DAVO NIEUWS
NIEUWSARCHIEF SEIZOEN 2010-2011


Week 10
Vervolg bekervoetbal jeugd

Davo heeft nog een 4-tal jeugdteams die in de beker zitten.
Davo C1 heeft inmiddels de halve finale bereikt en speelt op zaterdag 02 april voor een plek in de finale tegen Voorst C1.  Mocht deze wedstrijd worden gewonnen dan speelt Davo C1 in de finale tegen de winnaar van ZVV'56 C1 - Columbia C1.
Davo E1 speelt op zaterdag 02 april de kwartfinale thuis tegen Groen Wit'62 E4. Mochten onze jongens deze wedstrijd weten te winnen, dan volgt in de halve finale wederom een thuiswedstrijd en wel tegen de winnaar van SV Cupa Wilp E3 - Sp. Teuge E2.
Davo E2 heeft ook een thuiswedstrijd geloot in de kwartfinale. Op zaterdag 02 april speelt men tegen SHE E2. Mocht deze wedstrijd worden gewonnen, dan treft men in de halve finale de winnaar van ZVV'56 E3 - Groen Wit'62 E11. Het betreft dan wederom een thuiswedstrijd.
Davo F1 gaat op 02 april naar SHE F1 voor de kwartfinale.   Wint Davo F1 deze wedstrijd, dan treft men in de halve finale ZVV'56 F1 in een uitwedstrijd.
Alle finalewedstrijden zijn op zaterdag 21 mei a.s.

Bericht van de gemeente Deventer

Beste bestuursleden,
Vanaf donderdag 10 maart begint de aannemer met de sloop van de oude gebouwen van Turkse Kracht. De daadwerkelijke sloop staat gepland op maandag 14 maart. Voorafgaand aan de sloop voert de aannemer de asbest sanering uit. Aansluitend aan de sloop zal de aannemer de grond, welke nu nog naast de nieuwe kleedkamers van Turkse Kracht ligt verplaatsen naar het sloop terrein. De verwachte duur van het project is drie weken. Ik wil jullie allen verzoeken om ten tijde van de werkzaamheden extra op uw jeugdige leden te letten en voorkomen dat zij zich op het sloop terrein ophouden.
Ik ga er vanuit u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Met vriendelijke groeten.
Nino Carpagnano

Toernooideelname Davo jeugd

Aan het eind van het seizoen doen de Davo jeugdteams mee aan onderstaande toernooien. E.e.a. is onder voorbehoud, daar er op zaterdag 21 mei de bekerfinales gespeeld zullen worden en Davo nog teams in de bekercompetitie heeft. Overigens geldt er voor zaterdag 21 mei ook nog een competitieprogramma.

Week 11
Burgemeester Andries Heidema reikt prijzen uit op Davo jeugdtoernooi
Grootste voetbalfeest van Deventer op zondag 24 april
De burgemeester van Deventer Andries Heidema heeft de toezegging gedaan om op zondag 24 april de prijzen uit te reiken tijdens het 23e Davo jeugdtoernooi. Hij zal dit gaan doen na de ochtendwedstrijden tegen 13.00 uur.
De inschrijving is gesloten en er zullen 103 teams meedoen aan het "Grootste voetbalfeest van Deventer". Buiten talrijke teams uit de regio, zullen er teams uit onder meer Den Haag, Groningen, Amsterdam, Lelystad, Assen en Nijmegen deelnemen. Ook zullen er 30 teams uit de Duitsland deelnemen, waaronder uit Hannover, Dortmund en Bochum.
Cafetaria en Eetcafé Nera Snacks sponsor van Davo D1
Davo D1 is in de trainingspakken gestoken door Cafetaria en Eetcafé Nera Snacks, gevestigd op Winkelcentrum Keizerslanden.
Hieronder de trotste jongens van Davo D1 met hun nieuwe trainingspakken.
Drie Davo spelers in KNVB selecties

