DAVO NIEUWS
NIEUWSARCHIEF SEIZOEN 2010-2011
Week 36


Op zaterdag 11 september gaat de verkoop beginnen van de Grote Clubactie. De loten zullen worden verkocht door de pupillenteams.
De loten gaan € 3,00 per stuk kosten. En voor de jeugdspelers wordt het zeer aantrekkelijk. Voor elk verkocht lot krijgt de speler € 0,50. Dus je zult maar 50 loten verkopen, dan steek je mooi € 25,00 in je zak !!
Elke speler krijgt een boekje mee, waarmee hij/zij langs de deuren gaat om de loten te verkopen. Op maandag 27 september, dinsdag 28 september en woensdag 29 september kunnen de boekjes weer worden ingeleverd bij Carla Bruggeman. Dus doe je best !! Overigens mogen jeugdspelers van de juniorenteams ook loten verkopen. Je kunt je dan melden bij Carla Bruggeman.
Grote clubactie : Nu interessant voor jeugdspelers om loten te verkopen !!
Algemene ledenvergadering op maandag 20 september

Op maandag 20 september vindt de algemene ledenvergadering plaats. De ledenvergadering is toegankelijk voor uitsluitend leden vanaf 16 jaar. Aanvang is om 20.00 uur
De agenda :
01.  Opening voorzitter
02.  Ingekomen stukken
03.  Verslag ledenvergadering 2009
04.  Verslag clubkas
05.  Verslag exploitatie
06.  Verslag en verkiezing kascommissie
07.  Verslag jeugdafdeling
08.  Verkiezing bestuur *
* Het bestuur is onder voorbehoud herkiesbaar. (Tegen)kandidaten kunnen zich conform de statuten aanmelden.
09.  Mededelingen
10.  Rondvraag
11.  Sluiting

Tijdwijzigingen Davo 2 en Davo 3

De wedstrijden van het 2e en 3e komende zondag zijn qua aanvangstijd iets vervroegd. Davo 2 tegen Voorwaarts 8 wordt gespeeld om 10.00 uur en Davo 3 tegen RDC 7 vangt om 09.30 uur aan.
Davo 1, Davo D1, Davo E1, Davo E2 en Davo F1 door in de beker
Diverse Davo jeugdteams hebben de poulefase overleefd en zijn doorgedrongen tot de knock-out fase van het bekervoetbal. Davo D1 won in een poule van 3 beide wedstrijden, Davo E1 kwam ook in een poule van 3 uit en won ook beide duels. Davo E2 is met 9 uit 3 ook verder in de beker. Davo F1 met 6 uit 3 bereikte op doelsaldo de volgende ronde. Davo C1 heeft nog alle kans. Het is met 6 uit 3 uitgespeeld, maar is afhankelijk van het nog te spelen duel SV Wilp Cupa C1 tegen Lettele C1. Beide teams hebben 3 punten. SV Cupa Wilp C1 moet met 8-0 winnen. Davo D2 is ook afhankelijk. Met 7 uit 3 en een indrukwekkend doelsaldo hebben zij zeer goede kansen, maar Helios D2 ligt met 1 uit 1 nog op de loer.
Davo A1 is met 2 uit 2 nog niet uitgeschakeld, maar wanneer Apeldoornse Boys A1 wint van Loenermark A1 dan is het over. Davo E3 en Davo F2 zijn inmiddels uitgeschakeld.
Bij de senioren is Davo 1 met 3 zeges doorgedrongen tot de knock out fase. We wachten met spanning de loting af. Davo 2 is met 3 uit 2 nog niet uitgeschakeld, maar de kans om door te gaan is gezien het programma klein. Davo 3 staat er met 4 uit 3 uitstekend voor, staat in punten gelijk met WSV 8 en  heeft 6 doelpunten in het voordeel. Davo 4 is door de nederlaag tegen WSV 9 uitgeschakeld. De Apeldoorners gaan door.
Nog kansen voor Davo 2, Davo 3, Davo A1, Davo C1 en Davo D2 om verder te bekeren
Week 37
Durf jij Dungan bij C1000 Hans Kok

