0
11 september : Sallandia D1 - Davo D1                     1-8
20 oktober      : Robur et Velocitas D3 - Davo D1    1-2
Sidney Klunder
trainer
Sebastiaan Sneller
leider
Chelsea Nienhuis
Jason Marijn
Cem Oksuz
Furkan Cekic
Omer Demir
Jairo Stap
Dylan de Vries
Nino Zeilstra
Amila Waragoda
Muhammed Ok
Bahrija Medzikovic
Jaroah Sneller
Florian Zekaj
Zaterdag 13 oktober : Davo D1 - Turkse Kracht D1   10-0Davo D1 heeft vandaag een grote overwinninge weten te behalen op Turkse Kracht D1. Het werd maar liefst 10-0.
Van de wedstrijd zijn foto's gemaakt.
Zege met dubbele cijfers
Zaterdag 22 december : winterzaalvoetbal

Op zaterdag 22 december trad Davo D1 in sporthal de Scheg aan tegen Colmschate D2, Diepenveen D2, Schalkhaar D2 en Kon. UD D1. Er zijn foto's gemaakt van dit toernooi.
Zaterdag 09 maart : Davo D1 - Groen Wit'62 D3   3-3Davo D1 begon vandaag wel heel matig aan de thuiswedstrijd tegen Groen-Wit'62 D3. De bezoekers uit Apeldoorn liepen zelfs uit naar een 0-3 voorsprong. Daarna toonde Davo D1 karakter door voor de pauze terug te komen tot 2-3. Na de rust bleef de wedstrijd op met kansen aan beide zijden. Davo D1 scoorde toch nog de gelijkmaker : 3-3. In de slotseconde had Davo D1 nog kunnen verliezen. Een doelpunt van Groen Wit'62 D3 werd wegens buitenspel afgekeurd.
Van 0-3 achter naar 3-3 gelijkspel
Donderdag 24 april : Davo D1 - Colmschate D3   5-4In verband met de vakanties was de wedstrijd Davo D1 - Colmschate D3 wat naar voren geschoven. En wat is er nou mooier dan voetballen op een prachtige lenteavond ?
Davo D1 won vanavond na een 2-1 ruststand met 5-4 en neemt de koppositie over.
Het balbezit in de 1e helft van Davo D1 was veelvuldig. De ploeg ging met een 2-1 voorsprong de rust in. Na de rust een waar doelpuntenfestijn. Eerst werd het nog 3-1, maar de bezoekers wisten langszij te komen tot 3-3. Vervolgens liep Davo D1 nog uit naar 5-3, werd het zelfs nog 5-4. Maar in de slotfase controleerde Davo D1 de wedstrijd weer en had de betere kansen. Voor Davo D1 scoorden Cem Oksuz (3x), Nino Zeilstra (1x) en Florian Zekaj (1x).
Na winst koploper
Donderdag 16 mei : Helios D2 - Davo D1   4-2
Donderdag 16 mei, de regen komt met bakken uit de lucht.  Terwijl stadion de Adelaarshorst zich opmaakt voor het duel GA Eagles - VVV Venlo, wordt op het 1e veld van Helios de wedstrijd Helios D2 - Davo D1 gespeeld. De ambiance is er zeker, weliswaar op bescheiden niveau. De ouders en supporters van Davo D1 verwelkomen het team onder applaus. Vanavond moet het gebeuren. Davo D1 heeft na het gelijke spel tegen Victoria Boys D3 van afgelopen dinsdag uit de resterende 2 duels nog 3 punten nodig voor de titel. Niet de meest eenvoudige tegenstanders volgen nog voor Davo D1. Helios D2 staat op een 3e plaats in de competitie en Voorst D1, de tegenstander voor komende zaterdag, kegelde Davo D1 onlangs uit de beker.
Iets over half zeven fluit de jonge, ambitieuze arbiter die zeker toekomst heeft voor het beginsignaal. Ik vraag me af wat er in de koppies van de jongens en meisje omgaat. Zijn ze net zo gespannen als de ouders op de tribune ? Davo D1 is erg zoekende in het begin. Vanaf de eerste minuut wordt de lange bal al gehanteerd. Het is Helios D2 dat na 4 minuten al de score opent. Een snelle 1-0 achterstand, maar er is nog 56 minuten te spelen. Geen man overboord. De razendsnelle Amila Waragoda zorgt voor het gevaar in de voorhoede, hij sjouwt zich een ongeluk. Hij scoort dan ook na 11 minuten de 1-1.  Even later krijgt Cem Oksuz een beste kans om Davo D1 op voorsprong te brengen, maar hij schiet naast. Maar een minuut later komt Davo D1 op voorsprong. Wat een fantastisch doelpunt. Omer Demir maakt een goal ala Marco van Basten in de halve finale van het EK 1988 tegen Duitsland. Deze stand betekent het kampioenschap. Nog voor de rust komt Amila Waragoda alleen op de doelman af. De bal stuitert op door het hobbelige veld, hij schiet naast...
Na de rust komen onze jongens veel minder aan het voetballen toe. Hebben ze teveel krachten gegeven in de 1e helft ? Ik weet het niet. De bal komt maar niet in de voorhoede. Met grote, bewonderingswaardige rust blijft Sebastiaan Sneller het team coachen. Davo D1 wordt meer en meer naar achteren gedrongen en de gelijkmaker in de 49e minuut is dan ook een feit : 2-2. Het geloof van de jongens begint af te nemen, alhoewel de ouders de jongens naar voren aanmoedigen. Als 6 minuten voor tijd dan ook nog de 3-2 voor Helios D2 valt, kunnen we concluderen dat vandaag het kampioenschap er niet in zit. In de laatste minuut wordt het zelfs nog 4-2. Na het laatste fluitsignaal lopen de spelers van Davo D1 ontgoocheld en nietszeggend van het veld. De nederlaag betekent de eerste competitienederlaag en uitstel van de titel. Ik zeg uitstel en geen afstel, want zaterdag speelt Davo D1 de allesbeslissende wedstrijd tegen Voorst D1. Winst betekent het kampioenschap, al het andere niets. De jongens zullen nog één keer alles geven, daar ben ik van overtuigd en ik ga weer kijken en ik wil niet met de kampioensmedailles blijven zitten.
(door Edwin Mulder)
Davo D1 ondervindt de dramatiek van het voetbal
Zaterdag 18 mei : Davo D1 - Voorst D1   3-1Davo D1 kampioen !!
Vandaag moest het gebeuren. Na het verlies van afgelopen donderdag tegen Helios D2, betekende alleen winst tegen Voorst D1 de titel. Hoe zou het team met de tegenslag van eergisteren omgaan ?
Uiteindelijk goed. De schroom werd er vanaf gespeeld en het leek wel of de spanning minder was. Natuurlijk werd Davo D1 geholpen door 2 snelle doelpunten. Eerst na 3 minuten Jason Marijn die van afstand de 1-0 scoorde, weliswaar geholpen door de Voorst D1 doelman die niet helemaal vrijuit ging. Na 9 minuten scoorde Muhammed Ok de 2-0 binnen. Er leek geen vuiltje aan de lucht.
In de 2e helft kwam Voorst D1 verrassend terug in de wedstrijd. In de 48e minuut scoorden zij de 2-1. Tja, en dan kan het duel nog alle kanten opgaan. De counters die volgden leverden Davo D1 een aantal zeer goede kansen op, maar verzilverd werden ze niet. In de allerlaatste minuut maakte Jaroah Sneller aan alle onderzekerheid een eind door de 3-1 te scoren. Na het laatste fluitsignaal was het kampioenschap een feit. Gefeliciteerd !!