Er zijn 3 spelers van de Davo jeugdafdeling geselecteerd voor selecties van de KNVB. Davo D1 spelers Sidney Pinkster en Diego Hekkert spelen 2 selectiewedstrijden op 21 maart en 28 maart (19.00 uur) op het sportcomplex van SV Twello met de jongens onder 12 jaar regio Apeldoorn/Deventer.
Davo C1 speelster Kimberley Tuinenga heeft zelfs het districtsteam meisjes onder 15 jaar bereikt. Zij speelt wedstrijden op de maandagen 14 maart, 28 maart, 11 april, 18 april, 15 mei en 30 mei.
Allen veel succes !

Jeugdkamp 2011

Van vrijdag 27 mei t/m zondag 29 mei gaat de jeugdafdeling op kamp naar Lingen in Duitsland.
Vanaf komende zaterdag 19 maart kunnen de ouders het kampgeld van € 65,00 afdragen bij Wim Siegrist.
Week 12
Vergadering jeugdkader

Op dinsdag 22 maart is er een vergadering voor alle jeugdtrainers en jeugdleiders met het bestuur en de jeugdcommissie. Aanvang om 20.00 uur.

Wedstrijden bekervoetbal

Op zaterdag 02 april staan de volgende bekerwedstrijden van de jeugd gepland.
Halve finale :
Davo C1 - Voorst C1 om 13.00 uur
Kwartfinale :
Davo E1 - Groen Wit'62 E4  om 09.00 uur
Davo E2 - SHE E2 om 11.00 uur
SHE F1 - Davo F1 om 09.30 uur

Geen eieren zoeken

In verband met het Davo jeugdtoernooi op zondag 24 april (Eerste Paasdag) is er dit jaar geen eieren zoeken.

Scheidsrechters gezocht voor jeugdtoernooi

De toernooicommissie is dringend op zoek naar scheidsrechters voor het Davo jeugdtoernooi op zondag 24 april a.s. Wil je een halve of een hele dag de E/F of C/D jeugd fluiten ? Geef je z.s.m. op bij Edwin Mulder, ewjmulder@concepts.nl

Zomertijd

In de nacht van zaterdag 26 maart op
zondag 27 maart gaat de zomertijd in.
De klok gaat dan 1 uur vooruit.
Paasbingo

Op zaterdag 16 april is er de gezellige paasbingo voor leden, donateurs, leden van de club van 50 en ouders van jeugdleden. De aanvang is 20.00 uur
.
Week 15
Medewerkersavond op zaterdag 07 mei

Het bestuur heeft de medewerkersavond gepland op zaterdag 07 mei a.s. Deze avond is bestemd voor éénieder die tijdens dit seizoen een functie bekleed binnen de club. Een avond met barbecue en disco.
Aanvang om 20.00 uur.
Vergadering jeugdkader

Op dinsdag 12 april is er een vergadering voor alle jeugdtrainers en jeugdleiders over het 23e Davo jeugdtoernooi. De aanvang is om 20.00 uur.

Bekervoetbal jeugd

Het bekervoetbal voor de jeugd nadert zijn climax. Inmiddels heeft Davo C1 zich weten te plaatsen voor de finale op zaterdag 21 mei op het terrein van Colmschate'33. Tegenstander in de finale is ZVV'56 C1. Dit team staat in de middenmoot van de 3e klasse.
Davo E2 speelt op woensdag 20 april de halve finale thuis tegen ZVV'56 E3. De aanvang is om 18.30 uur. Davo F1 speelt de halve finale op 20 april uit tegen ZVV'56 F1. Ook hier is de aanvang om 18.30 uur.
Davo E1 heeft de halve finale ook bereikt. De wedstrijd is nog niet vastgesteld door de KNVB.

