DAVO NIEUWS
NIEUWSARCHIEF SEIZOEN 2008-2009
Week 46
Davo B1 speelt vriendschappelijk

Op woensdag 19 november speelt Davo B1 een vriendschappelijke wedstrijd tegen Voorwaarts B2. De aanvang is om 19.15 uur. Davo B1 - koploper in de 3e klasse - wil graag oefenen tegen tegen ploegen die hoger voetballen. Voorwaarts B2 speelt 2e klasse.

Loting kwartfinales beker voor junioren

Er is geloot voor de kwartfinales bekervoetbal, waarin zowel Davo B1 als Davo C1 uitkomen. Afhankelijk van reeds gepubliceerde programma's worden de wedstrijden op 20 december 2008 gespeeld. Is dat niet mogelijk, dan wordt gebruik gemaakt van de inhaal/bekerweekeindes in het voorjaar van 2009.
Davo B1 speelt thuis tegen de winnaar van Sallandia B1/Voorst B1
Davo C1 speelt uit tegen de CJV'ers C1.

Loting achtste finale beker voor pupillen

Op zaterdag 29 november speelt Davo D1 in de 1/8 finale thuis tegen Wilp D1. Davo E1 is vrijgeloot voor de 1/8 finale en gaat rechtstreeks door naar de kwartfinale. Hetzelfde geldt voor Davo F1.

Loting Federatietoernooi

In de kerstvakantie wordt in sporthal de Zandweerd het Federatie zaalvotebaltoernooi gehouden. Davo doet hieraan mee met Davo 1, Davo A1, Davo B1 en Davo C1. Inmiddels is er geloot voor de poule-indeling. Zie bijlage.
Week 47
GERTIE PINKSTER OVERLEDEN

Met verslagenheid heeft de Deventer Voetbalvereniging Davo
kennis genomen van het overlijden van Gertie Pinkster, trouwe supporter van Davo.
Op 15 november jl. overleed hij op veel te jonge leeftijd na een slopend ziekbed.
Wij zullen zijn aanwezigheid langs de velden missen.
Wij wensen de familie veel sterke toe met dit grote verlies.

Bestuur en leden DVV Davo

Parkeerproblematiek Rielerenk

Afgelopen week is er wederom een mailwisseling geweest tussen het bestuur van Davo en wethouder Berkelder over de parkeerproblematiek, door de komst van het ziekenhuis op de Rierenk. Hieronder de mails.

Mail van bestuur Davo :
Geachte wethouder,
Eigenlijk had ik gehoopt iets van uw te horen, aangezien we inmiddels 6 weken verder zijn. De situatie is niet meer leuk.
Vrijwilligers van Davo die op door de weekse dagen het clubhuis schoonmaken en de velden en het complex onderhouden, kunnen 's morgens wanneer ze bij Davo komen hun eigen auto bij hun eigen club niet meer parkeren. Te gek voor woorden gewoon !
Wat net zo erg is, maar veel gevaarlijker, is dat er nu volop auto's van bezoekers en personeel van het ziekenhuis in de berm worden geparkeerd. Ziet u het voor u, kinderen die 's avonds fietsend van en naar de training komen/gaan, worden ernstig in hun uitzicht op het toch al gevaarlijke kruispunt belemmerd. We moeten toch niet wachten totdat het eerste ongeluk gebeurd ? Gewoon bekeuren zou ik zeggen !!
Zelfs in de weekenden wordt er steeds meer geparkeerd door bezoekers en personeel van het ziekenhuis.
Het gemeentebestuur moet nu echt daadkracht tonen.
Een eerste zet zou zijn om op maandag t/m vrijdag van 06.00 uur tot 17.00 uur betaald parkeren op de parkeerplaatsen van de sportverenigingen in te voeren tegen een veel hoger tarief dan bij het ziekenhuis. En elke Rielerenkvereniging een x-aantal gratis parkeerkaarten te geven. Ontheffing voor clubs volgt bij sportactiviteiten van de clubs op ma t/m vr. Dan is de parkeerplaats enkel voor de clubs bestemd.

