DAVO ZAALVOETBAL
John Natar
leider
Anton Amelink
Gerrit Amelink
Onnie Ngoetra
Rainer Vlijt
Toon Marwa
Gino Natar
Jemuel Patty
Competitie-indeling 3e klasse J

Baris Jongeren 4
Davo 1  
Holten 2  
Holten 1  
Oranje Boys 2  
RDC 1    
RDC 2    
RDC 3  
Schalkhaar 2
Schalkhaar 3  
Turkse Kracht 2    
Vanja Sport Heeten 1  
Bekervoetbal

Poule
Colmschate 2
Davo 1
Helios 3
IJsselstreek 1

Programma
04 september Davo 1 - Helios 3                9-4
08 september IJsselstreek 1 - Davo 1     7-10
09 oktober      Colmschate 2 - Davo 1      8-9

Knock out ronde beker
29 januari         Davo 1 - IJsselstreek 2     5-4

19 februari        Davo 1 - Vaassen 1           1-4
Vrijdag 04 september : Davo 1 - Helios 3   9-4 (bekerwedstrijd)

Davo 1 heeft de eerste bekerwedstrijd weten te winnen. Leider John Natar maakte het volgende verslag :
Een wedstrijd om te huilen.  Helios begon in de eerste helft zeer sterk en als onze doelman Anton Amelink niet in zijn beste vorm was waren wij al minstens 2 a 3 keer gepasseerd . De Helios doelman wees hun team om onze jongens zo kort mogelijk te dekken, zodat wij geen kansen konden creeëren, maar door Gino Natar stonden wij op 1-0 voor. En wat er niet gebeuren mocht ja ja , onze achterhoede stond weer te slapen ( geen concentratie ) waardoor Helios op 1-1 kwam. Daarna een goede samenspel met Gerrit en Gino en werd het 2-1 door Gino , daarna weer een goede opbouw van achter naar Gino die Gerrit 3-1 liet aantekenen. Gino maakte nog 4-1 waarna wij gingen rusten.
In de pauze heb ik de ploeg nog toegesproken waar zij mee bezig waren ( jongens wij zitten niet meer in de 5 klasse ) en dat drong een beetje door ( HOPELIJK ????)
Tweede helft weer hetzelfde probleem , Helios kwam nog terug op 4-3 , na een kanon serenade van de coach werd het 5-3 Gino , Gerrit 8-3 , Helios maakte nog 8-4. En totslot onze wonderboy Toon Marwa 9-4.  Dus weer verder bekeren ( of wij de finale halen ??????) jongens draai de knop om en niet ouwehoeren, want wij zitten nu in de 3 klasse en niet in de 5 klasse
Joey Reimert
Dinsdag 08 september : IJsselstreek 1 - Davo 1   7-10   (beker)

Davo heeft ook de 2e bekerwedstrijd weten te winnen.
Doelpuntenmakers waren deze avond : Gerrit Amelink : 4x , Gino Natar : 4x en Onnie Ngoetra 2x .
Het nog wel veel meer kunnen zijn , als ze beter met de kansen waren omgegaan dan slordig tegendoelpunten weggeven.
En volgens mij en onze trouwe supporters komt dat ze nog jong en speels zijn ( komen ze nog erachter als zij wat volwassen worden )
Op naar de volgende bekerwedstrijd tegen Colmschate dat ook van IJsselstreek heeft gewonnen .
PS , Leden kom ook eens naar het zaalteam kijken en moedig ze ook eens aan , zodat ze beter hun best gaan doen??????.
Vrijdag 18 september : RDC 3 - Davo 1   5-14

