DAVO 1 NIEUWS
Davo wint boeiende duel
Zondag 02 december : Davo - Diepenveen   3-1Davo heeft vandaag het zeer boeiende duel tegen Diepenveen in de slotfase in haar voordeel beslist : 3-1.
Wanneer beide teams tot aan het eindsignaal volop voor de winst gaan, verdient het duel misschien geen winnaar, maar op basis van de kansen had Davo daar het meest recht op.
In het begin van het duel waren en er al voldoende kansen voor beide teams. Na 5 minuten de eerste mogelijkheid voor Dwan Scholten, 6 minuten later trof Diepenveen de bovenkant van de lat. Na 20 minuten een goede Davo aanval, maar het schot van Niek Lieftink trof geen doel. Even later werd Niek Lieftink getoucheerd in de 16-meter, en de toegekende strafschop benutte hijzelf : 1-0.
Diepenveen kreeg meer grip op het duel en na een half uur verrichtte Davo goalie Kevin Bosch een miraculeuze redding. Voorde pauze had Davo de voorsprong kunnen uitbreiden, maar Dwan Scholten en Niek Lieftink troffen geen doel.
Na de rust de eerste kans voor Diepenveen en de kansen voor Davo kwamen uit de counter. Toch kwam Diepenveen langszij uit een in de 65e minuut toegekende strafschop : 1-1. Het duel bleef boeiend, omdat beide teams volop voor de winst gingen. Een 100% kans van Diepenveen 6 minuten voor tijd ging net voorbij de paal. In de slotminuten gebeurde er nog voldoende. Eerst Gino Natar die net over het doel schoot en vervolgens in de 90e minuut een strafschop voor Davo. Niek Lieftink benutte deze en zette Davo op een 2-1 voorspong. In de blesssuretijd bracht Dwan Scholten Davo op een 3-1 voorsprong en hiermee behield Davo de ongeslagen thuisstatus.
Zondag 03 februari : Davo - Colmschate   3-4Davo heeft de eerste wedstrijd na de winterstop nipt verloren tegen titelkandidaat Colmschate. Na een 0-3 ruststand werd het uiteindelijk - nog - 3-4.
Davo was de 1e helft veruit de onderliggende partij. De ploeg van Eric Whittie kon voor de pauze geen enkele noemenswaardige kans noteren. De gasten deden het wat dat betreft daarentegen veel beter. Een vrije trap na 6 minuten en een dot van een kans na 12 minuten. Een strafschop na ruim een kwartier moest er voor zorgen dat Colmschate verdiend de leiding nam : 0-1. Ondanks dat Davo niet minder balbezit had, kon het niet een vuist maken. Het duurde tot vlak voor rust, voordat de bezoekers de genadeklap uitdeelden. Na 40 minuten een fraaie vrije schop : 0-2 en een minuut voor rust zelfs de 0-3.
De wedstrijd leek gespeeld. Maar niets was minder waar. Binnen 10 minuten na de rust was de stand alweer 3-3 !! Een onvevalste hattrick van Davo spits Niek Lieftink. In de 47e minuut 1-3, in de 49e minuut miste Niek Lieftink een strafschop, maar in de rebound scoorde hij 2-3. In de 55e minuut een geweldige vrije schop : 3-3.
De wedstrijd was totaal open en Davo scoorde in de 61e minuut zelfs een doelpunt, maar deze werd - helaas voor Davo - afgekeurd. Ruim 20 minuten voor tijd kwam Colmschate alsnog op voorsprong door een speler die wel heel erg vrij stond.
In het laatste kwartier kon Davo geen potten meer breken, evenmin Colmschate, dat de wedstrijd wel erg slordig uitspeelde.
Colmschate toch nog de sterkste
Zondag 03 maart : Wilp - Davo   2-1Davo heeft vandaag in en tegen Wilp geen vuist kunnen maken. In een slecht duel op een dramatisch slecht veld werd er met 2-1 verloren.