Vanaf 13 september start er bij C1000 Hans Kok een nieuwe spectaculaire kidscampagne. Bij elke 10 Euro aan boodschappen krijgt de klant een Dungan zakje met daarin een munt en sticker voor in de Dungan veldgids.
Met de Dungan munten kunnen kinderen een spannend spel spelen. Elke munt heeft een ander element: water, vuur en aarde. Kinderen kunnen tegen elkaar spelen door een munt in hun hand te nemen en de vuisten tegen elkaar aan te boksen. Water wint van vuur, vuur van aarde en aarde van water.
C1000 ondernemer Hans Kok: 'Ik moet zeggen dat ik het wel een erg spannend thema vind. De characters spreken erg tot de verbeelding en de hele wereld die er omheen is gecreëerd is erg mysterieus. Het is daarnaast extra leuk dat dit allemaal exclusief voor C1000 is ontwikkeld. Ik weet zeker dat er binnenkort op ieder schoolplein in Deventer Dungan gespeeld gaat worden. Als ze durven tenminste…'.
Op www.dungan.nl  is de wereld van Dungan te ontdekken. Hier kunnen spelletjes gespeeld worden en zijn alle munten te bewonderen. Ook is hier de kidscommerciel te zien waarin het spel wordt uitgelegd.
Voor meer informatie:
C1000 Hans Kok, Hans Kok, tel. 0570-519340

Week 38
Meld je aan bij de Sponsorloterij en steun Davo !
Speel mee voor Davo en maak wekelijks kans op € 100.000 !!

De Sponsor Bingo Loterij is de loterij met een clubhart in Nederland. Veel mensen spelen mee voor hun vereniging en maken zelf elke week kans op grote geldprijzen. Het mooie van de Sponsor Bingo Loterij is dat de deelnemer zelf kan kiezen naar welk goed doel de opbrengst van het lot gaat. Zo is het dus ook mogelijk om mee te spelen voor Davo !
Meespelen voor Davo is heel eenvoudig. Klik op de banner hierboven, bestel direct uw loten en speel mee! Hierdoor speelt u mee met de Sponsor Bingo Loterij en steunt u direct Davo. En het mooie is, u maakt wekelijks kans op 30.000 prijzen oplopend tot € 100.000! Voor slechts € 2,05 per week speelt u mee.
Davo wint in ieder geval, want elke maand gaat 50% van de opbrengst direct naar onze clubkas. Een makkelijker manier om Davo te steunen is bijna niet mogelijk. Bestel dus snel uw loten en speel mee!
Wij wensen u alvast veel bingoplezier en danken u hartelijk voor de steun aan Davo.

Doet u al mee met de Sponsorloterij ?

Het is inderdaad mogelijk om voor een ander goed doel mee te gaan spelen, in dit geval Davo.
De deelnemer kan dit op 2 manieren doorgeven:
telefonisch
De deelnemer belt naar de ledenservice van de Sponsor Bingo Loterij (0900 300 1400) en laat zijn/haar lot(en) omzetten.
schriftelijk
Sponsor Bingo Loterij, Van Eeghenstraat 70, 1071 GK Amsterdam
De deelnemer stuurt een briefje met verzoek tot omzetten van zijn/haar lot(en) met daarop de volgende informatie:
zijn/haar naam
zijn/haar adres + postcode
zijn/haar woonplaats
het rekeningnummer waar het lotgeld van wordt afgeschreven
lotnummer(s)
naam club + sponsorcode waar men voor mee gaat spelen
zijn/haar handtekening

Bestuur Davo gaat door

Tijdens de algemene ledenvergadering is het bestuur van Davo (zonder tegenkandidaten) herkozen. Dat Davo over een zeer ervaren bestuur bezit blijkt uit : Edwin Mulder sinds 1993, Henk Jonkman sinds 1994, Dinie Westervoorde sinds 2003 en Carla Bruggeman sinds 2006.
In de jaarvergadering werd uitvoerig stilgestaan bij het thema vrijwilligers. Een probleem voor elke vereniging.
Ondansk de recessie blijft Davo financieel kerngezond en neemt het ledental weer behoorlijk toe.

