DAVO NIEUWS
Week 26
Voorbereiding Davo 1

Davo 1 begint de voorbereiding van de competitie op 5 augustus. Dan is er de eerste training om 20.00 uur. Buiten de 3 bekerwedstrijden wordt er 1 oefenwedstrijd gespeeld en wel op zondag 10 augustus. Om 10.30 uur spelen Davo 1 en Davo 2 uit tegen het 1e en 2e van Marienheem.

Gertie de Vries hoofd jeugdafdeling Davo

Met ingang van het nieuwe seizoen zal Gertie de Vries het hoofd van onze jeugdafdeling worden. Hij zal leiding geven aan de jeugdcommissie en de jeugdtrainers en jeugdleiders.

Johan van Ommen gaat stage lopen bij Davo

Trainer Johan van Ommen gaat het komend seizoen stage lopen bij de selectie van Davo. Afgelopen seizoen was hij nog hoofdtrainer van Sp. Deventer.

Elftalindeling van de jeugd

Het jeugdkader van Davo heeft de teamindeling voor het komende seizoen voor elkaar gemaakt. Momenteel is men nog druk bezig de leiders en trainers te plaatsen.
Zie bijgevoegd document.
Week 30
Uitslagenservice vanaf nu kosteloos

Alle uitslagen en standen van de teams in het amateurvoetbal zijn op KNVB.nl te vinden. Dat was al zo en dat blijft ook zo. Nieuw is dat deze service met ingang van het seizoen 2008/’09 geheel kosteloos is voor alle bezoekers van KNVB.nl en dat de uitslag en de (bijgewerkte) stand per direct is op te vragen.
Door de invoering van deze kosteloze service komen de betaalabonnementen vanaf het nieuwe seizoen te vervallen. Alle liefhebbers van het amateurvoetbal kunnen zich daardoor korte tijd na afloop van de wedstrijden gratis op de hoogte stellen van het wel en wee op de amateurvelden. De volledigheid van de stand is afhankelijk van de snelheid van het doorgeven van de uitslag, de medewerking van de (wedstrijd) secretaris van de club is bepalend. Zij zijn verantwoordelijk voor de invoer van de uitslagen.
Registratie voor deze dienst blijft wel noodzakelijk. Via Clubs & Competities kun je je eenvoudig aanmelden
Aan het registeren zijn geen kosten verbonden.

Ook Davo is vanaf 1 juli jl. rookvrij

In horecagelegenheden mag vanaf 1 juli niet meer worden gerookt. De nieuwe wet verbiedt ook het roken in de sportkantine. De overheid legt hoge boetes op bij overtreding van de regels.
De KNVB ondersteunt de verenigingen bij de invoering van het strikte anti-rookbeleid van de overheid. Aanvullend op de voorlichting van de overheid geeft de KNVB concrete informatie over wat het voor de verenigingen betekent. Openbare ruimtes met horecabestemming, zoals kantines, worden volledig rookvrij.
Alleen in afgesloten ruimtes zonder bediening mag nog worden gerookt als de omgeving er geen last van heeft. Roken is wel toegestaan als één van de zijkanten of de bovenkant van het terras volledig open is. Langs de velden mag het publiek wel een sigaret opsteken, maar de vereniging kan hier zelf andere regels voor opstellen.
De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) handhaaft het rookverbod namens het ministerie van VWS. Door zich niet aan de nieuwe Tabakswet te houden riskeert de voetbalvereniging een officiële waarschuwing of een geldboete van maximaal € 2400,-. Deze straf is altijd voor de vereniging en niet voor de overtreder.

Aanvang trainingen

Alhoewel we halverwege de schoolvakanties zitten, beginnen binnenkort de eerste trainingen alweer. De selectie start op dinsdag 5 augustus, terwijl Davo A1 en Davo B1 om 12 augustus beginnen. Davo C1 begint met de 1e training op dinsdag 19 augustus. Davo D1, Davo E1 en Davo F1 beginnen om maandag 18 augustus. Davo E2, Davo E3, Davo F2 en Davo F3 beginnen op woensdag 20 augustus. Op zaterdag 23 augustus speelt de jeugd haar eerste bekerwedstrijden. Het programma staat op de teampagina's.
De trainingsavonden en tijden  van de jeugd :
Davo A1 en Davo B1 op dinsdag en donderdag van 18.45 uur tot 20.15 uur
Davo C1 op dinsdag en donderdag van 18.30 uur tot 20.00 uur
Davo D1, Davo E1 en Davo F1 op maandag en woensdag van 18.00 uur tot 19.00 uur
Davo E2, Davo E3, Davo F2 en Davo F3 op woensdag van 18.00 uur tot 19.00 uur
Week 31
Space Ibiza nieuwe sponsor Davo B1

Dit seizoen zal de bekende discotheek Space Ibiza ons B elftal voorzien van trainingspakken. Een opmerkelijke en verrassende sponsor daar deze discotheek op het bekende party-eiland Ibiza staat en als een van de grootste van de wereld bekend staat. Hoe de connecties tot stand zijn gekomen lijken wel bekend te zijn.....
Week 32
Selectie begonnen met training

Dinsdag 5 augustus is de selectie begonnen met de eerste training van het seizoen. Maar liefst 20 spelers waren aanwezig. Komende zondag 10 augustus volgt de eerste oefenwedstrijd al. Om 10.30 uur spelen zowel Davo 1 als Davo 2 uit tegen Marienheem. Hieronder enkele foto's van de eerste training.
Jeugdcommissie zoekt trainer en leider voor Davo D1

De jeugdcommissie is naarstig op zoek naar een trainer en een leider voor Davo D1. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Gertie de Vries (hoofd afdeling jeugd).