Het begon allemaal erg rommelig bij Davo. In de beginfase leek het wel of Davo overlopen werd door Wilp. Niet eens zo zeer de verdienste van de counterende thuisploeg, maar de rood blauwen maakten wel erg vaak verkeerde keuzes. Na 8 minuten kon Wilp al op voorsprong komen, maar een Wilp speler miste oog in oog met Davo goalie Kevin Bosch. Het eerste wapenfeit van Davo was pas na 20 minuten voetbal. Dwan Scholten draaide goed weg en schoot vervolgens binnenkant paal. Toch was Dwan Scholten even later wel succesvol door uit een goede aanval koppend de 0-1 te maken. Lang kon Davo niet genieten van de voorsprong, want een minuut later stond het 1-1.
Na de rust zakte het toch al bedenkelijke niveau verder weg. Wilp kreeg ook niet zoveel kansen meer, dan in de 1e helft. De ploeg uit Wilp had wel een veldoverwicht, gooide er het één en ander aan fysiek tegenaan en schroomde zelfs niet om Davo spelers een kaart aan te naaien. De laatste 5 minuten van het duel waren meer opwindend. In de 86e minuut raakte Wilp de lat, een minuut later kreeg Gino Natar een grote kans. In de laatste minuut beoordeelde de scheidsrechter een sliding van Davo verdediger Rainer Vlijt verkeerd. Rainer Vlijt speelde duidelijk de bal, maar kon met rood vertrekken. Dat Wilp uit de daarop toegekende vrije trap de 2-1 wist te scoren, was derhalve extra zuur. In de extra tijd gebeurde niet veel meer. Davo, dat het normaal gesproken van verzorgd voetbal moet hebben, kwam vandaag totaal niet uit de verf op dit veld. De tegenstander kon daarentegen beter omgaan met de omstandigheden.
Nederlaag in slotfase
Zondag 17 maart : Activia - Davo   3-0Het was vandaag teveel van het goede. Davo moest vandaag zonder 5 basisspelers aantreden tegen Activia. Ondanks dat de rood blauwe equipe van Eric Whittie alles probeerde vandaag, ging het met een 3-0 nederlaag huiswaarts.
Davo werd in de beginfase overlopen door de gastheren. Na 3 minuten al een schot binnenkant paal en een minuut later scoorde Activia spits Coen Kolkman de 1-0. Toch wist Davo zich te herpakken in de wedstrijd. Maar het duurde wel tot bijna een half uur voetballen, voordat Davo de eerste kans kreeg.Bas Elshof miste voor de doelman. Vlak voor rust behoedde Davo doelman Kevin Bosch de ploeg voor een grotere achterstand.
Na de thee een wedstrijd die niet echt kon opwinden. Davo had de power niet, Activia speelde daarentegen ook niet al te best. Wederom Bas Elshof had Davo op gelijke hoogte kunnen brengen, doch hij faalde in de afwerking.
Activia kwam een kwartier voor tijd definitief in veilige haven. Het was wederom Coen Kolkman die in de korte hoek wist te scoren : 2-0. De strijd was gestreden en in de 90e minuut werd het zelfs door Coen Kolkman nog  3-0.
Davo zit even in de hoek waar de klappen vallen. Dit verlies betekende de 3e nederlaag op rij in 2013.
Zwaar gehavend Davo verliest
Zondag 24 maart : USV - Davo   0-3Davo heeft een zeer belangrijke 0-3 overwinning behaald tegen hekkesluiter USV. Daarmee zijn de eerste punten van 2013 binnen en werd er de eerste uitzege van het seizoen behaald.
De omstandigheden waren door de snijdende oostenwind verre van ideaal voor de spelers, terwijl het publiek de tribune meed en beschut aan de overkant in de zon ging zitten.
Davo kwam snel op voorsprong. Na 2 minuten kopte Gerrit Amelink uit een vrije trap van Gino Natar fraai in : 0-1. Davo had het betere van het spel en had na ruim een kwartier de score kunnen verdubbelen. Jemuel Patty en Gino Natar hadden de kans. Even daarna kwam USV goed door, maar zoals in de gehele wedstrijd misten zij de overtuiging en wellicht ook het zelfvertrouwen.
Stand in doelman Eric Koers redde Davo na 20 minuten spelen met een fraaie redding. Na 38 minuten spelen kwam Davo op een 0-2 voorsprong door een schot van afstand van Dwan Scholten. Diezelfde Dwan Scholten had in de blessuretijd van de 1e helft de wedstrijd al op slot kunnen  gooien.
