DAVO C1 NIEUWS
Youri Mulder
trainer
Joep Vossebeld
Robin Brussaard
Ilyas Yurukel
Randy Mol
Roland van Essen
Nathanael Reina
Robin Krebber
Quint Mulder
Mitchell Pinkster
Valery Bosman
Diego Hekkert
Shpend Veligi
Genora Evers
Iesa Lenthe
Zaterdag 02 maart : Davo C1 - Colmschate C2   3-0Davo C1 is de eerste wedstrijd in de voorjaarsreeks goed begonnen. Tegen Colmschate C2 werd na een 1-0 ruststand uiteindelijk met 3-0 gewonnen. Davo C1 maakte het zich in deze wedstrijd onnodig moeilijk. Omdat de thuisploeg legio kansen wist te missen, bleef het nog lang in dit duel vrij open.
Alleen al in de eerste 10 minuten waren er volop kansen : een kopbal van Quint Mulder net over, een kopbal van Nathanael Reina tegen de paal, een grote kans voor Shpend Veligi en ook Mitchell Pinkser miste.
Na bijna een half uur spelen dan toch de verdiende 1-0 door een doelpunt van Iesa Lenthe. Even later miste Sphend Veligi nog eens vrij voor de doelman.
Na de rust werd het spel er niet beter op. Colmschate C2 kon zowaar gelijk maken; zij schoten op de paal. Na 10 minuten in de 2e helft kwam Iesa Lenthe alleen op de doelman af, maar was erg slordig in de afwerking. In de 59e minuut strafte Iesa Lenthe een fout van de Colmschate doelman af : 2-0. Vlak voor tijd wist Mitchell Pinkster de stand op 3-0 te brengen. Davo C1 speelde met name in de 1e helft zeer aardig voetbal, maar moet toch wat beter met de vele kansen omgaan.
Verdiende zege
Zaterdag 23 maart : Davo C1 - Turkse Kracht C1   2-2Het was enorm koud op deze "lentemiddag". Toch ging de wedstrijd tussen Davo C1 en Turkse Kracht C1 gewoon door. In de najaarsreeks had Davo C1 de wedstrijd tegen Turkse Kracht C1 nipt gewonnen, nu moest het genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel.
Davo C1 begon goed aan het duel, want na 6 minuten spelen opende Mitchell Pinkster de score : 1-0. Met name voor de rust had Davo C1 de score verder kunnen uitbouwen. Shpend Veligi was vandaag erg ongelukkig in de afronding. Vlak na rust kwam Turkse Kracht C1 langszij : 1-1, maar enkele minuten laten kwam Davo C1 door een fraaie treffer van Ilyas Yurukel weer op voorsprong : 2-1. Diego Hekkert verzuimde nog een beste kans om de wedstrijd op slot te gooien. De gasten persten er nog een offensief tegenaan. Na enkele gemiste kansen scoorden zij alsnog de 2-2.
Volgende week woensdag treffen beide teams elkaar voor de 3e keer dit seizoen. Dan voor de kwartfinale van de beker.
IJskoude remise
Zaterdag 30 maart : Robur et Velocitas C3 - Davo C1   1-11Davo C1 heeft vandaag een klinkende 1-11 overwinning geboekt bij Robur et Velocitas C3. Alhoewel het krachtsverschil groot was, speelde Davo C1 een verdienstelijke pot voetbal. Trainer Youri Mulder stuurde vandaag een behoorlijk aanvallend team de wei in. Op het hoofdveld van Robur met haar prachtige aloude tribune begon Davo C1 erg voortvarend. Binnen 10 minuten was de stand al 0-3. Na 2 minuten een prachtig afstandsschot van Nathanael Reina : 0-1, 5 minuten later een mooie pass van Quint Mulder, welke werd afgerond door Shpend Veligi : 0-2 en na 10 minuten spelen de 0-3 door Quint Mulder. Davo C1 heerste het duel en kreeg nog prima kansen. Eerst een vrije schop van Robin Krebber en ook Iesa Lenthe kreeg een behoorlijke kans. Vlak voor rust scoorde Robur et Velocitas C3 tegen, omdat Davo C1 op dat moment veel te ver naar voren speelde.
