DAVO NIEUWS
NIEUWSARCHIEF SEIZOEN 2010-2011
Week 01
Halverwege het seizoen 10 vragen aan hoofdtrainer Eric Whittie
"Davo is één van de beste beslissingen geweest in mijn loopbaan"
Na 47 jaren is Davo weer teruggekeerd in de 4e klasse. Wat vond je van de 1e seizoenshelft ?
"Ik ben niet helemaal tevreden over de 1e seizoenshelft. Op cruciale momenten hebben wij ons de kaas van het brood laten eten en hebben we aangetoond nog niet volwassen genoeg te zijn als ploeg. We hebben momenteel al wel veel uitwedstrijden achter de rug en we weten dat Davo thuis heel sterk is, dus ik ben hoopvol."

Is het niveau in de 4e klasse je mee- of tegengevallen ?
"Er zijn ploegen (Helios bijvoorbeeld) die duidelijk beter zijn dan wat we gewend waren in de 5e klasse, maar er zijn ook ploegen die "we kunnen hebben". Over het algemeen zie je minder dan in de 5e klasse dat bepaalde posities slecht bezet zijn. Vorig jaar konden we ons voordeel nog wel eens doen uit slecht bezette posities bij de tegenstander."

De bekeruitschakeling tegen Lettele was een dieptepunt. Hoe heb jij dat beleeft ?
"Ja, Lettele was een dieptepunt maar ook een belangrijk moment in deze competitie. Na Lettele is het een hele tijd (6-8 weken) absoluut niet gezellig geweest binnen de selectie, want wat wij daar hebben laten zien was Davo
op zijn slechtst. We hebben daar een start gemaakt met de verbetering van met name het mentale aspect. Dat doet pijn, want je gaat elkaar aanspreken op de mindere kanten en dat is iets waar mensen niet sterk in zijn en vaak ook niet op zitten te wachten. Dat proces is volgens mij nu klaar en ik ben benieuwd of we die verhoogde weerstand gaan zien in de competitie."

Davo uit en thuis is een verschil blijkt uit de uitslagen. Hoe komt dit volgens jou ?
"Dat is absoluut waar wat je daar zegt.  Er is nog een zekere onvolwassenheid (thuis voelen de jongens zich "veiliger") die we moeten overwinnen en ik ben heel benieuwd hoe we er nu voor staan."

Hoeveel rek zit er nog in de selectie ?
"Davo heeft nog niet de werkelijke klasse gezien van deze groep. Als je soms ziet waartoe ze in staat zijn tijdens de trainingen, ongelooflijk. Ja, er zit nog veel rek in en dan met name om in wedstrijden te laten zien wat ze in trainingen uitvoeren. De grootste rek zit hem dan ook niet in technisch/taktisch opzicht, maar meer in het mentale."

Hoe bereid je de ploeg voor op de 2e seizoenshelft ?
"Niet anders dan vorig jaar. We beginnen 6 januari te trainen en gaan dan op de 16e de eerste oefenwedstrijd aan. Vervolgens een zondag vrij en dan start de competitie al weer. Het zal wel, mede door de vele onderbrekingen van de training i.v.m. het slechte weer,  sneller moeten worden opgebouwd, want we zijn wel wat kwijt geraakt."

Je staat na dit seizoen nog 2 jaar onder contract bij Davo. Wat is voor jou de doelstelling ?
"Dat zijn meerdere doelstellingen:
- ik wil een team achterlaten waar mijn opvolger uitstekend mee uit de voeten kan en waar alle aandachtsgebieden (techniek/taktiek/mentaliteit) in balans zijn zodat hij verder kan.
- voor het eerst sinds mijn aantreden krijgen we volgend jaar een kans om een jong en kwalitatief goed 2e neer te zetten en het is een uitdaging om die lichting vanuit de A in te laten stromen bij het al redelijke niveau van ons 1e.
- in december hebben we een bijeenkomst gehad met de jeugdtrainers. Het zou mij een plezier doen hier meer structuur in aan te brengen en meer aan kennisoverdracht te doen."