Reactie van de wethouder :
Dank voor uw mail. Ik weet dat mijn medewerkers druk in overleg zijn met het ziekenhuis, maar kennelijk is er nog geen contact met u opgenomen. Bij deze vraag ik mijn programmamanager sport om dat samen met iemand van verkeer te gaan doen. Immers een oplossing is niet mogelijk zonder overleg met u. Ik zal hen ook vragen om uw suggesties om door de politie te laten ingrijpen aan de politie over te brengen. Met u ben ik van mening dat dit niet veel langer kan duren.

Week 48
Zwarte Pieten op de training van de pupillen

Het was een grote verrassing voor F-jes en de mini's..... Daar kwamen ineens 2 Zwarte Pieten de training verstoren. Maar de kinderen vondn het niet erg, want de Pieten hadden genoeg pepernoten bij zich. Komende zaterdag komt Sinterklaas en de Zwarte Pieten een bezoek brengen aan Davo !
Speelschema winterzaalvoetbal pupillen

In de winterstop spelen de pupillen het winterzaalvoetbaltoernooi in diverse sporthallen. Voor sommige teams wordt het vroeg dag.....
Hieronder het programma.Speelschema Karel Lassche kersttoernooi pupillen bekend

In de kerstvakantie spelen de pupillen in sporthal Keizerslanden het Karel Lassche zaalvoetbaltoernooi. Helaas zijn door de organisatie Davo F2 en Davo F3 uitgeloot, zij kunnen dus niet meedoen. Helaas. De overige pupillenteams komen wel in actie, Davo D1 zelfs met 2 teams. Hieronder het schema.Kaartverkoop Las Vegas Avond

Op zaterdag 29 november is er weer de casino-avond in het clubhuis van Davo. Deze avond is enkel toegankelijk voor leden, donateurs en leden van de club van 50 vanaf 16 jaar. Aanvang 20.00 uur. De kaartverkoop is nog op donderdag 27 november vanaf 19.00 uur in het clubhuis. Kaarten kosten € 7,50.

Davo B1 oefent door de weeks

Davo B1 oefent door de weeks tegen ploegen die op een hoger niveau uitkomen. Aangezien onze B ongeslagen koploper is in de 3e klasse en over het algemeen op weinig tegenstand stuit, wordt er geoefend tegen 2e klassers. Afgelopen woensdag werd Voorwaarts B2 met 4-1 verslagen. Voor Davo B1 scoorden Volkan Ince (2x), Youri Mulder en C speler Silvan van der Vegt. Komende dinsdag 25 november oefent B1 tegen Colmschate B2. De wedstrijd begint om 19.15 uur en wordt in Colmschate gespeeld.

Davo C1 treft CJV'ers C1 in de kwartfinale beker

Op zaterdag 20 december speelt Davo C1 in de kwartfinale van de beker tegen de CJV'ers C1. Het betreft een uitwedstrijd voor onze jongens. De wedstrijd begint om 12.00 uur. De CJV'ers is koploper in de 4e klasse, Davo is koploper in de 3e klasse.

Week 49
Silvesterparty op 31 december

Op oudjaarsavond wordt er bij Davo voor de 2e maal in successie de Silvesterparty gehouden. Oud en nieuw vieren bij Davo. De avond begint om 20.00 uur en is enkel toegankelijk voor leden, donateurs en leden van de club van 50.
Kaarten kosten : vanaf 17 jaar € 20,00, 13 t/m 16 jaar € 10,00 en kinderen t/m 12 jaar € 5,00.
Kaarten kunnen worden gehaald bij leden van de activiteitencommissie en evt telefonisch worden
gereserveerd bij Martin Scholte 06 - 55998976 en
Willem Vrieze 06 - 55833531
Geen drankverbod sportkantines