RDC 3 - Davo 1 is 5-14 geworden. Davo 1 begon goed en na 1,5 min stonden wij al met 0-1 voor maar RDC 3 kwam snel terug en de stand stond op 1-1.  Door onoplettendheid stonden wij op 2-1 achter , maar Gino maakte snel daarna 2-2 en door goed samenspel liepen wij uit naar 2-8. Doelpuntenmakers waren Onnie 1x en Gino 7x en dat was ook de ruststand .
De tweede helft werd weer nonchelant omgesprongen met de kansen waardoor RDC 3 2x kon scoren en de stand werd  4-8.
Gelukkig werd er weer daarna weer gevoetbald. Doelpunten Gino 3x , Joey 1x, Gerrit 1x en Rainer 1x , Daarna maakte RDC nog een doelpunt zodat het 5-14 werd. Jongens maak de kansen beter af en geconcentreed blijven. Helaas kwam de scheidsrechter niet opdagen en RDC had er geen waardoor John Natar moest fluiten om de wedstrijd toch door te laten gaan .
Vrijdag 16 oktober : Schalkhaar 2 - Davo 1   4-8

Op 16 oktober moesten wij met het zaalteam een uitwedstrijd spelen tegen Schalkhaar 2 in Schalkhaar .
Eerst Gerrit en Anton Amelink ophalen van huis. Gerrit begon al met dat Schalkhaar alle 3 wedstrijden had gewonnen en dat zat hem en Gino al niet lekker .
En onderweg naar Schalkhaar moppelden ze met z'n beiden : "deze wedstrijd zullen wij winnen."
De wedstrijd begon  en tot m'n verbazing stonden wij binnen 5 minuten al met 0-1 voor  door een treffer van Gerrit . De druk werd door ons opgevoerd zodat wij door doelpunten van Joey (0-2) en Gino (0-3) verder uit liepen.
Maar daarna weer een misverstand door een dekkingsfout liep het weer snel naar 2-3 , Joey maakte nog 2-4  waarna  we de rust in gingen.
In de tweede helft werd er beter gespeeld een goede combo tussen Rainer en Gino werd het  2-5 door Gino, maar daarna werd het 3-5 .
De jongens lieten hun hoofdjes niet zakken en door goed samenspel tussen Gino en Joey , 3-6 Joey , snelle opbouw van achteruit via Jemuel maakte Gino 3-7.
En het  volgende doelpunt werd gescoord door Joey 3-8. Schalkhaar maakte nog 4-8.
Jongens een compliment van jullie coach en ga zo verder .

Johan Natar.
Vrijdag 23 oktober : Davo 1 - Holten 2   5-9

Wij begonnen te slap aan de wedstrijd waardoor Holten binnen 2 minuten met 0-1  voorstond en 1 minuut later werd het zelfs 0-2 voor Holten .
Na de aftrap van 0-2  werd er beter gespeeld waardoor Gerrit 1-2 scoorde en het werd zelf nog 2-2 door Gerrit.
Holten begon daarna wat agressiever te spelen en het liep helemaal uit naar 2-5 ( ruststand).
Na de rust dacht ik dat wij er wat aan  zouden doen, maar helaas ( wij lieten ons de kaas van het brood afnemen ) waardoor Holten uitliep tot 2-8 ,
Onnie maakte nog 3-8 en weer door onoplettendheid werd het nog 3-9 , maar gerrit maakte nog 4-9 en 5-9 .
Helaas jongens : verlies  hoort er ook bij en daarom altijd scherp wezen in de zaal en ook op het veld dan komen wij er wel .

