DAVO C1 NIEUWS
Indeling poule beker

Davo C1
Oeken C1
Robur et Velocitas C5G

Programma

01 september : Oeken C1 - Davo C1                               0-8
04 september : Davo C1 - Robur et Velocitas C5G     17-0
Youri Mulder
trainer
Dwan Scholten
trainer
Joep Vossebeld
Robin Brussaard
Ilyas Yurukel
Randy Mol
Roland van Essen
Nathanael Reina
Robin Krebber
Quint Mulder
Mitchell Pinkster
Valery Bosman
Diego Hekkert
Shpend Veligi
Genora Evers
Zaterdag 01 september : Oeken C1 - Davo C1   0-8   (beker)Vandaag de eerste wedstrijd van het seizoen voor Davo C1. Het team was ondanks de vakantieperiode al vroeg helemaal compleet. De Davo karavaan trok naar Oeken, dat deel uitmaakt van de gemeente Brummen en ongeveer 450 inwoners heeft. Het dorp wordt gekenmerkt door een landschappelijk karakter en de vv Oeken heeft haar terrein even buiten Oeken, in Broek. Tegenover het alom bekende uitspanning  "De Vroolijke Frans" waar de senioren van Oeken de 3e helft houden. Nostalgie in zijn beste vorm, waar het een wereld van verschil is met massale complexen in nieuwbouwwijken.
Davo C1 trad op het hoofdveld aan van het fraaie sportcomplex van Oeken. En we kunnen niet echt veel van de wedstrijd schrijven. Davo C1 was veel en veel te sterk voor het dappere Oeken C1. Dat het slechts bij 0-8 bleef was te danken aan de kansen die Davo C1 nog eens wist te missen.
Bij de rust leidde Davo C1 met 0-5 door doelpunten van Shpend Veligi 0-1, Diego Hekkert 0-2, Ilyas Yurukel 0-3, Shpend Veligi 0-4 en Randy Mol 0-5. Na de rust een zelfde spelbeeld. Doelman Joep Vossebeld hand weinig tot niets te doen en het spel speelde zich op één helft af waar het een drukte van jewelste was. Toch nog 3 doelpunten in de 2e helft, door Ilyas Yurukel 0-6, Diego Hekkert 0-7 en Owen Elshof 0-8. Daarnaast wist Owen Elshof nog onderkant lat te schieten en raakte Mitchell Pinkster zelfs 3x de lat.
Komende dinsdagavond volgt de 2e bekerwedstrijd voor Davo C1.
Davo C1 veel te sterk voor Oeken C1
Dinsdag 04 september : Davo C1 - Robur et Velocitas C5   17-0   (beker)Davo C1 heeft vanavond een monsterzege weten te behalen op Robur et Velocitas C5. Na 70 minuten voetballen stond het scorebord op 17-0.  Leuke cijfers, maar uiteindelijk schiet niemand er mee op met zo'n wedstrijd. Davo C1 had na de ruime zege afgelopen zaterdag op Oeken C1 behoefte aan meer tegenstand en Robur et Velocitas C5 komt op een dinsdagavond ook niet voor het plezier uit Apeldoorn voor zo'n wedstrijd.
Maar goed, Davo C1 scoorde er dus lustig op los en wanneer het team elkaar wat meer de bal gunde, was een score van 25-0 zeer reeël geweest. Daar zal toch echt aan gewerkt moeten worden.
We noemen de doelpuntenmakers  : 1-0 Shpend Veligi, 2-0 Mitchell Pinkster, 3-0 Sphend Veligi, 4-0 Sphend Veligi, 5-0 Sphend Veligi, 6-0 Diego Hekkert, 7-0 Robin Krebber, 8-0 Sphend Veligi, 9-0 Sphend Veligi, 10-0 Diego Hekkert, 11-0 Randy Mol, 12-0 Owen Elshof, 13-0 Randy Mol, 14-0 Quint Mulder, 15-0 Iliays Yurukel, 16-0 Mitchell Pinkster, 17-0 Genora Evers.
Davo C1 is door 2 bekerzeges door naar de volgende ronde.