Competitie gaat lang door

De competitie is voor diverse Davo teams pas in de 3e week van mei afgelopen. Enkele bijzonderheden :
- Op 2e Paasdag 25 april spelen Davo 3 en Davo 4 competitie.
- De jeugd speelt veel wedstrijden door de week.
- Davo 1 besluit de competitie op zondag 08 mei.
- Davo 3 en Davo 4 besluiten de competitie op zondag 22 mei.
- Davo A1 besluit de competitie op zaterdag 21 mei. Het toernooi van SV Twello komt hiermee te vervallen.

Week 17
Bekerfinales zijn bekend

Zaterdag 21 mei   Davo C1 - ZVV'56 C1 om 11.00 uur op terrein Colmschate

Zaterdag 21 mei   Davo E1 - ZVV'56 E2 om  13.00  uur op terrein Colmschate

Zaterdag 21 mei   Davo E2 - Groen Wit'62 E6 om 11.00 uur op terrein Colmschate

Zaterdag 21 mei   Davo F1 - Terwolde F1 om 09.30 uur op terrein Colmschate
Davo jeugdtoernooi geslaagd

Het 23e Davo jeugdtoernooi is een supergeslaagd evenement geworden. Na een periode van voorbereiding  werden op Paaszaterdag de velden uitgezet, de laatste dingen voor elkaar gemaakt en kwamen laat in de middag de ploegen van Röllinghausen en Hannover 1874 aan op het complex. Zij kwamen een dag eerder en overnachtten in tenten op het complex. 's Avonds was er nog een gezellig samenzijn met onze Duitse gasten.
De volgende ochtend was het al weer vroeg dag. De eerste ploegen druppelden binnen. Zij kwamen onder meer uit Groningen, Assen, Lelystad, Duitsland en natuurlijk uit onze eigen regio. Onder de stralende zon begon om 09.00 uur het toernooi. Jammer, dat er enkele ploegen niet kwamen opdagen, maar met snel improviseren kom je een eind.
Om 13.00 uur reikte burgemeester Andries Heidema de indrukwekkende bekers uit.
Het middaggedeelte was voorbestemd voor de C en D jeugd. Tot 18.00 uur vertoonden zij hun voetbalkunsten. Wederom een prijsuitreiking, dan opruimen, schoonmaken en tot bijna middernacht een gezellige afsluiting met al die vrijwilligers. We hebben als Davo weer een geweldige klus geklaard ! Dank aan al die vrijwilligers.
Burgemeester Andries Heidema met de F pupillen van SV Westerholt F3 uit Duitsland
Bericht voor alle Davo leden :

Davo in staat van beschuldiging gesteld door de KNVB

Davo is in staat van beschuldiging gesteld door de KNVB n.a.v. de verkoop van drank in glazen welke buiten de kantine is genuttigd (= op terras). Inmiddels heeft het bestuur van Davo een verweerschrift ingediend. De straf die volgt kan zijn : een waarschuwing, een geldboete of punten in mindering voor het 1e elftal. De regel is simpel : er mag enkel drank uit plastic bekers worden verkocht indien deze wordt genuttigd op een afgebakend terras. Dus glaswerk buiten is niet toegestaan !! We hebben nog geen 100% afgebakend terras, dus alcohol buiten is voorlopig niet toegestaan !! Het bestuur gaat dan ook keiharde maatregelen treffen om dit tegen te gaan. Dit geldt zowel voor de zaterdag als de zondag. Leden die zich schuldig hieraan maken, zullen zich op de bestuursvergadering moeten verantwoorden.
Vergadering jeugdkader