John Natar
Vrijdag 30 oktober : Davo 1 - Turkse Kracht 2   13-4

Wij begonnen zeer geconcentreerd aan het spel , maar het duurde veel te lang voordat het eerste doelpunt voor ons viel ( Gerrit 1-0 ). Naderhand verzuimden wij de druk op te voeren totdat Gino de 2-0 maakte. Vervolgens werd er eindelijk vanaf oudsher weer gevoetbald en ( Gerrit 3-0) (Gino 4-0) Turkse Kracht kwam daarna terug door slordig spelverlies van de bal en werd het 4-1 en waarna we gingen rusten .
De tweede helft liepen wij uit naar 7-1 ( doelpunten Onnie 5-1 , Joey 6-1 , Jemuel 7-1 ) .
Na deze doelpunten weer slordig verdedigen waardoor turkse kracht tot 7-4 wist terug tekomen .
En na een brul van onze coach ( wordt er nou gevoetbald #*!#** je weet wel????) liepen wij uit tot 13 -4 Doelpunten Gerrit 8-4, Gino 9-4 , Onnie10-4 , Joey 11-4, Rainer 12-4, Rainer 13-4.
Je wint wel zulke wedstrijden , maar onnodige doelpunten weggeven kan ons ( wie weet het kampioenschap ) wel kosten .
Coach  Manamana.
Vrijdag 13 november : Davo 1 - Oranje Boys 2  8-4

Het was een zeer spannende wedstrijd, waarbij beiden teams de kat eerst uit de boom wilden kijken en het ging erom spannen wie de eerste doelpunt zou gaan maken.
En ja hoor , Gino maakte het eerste doelpunt en het ijs werd gebroken , zodat wij beter en geconcentreed gingen ballen.
En voor de eerste keer ben ik het vanavond met de jongens eens , eindelijk de bal in de ploeg houden en ook van achteruit werd er eindelijk goed opgebouwd. De bal het werk laten doen en er werd onderling goed gecoacht, waardoor het 2-0 werd door Gerrit , 3-0 door Joey waarna wij gingen rusten .
De tweede helft werd ook weer zo gespeeld als in de eerste helft , balletje rond spelen en Gerrit maakte  4-0 , Gino 5-0, Gino 6-0. Oranje Boys wilde zich niet door ons laten afslachten en zette even druk waardoor zij op 6-3 terugkwamen, maar daarna maakte Gerrit en Gino er een supercombo van en scoorde Gerrit  7-3 en 8-3. In de  laatste minuut maakte Oranje Boys er nog 8-4 van.
Jongens een complimentje van jullie coach en zo door blijven gaan.
Vrijdag 20 november : Davo 1 - Vanja Sport Heeten 1    10-3

De vanavond gespeelde wedstrijd tussen Davo1- Vanja Sport Heeten1 is geëindigd in een 10-3 overwinning voor ons.  
Het was zo'n wedstrijd dat je niet weet hoe de tegenstander van ons gingen spelen , dus wij gingen net zo spelen dan  vorige week , niet gelijk de aanval zoeken , maar de bal het werk laten doen . Na zo'n 5 a 10 minuten hadden we het door en begonnen we met snelle balcirculatie de bal rond spelen , waardoor wij snel met 1-0 door Gino voorkwamen. VS Heeten probeerden eralles te doen , maar Gino maakte er snel weer 2-0 van . Wij voerden de druk weer op en tja 3-0 Joey , 4-0 door Jemual , 5-0 Rainer waarna wij gingen rusten . De tweede helft weer dezelfde tactiek waarna wij uitliepen tot Gino 6-0 , Joey 7-0 en daarna een wereldactie van Gino en Onnie zodat onze goodold Toon Marwa er 8-0 van. VS Heeten trapte af , maar de bal werd snel onderschept en daar maakten wij gebruik van,  zodat Jemual er 9-0 van.
Langs de kant en de tribune 10, 10 , maar Heeten maakte er nog 9-3 van en in de allerlaatste min maakte Rainer er toch nog 10-3 van.
Jongens jullie coach is zeer tevreden , al had hij deze wedstrijd moeten fluiten .
Ga zo door .
Vrijdag 02 april : Holten 1 - Davo 1   7-4

Vanavond weer een wedstrijd tussen tegen Holten 1. Het was weer 'n wedstrijd net als vorige week vrijdag in de Kroon ( 8-5) voor Davo en nu is het andersom , winst voor Holten.
Holten wist dat wij een schorsing en geblesseerden hadden en geen wissels , dus hadden zij deze keer onthouden hoe wij speelden .
Wij stonden met 4-2 voor in de eerste helft , maar in de tweede helft werd door Holten vaker gewisseld waardoor wij toch wegens geen wissels het zwaar zouden krijgen en dat het fataal voor ons werd .
En dat gebeurde ook het werd 3-4 , 4-4 , wij kregen nog een paar doelpogingen maar de bal wilde er gewoon er niet in.
Moe gestreden maakte Holten er toch nog 7-4 van .
Jongens toch een pluim voor jullie inzet .
Coach : Johan Natar.

