DAVO NIEUWS
NIEUWSARCHIEF SEIZOEN 2008-2009
Week 20
Voorbeschouwing bekerfinales

Komende zaterdag spelen 3 Davo jeugdteams de bekerfinale. Davo B1 speelt tegen DVS'33 B3, Davo C1 speelt tegen Stroe C1 en Davo E1 speelt tegen Terschuursche Boys E1.
Davo B1 - DVS'33 B3 om 13.00 uur in Schalkhaar
De website van DVS'33 uit Ermelo heeft al e.e.a. nageplozen. In het gastenboek van hun B3 staat onder meer :
Karin heeft met de KNVB gebeld.Het antwoord: Het dispensatieteam mag 3 spelers voor dispensatie bevatten. Zij mogen wel kampioen worden of een beker winnen.  Maar als er promotie aan vast zit dan kan dat niet. Kortom zou Davo promoveren dan kan dat niet. Maar dat is in de competitie. De bekerwedstrijd moet gespeeld worden en zij mogen ook gewoon winnen. Dit is een duidelijk verhaal denk ik zo. DVS B3 moet er gewoon hard voor werken en volop vertrouwen in het eigen kunnen!!!
En verder....
Ik wilde nog even wat gegevens over DVV DAVO B1 laten zien: Zij zijn in de najaarscompetitie kampioen geworden met de volgende cijfers: 11 gespeeld = 11 gewonnen. Ze scoorden 87 keer in 11 wedstrijden, dat is een gemiddelde van 7,9 per wedstrijd! Ze kregen 8 tegendoelpunten in 11 wedstrijden, een gemiddelde van 0,7 per wedstrijd! De voorjaarscompetitie waar ze nu in spelen: 9 gespeeld = 8x gewonnen en slechts 1x gelijk.
Ze scoorden 49 doelpunten in 9 wedstrijden, een gemiddelde van 5,4 per wedstrijd. Ze kregen 12 tegendoelpunten in 9 wedstrijden, een gemiddelde van 1,33 per wedstrijd.  Je kan dus zien dat ze de najaarscompetitie beter gepresteerd hebben. Als je naar onze doelpunten kijkt in deze voorjaarscompetitie zie je dat we 45 doelpunten gemaakt hebben, een gemiddelde van 4,5 per wedstrijd. Maar we kregen slechts 11 tegendoelpunten in 10 wedstrijden, een gemiddelde van 1,1 per wedstrijd! Je ziet dus dat we DAVO niet veel ontlopen in de cijfers, alleen zijn hun nog ongeslagen, maar je ziet dat ze tegen FC Zutphen B2 3-3 gelijk hebben gespeeld en afgelopen zaterdag tegen Klarenbeek wel met 5-2 wonnen, maar toch ook weer 2 tegendoelpunten kregen. Kortom: We moeten zaterdag uitgaan van onze eigen krachten en elk team heeft zijn goede en slechte wedstrijden, als we er met zijn allen voor gaan dan maken we een goede kans!
En wat weet Davo van DVS'33 B3 ? Zij spelen net als Davo B1 in de 3e klasse en zijn in de voorjaarscompetitie op de 2e plaats geëindigd met 8 overwinningen en 2 nederlagen. De nederlagen leden zij tegen de kampioen en de nummer 9 van de ranglijst. Kortom : de teams zullen elkaar niet veel ontlopen.


Davo C1 - Stroe C1 om 13.00 uur in Lelystad
Jammer dat er helemaal in Lelystad wordt gespeeld, maar natuurlijk fantastisch dat Davo C1 de finale speelt. Vorige week werd Davo C1 kampioen in de 3e klasse met 60 punten uit 22 wedstrijden : 20 gewonnen en 2 verloren. Doelsaldo : 134-36. Toch leek de titel niet zo eenvoudig binnen te halen, want met Terwolde C1 en Klarenbeek C1 had men stevige concurrenten.
Tegenstander Stroe C1 is een dispendatieteam dat ook uitkomt in de 3e klasse. Het speelde 22 wedstrijden, won er 19, speelde er 2 gelijk en verloor een wedstrijd. Doelsalo  131-24. Stroe C1 is net als Davo C1 kampioen geworden.
Het belooft dus een spannende finale te gaan worden.
Davo E1 - Terschuursche Boys E1 om 11.00 uur in Schalkhaar
Terschuursche Boys, een onbekende tegenstander. De website van hun opent met : Terschuurse Boys is een gezellige voetbalvereniging gevestigd in Terschuur. Ze betrekt haar leden vanuit de gehele omgeving.
En Terschuur ligt voorbij Barneveld.
Terschuursche Boys E1 speelt in de 2e klasse en staat momenteel op de 3e plaats met 7 overwinningen en 1 nederlaag, maar wel met de meeste doelpunten voor in die klasse. In de najaarsreeks behaalde het 17 uit 10 en eindigde op de 5e plaats. Ook in de 2e klasse.
Davo E1 kent 1 dispensatiespeler (de doelman). In de najaarsreeks werd het in de 2e klasse nummer 3 met 26 uit 11. Davo E1 ging in de voorjaarsreeks 1e klasse spelen en  wisselt geweldige wedstrijden af met matige wedstrijden. Het staat onderin de middenmoot. Wanneer Davo E1 net zo goed speelt als de halve finale tegen Barneveld E1, dan zijn er zeker kansen.