Je bent 3,5 jaar werkzaam bij Davo. Je kon naar vele clubs. Is Davo een goede keus geweest ?
"Davo is een van de beste beslissingen geweest in mijn loopbaan. Wat ik bij deze club van de jongens en de supporters heb gekregen is goud waard. Het is een talentvolle groep die nog mentaal moet groeien, maar prettig om mee te werken en heel leergierig. Daarnaast heeft Davo ook een grote groep (hoewel we die groep altijd te klein vinden) mensen die zich op diverse manieren voor het goede doel, Davo, inzetten en dit doen zij over het algemeen met een hele positieve inslag. Dat lijkt normaal, maar geloof me ik heb het ook anders meegemaakt."

Waarin moet Davo zich nog verbeteren ?
"Dat is een lastige. Als ik zeg dat Davo professioneler, zakelijker en dergelijke moet worden dan heb ik wellicht gelijk, maar wat is de charme en kracht van een club? Davo is Davo en het is niet aan mij om daar te veel aan te willen veranderen, want in de kern is het een geweldige club. Veranderen is altijd goed, maar de mate en snelheid moet je goed bewaken."

Wil je nog iets kwijt ?

"We hebben als groep een boeiend seizoen en ook heel leerzaam. We zijn nu op zoek naar die verbeteringen die nodig zijn en die kosten veel kracht en wijsheid, maar doen ook wel eens pijn. Ik wil alle Davo-mensen oproepen om als een man/vrouw achter het team te gaan staan en onze jongens te steunen in hun bewustwordingsproces. Hoewel de gemiddelde Davo-supporter in mijn ogen altijd heel positief is hoor ik via-via ook wel eens wat anders. Via-via is nooit goed, spreek elkaar aan en durf met elkaar te werken aan een nog betere vereniging.  Davo is het waard."Week 02
Zaterdag 12 februari om 20.00 uur

Grote voetbalkwis bij Davo
Op zaterdag 12 februari a.s. wordt er bij Davo een grote voetbalkwis georganiseerd. Met tal van vragen over het binnenlandse en buitenlandse voetbal. Wie wordt de voetbalkenner van Davo 2011 ?
De kwis is bestemd voor leden en donateurs vanaf 16 jaar, leden van de club van 50 en spelers van Davo A1.
Aanvang 20.00 uur
Huldigingen op nieuwjaarsreceptie Davo

Op de druk bezochte nieuwjaarsreceptie zijn 2 leden van Davo gehuldigd. Erelid Henk Schepers voor zijn 60 jarig lidmaatschap en Bennie Rensink voor zijn 25 jarig lidmaatschap. Beide heren van harte gefeliciteerd !
Na de nieuwjaarstoespraak en de huldigingen was het tijd voor een gezellige avond verzorgd door Soeljee Entertainment.Op de foto Bennie Rensink (links) en Henk Schepers (rechts).