Vrijdag 26 maart : Davo 1 - Holten 1   8-5

Het was gewoon een slechte wedstrijd van onze kant met een slechte instelling.
De eerste helft was niet om aan te zien , gelukkig maakte Gino nog 1-5 .
De tweede helft werd er beter gespeeld zodat Gino nog 3-5 , Gerrit 4-5 en door  een eigen doelpunt van Holten werd het nog 5-5. Vervolgens Onnie 6-5,
Rainer scoorde nog 2x zodat wij nog de wedstrijd met 8-5 wonnen .
Groetjes  John

Vrijdag 19 maart : Oranje Boys 2 - Davo 1   4-6

Coach John Natar was niet echt te spreken over de wedstrijd. Ook deze kee erg kort van stof :
Het was zo'n wedstrijd om snel te vergeten. Oranje Boys stond in de rust met 4-3 voor , maar in de tweede helft werd het met nog 8 minuten te spelen 4-4. Daarna scoorde Gino nog 4-5 en Rainer maakte 4-6 .
Het was een zeer droevige vertoning van onze kant en dan nog te winnen met 4-6 .

Vrijdag 26 februari : Davo 1 - RDC 2   5-9

Ons zaalteam heeft de absolute topper tegen RDC 2 verloren. Hiermee is een mogelijk kampioenschap heel ver weg. Coach John Natar was erg kort van stof deze keer. Het begon al dat de scheidsrechter niet kwam opdagen, waardoor hij zelf moest fluiten. Verder werden er teveel onnodige fouten gemaakt, waardoor koploper RDC 2 verdiend met 5-9 won.


Vrijdag 19 februari : Davo 1 - Vaassen 1   1-4    (beker)

De bekerwedstrijd tussen Davo 1- Vaassen 1 is 1-4 geworden .
Helaas, maar toch waar , onze jongens hebben er alles voor gedaan maar de bal wilde er gewoon niet in.
Gerrit scoorde na ongeveer 15 minuten spelen 1-0 en na een klutsbal scoorde Vaassen 1-1 en dat was gelijk de ruststand.
In de tweede helft trapten wij af en het spel ging in een snelle tempo , wij de tempo wat opvoeren en leden balverlies,  waardoor het voor ons doelgebied een rommelige toestand ontstond en weer zo'n klutsbal die er onmogelijk in zou kunnen gaan. Het gebeurde toch zodat wij met 1-2 achter stond.
Onze jongens gingen de bal sneller rond spelen en zo dat de tegenstanders er dol van werden , maar de bal wilde er gewoon niet in. Gerrit , Gino en Onnie ) schoten op doel , lat of paal stonden in de weg of dat zij dachten nu wordt het 2-2 , nee binnenkant paal of binnenkant lat, de bal wilde vanavond er gewoon niet in.
Een gezegde is als het bij ons niet lukt loopt de tegenstander er mee weg, zodat het 1-3 en nog 1-4 voor Vaassen werd .
Een compliment aan onze jongens , jullie hebben er alles voor gegeven .
Nu maar verder concentreren voor de compititie of de kampioenschap.
Coach : Johan Natar

Vrijdag 29 januari : Davo 1 - IJsselstreek 2   5-4   (beker)