,,De KNVB maakt zich ten onrechte zorgen over een alcoholverbod in sportkantines." Dat zei minister Klink in reactie op de verontruste woorden van voorzitter amateurvoetbal Hans Lesterhuis en de noodkreet van de voltallige algemene vergadering.
Afgelopen zaterdag werden er kritische noten gekraakt, gericht tegen de kabinetsplannen om sportkantines 'droog te leggen'. ,,Dat is beslist niet de strekking van onze plannen", aldus Klink. Hij benadrukte dat hierover eerst overleg wordt gevoerd met de betrokken organisaties. Het kabinet werkt op verzoek van de Tweede Kamer aan vernieuwing van de drank- en horecawet.
Het kabinet bespreekt begin volgend jaar of de bestaande regels voor de sport in deze wet moeten worden aangepast. Vervolgens zal de nieuwe wet, begin 2009, aan de Tweede Kamer worden voorgelegd.
Vooralsnog zal de KNVB in nauw overleg met de overkoepelende sportorganisatie NOC*NSF en andere grote sportbonden alert zijn op ontwikkelingen op dit terrein.
Week 50
Davo kerstbingo op zaterdag 13 december

Op zaterdag 13 december wordt weer een aloude traditie in ere hersteld : de kerstbingo. Gezellig bingo spelen in een kerstsfeer. Deze bingo is toegankelijk voor leden, donateurs, leden van de club van 50 en ouders van jeugdleden. De aanvang is om 20.00 uur. Natuurlijk met vele mooi prijzen !!

Training jeugdafdeling

De laatste training van de jeugd voor de vakantie en de aanvang na de vakantie :
Laatste training voor Davo B1, Davo C1, Davo E1 en Davo E2 op donderdag 18 december. Zij hervatten de training op donderdag 8 januari.
Laatste training voor Davo D1 is op maandag 15 december, zij hervatten de training op woensdag 7 januari.
Davo E3, Davo F1, Davo F2, Davo F3 en Davo mini's hadden de laatste training op  woensdag 10 december. Zij hervatten de training op woensdag 7 januari.
Nog heel veel voetbal dit jaar..............

Het is nog lang niet afgelopen, het Davo voetbal dit jaar. Op zaterdag 20 december komen bijn alle jeugdteams nog in actie. Davo B1, Davo D1, Davo F1 en Davo F2 spelen nog gewoon competitie. Davo C1 speelt op 20 december in de kwartfinale beker tegen de CJV'ers C1. Davo E1, Davo E2 en Davo E3 spelen op eerdergenoemde datum in de zaal.
Verder komen er diverse jeugdteams in de kerstvakantie uit in de zaal voor het JWT Federatietoernooi en het Karel Lassche kersttoernooi. Het programma is elders op deze pagina te lezen. En voor de spelers en leiders : wees op tijd in de zaal aanwezig !!
Week 51
Definitief programma Federatietoernooi

Het definitieve programma van het Federatie Jaarwisselingstoernooi in sporthal de Zandweerd is bekend. Voor Davo komen het 1e, A1, B1 en C1 in actie.
Laatste training van het jaar

De selectie sluit het jaar af met de laatste training op vrijdagavond 19 december. Het belooft een gezellige avond te worden. Deze avond is uitsluitend toegankelijk voor leden, donateurs en leden van de Club van 50.

KNVB bericht : publiek hoort niet op het veld

Bij wedstrijden van E- en F-pupillen gebeurt het opvallend vaak dat het publiek zich op de middenlijn bevindt. Afgezien dat dit ten koste gaat van de speelruimte voor de spelers  hebben de velden er zeker in deze tijd van het jaar onder te lijden.
Het publiek loopt over de middenlijn en het resultaat is na enkele wedstrijden goed te zien. Advies aan verenigingen: houd het publiek achter de afrastering. Het is beter voor het voetbal en ook voor de kwaliteit van de velden.