Na de rust kwam Davo C1 totaal niet in de problemen. Na 45 minuten 1-4 uit een vrije trap van Ilyas Yurukel, na 48 minuten 1-5 door Quint Mulder en vervolgens kwam Diego Hekkert alleen op de doelman af, maar had geen geluk. Davo C1 had de smaak te pakken. In de 56e minuut en 58e minuut scoorde Shpend Velgi de 1-6 en de 1-7. Een prachtig doelpunt van Ilyas Yurukel in de 61e minuut betekende de 1-8. In de 65e minuut ging Ilyas Yurukel goed door, Quint Mulder maakte ruimte, Ilyas Yurukel gaf prima af op Quint Mulder die 1-9 scoorde. Een minuut later wist Davo D1 speler Jaroah Sneller 1-10 te scoren en uiteindelijk weer een mooie goal van Ilyas Yurukel die zorgde voor de 1-11 eindstand.
Leuk voetbal gezien, een sportief duel en een goede en kalme scheidsrechter.
Doelpuntenfestijn : 1-11 winst
Woensdag 03 april : Turkse Kracht C1 - Davo C1   0-6(kwartfinale beker)Davo C1 heeft op zeer overtuigende wijze de halve finale van de beker weten te bereiken. Tegen Turkse Kracht C1 werd na een 0-3 ruststand met 0-6 gewonnen.
Deze avond kwamen de teams elkaar voor de 3e keer tegen dit seizoen. In de voorgaande duels ging het aardig gelijk op, nu was Davo C1 beduidend beter.
Davo C1 begon sterk aan het duel en wist na 11 minuten spelen de 0-1 te scoren. Uit een pass van Ilyas Yurukel scoorde spits Quint Mulder. De daaropvolgende minuten liet Ilyas Yurukel van zich spreken. Eerst een handsgoal, vervolgens een schot op de lat, maar na bijna een half uur spelen scoorde hij alsnog : 0-2. Quint Mulder kwam nog vrij op de doelman, maar de sterke Turkse Kracht goalie stopte. Op de slag van rust scoorde Nathanael Reina uit een strakke corner van Robin Krebber 0-3.
Na de pauze ging het sterke spel van Davo C1 door. Shpend Veligi scoorde uit een schot van afstand al vrij snel de 0-4 binnen. Na 61 minuten scoorde Quint Mulder 0-5 en vlak voor tijd wederom Shpend Veligi die scoorde : 0-6 eindstand.
Davo C1 komt in de halve finale uit tegen Voorst C1. Het betreft een thuiswedstrijd. De andere halve finale gaat tussen Voorwaarts C3 en SV Cupa Wilp C1.
Davo C1 bereikt de halve finale
Zaterdag 06 april : WSV C4 - Davo C1   1-1Davo C1 heeft de wedstrijd uit bij koploper WSV C4 gelijk gespeeld. De 1-1 ruststand was tevens de eindstand.
WSV C4 begon zo sterk, dat iedereen dacht dat het een moeilijke middag zou gaan worden. Toch opende Davo C1 de score. Ilyas Yurukel gaf prima voor op Quint Mulder die de 0-1 scoorde. Het veldoverwicht was toch meer voor WSV C4, doch de kansen waren voor Davo C1. Gevaarlijk was Davo C1 door een afstandsschot van Robin Krebber. Na ruim een half uur spelen dan toch de gelijkmaker. Davo C1 doelman Joep Vossebeld kreeg de bal niet goed weg : 1-1. Op slag van rust had Iesa Lenthe een uitstekende kans om Davo C1 op voorsprong te brengen, de doelman van WSV C4 pareerde uitstekend.
Na de rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld. WSV C4, dat fysiek veel sterker was had iets meer balbezit, maar de echt goede kansen waren voor Davo C1. Denk aan de bal van Quint Mulder net voor de lijn weggehaald, of aan het schot van afstand van Mitchell Pinkster en wat had Shpend Veligi vlak voor tijd pech toen zijn bal ook net voor de lijn werd weggehaald. Daartegen raakte WSV C4 1x de lat door toedoen van de Davo C1 goalie.