Het was vanavond een beladen wedstrijd Davo 1- IJsselstreek 2 ( 5-4) , waarvan 2 spelers van Davo 1 (veld) bij IJsselstreek 2 meespeelden .
Toch heeft Davo zich daar niks van aan getrokken en speelde gewoon zijn eigen spel. Dat resulteerde dat Joey het eerste doelpunt voor Davo scoorde .
Helaas gaven wij de tegenstanders soms te veel ruimte en daar profiteerde IJsselstreek van zodat het 1-1 werd. Na de aftrap werd er van onze kant rustig opgebouwd en door een goede pastf van Rainer op Gino werd het 2-1. Aftrap door IJsselstreek, de bal werd door osn veroverd en een goede samenspel van Gino en Onnie werd door Onnie afgerond op 3-1 , waarna wij gingen rusten.
In de tweede helft zo spelen als in de eerste helft dachten wij. Nee hoor weer slecht communiceren, waardoor Gerrit bal verlies leed en scoorde IJsselstreek 3-2.
Dus wij weer aftrappen en Gerrit wilde zijn fout herstellen en dat gebeurde ook, zodat het 4-2 voor ons werd .
Ik vind van onze kant als wij weer voorstaan dat er te gemakkelijk wordt gedacht van ( och deze wedstrijd winnen wij toch wel ) maar dat is niet zo, en dat resulteerde dat IJsselstreek weer terug kwam op 4-3 .
Doordat IJsselstreek begon te jagen en balverlies leed en hun doelman bijna op de middellijn stond kon Gerrit met een zeer mooie bekeken lob 5-3 scooren.
En in de laatste minuut weer een geklungel voor ons doel en scoorde IJsselstreek 5-4 .
Coach : Johan Natar.

Vrijdag 22 januari : Vanja Sport Heeten 1 - Davo 1   4-4

Het was een spannende wedstrijd , waarbij het op en neer ging en aftasten was van beide teams. Helaas maakte Heeten 1-0 . Maar onze jongens gingen lekker verder ballen, zodat Onnie toch de 1-1 wist te scoren. En daarna weer de tegenstander laten komen en ervoor zorgen dat zij balverlies leden en dat pakte goed uit, waardoor Jemual de 1-2 scoorde en wij gingen rusten.
In de tweede helft weer rustig opbouwen van ons kant en dat resulteerde dat Gino er 1-3 van maakte, maar helaas Heeten kwam sterk terug zodat het 2-3 werd. Door een overtreding van onze kant scoorde Heeten 3-3 , en trapte wij weer af, waarna Rainer verwoestend uithaalde zodat het weer 3-4 voor ons werd. Heeten trapte weer af en wij strak verdedigen , helaas zag de scheidsrechter dat er een overtreding van onze kant werd gemaakt , waar ik het niet mee eens was, waardoor een klutsbal voor ons doel ontstond en het toch nog 4-4 werd .
Helaas 4-4 maar onze jongens hebben er alles voor gegeven.
Johan Natar.


Vrijdag 08 januari : Turkse Kracht 2 - Davo 1   3-13


Zoals gewoonlijk eerst de kat uit de boom kijken en dan ons eigen spelletje spelen. Na 2 minuten scoorde Gerrit 0-1. Maar Turkse Kracht 2 was het er niet mee eens: het werd 1-1, maar onze jongens lieten het niet zover komen waardoor Gerrit weer 1-2 scoorde. Dat werd uitgebreid tot , Onnie 1-3 , Gino 1-4 , Gerrit 1-5, waarna Turkse Kracht 2 terugkwam tot 2-5, waarna wij gingen rusten.
De coach even een paar aanwijzingen geven en de  2e helft rolden wij Turkse Kracht 2 helemaal op. Een hele mooie aanval van links , opbouw van Rainer naar Joey, deze opende naar Gino op rechts , en een perfecte voorzet op Gerrit die inkopte : 2-6. Zo gingen wij door , Rainer 2-7, Gerrit 2-8 , Gino 2-9 , Gerrit 2-10, Gino 2-11 , Gerrit 2- 12 , Gino 2-13 en Turkse Kracht 2 maakte er nog 3-13 van.
Ik vind als coach eerst mijn team laten spelen op de Federatie toernooi.
Met vriendelijke groet,
John Natar