Sluiting clubhuis

Het clubhuis van Davo is gesloten van maandag 22 december t/m maandag 5 januari. Dit behoudens activiteiten en vergaderingen.

Davo E1 en Davo E2 trainen donderdag 18 december niet

De pupillenteams Davo E1 en Davo E2 trainen op donderdag 18 december niet. Er waren teveel kinderen die activiteiten op school hebben.

KNVB bericht : speeldata bekervoetbal seizoen 2009-2010

Veel wedstrijdsecretarissen zijn al druk in de weer, of beginnen binnenkort, met het plannen van oefenwedstrijden voorafgaand aan de competitie 2009/'10. Handig is het om dan te weten wanneer de bekerwedstrijden gespeeld worden.
Aan dubbele boekingen heeft niemand iets. Daarom zijn alle data in bijgaand overzicht  op een rijtje gezet. Er zijn weinig wijzigingen in de opzet in vergelijking met dit seizoen. Zo zal er wederom rekening gehouden worden met de vakantiespreiding. Wel is er één nieuwe categorie toegevoegd: D7-tallen.


Week 52
Dinsdag 23 december : DAVO E3 WINT KAREL LASSCHE TOERNOOI

Na het succes van Davo E2 gisteren, heeft Davo E3 ook de 1e plaats weten te bemachtigen tijdens het Karel Lassche Kersttoernooi. Geweldig gedaan meisjes en jongens van E3. Verdere informatie ontbreekt nog.

Dinsdag 23 december : DAVO B1 NAAR HALVE FINALE FEDERATIETOERNOOI

Na Davo C1 is ook Davo B1 doorgegdrongen tot de halve finale van het Federatietoernooi. Alle poulewedstrijden werden in winst omgezet.
Tegen CJV'ers B1 werd het 12-0, tegen Wesepe B1 werd het 2-0 en tegen Kon. UD B1 werd het 2-1. Komende maandag 29 december volgt de halve finale vanaf 11.20 uur. Gefeliciteerd en succes maandag !

Dinsdag 23 december : DAVO E1 NET NIET.....

In het Karel Lassche Kersttoernooi in sporthal Keizerslanden was het net niet voor Davo E1. Van de 4 wedstrijden werden er 3 gewonnen en 1 verloren. Winst was er tegen de Gazelle E1, Helios E2 en Kon. UD E2. Verloren werd er tegen CJV'ers E1, zodat Davo E1 en CJV'ers E1 beiden bovenaan eindigden met 9 punten. Het doelsaldo van Davo E1 was beter, maar de reglementen schreven voor dat het onderlinge resultaat telt. Dus CJV'ers E1 werd 1e en Davo E1 werd 2e.

Maandag 22 december : DAVO D1 EEN GOEDE 2e

Met 3 overwinningen en 1 nederlaag tegen de winnaar Sp. Deventer D2 werd Davo D1 nummer 2.  De uitslagen waren :
Davo D1 - Sp. Deventer D2   0-1        Davo D1 - De Gazelle D1M   3-0
Davo D1 - Helios D4   2-0                   Davo D1 - Kon. UD D4   2-1

Maandag 22 december : DAVO E2 WINT KAREL LASSCHE TOERNOOI

Het blijft maar goed gaan in de zaal met Davo E2. Vandaag ging het echt om de prijzen en er werd warempel een prachtige eerste plaats behaald tijdens het Karel Lassche Kersttoernooi op sporthal Keizerslanden. Trainer Youri en leider Lionel hadden de jongens goed op scherp gezet. Onze jongens begonnen met 2 overwinningen op Go-Ahead E2 (3-2) en Colmschate E4 (2-1). Toen volgde er een nederlaag tegen de Gazelle E2 (1-2). En dit betekende dat Davo E2 en de Gazelle E2 precies gelijk stonden in punten en doelsaldo. Strafschoppen dus, en die wist Davo E2 beter te benutten. De beker was voor Davo E2. Prima gedaan jongens en nu lekker vakantie vieren !!