Vergadering jeugdkader op donderdag 23 september

Op donderdag 23 september is er een vergadering voor alle jeugdtrainers en jeugdleiders met de jeugdcommissie en het bestuur.
De aanvang is om 20.00 uur.

Davo 2 speelt 1,5 competitie

Enige weken geleden heeft men kennis kunnen nemen van de door de KNVB vastgestelde competitie-indelingen van het zondagvoetbal. Dit geldt ook uiteraard voor Davo 2 wat door de KNVB is opgenomen in de indeling van de reserve 6e klasse AE van het zondagvoetbal. Echter, als gevolg van een aantal terugtrekkingen van elftallen uit deze competitie is het aantal aan deze competitie deelnemende elftallen inmiddels gedaald tot een aantal van 8 elftallen. Reden voor de KNVB om het speelplan voor deze klasse aan te passen en over te stappen naar een ander wedstrijdprogramma.
Met ingang van maandag 26 september 2010 is de volgende indeling voor deze poule van kracht waarbij voor de duur van de competitie zal worden gespeeld in een 1½-competitie. Ingesloten doen wij u dan ook de uitwerking toekomen van het beoogde jaarprogramma voor deze klasse.
Res. 6e klasse AE
01 RDC 6, 9.30 uur
02 ABS 4, 10.00 uur
03 Be Quick Z. 4, 10.00 uur
04 Voorwaarts T. 8, 11.30 uur
05 Helios 6, 10.00 uur
06 Turkse Kracht 6, 14.30 uur
07 AZC 4, 9.30 uur
08 DAVO 2, 11.15 uur
Davo uit tegen Lettele voor de beker
In de 1e ronde van de knock out fase voor de beker moet Davo het opnemen tegen 5e klasser Lettele. Vorig seizoen kwamen beide teams nog tegen elkaar uit in de competitie. In Lettele kwam Davo met een 2-2 gelijkspel met de schrik vrij, het thuisduel werd door Davo met 3-0 gewonnen. De wedstrijd wordt op zondag 24 oktober a.s. gespeeld in Lettele.
Aanvragen baaldag vanaf 1 oktober

De KNVB district Oost wordt overspoeld met aanvragen van baaldagen van wedstrijden in categorie B. Hierbij nog een keer de 'spelregels' met betrekking tot het aanvragen van een baaldag. De elftallen die uitkomen in de categorie B worden in de gelegenheid gesteld in de periode van 1 oktober tot 1 maart maximaal twee keer per elftal per seizoen uitstel van competitieverplichtingen aan te vragen. Deze aanvraag moet uiterlijk dinsdag vòòr de wedstrijddag om uiterlijk 12.00 uur in het bezit zijn van de KNVB!!  In het pupillenvoetbal kennen we geen baaldagen. Wedstrijden mogen vooruit dan wel in de week volgend op de wedstrijddatum worden gespeeld. Dit moet wel doorgegeven worden aan de KNVB. In de najaarsreeks en voorjaarsreeks van de junioren geldt dat er één baaldag per reeks kan worden opgenomen. In de weekenden waarvoor volgens de speeldagenkalender inhaalprogramma's zullen worden vastgesteld, is het niet mogelijk een baaldag aan te vragen.
Week 39
30 Jaar Davo Disco (deel 6) op zaterdag 23 oktober
De Davo feestavond Davo Disco (deel 6) wordt definitief gehouden op zaterdag 23 oktober a.s. De feestavond is uitsluitend toegankelijk voor leden en donateurs en leden van de club van 50 vanaf 16 jaar. Kaarten kosten € 5,00 en worden op naam verkocht en zijn niet overdraagbaar. Informatie over de kaartverkoop volgt z.s.m.
De formule blijft gehandhaafd, dat wil zeggen op volgorde de muziek uit de jaren 70,80,90,00 en de muziek van nu. De artiest van dit jaar is een bekende uit een onlangs gehouden talentenjacht op televisie.
De avond wordt verzorgd door Soeljee Entertainment.
Davo 2 speelt zondag 03 oktober om 12.00 uur