Al met al een terechte remise. Davo C1 blijft in de race voor de titel, maar dan moet het wel alle resterende wedstrijden winnen.....
Topper eindigt onbeslist
Zaterdag 13 april : Davo C1 - WSV C6   3-2Vandaag weer tegen een team van WSV, nu de C6, dat voorafgaand aan het duel de koploper was. Davo C1 wist dus wat het moest doen. Na 70 minuten voetbal werd het uiteindelijk een zwaarbevochten 3-2 zege. Davo C1 had wel een bliksemstart. Binnen 10 minuten leidde het al met 3-0. Eerst na 6 minuten de 1-0 door Nathanael Reina, een minuut later scoorde Shpend Veligi 2-0 en in de 9e minuut een prachtgoal van Ilyas Yurukel : 3-0. Davo C1 dacht wellicht aan een walk over, zeker nadat Mitchell Pinkster nog een goede kans kreeg. In de 29e minuut viel de 3-1 eigenlijk uit het niets, iets wat meer te wijten was aan gemakzucht van de gastheren.
Na de rust een open wedstrijd. Davo C1 was met name gevaarlijk via Ilyas Yurukel, de bezoekers daarentegen raakten de paal. In de 57e minuut werd het 3-2 en toen was het billen knijpen voor Davo C1. Zij lieten het gelukkig niet verder komen. Door de zege blijft Davo C1 in de race. Volgende week wacht het cruciale duel uit tegen SV Cupa Wilp C1.
Uiteindelijk zwaarbevochten zege
Zaterdag 20 april : SV Cupa Wilp C1 - Davo C1   2-5Een zeer belangrijke wedstrijd vandaag voor Davo C1. En ook nog eens de 3e topwedstrijd op rij, want SV Cupa Wilp C1 en Davo C1 doen beiden nog volop mee voor  de titel. De verliezaar haakt - voorlopig - af.
Davo C1 liet het zover niet komen en won het toptreffen met 2-5 na een zeer effectieve 1e helft. Smet op het duel was het geblesseerd uitvallen van Ilyas Yurukel in de 2e helft met een zwaar gekneusde enkel.
Diezelfde Ilyas Yurukel was de grote man in de 1e helft aan Davo zijde. Hij scoorde 4 doelpunten achter elkaar ! SV Cupa Wilp C1 miste de eerste kans van het duel, maar na 9 minuten scoorde Ilyas Yurukel de 0-1, een minuut later wederom na goed doorgaan van Diego Hekkert : 0-2. Na 18 minuten scoorde hij 0-3 na goed aangeven van Shpend Veligi. 4 Minuten later was het alweer raak : 0-4. De thuisploeg deed na een fout na bijna een half uur wat terug : 1-4. Voor de rust nog een perfecte combinatie door Quint Mulder en Ilyas Yurukel, maar geen doelpunt.
In de 2e helft kwam Davo C1 zelfs op 1-5. Quint Mulder scoorde beheerst uit een pass van Ilyas Yurukel.
Vanaf dat moment ging Davo C1 meer achteruit voetballen. Het hielp SV Cupa Wilp C1 in het zadel en de 2-5 na 55 minuten was een logisch gevolg. Het uitvallen van topschutter Ilyas Yurukel speelde Davo C1 toch wel parten. SV Cupa Wilp C1 kreeg nog een paar beste mogelijkheden, maar hun afwerking was te slordig.
De 2-5 zege was over de gehele wedstrijd bekeken verdiend. Davo C1 blijft volop in de race voor het kampioenschap. Beide teams kunnen elkaar zelfs voor de 3e keer treffen dit seizoen en wel in de bekerfinale. Ze spelen beiden komende maandag voor de beker, de halve finale.
Davo C1 blijft op titelkoers
Maandag 22 april : Davo C1 - Voorst C1   7-1Davo C1 heeft de finale van de beker weten te bereiken ! In de halve finale werd Voorst C1 (dat een klasse lager speelt) na een 6-0 ruststand met 7-1 verslagen.