Na de rust drong USV wat meer aan. De te verwachten stormloop bleef uit. Echte noemenswaardige kansen had de ploeg uit Nieuwleusen niet of nauwelijks, daarentegen Davo ook niet.  Een hoogtepunt viel er nog te noteren in de blessuretijd. Dwan Scholten schoot Davo naar een 0-3 zege, door eerst via de doelman en via de lat alsnog de bal in het net te krijgen.
Door de overwinning nestelt Davo zich stevig in de middenmoot en voor USV dreigt de degradatie steeds serieuzer te worden.
Eerste uitzege van het seizoen
Maandag 01 april : RDC - Davo   0-0Vandaag voor Davo de 4e uitwedstrijd op rij en wel de derby tegen RDC. Van een derbysfeer was geen sprake. Op het slechte veld van RDC met niet veel toeschouwers en ook nog eens een matige wedstrijd, dan is 0-0 misschien wel de juiste uitslag.
Hoogtepunten waren er in de 1e helft niet of nauwelijks. Een schot net over het doel van Gino Natar na 1 minuut spelen, de eerste echte kans van RDC na ruim een half uur spelen en een schot van Peter Manuputty na 38 minuten spelen. Daar moesten wij het in de eerste 45 minuten mee doen. In de blessuretijd van de 1e helft dan toch nog enige opwinding. Jemuel Patty miste wel een behoorlijke kans, in de rebound had RDC kunnen scoren.
In het 2e bedrijf was het voetbal niet veel beter, doch er kwamen meer kansen. RDC hanteerde continu de lange bal, Davo kwam door eigen slordigheden en het veld nauwelijks aan goed voetbal toe. Toch had Jemuel Patty vlak na rust de score alsnog kunnen openen; hij verzuimde. Na 64 minuten spelen ging een vrije trap van RDC net over, maar de beste kans van het duel was voor Davo. Halverwege de 2e helft gaf Gino Natar goed voor op invaller Remco Ravensbergen, maar hij miste oog in oog met de RDC doelman.
In het laatste kwartier was de wedstrijd eerder spannend dan goed. RDC liep was meer achteruit, wellicht doordat zij  de wedstrijd van paaszaterdag in de benen hadden. Davo kon daarentegen geen vuist maken. Derhalve een bloedeloze 0-0.
Bloedeloze 0-0
Zondag 07 april : Davo - Hattem   1-4Davo heeft een harde thuisnederlaag geleden tegen Hattem. Na een 0-2 ruststand zegevierden de bezoekers enigszins geflatteerd met 1-4.
Vandaag was in de 1e helft de aloude voetbalwet van toepassing : "wie zelf de kansen mist........."
Na een sterke start van Hattem kwam Davo na een kwartier spelen goed in het spel. Gino Natar kwam alleen op de doelman af, de Hattem verdediger probeerde hem nog te stoppen met een overtreding, maar de razendsnelle Davo aanvaller miste de opgelegde kans. Even later aan de andere kant een schot net voorbij het doel en in de 20e minuut een vrije schop van Niek Lieftink net naast. Na bijna een half uur spelen een opgelegde kans voor Joey Klement. Van dichtbij schoot hij tegen de paal, wat moeilijker was om te scoren. Een prachtige aanval over Dwan Scholten, Joey Klement en Niek Lieftink trof ook geen doel. In de slotfase van de 1e helft bleef het duel boeien. Eerst redde doelman Kevin Bosch Davo voor een achterstand en schoot Joey Klement in de handen van de doelman. Maar 3 minuten voor de pauze dan  0-1. Een schot van afstand trof doel, waarbij de Davo doelman iets te ver voor zijn goal stond. In de 45e minuut werd het leed nog erger, toen de bezoekers de Davo defensie uitspeelde : 0-2.
Vol goede moed begon Davo aan de 2e helft, maar die werd na 8 minuten teniet gedaan. Hattem speelde wederom Davo makkelijk uit : 0-3. Gino Natar kreeg nog een kans om de voorsprong te verkleinen, maar toen Hattem in de 59e minuut de 0-4 scoorde was de wedstrijd definitief gespeeld. In de 78e minuut scoorde invaller Remco Ravensbergen nog wel de 1-4 en dan noemen we niet eens de kansen die Hattem nog kreeg.