Monsterzege van 17-0
Zaterdag 08 september : Davo C1 - Turkse Kracht C1  2-1Met een temperatuur van zo'n 25 graden trapte Davo C1 tegen Turkse Kracht C1 af voor de competitie. Na 2 eenvoudige bekerzeges, werd dit de eerste echte krachtmeting voor Davo C1. Het werd uiteindelijk een moeizame zege voor onze jongens en meisjes. Na een 1-0 ruststand werd het 2-1. Davo C1 had een bliksemstart want na 2 minuten voetballen scoorde Mitchell Pinkster 1-0. Na die vroege voorsprong zakte het niveau van Davo C1 behoorlijk terug. Turkse Kracht C1 begon de wedstrijd te domineren, maar kansen kregen zij nauwelijks.  Aan het eind van de 1e helft herpakte Davo C1 zich enigszins en werd gevaarlijker voor het doel.
In de 2e helft was er meer sprake van een open wedstrijd. Turkse Kracht C1 voetbalde goed, maar tot de 16-meter. Davo C1 kreeg daarentegen vanuit de counter een paar aardige mogelijkheden. Een schot van afstand van Shpend Veligi zorgde 10 minuten voor tijd voor de bevrijdende 2-0. Dat was van ultra-korte duur, want de aanval daarop kreeg een speler van Turkse Kracht C1 een vrije doortocht : 2-1.
Bij die stand bleef het ook, want de gasten waren niet in staat om er nog een slotoffensief tegenaan te gooien.
Krappe zege tegen Turkse Kracht C1
Zaterdag 15 september : SV Cupa Wilp C1 - Davo C1   2-3Davo C1 heeft ook de 2e competitiewedstrijd in winst omgezet. Na een 0-3 ruststand werd er met 2-3 gewonnen bij SV Cupa Wilp C1. Davo C1 heeft het zich wel erg moeilijk gemaakt in deze wedstrijd.
Na een stroef begin domineerde Davo C1 de 1e helft en dat resulteerde in 3 doelpunten. Na 10 minuten scoorde Diego Hekkert  de 0-1 na een goede combinatie van Genora Evers en Shpend Veligi. Een paar minuten later werd het door Shpend Veligi met een droge knal 0-2. Binnen een half uur werd het zelfs 0-3 door Mitchell Pinkster. Met een prima gevoel ging Davo C1 rusten.
Na de rust een ander spelbeeld. SV Cupa Wilp C1 drong veel meer aan en in plaats van naar voren te voetballen ging Davo C1 achteruit spelen. Het speelde de thuisploeg daarmee in de kaart. Na een kwartier spelen scoorde SV Cupa Wilp C1 uit een vrije schop 1-3. Davo C1 kwam enkele keren goed weg, maar had zelfs een hele grote kans op 1-4. Diego Hekkert en Owen Elshof kwamen samen alleen op de doelman, maar Diego Hekkert schoot naast. Verder was Davo C1 enkel gevaarlijk uit vrije trappen. Vlak voor de tijd scoorde SV Cupa Wilp zelfs de 2-3. De scheidsrechter die verder goed floot, was ineens opzichtig op de hand van SV Cupa Wilp C1. In de hoop natuurlijk op de gelijkmaker. De zeer riante en overdreven extra tijd veranderde niets in de stand.
Davo C1 blijft ongeslagen
Zaterdag 22 september : Davo C1 - Terwolde C1   7-0Davo C1 heeft ook de 3 competitiewedstrijd gewonnen. Tegen hekkesluiter Terwolde C1 werd er met 7-0 gewonnen. Zelden hebben we in het voetbal zo'n bliksemstart gezien als in deze wedstrijd. Binnen 2 minuten voetbal leidde Davo C1 al met 2-0. De eerste aanval was meteen raak. Een pass van Quint Mulder werd door Diego Hekkert afgerond : 1-0. Na 2 minuten spelen ging Shpend Veligi alleen door een scoorde de 2-0. Na 7 minuten spelen maakte Quint Mulder er 3-0 van. Na ruim een kwartier een mooie vrije schop van Mitchell Pinkster : 4-0.
Het leek een monsterzege te gaan worden, maar dat werd het niet. Terwolde C1 bleef dapper op de been, ofschoon de kansen voor Davo C1 waren.