Week 21
Davo jeugdtoernooi wederom geslaagd

Op Hemelvaartsdag kwamen de eerste ploegen al richting Deventer voor het grootste dag-voetbalevenement van de stad : Het 21e Davo jeugdtoernooi op vrijdag 22 mei 2009. Op camping de Worp verbleven diverse teams en bij Davo vond FC Gütersloh onderdak. Na maanden van voorbereiding en met een enthousiaste ploeg op Hemelvaartsdag kon er eigenlijk niets meer misgaan. In het  verleden is namelijk gebleken dat  Davo mega-toernooien goed kan organiseren.
Vrijdag 22 mei : om 08.00 uur komen de eerste teams, om 09.00 uur is het startsignaal. Een wolkbreuk net voor aanvang van het toernooi was alleen goed voor de velden. Helaas kwamen er enkele teams niet opdagen. Jammer, maar daar zal elke toernooicommissie mee moeten leven. Iets over negenen wordt er afgetrapt door zo'n 60 E en F teams, onder toeziend oog van het talrijke publiek.
Tegen 12.30 uur zit het ochtendgedeelte erop. Een enorme hoosbui, onweer en windvlagen krijgen we dan nog te verwerken. We wachten even met de prijsuitreiking, want die hoort op het hoofdveld van Davo plaats te vinden. Toparbiter Eric Braamhaar (aanwezig bij het tekenen van het convenant Fair Play) reikt de prijzen uit.
Het middaggedeelte is voor de C en D jeugd. De weergoden zijn ons nu wel gunstig gezind. Op alle velden van de Rielerenk begint om 14.15 uur de bal weer te rollen. Leuk en goed voetbal was er op verschillende velden te aanschouwen.  De toernooidiscipline van de Duitsers valt op. Tegen 18.00 uur is het afgelopen. De laatste prijzen worden uitgereikt en tal van Davo vrijwilligers ruimen het gehele complex weer op en genieten vervolgens nog na in het clubhuis. De klus is wederom goed geklaard !
Dank aan de Rielerenkverenigingen voor het afstaan van hun velden, kleedkamers en doeltjes en aan het Deventer Ziekenhuis voor het gratis parkeren. Dank aan de scheidsrechters en tal van vrijwilligers die de hele dag in touw waren. En niet te vergeten de vele sponsoren !

De spelers van toernooiwinnaar Davo E1 in gesprek met arbiter Eric Braamhaar.
Een fotoreportage van het toernooi is te zien op de toernooipagina.
Clubs Fado tekenen convenant