De wedstrijd Turkse Kracht 6 - Davo 2 van zondag 03 oktober wordt om 12.00 uur gespeeld i.p.v. 14.30 uur.

Oud papier op zaterdag 02 oktober naar Davo brengen

In het weekend van zaterdag 02 oktober en zondag 03 oktober staat de container voor het oude papier weer bij Davo. Je kunt derhalve het oude papier weer naar Davo meenemen.
Week 40
Davo spelers ballenjongens/meiden bij Go-Ahead Eagles

Bij de thuiswedstrijden van Go-Ahead Eagles zijn er ook spelers van de Davo jeugd de ballenjongens en ballenmeiden. Voorafgaang van de wedstrijd tegen FC Dordrecht gingen ze op de foto met de adelaar Harley. Dennis Nienhuis maakte een aantal fraaie foto's.
Chelsea Nienhuis met GA Eagles doelman Sergio Padt
Chelsea Nienhuis
Jordi Scholten
Robin Krebber
Rowdy Bosch
Week 41
Davo start dinsdag 12 oktober voor de Telstar Cup

Op dinsdag 12 oktober speelt Davo haar eerste wedstrijd om de Telstar Cup. Tegenstander is de CJV'ers. De wedstrijd begint om 19.30 uur en wordt op het terrein van de CJV'ers gespeeld.  Trainer Eric Whittie geeft spelers die normaliter niet in de basis staan en enkele jeugdspelers deze wedstrijd speelminuten. Aangezien op dezelfde avond de EK kwalificatiewedstrijd Nederland - Zweden wordt gespeeld, heeft de CJV'ers een groot beeldscherm geplaatst in hun clubhuis.

Bestuursmededelingen :

* Door externe prijsverhogingen is het bestuur van Davo genoodzaakt om de prijzen van drank- en etenswaren in het clubhuis te verhogen. De prijzen van frisdrank, bier en wijn gaan naar € 1,50 en de etenswaren gaat worden met € 0,10 verhoogd. De bonkaart gaat € 14,00 kosten.
De verhoging gaat binnenkort in.
* Het is vanaf heden verboden om drank- en etenswaren in het clubhuis en terras te nuttigen welke niet in het clubhuis van Davo zijn gekocht.
Actie chocoladeletters van Verkade begint deze week
Deze week gaan we met de volgende actie beginnen om geld binnen te halen voor onze jeugdafdeling : chocoladeletters van Verkade, letter S (135 gram).
De letters kosten € 2,50 waarvan € 1,00 rechtstreeks naar de vereniging gaat. De spelers krijgen een keycord met legitimatiekaartje mee en een orderboekje.
Tevens komt er een lijst in het clubhuis te hangen voor leden die een letter willen bestellen.
Davo verliest eerste wedstrijd in de Telstar Cup
Davo heeft de eerste wedstrijd in de Telstar Cup tegen zaterdag 3e klasser CJV'ers met 4-1 verloren. Zonder basisspelers Danny Koers,  Michel Feukkink,  Danny Bosman, Ricardo Bosman, Niek Lieftink, Marcellino Bianco en Gerrit Amelink begon Davo aan de wedstrijd. Andere basisspelers als Onnie Ngoetra, Jeumuel Patty en Ahmet Izci vielen later in de wedstrijd in. Trainer Eric Whittie gaf de andere (jeugd)spelers in deze wedstrijd speelminuten.
Binnen 5 minuten kreeg Davo van de goed leidende arbiter Lodewijks een strafschop mee, die koelbloedig door Gino Natar werd benut. Gaandeweg de wedstrijd ging het tempo bij de CJV'ers (met wel 9 basisspelers) omhoog, maar tot echt uitgespeelde kansen leidde dit toch ook niet. De vele afstandsschoten van de thuisploeg misten elk doel. Eén daarvan was wel raak en dat betekende de 1-1 ruststand.
Na de pauze was CJV'ers de bovenliggende partij. Na 60 minuten lag de 2-1 erin en even later kon er vrij worden ingekopt : 3-1. Tien minuten voor tijd werd een aanval over links afgerond : 4-1.
Een terechte nederlaag, maar zo eenzijdig als de clubcorrespondent van de CJV'ers schrijft (zie www.deventervoetbal.nl) was het echt niet. CJV'ers was echt niet zo mild voor Davo zoals geschreven...............