Nieuwjaarstoespraak van de voorzitter

Dames en heren, ik heet u namens het bestuur van hart welkom op de nieuwjaarsreceptie van onze club. Het bestuur wenst u een goed, maar bovenal gezond 2011 toe ! Terugkijkend op 2010, kunnen wij op voetbalgebied met grote trots terugkijken. Ons 1e elftal keerde in een bloedstollende finale van de competitie na 47 jaren weer terug in de 4e klasse van de KNVB.  Velen van u zullen de 9e mei nog herinneren, hoe Davo na een 2-0 achterstand tegen Mariënheem toch nog wist om te buigen in een 2-3 overwinning. Negen minuten voor tijd nog wel. Davo heeft hiermee aangetoond, dat eigen jeugd kansen moet krijgen en dat ze onder een deskundige trainer verder komen.  Van dat standpunt zal het bestuur niet afwijken.  Daarom is het contract van onze hoofdtrainer Eric Whittie opengebroken en verlengd tot en met 2013.  We creeëren hiermee duidelijkheid en rust binnen de selectie. Zijn doelstellingen heeft de trainer verwoord op onze website, maar het is van groot belang dat ons huidig A1 elftal wordt toegevoegd aan de selectie die komend seizoen moet bestaan uit minimaal 30 spelers. We kunnen dan weer spreken van een selectie van Davo 1 en Davo 2.  Ook de huidige trainer van Davo A1, Roy Moespot moet daarin een rol gaan vervullen. Deze maand praten we hierover verder.  De huidige klassering op de ranglijst van ons 1e elftal, de 9e plek, kan voor velen dan wat teleurstellend zijn, maar het bestuur gaat ervan uit dat Davo 1 zich snel veilig speelt, waarna we kunnen bouwen aan een volgend seizoen. Waarbij de doelstelling bijgesteld - en wel naar boven - moet worden.
Op voetbalgebied is vermeldenswaard dat de jeugd weer wat aantrekt. We stijgen qua ledental, maar een gebrek aan kader kan een verdere groei in de weg staan. Uiteraard bestreurenswaardig, vooral omdat Davo meer in de picture staat. Dat zijn dan weer de voordelen van een 1e elftal dat 4e klasse speelt. We blijven inzetten op goede activiteiten voor de jeugd, waarom wij eigenlijk bekend staan. Ik wil ook stil staan bij de minder leuke kanten binnen een club. Afgelopen jaar overleed Jan van der Kaay, ruim 30 jaar lid van Davo. En ook bij diverse Davo leden zullen tragische gebeurtenissen in families zijn plaatgevonden.
En hoe gaan we verder met Davo ?
U weet dat aan het begin van het seizoen het bestuur hoog heeft ingezet op vrijwilligers. Soms in dreigende taal, maar het kon ook niet anders. Iedereen binnen de club moet nu echt gaan inzien, dat we samen de club moeten runnen. En ook moet men inzien dat voor alles wat wordt gedaan niet persé een vergoeding tegenover moet staan.  Gelukkig hebben diverse leden dit ingezien. In moeilijk economische tijden keert dan vaak de charme weer terug. Een club staat niet alleen voor prestaties, maar ook voor verbondenheid. Verbondenheid zie je terug in de bezoekersaantallen van de activiteiten. Denk aan de 30 jaar Davo Disco en de kerstbingo. Dan denk ik ook wel : Davo leeft. En de volgende maand gaan we een grote voetbalquiz organiseren, onder de noemer van “Voetbalkenner van Davo.” Hiermee wordt wellicht een andere doelgroep binnen de vereniging bereikt.
Davo is financieel gezond en dat in een moeilijke tijd een goed teken. De prijsverhoging in het clubhuis is wellicht niet populair, maar wel realistisch.
Sponsorinkomsten blijven achter, maar aan de andere kant heeft ons jeugdtoernooi zoveel sponsorgeld opgeleverd, waaruit blijkt dat éénmalig sponsoren veel populairder is geworden. Denk bijv. aan de actie van Nieuwenhuis Keukens en onlangs nog van C1000. Het heeft ons wat dat betreft geen windeieren gelegd.
En hoe zit het voetbal er de komende jaren in Deventer uit ? We hebben een wethouder die veel minder vereniging wil in onze stad.
Natuurlijk volgen wij de ontwikkeling op sportpark de Zandweerd, waar 4 verenigingen alleen extra's krijgen wanneer zij gezamenlijk een onderkomen delen. Dat is natuurlijk het begin van een fusie, maar dan via een geleidelijke omweg. Althans zo ziet de gemeente dit.  Wij leven op de Rielerenk ook met 4 verenigingen. Bestuurlijk gaan wij prima met elkaar om, zoals dat ook diverse leden zullen doen. En dat moeten we zo houden. Wees trots op je eigen club, van welke club dan ook. Zolang dit bestuur zitting heeft, zal er van een fusie geen sprake zijn. Wij zijn Davo en wij blijven Davo en gaan gewoon de 100 jaar halen. Het zijn gewoon trends. Schalkhaar is nu hot, maar dat was 10 jaar geleden Colmschate en 20 jaar geleden Helios.  Laat ons Davo nou maar lekker zo blijven met zo'n goede 300 leden, waar iedereen elkaar kent. Laten we daarom maar lekker een middelgrote vereniging blijven, waar geen plaats is voor gelukszoekers.
5 Seniorenteams, een zaalteam en een grote jeugdafdeling moet het plaatje voor de komende jaren worden. Dat kan alleen gerealiseerd worden met voldoende en goed kader die een hart hebben voor de club. We moeten het maar van de positieve kant gaan bekijken.  We gaan het gewoon met elkaar doen en niet tegen elkaar.  
Nogmaals, veel geluk in 2011 !
Week 04
Davo gaat in zee met Edutrainers
Binnenkort gaat het bestuur van Davo een overeenkomst ondertekenen met Edutrainers.
Edutrainers heeft een concept ontwikkeld waarbij sportverenigingen hun faciliteiten voor de middag aan Edutrainers ter beschikking stellen. Edutrainers verzorgt 's middags een compleet programma waarbij jongeren in de leeftijd tussen 10 en 18 jaar een mix aangeboden krijgen van sport, spel en huiswerkbegeleiding.
Davo stelt derhalve haar clubhuis 4 middagen in de week ter beschikking voor maatschappelijke doeleinden.
Davo 2 gaat naar TV programma Voetbal International