Het klasseverschil voor een halve finale was te groot. Neemt niet weg dat Davo C1 voor de rust een prima partij op de mat legde. Een snelle openingsgoal van Robin Krebber bracht Davo C1 na 2 minuten al op 1-0. Na 10 minuten een afstandsschot van Randy Mol die de onderkant van de lat raakte. Wel of geen doelpunt ? De grensrechter van Voorst C1 gaf aan dat het een doelpunt was. Zeer sportief en zo kan het dus ook. Hulde ! Dus een 2-0 voorsprong en Quint Mulder scoorde 2 minuten later de 3-0 binnen. Na een kwartier een corner van Robin Krebber die Mitchell Pinkster koppend afronde : 4-0. De eerste echte kans van Voorst C1 was er na 17 minuten spelen. Davo C1 denderde maar door, want na 20 minuten stond er door een afstandsschot van Shpend Veligi 5-0 op het scorebord. Na een half uur spelen een pass van Quint Mulder op Diego Hekkert die 6-0 scoorde. Een overtuigende ruststand met 6 doelpunten van Davo zijde, gescoord door 6 verschillende spelers. Best wel uniek.
Na de rust was de dadendrang van Davo C1 stukken minder. Nathanael Reina en Shpend Veligi raakten vlak na rust nog wel de paal, Voorst C1 kreeg ook nog een beste kans na 50 minuten spelen, maar het spel was beduidend minder. Wellicht een beetje gemakzucht ? Na 66 minuten toch nog de eretreffer voor Voorst C1 : 6-1, maar vlak voor tijd dan toch eindelijk een Davo doelpunt door Shpend Veligi : 7-1 eindstand.
Op zaterdag 25 mei speelt Davo C1 de bekerfinale tegen Cupa C1 in Bathmen. Beide teams stonden afgelopen zaterdag ook tegenover elkaar voor de competitie. Davo C1 won met 2-5, maar bekervoetbal is altijd anders........
Davo C1 naar de bekerfinale !
Zaterdag 27 april : Davo C1 - AGOVV C2   6-2Davo C1 heeft na een prima 2e helft uiteindelijk toch nog ruim weten te winnen van AGOVV C2. Na een 1-2 ruststand werd het 6-2.
Wat Davo C1 voor de rust liet zien, leek in feite nergens op.  Misschien was er sprake van onderschatting en dat kan een ploeg met kampioenaspiraties zich niet permitteren. Toch kwam Davo C1 in dit duel op voorsprong door Diego Hekkert, maar in de 29e minuut en 31e minuut scoorde AGOVV C2 de doelpunten die hun op een verdiende voorsprong bracht : 1-2.
Na de rust een werkelijk ontketend Davo C1. AGOVV C2 kwam totaal niet meer in het hoofdstuk voor. Vlak na rust al de 2-2 door Ilyas Yurukel. Na 46 minuten spelen een pass van Diego Hekkert op Quint Mulder die fraai scoorde : 3-2. In dezelfde minuut een pass van Quint Mulder op Shpend Veligi die 4-2 scoorde. Zes minuten later zette Ilyas Yurukel de combinatie op met Quint Mulder die vervolgens Ilyas Yurukel weer aanspeelde : 5-2. En vlak voor tijd bekroonde Ilyas Yurukel zijn goede spel met zijn 3e doelpunt : 6-2.
Tel daarbij dat Davo C1 ook nog eens 2x binnenkant paal en op de lat schoot. Kortom, een verdiende zege.
Er resten nog 3 wedstrijden en een bekerfinale voor Davo C1. Mocht Davo C1 de resterende 3 competitieduels winnen, dan zijn ze kampioen.
Davo C1 na de rust pas wakker
Zaterdag 04 mei : Davo C1 - SHE C1GD   4-1Davo C1 heeft een zeer lastige horde richting de titel met succes overwonnen. Tegen SHE C1GD werd na een 2-0 ruststand met 4-1 gewonnen. Zo eenvoudig als de eindstand doet vermoeden, was het echter niet.