Na de rust zakte het spel van Davo C1 wel heel erg ver weg. Het had weliswaar het balbezit in het duel, maar het leidde eigenlijk tot niets. Na 58 minuten scoorde Diego Hekkert uit een uittrap van doelman Joep Vossebeld 5-0. In de slotfase van de wedstrijd viel er iets meer te beleven. Valery Bosman schoot Davo C1 5 minuten voor tijd naar 6-0. Een schot van afstand van Ilyas Yurukel in de laatste minuut betekende de 7-0 eindstand.
Bliksemstart Davo C1
Zaterdag 29 september : ABS C2 - Davo C1   0-5Vandaag trad Davo C1 aan zonder Shpend Veligi en Randy Mol die met de B1 mee moesten doen en ook zonder Owen Elshof. Tegenstander ABS C2 werd na een goede 2e helft van Davo C1 uiteindelijk toch nog riant geklopt.
Het begon allemaal bijzonder matig in Bathmen. Er waren over en weer wel wat kansen voor beide teams. Mitchell Pinkster schoot uit een corner op de paal, de gastheren wisten daarentegen ook de paal te raken. Toch kwam Davo C1 vlak voor rust op voorsprong door een doelpunt van gelegenheidsspits Quint Mulder : 0-1.
Na de rust een sterker Davo C1, het team domineerde de gehele 2e helft. Diego Hekkert maakte de verdiende 0-2. Vervolgens werd Quint Mulder in de 16-meter gevloerd, wat een strafschop voor Davo C1 betekende. Diezelfde Quint Mulder schoot te zacht in, zodat het een prooi was voor ABS doelman. Davo C1 liet zich niet van de wijs brengen. Er volgden nog een aantal zeer fraaie doelpunten van Davo C1. Ilyas Yurukel uit een vrije trap 0-3, Robin Krebber met een fraaie stift 0-4 en Quint Mulder met een bekeken schot 0-5. Al met al een zeer verdiende zege na een prima 2e helft, waarin Cabin Bulteel van Davo C2 zeer verdienstelijk debuteerde en Genora Evers misschien wel haar beste wedstrijd speelde.
Sterke 2e helft goed voor riante zege
Zaterdag 06 oktober : Davo C1 - Diepenveen C2   6-2Terwijl de regen 's morgens met bakken uit de lucht kwam, speelde Davo C1  's middags onder stralende zonneschijn tegen Diepenveen C2. Na een prima 1e helft wonnen de rood blauwen verdiend met 6-2. De wedstrijd leek een monsterscore te worden, want Davo C1 begon superieur aan de wedstrijd. Binnen 18 minuten stond het al 3-0 door doelpunten van Mitchell Pinkster en 2x Shpend Veligi. Na 20 minuten deden de bezoekers wat terug : 3-1. Maar binnen 5 minuten stelde Davo C1 orde op zaken door goals van Shpend Veligi en Nathanael Reina : 5-1.
Na de rust zette Davo C1 het goede spel voort, Diego Hekkert scoorde de 6-1. Vanaf dat moment was er van het goede samenspel geen sprake meer. Enkele spelers gingen voor eigen succes en dat kwam de amusementswaarde beslist niet ten goede. Diepenveen C2 kon zelfs nog tegen scoren : 6-2.
Davo C1 boekt hiermee de 5e zege op rij.
Davo C1 houdt het bij 6 doelpunten
Zaterdag 13 oktober : Voorwaarts C2 - Davo C1   2-3Davo C1 heeft een benauwde zege geboekt op Voorwaarts C2. Na een riante 0-3 voorsprong, liet het de thuisploeg volledig onnodig terugkomen in de wedstrijd.
In de 1e helft was Davo C1 heer en meester. Na 7 minuten scoorde Diego Hekkert de 0-1 binnen. Er was al een kwartier gespeeld, voordat Voorwaarts C2 gevaarlijk werd. En heel gevaarlijk, want de lat en paal stonden de gelijkmaker in de weg. Davo C1 liet zich niet van de wijs brengen, want na bijna een half uur spelen scoorde Quint Mulder bijzonder fraai 0-2. Later werd nog een doelpunt van Quint Mulder ten onrechte wegens buitenspel afgekeurd.