Maandag 22 december : DAVO C1 NAAR HALVE FINALE FEDERATIETOERNOOI

Davo C1 beleeft een goede week. Eerst de halve finale van de beker bereiken en nu in de zaal tijdens het Federatietoernooi ook naar de halve finale.
Davo C1 won van Wesepe C1 met 3-0 en van CJV'ers C1 met 4-0. Het leed een nederlaag tegen poule-winnaar Go-Ahead C1 met 2-0. Davo C1 gaat als beste nummer 2 naar de halve finale op maandag 29 december, aanvang 09.00 uur. Gefeliciteerd jongens en succes !

Davo A1 wist niet te overtuigen tijdens het Federatietoernooi, het verloor al haar duels. Met 6-2 van Schalkhaar A1 en Colmschate A1 en met 2-1 van Wesepe A1.

Zaterdag 20 december : Davo E1 en Davo E2 doen het goed in de zaal


Het vele zaalvoetbal is begonnen en Davo E1 en Davo E2 hebben het prima gedaan. Davo E2 moest erg vroeg aan de bak - 08.00 uur !! - in sporthal de Zandweerd en wist van de 4 wedstrijden er 3 te winnen en 1 gelijk te spelen. Een prima prestatie. Davo E1 kwam 's middags in sporthal de Scheg in actie. In de zwaarste poule werd een keurige 2e plaats achter Colmschate E1 behaald. Er werd 2x gewonnen, 1x gelijk gespeeld en 1x verloren.
Spelfragment Davo E2
Quint en Mitchell : pauze tussen de zware wedstrijden
Vergadering Rielerenkclubs met gemeente

Afgelopen maandag 15 december hebben de besturen van de Rielerenkverenigingen in het clubhuis van Davo een vergadering gehad. Een samenvatting :
* Nino Carpagnano (gemeente) geeft aan dat de gemeente een ontwerp voor een ecologisch plan van het gebied rond het sportpark ontwikkeld. Voor de verenigingen is het van belang dit in de gaten te houden en tijdens inspraakronden hen stem te laten horen wanneer dat nodig is.
* Turkse kracht informeert de aanwezigen over het verloop van de bouw van het kleedgebouw. Er is inmiddels bij 12 aannemers offerte opgevraagd. Met 4 ervan is de vereniging aan het onderhandelen. De voorzitter van Turkse Kracht geeft aan dat de onderhandelingen dit jaar worden afgerond en dat aanvang januari begonnen wordt met de bouw.
* De omvorming van het groen op het sportpark is bijna voltooid. Enkel de entree en de singels bij de centrale parkeerplaats moeten nog worden aangepakt. De verwachting is dat dit in 2009 wordt uitgevoerd.     
* Davo geeft aan dat doordat het parkeerterrein van het sportpark, en vooral bij Davo, volop gebruikt wordt door werknemers en bezoekers van het ziekenhuis, de leden hun auto niet meer kwijt kunnen. Tevens worden er bij de entree van het park illegaal auto's geparkeerd. Hierdoor ontstaat er bij de entree een gevaarlijke situatie voor onder andere fietsers. Nino meldt dat er op dit moment door de gemeente tellingen worden verricht om in kaart te brengen om hoeveel auto's het gaat. Er worden ook borden geplaatst welke automobilisten verplicht om in de vakken te parkeren. De borden maken het mogelijk om foutparkeerders te bekeuren. Vervolgacties zijn afhankelijk van de uitkomsten van de tellingen en het overleg met het ziekenhuis.
* Er dreigt een te kort aan trainingsruimte te ontstaan doordat de verlichting op het veld van the Pickwick Players volgend seizoen niet meer aanwezig is. Turkse Kracht geeft aan dat in het Nuldocument staat dat de verlichting zal blijven staan. Nino Carpagnano (gemeente) zoekt dit uit. UPDATE: Het staat niet in het nuldocument vermeld dat de verlichting blijft staan. Besloten is echter dat de veldverlichting niet wordt verplaatst. Deze blijft dus ook in 2009 staan. Besloten is dat de verenigingen onderling overleggen over de invulling van de trainingsstrook en het trainingsveld. Pas daarna zal worden uitgeweken naar trainingen op de wedstrijdvelden.     