Op dinsdag 02 mei is er weer een vergadering voor alle jeugdtrainers en jeugdleiders met de jeugdcommissie en het bestuur. De aanvang is om 20.00 uur
Week 18
Q Floor nieuwe hoofdsponsor van Davo
Onderdeel van IJzerman de Vries kunststof vloeren
Q Floor, onderdeel van IJzerman de Vries kunststof vloeren, wordt per 01 juli a.s. de nieuwe hoofdsponsor van Davo. Q Floor verbindt zich voor 3 seizoenen aan Davo.
In een eerder stadium had Davo al overeenstemming bereikt met de Waagschaal als rugsponsor.
Binnenkort zullen de contracten worden ondertekend.
Q Floor volgt als hoofdsponsor Moespot Electronics op. Zij waren 6 seizoenen als hoofdsponsor aan Davo verbonden. Het bestuur zal op een passende manier Moespot Electronics bedanken.
Davo trekt Charles Haulussy aan als trainer van Davo 2
Het bestuur van Davo heeft Charles Haulussy aangetrokken als trainer van Davo 2. Hij tekent een 1-jarig contract. Momenteel is Haulussy trainer van Wesepe 2. Daarvoor was hij trainer van Orderbos 2, Schalkhaar 3 en had hij jeugdteams van RDC en Schalkhaar onder zijn hoede.
Charles Haulussy gaat nauw samenwerken met hoofdtrainer Eric Whittie. Bedoeling is dat Davo voor het seizoen 2011-2012 overgaat naar een selectie van 34 spelers. Dit kan mede door de overgang veel jeugdspelers naar de seniorenvoetbal.
Vergadering begeleiders jeugdkamp

Op dinsdag 17 mei is er een vergadering voor alle begeleiders van het jeugdkamp. De aanvang is om 20.00 uur.

Laatste trainingen jeugdafdeling van het seizoen

Davo A1 donderdag 19 mei
Davo C1 donderdag 19 mei
Davo D1 donderdag 19 mei
Davo D2 donderdag 19 mei
Davo D3 woensdag 11 mei
Davo E1 woensdag 11 mei
Davo E2 woensdag 18 mei
Davo E3 woensdag 18 mei
Davo F1 woensdag 18 mei
Davo F2 woensdag 18 mei
Week 19
Gezellige medewerkersavond

Uiteindelijk was de avond goed gepland. Een prachtige zomeravond met een heerlijke temperatuur om te barbecuen. De vrijwilligers konden deze avond weer lekker eten, gezellig een glaasje drinken en dansen op de muziek van Soeiljee Entertainment.
Buiten dit alles werd vertrekkend hoofdsponsor Moespot Electronics door het bestuur in het zonnetje gezet. Deze firma was van 2005 tot en met 2011 hoofdsponsor van Davo.
Week 20
Voorbeschouwing bekerfinales

Komende zaterdag 21 mei worden op de velden van SV Colmschate'33 de bekerfinales gespeeld. Maar liefst 4 Davo jeugdteams hebben de finale weten te bereiken. Een record en een prestatie van formaat. Een voorbeschouwing :

Davo C1
3e klasse
4e plaats
Zaterdag 21 mei om 11.00 uur :
Davo C1 - ZVV'56 C1
ZVV'56 C1
3e klasse
5e plaats
Zaterdag 21 mei om 13.00 uur :
Davo E1 - ZVV'56 E2
Davo E1
2e klasse
6e plaats
ZVV'56 E2
2e klasse
1e plaats (kampioen)
Zaterdag 21 mei om 11.00 uur :
Davo E2 - Groen Wit'62 E6
Davo E2
3e klasse
1e plaats (kampioen)
Groen Wit'62 E6
3e klasse
2e plaats
Zaterdag 21 mei om 09.30 uur :
Davo F1 - Terwolde F1
Davo F1
3e klasse
1e plaats (kampioen)
Terwolde F1
2e klasse
10e plaats
In 2009 won Davo B1 de beker
In 2009 won Davo E1 de beker
In 2010 won Davo C1 de beker
Berichtgeving de Stentor maandag 16 mei 2011

Voetbaltoppers bij bekerfinale F'jes

Bekende namen uit het voetbal reiken zaterdag de beker uit na de finale tussen Terwolde F1 en Davo F1 op het veld van SV Colmschate in Deventer.Het gaat om oud-Eaglesspeler Harry Decheiver, scheidsrechter Bas Nijhuis en oud-scheidsrechter Rene Temmink uit Deventer. De aftrap van de finale tussen de jongste voetballertjes is om 9.30 uur.