Op maandag 28 februari zal het 2e elftal van Davo het televisieprogramma Voetbal International gaan bijwonen. Wanneer en weer discussies losbarsten tussen presentator Wilfred Genee met Johan Derksen en René van der Gijp, zullen de sterren van Davo 2 ongetwijfeld in beeld komen. Kijken dus !
Pasfoto inleveren !!

Alle seniorenspelers en de spelers van Davo A1 moeten op zeer korte termijn een recente pasfoto inleveren voor een nieuwe spelerspas.
De pasfoto kan worden ingeleverd bij de leider.
Davo F teams op de bowlingbaan

Omdat de spelers zich hebben uitgesloofd voor de Grote Clubactie en de chocoladeletteractie, mag elk team een activiteit naar keuze in de winterstop kiezen. In navolging van de E teams vorige week, gingen Davo F1 en Davo F2 afgelopen zaterdag 29 januari naar de bowlingbaan.
Week 05
Vergaderingen Raad van Elf

Vergadering van Raad va Elf op donderdag 10 februari. Aanvang 20.00 uur. Iedereen dient zijn boeren kiel mee te nemen en een bedrag van € 30. Tevens is er vergadering van Raad va Elf op donderdag 24 februari. Aanvang 20.00 uur. Bij verhindering afbellen bij Michel Elshof 0612974159.
En even een mededeling voor de Davo Carnavalvierders, die eventueel ook naar Pinkster gaan, dit jaar heb je daar kaarten nodig .

40 Sponsors van € 50,00 gezocht voor het Davo Jeugdtoernooi

Op zondag 24 april (Eerste Paasdag) organiseert Davo het 23e jeugdtoernooi.
Op dit moment hebben al 81 teams ingeschreven !! De teams komen onder meer uit Amsterdam, Den Haag, Groningen en zelfs meer dan 20 teams uit Duitsland. Net als vorig jaar hebben wij u hulp weer nodig.
WIJ ZOEKEN 40 SPONSORS VAN € 50,00
En... vorig jaar heeft u ons fantastisch geholpen met het vinden van die sponsors. Helpt u dit jaar wederom mee ? De sponsor krijgt een link op onze website www.dvvdavo.nl  en vermelding met logo in het toernooiboekje.
Heeft u een sponsor, geef het door aan het bestuur en dan zullen wij rechtstreeks een factuur mailen naar het betreffende bedrijf.
Alvast bedankt !
Bestuur DVV Davo
Week 08
Nieuw onderdeel fair play afgetrapt

Donderdag 17 februari hebben de stichting Eagles4Deventer en Sportbedrijf Deventer een vervolg gegeven aan de Fair Play campagne die in 2009 door de Deventer voetbalclubs is ingezet. In de Adelaarshorst onthulden GA Eagles-trainer Andries Ulderink en aanvoerder Dave Bus vandaag een nieuw campagne onderdeel. De hoofdtrainer en aanvoerder van GA Eagles hingen de eerste sportcode, met daarop de vier Fair Play regels, op in de kleedkamer. Na de start zullen de sportverenigingen die het Fair Play convenant hebben ondertekend, de sportcodes overhandigd krijgen om het voorbeeld van GA Eagles over te nemen. Door deze in hun accommodatie op te hangen, maakt men hun leden bekend met de sportcode. De Fair Play gedragscode zal op minimaal 35 accommodaties in Deventer e.o. worden opgehangen. Zowel de stichting Eagles4Deventer als Sportbedrijf Deventer willen op deze manier een positieve bijdrage leveren aan het gedrag op en rondom de sportvelden. In 2009 hebben alle voetbalclubs een intentieverklaring ondertekend en een Fair Play coördinator aangesteld. De Fair Play coördinatoren, FADO en Sportbedrijf Deventer ontwikkelen gezamenlijk het beleid op het gebied van Sportiviteit & Respect en ontwikkelen ook nieuwe initiatieven. Bij de aftrap in 2009 werden er reclameborden langs de velden geplaatst en gedragscodekaartjes verspreid.
Regels Fair Play van de gedragscodekaartjes:
1) Niet schelden in en buiten het veld!
2) Voor en na de wedstrijd geven wij elkaar de hand!
3) Wij hebben respect voor de scheidsrechter in woord en daad!
4) Wij hebben respect voor de materialen en zijn netjes in de kleedkamers!