Een keiharde nederlaag op eigen terrein.
Keiharde thuisnederlaag
Zondag 14 april : OVC'21 - Davo   1-0Davo heeft vandaag op de eerste echte lentedag met 1-0 verloren van laagvlieger OVC'21. Davo had zich bij een overwinning definitief veilig kunnen spelen. Omdat USV vandaag won bij Wilp, betekent dat met nog 3 duels te spelen het "gat" gelukkig 7 punten blijft.
De wedstrijd ging in de aanvangsfase gelijk op. Davo had enkele kleine kansen via Niek Lieftink en Remco Ravensbergen. Aan de andere zijde waren ook niet echt noemenswaardige kansen te noteren. Gaandeweg het duel was OVC'21 meer de bovenliggende partij, Davo herstelde zich pas in het laatste deel van de 1e helft. Een 0-0 ruststand was eigenlijk wel een logische afspiegeling.
Na de rust had Davo eigenlijk niets meer te vertellen. Het tempo was laag en het spel onsamenhangend. OVC'21 dat over minder techniek dan Davo beschikt stroopte de mouwen op en had de wil om te winnen. Davo had zelfs op voorsprong kunnen komen, maar Gino Natar raakte met een prachtig schot de paal. In de 58e minuut kwam OVC'21 op voorsprong en vervolgens speelden zich enkele momenten in de 16-meter van Davo af, waarbij Davo het grootste geluk had. Davo kon verder geen vuist meer maken en stichtte geen gevaar meer. Kortom, het was geen beste partij van Davo in Ommen. Er volgen nog 3 duels, te weten de thuiswedstrijden tegen kampioen Lemelerveld en ABS en de laatste wedstrijd van de competitie is uit tegen IJsselstreek. Niet echt eenvoudig....
Davo geeft niet thuis
Zondag 21 april : Davo - Lemeleverd   2-2Vandaag trad Davo aan tegen de kampioen Lemelerveld. Het werd een spannend treffen, waarbij de kampioenen niets kado gaven. De uiteindelijke 2-2 was een meer dan verdiend punt voor Davo.
Beide teams speelden om te winnen en dat resulteerde in een aantrekkelijk duel. Het eerste gevaar van het duel werd gesticht door Davo. Bas Elshof maakte een buitenspel doelpunt. Maar na 18 minuten spelen was het dan toch raak. Met een kopbal bracht Niek Lieftink Davo op 1-0. Lang genieten kon men niet van deze voorsprong, want 2 minuten later scoorde Lemelerveld uit een "droge" knal de gelijkmaker binnen : 1-1. Het bleef een enerverend duel, want enkele minuten na de gelijkmaker kwam Davo alweer op voorsprong. Uit een pass van Joey Klement scoorde Bas Elshof de 2-1. Verderop in de 1e helft waren er nog een paar spannende momenten voor beide doelen, waarbij het schot op de lat van Joey Klement nog het meest opviel.
Na de rust zette Lemelerveld een tandje bij. Het tempo werd opgeschroefd en de kampioen had het betere van het spel. Maar de werklust van Davo verdiende respect. Nadat Davo toch enkele malen goed weg kwam werd het na 65 minuten spelen uit een kopbal toch 2-2. De slotfase was spannend, waarbij de teams elkaar niets kado gaven. 10 Minuten voor tijd had Niek Lieftink pech. Een winnaar kwam er uiteindelijk niet. De uitslagen van deze speelronde betekent in ieder geval dat Davo ook komend seizoen in de 4e klasse speelt.
Gelijkspel tegen de kampioen
Zondag 28 april : Davo - ABS   1-3Davo heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen niet in een positief resultaat kunnen omzetten. Tegen ABS werd een 1-3 nederlaag geleden, waardoor de bezoekers zich veilig stelden van een plek in de nacompetitie.
ABS was vandaag over de gehele wedstrijd bekeken de betere ploeg. In de 1e helft was het van Davo zijde niet al te best. De eerste grote kans voor Davo kwam pas na 44 minuten. Daarvoor was ABS al op voorsprong gekomen. Na ruim een half uur een schot in de korte hoek : 0-1.