Coach Youri Mulder moest vooraf enkele omzettingen doen. Doelman Joep Vossebeld was afwezig, waardoor Randy Mol ging keepen. Hierdoor ging Quint Mulder naar de laatste man positie en speelde Ilyas Yurukel in de spits.
Deze taktiek bleek succesvol, alhoewel het wel lang duurde voordat Davo C1 op stoom kwam. Met name in het eerste gedeelte van het duel hadden de bezoekers uit Hall meer balbezit. In de 19e minuut een gelukkige voorsprong voor Davo C1 door een doelpunt van Shpend Veligi. Davo C1 kwam in de 1e helft zelfs op 2-0 door Ilyas Yurukel. SHE C1GD kreeg op slag van rust nog een beste kans om iets terug te doen, maar zij faalden in de afwerking.
Na de rust een beter Davo C1. Er was veel meer druk naar voren en in de 43e minuut rondde Nathanael Reina een prachtige combinatie af : 3-0. SHE C1GD had niet echt meer het geloof in een goed resultaat. In de 61e minuut scoorde Shpend Velgi zelfs de 4-0. Vlak voor tijd scoorden de gasten de eretreffer : 4-1.
Met nog 2 uitduels voor de boeg heeft Davo C1 het kampioenschap in eigen hand. Weet het beide duels te winnen, dan is de titel een feit.
Lastige horde overwonnen
Zaterdag 11 mei : ABS C2 - Davo C1   1-12Davo C1 blijft op stoom. Een dag na het zware Davo jeugdtoernooi met 4 wedstrijden van 20 minuten, stond de ploeg alweer klaar voor het duel tegen ABS C2. In de stromende regen - het leek wel herfst - werd er na een moeizaam begin met 1-12 gewonnen. De koppositie is overgenomen en komende zaterdag volgt het kampioensduel tegen Loenermark C1. Bij winst is Davo C1 kampioen, maar wanneer komende woensdag de concurrenten SV Cupa Wilp C1 en WSV C4 in een onderling duel gelijk spelen, dan is de titel al een feit.
Tegen ABS C2 stond Davo C1 bij de rust met 0-3 voor door doelpunten van Ilyas Yurukel (een hele fraaie), Genora Evers en Shpend Veligi. Na de rust een ware doelpuntenregen. Nathanael Reina bracht Davo C1 al direct op 0-5, Ilyas Yurukel maakte 0-6, Nathanael Reina zorgde voor de 0-7, Ilyas Yurukel voor 0-8, Sphend Veligi voor 0-9 en de 10e goal kwam op naam van Diego Hekkert. Het ging maar door, want Ilyas Yurukel tekende voor de 0-11. Een toegekende strafschop voor Davo C1 mocht door doelman Joep Vossebeld worden genomen. Hij miste, maar in de rebound scoorde Ronald van Essen de 0-12, terwijl hij even later keihard op de paal knalde. Vlak voor tijd wist ABS C2 te scoren, eindstand : 1-12
Davo C1 nu koploper
Vrijdag 10  mei : 25e Davo jeugdtoernooiDavo C1 heeft een fantastische prestatie geleverd door de 1e prijs te winnen op het 25e Davo jeugdtoernooi. In een zware poule werd zonder tegendoelpunt 2x gewonnen en 2x gelijk gespeeld.
Het eerste duel tegen Sallandia C1, dat een klasse hoger speelt, een 1-0 zege behaald. Het 2e duel tegen Turkse Kracht C1 bleef zonder doelpunten. Het 3e duel tegen RuWa Dellwig Essen C1 leverde een prachtige 3-0 zege op. Het laatste duel tegen Diepenveen C1, dat 2 klassen hoger speelt dan Davo C1, was eigenlijk een finaleduel. Beide teams begonnen met een gelijk aantal punten aan het duel, maar het doelsaldo van Davo C1 was beter. Het spannende duel bleef 0-0, waarbij Davo C1 hard werkte en ook wel een beetje geluk had. De 1e plaats is een fantastisch resultaat. Proficitat !
Davo C1 wint 25e Davo jeugdtoernooi
Zaterdag 18 mei : Loenermark C1 - Davo C1   0-3
Davo C1 kampioen na zenuwslopend duel !!