GA Eagles trainer Andries Ulderink en Davo fair play coördinator Berry Westervoorde
(bron en foto : www.deventervoetbal.nl)
Carnaval 2011 bij Davo

Op vrijdag 04 maart is er de carnavalsavond bij Davo. Toegang voor leden, donateurs en leden van de club van 50 vanaf 16 jaar.
Op zaterdagmiddag 05 maart is er kindercarnaval. De Daldeeërs van Davo organiseren een Soundmix/playbackshow. De pupillen worden verzocht om aanwezig te zijn, maar vooral ook mee te doen aan deze carnavalsmiddag. Je kan je opgeven via het formulier welke reeds door de leider is uitgedeeld. Lever het ingevulde formulier weer in bij je leider. Die zorgt er vervolgens voor dat het bij de Daldeeërs komt. Je mag play-backen of live zingen met een act die je zelf hebt uitgekozen, een deskundige jury van de Daldeeërs zal de beoordelingen op zich nemen.
Wetenswaardigheden voetbalprogramma

Alhoewel het toch behoorlijk winters is geweest, loopt het competitieprogramma behoorlijk op schema. Davo 1 loopt nog 1 wedstrijd achter en dat is de reeds 2x afgelaste wedstrijd Davo - IJsselstreek. Deze wordt gespeeld op zondag 03 april. Davo 1 besluit de competitie op zondag 07 mei. Alleen 2e Paasdag is nog een "vrij weekend".
Davo D1 zit in de competitie van 13 teams en moet nu al 3x door de week spelen. Voor de jeugd zijn er op zaterdag 26 februari en zaterdag 05 maart inhaalprogramma's. Op zaterdag 26 februari komen 5 teams in actie, waaronder de kwartfinale bekerwedstrijd ABS C2 - Davo C1. Op zaterdag 05 maart is er een programma vastgesteld voor Davo A1 en Davo E3. De wedstrijd van Davo A1 is verplaatst naar donderdagavond 03 maart. Tegenstander is Schalkhaar A2.  Aanvang 19.30 uur. Er wordt bekeken of de wedstrijd van Davo E3 nog verzet kan worden.
Dan zijn er nog vragen over het vervolg van de bekercompetite jeugd. Bekend is dat Davo C1 op 26 februari de kwartfinale speelt. Onbekend zijn de speeldata van Davo E1 (kwartfinale tegen Groen Wit'62 E4) en Davo E2 (kwartfinale tegen SHE E2). Van Davo F1 is nog niets bekend voor wat betreft de datum en tegenstander van de kwartfinale.
Bekend is ook al dat de competitie voor diverse jeugdteams pas op zaterdag 21 mei zal eindigen.

Wanneer ben je "vastgespeeld"  ?

Er komen bij de KNVB district Oost weer veel vragen binnen over het 'vastspelen' van spelers. Hoeveel wedstrijden mag een speler in een 'hoger' elftal meedoen voordat deze is 'vastgespeeld'?
Het betreffende reglementsartikel zegt het volgende:
Een speler die vijftien of meer competitiewedstrijden voor een of meer hogere teams heeft gespeeld in enig seizoen, mag niet meer voor een lager team in competitie- en/of bekerwedstrijden spelen, behoudens dispensatie van het desbetreffende bestuur.
Een speler, die een gedeelte van de wedstrijd heeft gespeeld, wordt in dit verband geacht de gehele wedstrijd te hebben gespeeld.