Na de rust kwam er met het inbrengen van spits Remco Ravensbergen meer dreiging. Direct na het begin werd er bij ABS al een bal van de lijn gehaald. In de 52e minuut een vervelend moment. Davo aanvoerder Peter Manuputty verdraaide zich en nadien bleek dat zijn enkel is gebroken. De wedstrijd lag een half uur stil, omdat de ambulance in eerste instantie niet wilde komen.  Het duel werd gelukkig uitgespeeld. ABS wist in de 62e minuut op 0-2 te komen, maar Davo gaf niet op. Eerst een grote kans voor Gino Natar die niet wist te scoren, maar in de 67e minuut dan toch de aansluitingstreffer. Uit een combinatie via Onnie Ngoetra en Gino Natar wist Ankie Janiak te scoren : 1-2.
Davo begon wat risico's te nemen, maar dat pakte verkeerd uit. Het spel, maar bovenal de postities werden erg onsamenhangened. ABS profiteerde hiervan en wist in de 71e minuut de overwinning veilig te stellen : 1-3.
Davo legt het af tegen ABS
Eindstand 4e klasse H

01.  Lemelerveld
02.  Colmschate
03.  IJsselstreek
04.  Activia
05.  ABS
06.  Hattem
07.  OVC'21
08.  Diepenveen
09.  Davo
10.  RDC
11.  Wilp
12.  USV
22  57    85-19
22  45    65-41
22  39    69-40
22  38    43-30
22  38    43-41
22  31    44-37
22  25    32-50
22  23    37-49
22  23    36-56
22  22    28-45
22  16    24-68
22  13    26-56  
Zondag 05 mei : IJsselstreek - Davo   7-3Er stond vandaag niets meer op het spel. IJsselstreek had zich al verzekerend van de nacompetitie en Davo was reeds veilig. Toch was de wil er wel om er een goede pot van te maken. Zeker bij IJsselstreek. Davo leed een forse nederlaag in de derby : 7-3.
Toch begon Davo redelijk aan het duel; het zette gelijk druk naar voren. Maar de eerste kans van IJsselstreek na 6 minuten spelen was al gelijk raak, mede door toedoen van een fout in de Davo defensie : 1-0. Na 20 minuten spelen had Niek Lieftink de gelijkmaker op zijn schoenen, maar hij miste. Enkele minuten later een dot van een kans voor IJsselstreek. In de 27e minuut kwam Davo op gelijke hoogte. De IJsselstreek doelman liet de bal los en Gerrit Amelink profiteerde : 1-1. Lang bleef deze stand niet op het scorebord. Een van richting veranderd schot betekende 2-1 voor de thuisclub. Even daarna weer een doelpunt voor IJsselstreek, de Davo doelman stond te ver voor zijn doel : 3-1. Toen kreeg Davo 2 geweldige kansen, maar Niek Lieftink en Joey Klement kregen de bal niet in de touwen. IJsselstreek daarentegen wel. In de 42e minuut werd de defensie eruit gelopen : 4-1 rust.
Direct na de rust kreeg IJsselstreek een strafschop na een wel heel licht vergrijp. De penalty werd benut : 5-1. Toen kwam Davo weer in het hoofdstuk voor. Eerst een doelpunt van Jonas Dijkstra : 5-2, vervolgens hield de IJsselstreek doelman de bal niet klem, waar Remco Ravensbergen van profiteerde : 5-3. In de 72e minuut kon Davo nog dichterbij komen, maar Jonas Dijkstra raakte de paal. Een minuut later wel een doelpunt aan de andere kant : 6-3. In het laatste kwartier stapelden de kansen zich aan beide zijden op. De besten waren voor IJsselstreek. In de 90e minuut dan toch nog een fraai doelpunt van IJsselstreek : 7-3. Een waar doelpuntenfestijn, waar IJsselstreek Davo een lesje gaf in bewegen zonder bal.
Het seizoen zit erop voor Davo 1. Opmerkelijk daarbij is de vrije val na de winterstop.
Fors verlies in derby