Bekervoetbal

Op de speeldagenkalender is de periode van 17 januari tot en met 7 februari 2009 gereserveerd om achterstallige competitiewedstrijden weg te werken en bekerwedstrijden te spelen.
Achtste finales op 1 februari :
Davo 2 - Victoria Boys 7
Veensche Boys 6 - Davo 4

Inhalen.....

Als gevolg van de vele afgelastingen in de afgelopen periode zullen alle in de speeldagenkalender genoemde inhaalweekeinden in de maanden januari en februari 2009 benodigd zijn om deze wedstrijden opnieuw in te plannen.
Uiteraard is het afhankelijk van de weersomstandigheden of deze wedstrijden op de nieuwe data wel doorgang kunnen vinden.
Momenteel liggen de wedstrijden die zijn vastgesteld in de periode tot en met 18 januari 2009 vast en zijn dus definitief. Een aankondiging via de gebruikelijke wedstrijdwijzigingen is al in het bezit van de betrokken verenigingen en scheidsrechters of zal uiterlijk donderdag 18 december 2008 door de KNVB worden verzonden.
Voor wat betreft de invulling van de wedstrijdprogramma's van de periode vanaf 24 januari tot en met 1 februari 2009 geldt dat het definitief vastgestelde en te spelen wedstrijdprogramma voor deze periode op maandag 5 januari 2009 zal worden vrijgegeven via de website van de KNVB.
Het definitieve wedstrijdprogramma voor het weekeinde van 7 en 8 februari 2009 zal samen met het eerste volledige wedstrijdprogramma na de jaarwisseling (14/15 februari 2009) worden vrijgegeven op vrijdag 16 januari 2009.
De in het weekeinde van 13 en 14 december afgelaste seniorenwedstrijden uit categorie B, voor zowel het zaterdag- als het zondagvoetbal, zullen worden doorgeschoven naar het weekeinde van 21 en 22 maart 2009. Voor de senioren heren zijn dit de wedstrijden in de reserve 4e klassen en lager (zaterdag- en zondagvoetbal). Voor de senioren vrouwen betreft dit de wedstrijden van de 3e-, 4e- en 5e klasse. Voor de A- en B-junioren geldt dit voor de wedstrijden tot en met de 2e klasse en voor de C-junioren tot en met de 3e klasse.
Voor die competities die met dertien of veertien elftallen in een competitie spelen betekent dit dat het voorgenomen programma voor het weekeinde van 21 en 22 maart 2009 (wedstrijdronde 26) zal worden doorgeschoven naar een nader te bepalen datum.
Inhaalprogramma 5e klasse G :
25-1-2009 14:00 Cupa 1 Deventer 1
1-2-2009 14:30  Alexandria 1 IJsselstreek 1
1-2-2009 14:00  Deventer 1 Orderbos 1
1-2-2009 14:00  Twello SV 1 Emst 1
8-2-2009 14:30  Alexandria 1 Twello SV 1 Restant
8-2-2009 14:00  Cupa 1 DAVO 1
8-2-2009 14:00  Emst 1 WWNA 1
8-2-2009 14:30  SHE 1 Deventer 1


    
Nieuwjaarsreceptie
Op zaterdag 03 januari 2009 is er de nieuwjaarsreceptie bij Davo. Aanvang 20.00 uur.
Met de nieuwjaarstoespraak, de huldigingen en muziek van Drive In Moespot en Robina Souilljee. Toegang voor leden, donateurs en leden van de Club van 50 vanaf
16 jaar.