DAVO B1 NIEUWS
Eric Whittie
trainer
Appie Bosch
leider
Jordi Scholten
Diony Maatman
Jordy de Vries
Mikail Demirci
Dylan van den Berg
Damian Loos
Araya Maatman
Caner Demirci
Rowdy Bosch
Indeling poule beker

Davo B1
Voorwaarts B3
Groen Wit'62 B3

Programma

05 september : Voorwaarts B3 - Davo B1    4-1
20 oktober : Davo B1 - Groen Wit'62 B3       8-0
Wesley Willems
Jeremy Loos
Sidney Klunder
Zaterdag 16 maart : Columbia B1 - Davo B1   7-1Davo B1 begon gehavend aan de wedstrijd tegen Columbia B1. Zodoende konden 4 C spelers hun opwachting maken. De wedstrijd begon wat later, omdat de thuisclub naarstig op zoek moest naar een scheidsrechter.
Eénmaal begonnen was het Davo B1 dat de score opende. Eerst raakte Dylan van den Berg in de 3e minuut de lat, een minuut later was hij wel trefzeker : 0-1. In de 13e minuut kwamen de Apeldoorners langszij : 1-1 en vervolgens dicteerden zij de wedstrijd. Na bijna een half uur spelen kreeg Davo B1 nog een kans uit een schot van afstand van Ilyas Yurukel. Davo B1 kon de gelijke stand niet tot de pauze over de streep trekken, want vlak voor de thee werd het 2-1.
Na de rust kwam Davo B1 minder aan voetballen toe. Het kwam fysiek duidelijk tekort. Een snelle tegengoal in de 1e minuut hielp ook al niet : 3-1. Een bekeken schot van Shpend Veligi kon de aansluitingstreffer betekenen, maar het was net niet. Vervolgens kreeg Davo B1 het steeds moelijker. Het probeerde best wel te voetballen, maar het kon niet echt van de eigen goal komen.  Dat Columbia B1 uiteindelijk uitliep naar een 7-1 eindstand was wel wat geflateerd.
Davo B1 komt fysiek te kort
Zaterdag 13 april : Davo B1 - Prins Bernhard B1   4-5Vandaag een wedstrijd in de onderste regionen van de stand, de nummer voorlaatst tegen de nummer laatst. Het werd een duel met een hoogst sensationeel scoreverloop. Davo B1 leidde comfortabel bij rust met 3-0, maar moest uiteindelijk het onderspit delven. In blessuretijd ging Prins Bernhard er met de zege vandoor : 4-5.
Voor de rust bepaalde Wesley Willems met een gave hattrick de stand op 3-0, waarbij het 2e doelpunt uitblonk in schoonheid. Niets aan de hand zou je zeggen, maar de bezoekers uit Uddel gaven niet op. Amper na de rust werd het 3-1. Prins Bernhard B1 schoot vervolgens tegen de paal, maar in de 48e minuut werd het alsnog 3-2. Daarna had Davo B1 enorme pech. Eerst schoot Jeremy Loos onderkant lat, vervolgens raakte Davo C1 speler Shpend Veligi de bovenkant van de lat. Prins Bernhard B1 nam vanaf dat moment het heft meer in handen en dat leidde zelfs tot 2 doelpunten : 3-3 en 3-4. Negen minuten voor tijd bracht Wesley Willems Davo B1 weer op gelijke hoogte : 4-4. De wedstrijd kon nog allle kanten op, maar Prins Bernhard B1 deelde in blessuretijd de genadeklap uit : 4-5.
Komende woensdag komt Davo B1 weer in actie, dan uit tegen Activia B1.

Sensationeel scoreverloop
Woensdag 17 april : Activia B1 - Davo B1   1-1Op deze heerlijke woensdagavond moest Davo B1 aantreden tegen Activia B1. Maar liefst 7 C spelers (5 van C1 en 2 van C2) maakten hun opwachting in de formatie van 14 spelers deze avond. Het talrijke publiek zag niet altijd een even goede wedstrijd, maar het was wel spannend. En wat heeft Davo B1 hard gewerkt vanavond. De uiteindelijke 1-1 was meer dan verdiend en op basis van de kansen, was een zege mogelijk geweest.
De ploeg stond goed. Jordi Scholten keepte een solide partij, de verdedigers beten zich vast in de aanvallers, de middenvelders bewaarden de rust en de aanvallers stonden op scherp. De kansen waren zoals gezegd voor Davo B1. In de 1e helft speelde de ploeg voornamelijk op de counter. Na 12 minuten kwam Dylan van den Berg alleen op de doelman, maar schoot te slap in. Na ruim een half uur een prima aanval van Quint Mulder op Ilyas Yurukel die net voorlangs schoot.
Na de rust zette Activia B1 wat meer aan, wat overigens niet tot noemenswaardige kansen leidde. Davo B1 maakte nog een buitenspel doelpunt, Sphend Veligi had pech na een briljante actie van Nathanael Reina. En toen viel na 67 minuten het doelpunt aan de andere kant. Uit een vrije trap kopte Activia B1 de 1-0 binnen. Een paar minuten later had Davo B1 pech toen Wesley Willems tegen de lat knalde. Maar de ploeg kreeg gelukkig dan toch nog loon naar werken. In de 69e minuut een prachtige pass van Caner Demirci op Ilyas Yurukel die de twijfelende Activia B1 doelman met het hoofd de baas was : 1-1.
Davo B1 probeerde net als Activia B1 nog de winst in de wacht te slepen, maar het bleef bij een meer dan verdiende puntendeling. Een dikke pluim !
Een dikke pluim !