Binnen 5 minuten na rust scoorde Shpend Veligi 0-3 en leek Davo C1 op rozen. Maar de ploeg vatte het weel erg heel lichtzinnig op. Het liet veel te veel gaten vallen en Voorwaarts C2 profiteerde daar dankbaar van. Het scoorde in de 50 minuut 1-3 en in de 57e minuut 2-3. Toch kwam Davo C1 in de slotfase niet echt in de problemen. Het had zelfs nog een zeer goede kans om de voorsprong uit te bouwen.
Al met al een saai duel, maar Davo C1 blijft zonder puntverlies.
Zege in saai duel
Zaterdag 27 oktober : Davo C1 - Activia C1   12-0Davo C1 heeft vandaag een buitengewoon grote overwinning behaald. Tegen Activia C1 werd na een 5-0 ruststand met 12-0 gewonnen. Veel doelpunten waren van grote schoonheid. De gasten kregen de eerste grote kans van de wedstrijd na 2 minuten, maar daarna heerste er maar één ploeg en wel Davo C1. De doelpunten voor de rust werden gemaakt door Ilyas Yurukel (6e minuut), Shpend Veligi (10e minuut), Genora Evers (12e minuut), Shpend Veligi (16e minuut) en Robin Krebber (20e minuut). Kortom, na 20 minuten spelen een 5-0 voorsprong. Verderop in de 1e helft was het door slordigheid van Davo C1 dat het niet meer aan het scoren kwam.
In de 2e helft ging de doelpuntenmachine verder. Davo C1 wist er nog eens 7 te scoren : Shpend Veligi (40e minuut), Diego Hekkert (49e minuut), Valery Bosman (52e minuut), Diego Hekkert (55e minuut), Mitchell Pinkster (56e minuut), Diego Hekkert (62e minuut) en Mitchell Pinkster (68e minuut). Eindstand : 12-0. Komende woensdagavond wacht de topper, uit tegen Schalkhaar C3.
Doelpunten van grote schoonheid
Woensdag 31 oktober : Schalkhaar C3 - Davo C1   6-1Op deze woensdagavond de absolute topper tussen Schalkhaar C3 en Davo C1. Beide teams wisten tot nu toe alle wedstrijden te winnen. Davo C1 trad helaas niet helemaal compleet aan in dit duel. Na een boeiende 1e helft, was Schalkhaar C3 uiteindelijk een maatje te groot voor Davo C1 : 6-1.
Het verschil zat toch wel in de razendsnelle voorhoede van Schalkhaar C3. In de beginfase van het duel raakte de thuisploeg al de paal. Davo C1 stond niet verkeerd en speelde gedisciplineerd. Dat resulteerde zelfs in de 12e minuut in een voorsprong door Shphend Veligi : 0-1. In de 20e minuut raakte Schalkhaar C3 de lat, maar even later werd het dan toch nog 1-1. Jammer voor Davo C1 was het dat Schalkhaar C3 op de valreep van de rust nog de 2-1 maakte.
Na de rust had Davo C1 het erg moeilijk. Het verschil kwam meer tot uitdrukking en de snelle 3-1 voor Schalkhaar C3 werkte ook niet mee. Davo C1 had nog in de wedstrijd kunnen komen, wanneer de scheidsrechter de bezoekers een strafschop had gegeven. Hij verzuimde dit echter.
Schalkhaar C3 drong Davo C1 meer en meer naar achteren en meer goals konden niet uitblijven. Ondanks het feit dat Davo C1 toch wel dapper partij gaf, werd het zelfs nog 4-1, 5-1 en 6-1. Het laatste doelpunt was wel erg buitenspel, maar ook hier gaf de arbiter geen gehoor.
Al met al een verdiende, toch wel iets geflatteerd verlies tegen een tegenstander die gewoonweg beter was.
Davo C1 dapper ten onder in topper
Zaterdag 10 november : Davo C1 - Kon. UD C2D   3-0Davo C1 heeft tegen Kon. UD C2D een degelijke 3-0 overwinning weten te behalen. Davo C1 begon niet scherp genoeg aan het duel, want de eerste grote kans was voor de bezoekers. Toch opende Davo C1 de score. Na 23 minuten schoot Genora Evers de 1-0 binnen. Op slag van rust werd het zelfs nog 2-0. Diego Hekkert scoorde uit een prima pass van de puik spelende Robin Krebber.