Kaartverkoop 30 Jaar Davo Disco

De kaartverkoop van de feestavond 30 Jaar Davo Disco, welke wordt heouden op zaterdag 23 oktober a.s. is op :
donderdag 14 oktober van 18.30 uur tot 20.00 uur
zondag 17 oktober vanaf 13.30 uur tot 18.00 uur
dinsdag 19 oktober van 18.30 uur tot 20.00 uur
donderdag 21 oktober van 18.30 uur tot 20.00 uur
Kaarten kosten € 5,00. Alleen voor leden, donateurs, leden club van 50 vanaf 16 jaar en spelers Davo A1.
Kaarten zijn op naam en niet overdraagbaar.
Vol is vol !!!
30 Jaar Davo Disco : de feestavond !!
Klik op onderstaande link voor alle info.
Week 42
Davo wint sponsorbedrag van € 1.000,00 van Nieuwenhuis Keukens
Een tijd geleden stond er in de Deventer Post een sponsoractie waarin een vereniging mocht aangeven waarom zij nou juist een sponsorbedrag nodig hadden. Davo deed mee aan de actie en afgelopen vrijdag was er dan de feestelijke uitreiking. Davo viel samen met 4 andere verenigingen in de prijzen en kreeg van Nieuwenhuis Keukens een cheque van € 1.000,00 overhandigd !
Davo D2 uitgeschakeld voor de beker

Davo D2 had nog een goede kans om de volgende bekerronde te bereiken. Het was afhankelijk van de wedstrijd Helios D2 - Activia D2. Helios D2 mocht nog met 17-0 winnen, zodat Davo D2 verder bekerde. Helaas voor onze jongens won Helios D2 met maar liefst 21-0 !!
Davo C1 heeft inmiddels de volgende ronde bereikt en komende weekend komen Davo A1 en de lagere senioren in actie voor hun laatste poulewedstrijden. Davo 1 treft 24 oktober in de knock out ronde Lettele 1.
Davo D1, Davo E1, Davo E2 en Davo F1 waren reeds eerder geplaatst voor de knock out ronde.
Grandioze feestavond 30 Jaar Davo Disco

De inmiddels alweer 6e editie van de feestavond 30 Jaar Davo Disco was weer een succes. In een bomvol clubhuis (meer dan 100 mensen) verzorgde Soeljee Entertainment de avond met muziek vanaf de jaren 70 tot en met de hedendaagse muziek.
De sfeer was uitstekend en het overwegend jonge publiek stond continu op de dansvloer.
De artiest van vanavond was één van de finalisten van de RTL talentenjacht "My name is", te weten Freddy Mercury.
Kortom, we kunnen weer terugkijken op een geslaagde feestavond bij Davo en we verheugen ons alweer op de 7e editie van 30 Jaar Davo Disco.
Week 43
Vergadering jeugdkader op dinsdag 26 oktober

Op dinsdag 26 oktober is er een vergadering voor alle jeugdtrainers en jeugdleiders. De aanvang is om 20.00 uur