Jeugdkader krijgt gestalte

Het jeugdkader van Davo krijgt steeds meer gestalte. Onnie Ngoetra wordt trainer van Davo E1, Youri Mulder wordt trainer van Davo E2, Herman Scholten wordt leider van Davo E2, Michael van Schuilenburg wordt leider van Davo E3 en Andy Kartutu wordt leider van Davo F3. De jeugdcommissie hoopt binnenkort de laatste lege plekken op te kunnen vullen. Uiteraard kunnen belangstellenden zich melden bij de jeugdcommissie.

Vergadering jeugdleiders en jeugdtrainers

Op maandag 18 augustus is er een vergadering voor de trainers en leiders van de D, E en F pupillen. Aanvang is om 19.00 uur. Op donderdag 21 augustus is er een vergadering voor de trainers en leiders van de A,B en C junioren. Aanvang is om 20.15 uur.

Vergadering seniorenleiders

Op maandag 11 augustus is er een vergadering van de seniorenleiders met het bestuur. De aanvang is om 20.00 uur.

Clubhuis zondag 10 augustus open

Op zondag 10 augustus is het clubhuis van Davo geopend van 13.00 uur tot 18.00 uur.

Gewijzigd trainingsschema jeugd

Er is een wijziging opgetreden in het trainingsschema van de jeugd. Davo E1 gaat op dinsdag en donderdag trainen van 17.45 uur tot 18.45 uur. Dit gebeurte echter vanaf 26 augustus. De eerste trainingsweek wordt er nog getraind op maandag 18 augustus en woensdag 20 augustus van 18.00 uur tot 19.00 uur. Davo E2 gaat van de woensdag naar de dinsdag. Er wordt op de dinsdag getraind van 17.45 uur tot 18.45 uur. Dit vanaf de 2e trainingsweek. De eerste trainingsweek wordt getraind op woensdag 20 augustus van 18.00 uur tot 19.00 uur. In het document hieronder het schema.
Week 33
Indeling senioren bekend

Het bestuur heeft in samenspraak met de seniorenleiders de team ingedeeld voor de senioren. We starten met 4 elftallen die ruim in de spelers zitten. Een mogelijkheid was om een 5e team in te schrijven, maar op dit moment vinden alle partijen het verstandigst om eerst de komende weken af te wachten. Zie voor de indeling onderstaand document.
Week 34
Promens nieuwe sponsor Davo F2

Het Deventer bedrijf Promens is de nieuwe sponsor van Davo F2. Zij steken het team in nieuwe trainingspakken en tassen.
Promens is in de wereld een leidende producent van kunststof producten en heeft ca. 60 vestigingen in Europa, Noord Amerika, Azië en Afrika. De onderneming produceert een grote verscheidenheid aan producten waaronder verpakkingen voor voedingsmiddelen, cosmetica, chemicaliën en farmaceutica en bedient diverse industrieën zoals voedingsmiddelen-, chemische-, medische-, automotive-, zware- en elektronica-industrie.
De kunststof producten worden geproduceerd door middel
van blaas- en vacuümvormen en spuit- en rotatiegieten.
Op het gebied van rotatiegieten iszij de grootste producent
van de wereld.
In totaal werken er bij Promens ca. 5800 medewerkers.


Wedstrijdwijzigingen


Er zijn een aantal wedstrijdwijzigingen van de KNVB gekomen.
De bekerwedstrijd Davo F3 - ABS F3 is verschoven van zaterdag 23 augustus naar woensdag 27 augustus om 18.30 uur. De bekerwedstrijd tussen Davo 3 en ABS 5 van zondag 25 augustus wordt uitgesteld. Een nieuwe datum is er nog niet. De bekerwedstrijd ABS F6 - Davo F2 van 30 augustus is komen te vervallen.

Zwaluwentoernooi

De Zwaluwentoernooien staan dit jaar op zaterdag 30 augustus gepland. Deze toernooien staan in het teken van de Zwaluwen Jeugd Actie 2008, net als de bekertoernooien van de E- en F-pupillen een week later.
Deze Zwaluwen Jeugd Actie symboliseert de hechte samenwerking tussen de KNVB, het Prinses Beatrix Fonds en de Zwaluwen Jeugd Actie. De jeugd speelt tenslotte onder het motto: Gezonde maatjes voetballen voor hun gehandicapte kameraadjes!