Meer dan twintig van de 31 bij de FADO (Federatie Deventer Amateurvoet-balverenigingen en Omstreken) aangesloten clubs, waaronder Davo waren 22 mei vertegenwoordigd bij de kick off van het Fair Play Project dat de Federatie samen met Sport Service Deventer heeft geïnitieerd. In het clubhuis van De Gazelle op De Rielerenk ondertekenden zij een convenant om binnen hun club aandacht te gaan geven aan het naleven en verbeteren van sportief gedrag.
Na een openingswoord van FADO-voorzitter Ron Sotthewes benadrukte toparbiter Eric Braamhaar dat Fair Play meer is dan je netjes gedragen. ,,Het is voor clubs leuk om hier een krabbel op een stuk papier te zetten en straks op het sportcomplex een Fair Play-vlag neer te hangen, maar daarmee begint het moeilijkste: de uitvoering", weet Braamhaar. Volgens de bekende scheidsrechter begint sportief gedrag met respect voor je medemens. ,,En het is de verantwoordelijkheid van jullie als bestuurders om dat over te brengen op je vrijwilligers, voetballende leden, ouders van jeugdleden en supporters", hield Braamhaar zijn aandachtige gehoor voor.
Volgens Braamhaar moet er in het voetballen altijd ruimte voor emotie en discussie blijven, maar hoort wederzijds respect de boventoon te voeren. ,,Dat kan al beginnen met een hele simpele gewoonte om een handje te geven aan je tegenstanders en de scheidsrechter voor en na de wedstrijd." Maar volgens Braamhaar kan bijvoorbeeld ook onderlinge samenwerking tussen (buur-)verenigingen, zoals de vier Deventer clubs op sportcomplex De Rielerenk, op gebied van clubscheidsrechters, materialen en trainers een begin zijn van een betere onderlinge verdraagzaamheid.
Ron Sotthewes legde de aanwezigen uit dat hun club van de FADO en Sport Service Deventer de komende tijd ondersteuning kan krijgen om het gezamenlijke Fair Play Project nader invulling te geven. ,,Het moet uiteraard niet blijven bij deze ondertekening alleen", meent Sotthewes. ,,We zullen 'onze' clubs in samenwerking met Sport Service Deventer aanzetten tot het organiseren van informerende ouderavonden, ze ondersteunen bij het aanbieden van cursussen aan leiders en ouders en ze - waar nodig - eventueel ook voorzien van beleidsmatig advies."
FADO en Sport Service Deventer zullen na de zomer een eerste evaluatie houden en volgens Sotthewes ,,mensen op pad sturen om te kijken of verenigingen leven naar dát waartoe ze zich vandaag bij ondertekening van het convenant bereid hebben verklaard."
Bron : www.deventervoetbal.nl
De beker voor Davo B1
De beker voor Davo E1
Davo Fair Play cöordinator Berry Westervoorde (links op de foto) ondertekent namens DVV Davo het convenant.
Davo B1 en Davo E1 winnen de beker !!

Verlies voor Davo C1

Er stonden afgelopen zaterdag 3 Davo teams in de finale van de beker.
Om 11.00 uur begon Davo E1 aan de finale tegen Terschuursche Boys E1. Het was een ongelooflijk spannende wedstrijd die een echte bekerkraker was te noemen. Twee minuten voor tijd scoorde Davo E1 de winnende treffer : 2-1 winst.
Davo C1 moest om 13.00 uur aftrappen in Lelystad. Tegenstander was Stroe C1. Davo C1 kwam nog wel op voorsprong, maar verloor jammergenoeg met 2-1. Toch hadden onze jongens meer dan voldoende kansen.
Davo B1 trapte net als Davo E1 af in Schalkhaar voor de bekerfinale. Tegenstander was DVS'33 B3. Het werd uiteindelijk een gemakkelijke opgave voor Davo B1. Het werd na een 4-0 ruststand 6-1. Hiermee pakte dit team de dubbel.
Op de teampagina's meer info en foto's.
Week 22
Davo dit seizoen zeer sportief !
Aan het eind van het voetbalseizoen kijken we niet alleen naar de resultaten, maar ook naar het gedrag van onze spelers in het veld en de supporters en ouders buiten het veld.
In het veld is het prima gegaan. Er is geen enkele Davo speler geschorst naar aanleiding van 4 gele kaarten. Slechts 2 rode kaarten kreeg Davo dit seizoen.
De daaruit voortvloeiende schorsingen waren zo licht, dat de vergrijpen niet noemenswaardig waren. Mooi is ook dat Davo 0 strafpunten heeft in het fair play klassement van de KNVB. Met andere woorden : het gedrag binnen en buiten het veld was gewoon goed te noemen. Geen incidenten etc. Overigens hebben "gerenomeerde" Deventer clubs wel strafpunten verzameld.
Verder is te vermelden, dat het gedrag van onze Davo leden langs de lijn wederom erg goed was. Bij Davo 1 bleven de supporters achter het team staan, bleven positief en waren bijzonder netjes in hun taalgebruik.
Samengevat : We mogen trots zijn op onze club !