In de laatste wedstrijd van de competitie moest het dan gebeuren. De uitwedstrijd tegen Loenermark C1 moest gewonnen worden, omdat SV Cupa Wilp C1 haar laatste wedstrijd tegen WSV C4 in winst had omgezet.
Op het bijzonder fraaie complex van Loenermark met lekker veel publiek speelde zich een zenuwslopend duel af. Davo C1 nam gelijk het initiatief, maar stuitte telkens op een muur van verdedigers en een uitstekende doelman van Loenermark. Het meest gevaarlijk werd Davo C1 nog uit de corners van Robin Krebber en Genora Evers had een prima mogelijkheid. Aan de andere kant mocht Davo C1 van geluk spreken, dat Loenermark C1 geen strafschop kreeg. Met een 0-0 ruststand gingen beide ploegen rusten.
Na de rust gelukkig minder zenuwen bij de spelers van Davo C1. Het spel werd beter, maar inzet van Loenermark C1 bleef overeind. Toch kwam Davo C1 op 0-1 na een prachtige rush van Quint Mulder die uiteindelijk door Iesa van Lenthe werd afgerond. De blijdschap was bijzonder groot. Toen Ilyas Yurukel bijzonder fraai de 0-2 scoorde, was het hevige verzet van Loenermark C1 gebroken. Mitchell Pinkster bracht Davo C1 zelfs nog op 0-3.
Na het laatste fluitsignaal feliciteerde het team van Loenermark C1 de spelers en begeleiders van Davo C1 als eerste en werd een fraaie bos bloemen overhandigd. Een mooi gebaar ! Vervolgens kregen de spelers de kampioensmedaille en de bos bloemen uitgereikt. Het team maakte de mooie, spannende dag compleet door 's avonds uit eten te gaan bij een pizzeria in Deventer.
Gefeliciteerd !!
Zaterdag 25 mei : SV Cupa Wilp C1 - Davo C1   2-3  (bekerfinale)Davo C1 heeft na het kampioenschap van vorige week ook de KNVB beker weten te winnen. In de finale werd SV Cupa Wilp C1 verslagen met 2-3. Over de gehele wedstrijd bekeken mag Davo C1 zich wel erg gelukkig prijzen met de fortuinlijke zege.
Het begon zeer voortvarend voor Davo C1. Binnen 6 minuten leidde de ploeg al met 0-2 door 2 doelpunten van Ilyas Yurukel. Wellicht sloop toen al de gemakzucht in de ploeg. De eerste echte kans voor SV Cupa Wilp C1 kwam pas na 16 minuten spelen en de volgende grote kans diende zich 5 minuten later aan. De verdiende aansluitingstreffer viel na bijna een half uur spelen : 1-2. Davo C1 speelde zeker niet de beste wedstrijd van het seizoen, maar kwam vlak voor rust door wederom Ilyas Yurukel op 1-3.
Na de rust was de inzet van SV Cupa Wilp C1 bewonderingswaardig. Na 6 minuten in de 2e helft werd het  zelfs 2-3. Davo C1 had derhalve nog een lange weg te gaan. Even herpakte Davo C1 zich door een aantal goede combinaties in de voorhoede. Aan de andere zijde had SV Cupa Wilp C1 voldoende mogelijkheden om te scoren. Het spel van Davo C1 oogde vervolgens erg rommelig en er was niemand die de boel op sleeptouw nam. Toch bracht Davo C1 de 2-3 over de streep en dat betekende dat de ploeg de 3e hoofdprijs dit seizoen in de wacht sleepte. Berustend stapte de ploeg van het veld, in de wetenschap dat zij beseften niet echt goed te hebben gespeeld en enig geluk te hebben gehad. Maar later maalde niemand daarom. Over een geheel seizoen bekeken heeft Davo C1 het fantastisch gedaan. En dat is zeker een grote felicitatie waard. De bekerwinst werd vervolgens nog gevierd bij de Mac, volgend weekend volgt nog het jeugdkamp.
Davo C1 wint de beker na zwaarbevochten zege !