Na de rust een veel sterker Davo C1. Het had de score al behoorlijk kunnen opvoeren, maar Quint Mulder en Diego Hekkert waren niet succesvol in hun afronding. Toch besliste diezelfde Quint Mulder 7 minuten voor tijd definitief het duel door 3-0 te scoren.
Degelijke zege
Iesa Lenthe
Zaterdag 17 november : Colmschate C2 - Davo C1   0-2Zelden is een zo groot veldoverwicht uitgedrukt in zo weinig doelpunten. Davo C1 domineerde 70 minuten lang het spel tegen Colmschate C2, maar won slechts met 0-2.
Op een zeer slecht veld trok Davo C1 vanaf het begin van het duel het initiatief naar zich toe. Er waren kansen voor de aanvallers  Shpend Veligi en Diego Hekkert, echter zonder succes. Na 20 minuten de eerste kans voor Colmschate C2. Even later raakte Quint Mulder nog de bovenkant van de lat. 5 Minuten voor de pauze kwam Davo C1 eindelijk op voorsprong. Uit een goede actie van Nathanael Reina scoorde de nieuwe aanwist Iesa Lenthe zeer fraai de 0-1.
In de 2e helft meteen al goede kansen voor Davo C1. Met name Shpend Veligi was ongelukkig in zijn afwerking. De rood blauwen wisten niet te scoren en Colmschate C2 miste vervolgens een dot van een kans. Het eenrichtsverkeer bleef maar doorgaan, Quint Mulder had ook nog eens 2x kunnen scoren. Diego Hekkert maakte 10 minuten voor tijd aan alle onzekerheid een eind door de 0-2 te scoren.
Door het gelijke spel van Schalkhaar C3 is Davo C1 de koploper op een punt genaderd. Volgende week de laatste wedstrijd voor Davo C1, uit bij Sp. Deventer C2. Schalkhaar C3 gaat op bezoek bij de nummer 3 Cupa Wilp C1, dat ook nog herfstkampioen kan worden.
Groot veldoverwicht, 2 doelpunten
Zaterdag 24 november : Sp. Deventer C2 - Davo C1   0-17De laatste competitiewedstrijd in de najaarsreeks, uit bij Sp. Deventer C2. Davo C1 had nog een theoretische kans op de titel, maar dan moesten de concurrenten SV Cupa Wilp C1 en Schalkhaar C3 in het onderlinge duel gelijk spelen. Dat gebeurde niet. Schalkhaar C3 won met 2-3 en won de najaarstitel, maar Davo C1 maakte er tegen Sp. Deventer C2 nog een mooie show van : 0-17 winst ! Natuurlijk, het krachtsverschil was enorm, maar Davo C1 bleef wel de volle 70 minuten voetballen op jacht naar doelpunten. De drang naar voren was groot en men gunde elkaar de bal. Na een ruststand van 0-7 werden er in de 2e helft nog eens 10 gemaakt.
De goalgetters vandaag waren Shpned Veligi die er 6 maakte en Iesa Lenthe die er 5 voor zijn rekening nam.
We zetten het allemaal nog maar eens op een rijtje :
03 minuut : 0-1 door Ilyas Yurukel
08 minuut : 0-2 door Shpend Veligi
10e minnut : 0-3 door Iesa Lenthe
13e minuut : 0-4 door Iesa Lenthe
18e minuut : 0-5 door Iesa Lenthe
29e minuut : 0-6 door Diego Hekkert
32e minuut : 0-7 door Shpend Veligi
38e minuut : 0-8 door Shpend Veligi
39e minuut : 0-9 door Randy Mol
40e minuut : 0-10 door Diego Hekkert
47e minuut : 0-11 door Shpend Veligi
51e minuut : 0-12 door Iesa Lenthe
55e minuut : 0-13 door Shpend Veligi
57e minuut : 0-14 door Iesa Lenthe
64e minuut : 0-15 door Shpend Veligi
66e minuut : 0-16 door Ilyas Yurukel
68e minuut : 0-17 door Robin Krebber
Davo C1 eindigt op de 2e plaats