Davo 1 blijft in de 5e klasse KNVB

Voor de winterstop zag het er nog zo mooi uit : trotse koploper in de competitie en de 1e periodetitel op zak. Maar direct na de winterstop ging het mis. Davo leed 3 nederlagen op rij (Go-Ahead, Cupa en WWNA).  Directe concurrent Go-Ahead bleef winnen en we raakten in de achtervolging. De spanning kwam enigszins terug door de 3 punten in mindering van Go-Ahead. Davo kon dit niet ombuigen. En als we nog denken aan de wedstrijden aan het eind van de competitie tegen IJsselstreek en Emst, waar we 4 punten lieten liggen, dan hadden we alsnog kans gehad.
Wederom werd Davo (winnaar van 2 van de 3 periodes) veroordeeld tot de nacompetitie. Tegen IJsselstreek werd een 2-3 nederlaag geleden. En wanneer je de eerste wedstrijd verliest, dan wordt het heel erg moeilijk. Maar dat Davo een vereniging is die altijd haar sportieve plicht vervult werd in de wedstrijd tegen Orderbos wel duidelijk : 1-5 winst. Terwijl voor de vervolgkansen van de Apeldoorners beter was dat Davo nipt zou winnen. Uiteindelijk ging IJsselstreek ermee aan de haal. Zij wonnen de laatste wedstrijd in de nacompetitie met 2-0 van Orderbos.
De felicitaties gaan dan ook naar Go-Ahead en IJsselstreek.
Helaas het is niet anders, volgend jaar weer 5e klasse KNVB. En we gaan dit doen met dezelfde selectie. Bij Davo is het rustig gebleven en wordt er met beleid en visie gewerkt om te promoveren naar de 4e klasse KNVB. Welke vereniging kan tenslotte zeggen, dat bijna al haar selectiespelers uit de eigen jeugd komen ?

Vergaderingen elftal-indelingen seizoen 2009-2010

Op dinsdag 2 juni a.s. zijn er een 2-tal vergaderingen waar de elftalindelingen seizoen 2009-2010 wordt gemaakt. Om 19.00 uur is er de bijeenkomst voor alle jeugdtrainers en jeugdleiders met de jeugdcommissie en om 20.30 uur volgt de bijeenkomst van de seniorenleiders en aanvoerders met het bestuur.

Wim Fuchs stopt als verzorger

Onze verzorger Wim Fuchs stopt. Het bestuur heeft  Roelof Jansen aangetrokken als opvolger. Voorheen was Roelof Jansen verzorger van Apeldoornse Boys.

C1000 clubactie

Van maandag 18 mei t/m zaterdag 13 juni 2009 kunt u bij C1000 sparen voor Davo. Bij elke 10 euro aan boodschappen ontvangt u een clubmunt, die u in de spaarpot van Davo bij C1000 Hans Kok in Colmschate kunt gooien. Haalt u de boodschappen aan de van Vlotenlaan ? Geef dan de muntjes aan een van de bestuursleden. De prijzenpot is maar liefst € 5000,-. Deze pot wordt verdeeld onder de deelnemende clubs naar verhouding van de gespaarde muntjes.
Ook kan Davo 10 extra clubmuntjes krijgen, wanneer u zich aanmeld voor de C1000 voordeelmail. Klik hiervoor op :
Week 23
Einde jeugdseizoen nadert

Met de toernooien van SV Twello en ABS van zaterdag 30 mei nadert het einde van het jeugdseizoen. Op zaterdag 13 juni gaan Davo B1, C1, D1, E1 en F1 nog naar het toernooi van Westfalia Osterwick in Duitsland. De afsluiting van het seizoen vindt plaats van 19 t/m 21 juni. Dan vindt in het Duitse Lingen het traditionele jeugdkamp plaats.
Terugkomend op de toernooien van 30 mei : Davo wist bij ABS 5 bekers te bemachtigen, waaronder een fraaie 1e plek voor Davo E3.
Davo E1, Davo E2, Davo F2 en Davo F3 werden allen 3e en Davo F1 werd nummer 4. Tijdens het toernooi van SV Twello werd Davo C1 (met 4 D spelers) verdienstelijk nummer 2 en het toernooi van Davo B1 werd vanwege een beenbreuk van een spelers van DTS'35 voortijdig gestopt.
Foto's zijn te zien op de toernooipagina.
Davo E3 viert de 1e plaats
Felicitatie uit Ibiza

Een van 's werelds grootste en bekendste discotheken Space Ibiza heeft Davo B1 dit seizoen in de trainingspakken gestoken. Zoals bekend heeft Davo B1 dit seizoen de dubbel gepakt.
De volgende mail kwam uit Ibiza :

CONGRATULATIONS!!!!

This is good news!!!

Saludos,
Juan
Ex Davo jeugdspeler Joey Suk tekent bij Go-Ahead Eagles

De 19-jarige Joey Suk heeft een profcontract getekend bij Go-Ahead Eagles. Joey speelde vanaf de F pupillen t/m de C junioren bij Davo in de jeugdafdeling. In 2002 maakte hij de overstap naar de C jeugd van Go-Ahead Eagles.
Twee ex-Davo jeugdspelers verlaten Go-Ahead Eagles en gaan naar de amateurs. Dit zijn Tanju Sahin en Bunyamin Özkök.
Een andere ex-Davo jeugdspeler is nog wel actief bij een profclub. Elmo Lieftink speelt volgend seizoen in de B1 van Vitesse.
Joey Suk
Elmo Lieftink
Week 24
Davo komend seizoen in de 5e klasse H

De KNVB heeft vandaag - 11 juni - de competitie-indeling bekend gemaakt. Resultaat is dat Davo het komend seizoen 2009-2010 in de 5e klasse H zal gaan uitkomen. Het wordt dus de Sallandse kant i.p.v. de Apeldoornse/Zutphense kant.
De ploegen van 5H zijn : Broekland, Dalfsen, Davo, Sp. Deventer, Diepenveen, Gorssel,  Hoonhorst, Lettele, Marienheem, Raalte, Wesepe en WWV. Met 3 Deventer ploegen maakt het extra interessant.
De competitie waar Davo de afgelopen 2 seizoenen in uitkwam (5G) is dit jaar niet misselijk met Activia, Apeldoornse Boys, Be Quick, Cupa, Emst, Kampen, Orderbos, Reaal Dronten, Terwolde, SV Twello, Warnsveldse Boys en WWNA. Davo komt komend seizoen diverse "angstgegners" niet meer tegen.
Dus de 5e klasse H met 3 ploegen die promoveerden uit de 6e klasse, te weten Gorssel, Hoonhorst en WWV. Sp. Deventer vergezeld Davo van 5G naar 5H. De overige ploegen kwamen vorig seizoen al uit in 5H. Hieronder de eindstand van de 5e klasse H van het afgelopen seizoen :
1. Dedemsvaart (gepromoveerd) 2. Activia  (komend seizoen in 5G) 3. Dalfsen  4. Marienheem  5. Broekland 6. Lettele 7. Raalte 8. Diepenveen 9. USV (gepromoveerd via nacompetitie) 10. Wesepe 11. SDOL (gedegradeerd)
12. Vilsteren (gedegradeerd)
Davo is niet ontevreden over de indeling het komend seizoen.

ROC Aventus maakt stage-opdracht voor Davo

Het bestuur heeft zich onlangs ingeschreven voor een stage-opdracht van studenten van ROC Aventus. Uit de ontvangen aanmeldingen is Davo gekozen als pilot met als opdracht Financiering/funding (sponsordag). Of te wel : Ontwikkel en organiseer een sponsordag, waar zoveel mogelijk (potentiële) sponsoren een indruk krijgen van de vereniging als de meerwaarde voor de partner (=sponsor) wordt duidelijk gemaakt.
Op 30 juni a.s. overlegt het bestuur met het Sport Service Centrum en ROC Aventus verder.

Robina Souilljee talent van de maand bij TROS Sterren.nl

Alhoewel dit een voetbalsite is, toch even aandacht voor Robina Souilljee. Zij is gekozen tot talent van de maand bij TROS Sterren.nl.
In het verleden voetbalde Robina in de jeugd van Davo en ze heeft zich inmiddels gestort op een prachtige zangcarriere. Robina heeft ook bij Davo diverse optredens op haar naam staan.

Data van het bekervoetbal seizoen 2009-2010

De data van het bekervoetbal seizoen 2009-2010 zijn bekend. Davo heeft al haar teams ingeschreven. Zeker na het mega-succes van het afgelopen seizoen, waar 2 teams de beker wisten te winnen (B1 en E1) en 1 team (C1) verliezend finalist was.
Davo 1 speelt op de dinsdagen 18 en 25 augustus en op zondag 30 augustus.
De lagere seniorenelftallen en de dames spelen op 3 zondagen, te weten 23 augustus, 30 augustus en 06 september.
De jeugdafdeling speelt op 3 zaterdagen, te weten 22 augustus, 29 augustus en 05 september.