DAVO F2 PAGINA
Husseyn Genc
trainer
Whesley van Beek
Cengizhan Genc
Amila Waragoda
Deviani Matitaputty
Amala Matitaputty
leider
Demi Grooten
Braidly van Wingerden
Jahlisa Taroenidikromo
Jan van Wingerden
inval trainer
Daniëlle Jejanan
leider
Jemayro van Wingerden
Indeling competitie 4e klasse CK

ABS F3
Davo F2
Epse F1
De Gazelle F2G
Go Ahead D. F1
Gorssel F3
Harfsen F1
IJsselstreek F1
Kon. UD F2
Lettele F2
RDC F2
Terwolde F2
Bekerprogramma

22 augustus : ABS F4 - Davo F2                 5-9
29 augustus : Davo F2 - Groen-Wit'62 F5 2-5
05 september : ZVV'56 F4 - Davo F2          2-7
Zaterdag 22 augustus : ABS F4 - Davo F2   5-9   (beker)

Verslag eerste wedstrijd door een van onze nieuwe leidsters Amala Matitaputty.

Om 8 uur stonden onze voetballertjes netjes klaar bij Davo om richting Bathmen te gaan. Iedereen had er zin in om lekker een potje te gaan voetballen. Het was heerlijk weer om te voetballen. Daar stonden ze dan zenuwachtig op het veld (tja wat wil je als de trainer er uitgerekend de eerste wedstrijd niet bij is), maar gelukkig was Albert er om hun te begeleiden.  
Aan het begin van de wedstrijd kreeg Jahlisa al te horen van “kijk dan wat een kleine keeper” waarop zij reageerde “pas maar op hij mag wel klein zijn, maar hij zal jullie ballen tegenhouden”. En wat zij voorspeld had heeft hij ook zekers waargemaakt.
Het begon al goed, in de eerste minuut werd er al gescoord door Deviani, Jamairo zag ook een kans en schoot de bal van ver richting de doel……en ja hoor die zat er in!!!! Toppie hoor. Helaas was het Amila in de eerste helft van de wedstrijd niet gegund om de bal erin te krijgen (dat maakte hij later wel dubbel en dwars weer goed). Davo eindigde in de eerste helft met een stand van 4-1 (helemaal te gek dus). De F-2tjes speelden goed over en hadden het gevoel van “deze wedstrijd moeten we gewoon gaan winnen”. Tweede helft van de wedstrijd was weer begonnen, en ja hoor Devi had zijn schot weer in de voeten zitten….daar was goal nr. 5. ABS was natuurlijk gemotiveerder als nooit tevoren, want ook zij wilden hun kunsten laten zien. Zij scoorden hun welverdiende 2e goal. Maar door mooi samenspel lukte het Amila om te scoren en daar bleef het niet bij. Davo had verdiend gewonnen met 9-5.
Oh ja ABS had nog wel gevraagd wat Davo voor de transfer van Jahlisa betaald hadden…….volgens mij was dat toch een grote zak aardappelen en wat appels?? Nou daar kregen en hadden ze heel veel spijt van……….Hahahaééééé
Zaterdag 05 september : ZVV'56 F4 - Davo F2   2-7  (beker)

Zaterdagochtend half 7 hield het eindelijk op met regenen. Je vraagt je dan af of de wedstrijd nog wel doorgaat (dus wel!). Kwart voor 8 zag ik al de eerste auto met onze dames erin richting DAVO rijden. Goed teken dus, want ze hebben er blijkbaar veel zin in. Of was het nou toch de trainer die op tijd wilde zijn?
Aangekomen in Apeldoorn werden we netjes opgevangen door de leider van ZVV, Hij vond de Fair Playregels een goed initiatief. In de kleedkamer heb ik de spelers nogmaals uitgelegd wat deze regels inhoud en nu maar hopen dat zij zich eraan houden...........
Voordat de wedstrijd begon kreeg ik al de vraag van de leider hoe oud die 2 grote meiden wel niet waren. Zo slecht als ik me voorbereid had, had ik hun leeftijd op basis van hun lengte geschat. (zoiets moet je dus ook nooit aan me overlaten). Wel had ik erbij gezegd dat we voor Demi en Rachel dispensatie hadden gekregen van de KNVB. En ja hoor daar begon het gedonder al, ouders dreigden hun kinderen uit het veld te halen en waren redelijk opgefokt. (ik overdrijf dus echt niet). Gelukkig hadden de voetballertjes geen erg in wat er zich allemaal buiten het veld afspeelden (is maar goed ook). Want wij vinden gewoon dat onze kinderen vooral plezier moeten hebben tijdens een voetbalwedstrijd. Onze topscoorder Amila wist al in de eerste minuut te scoren, en al snel volgde er een tweede geweldige goal. Helaas werd dit ons niet in dank afgenomen, maar nog steeds hadden ons f-2tjes er zin in en eindigden we de eerste helft met een welverdiende tussenstand van 0-5.
De 2e helft zag ZVV meer kans om op onze helft te komen, ze waren vaker bij onze keeper te vinden. Is ook goed zo want hierdoor raakt Deviani gemotiveerder dan ooit en wilt dan niets liever dan alleen maar nog meer goals scoren. De vliegende keep van ZVV hadt 2x zijn kans benut om te vliegen naar de goal waar Esmee als invalster hem stond op te wachten, hij had twee keer gescoord en werd dan ook netjes door ons toegejuichd. Uiteindelijk zijn we met een eindstand van 2-7 naar huis gegaan. We kunnen trots zijn op onze kinderen, zij hebben zich netjes aan de Fairplay regels gehouden. Daar zouden wij als ouders heel wat van kunnen leren!!!!!!
SPORTIVITEIT en RESPECT!!!!!!

Amala Matitaputty
Zaterdag 19 september : Davo F2 - RDC F2   11-0

Ik stelde me aan de tegenstanders voor als leidster van de F2, ze waren verbaasd ……..een vrouw? Ik kon ze geruststellen dat we zelfs met z’n tweeën waren (haha), tja DAVO loopt nu eenmaal met de tijd mee. Zaterdagochtend om half 9 , zonnetje stond al te schijnen, de kids hadden goede zin en begonnen fanatiek warm te lopen. Onze hoofdtrainer Andy was er dit keer niet bij, want ook zijn zoon Aaron wil af en toe aangemoedigd worden door zijn vader. Husseyn probeerde het team in de laatste minuten nog even streng toe te spreken, want vorig jaar hadden ze verloren van RDC. De aftrap werd genomen en al snel werd er door Deviani gescoord. Niet lang erna volgde er weer een goal van Amila. Tja de kids waren goed op dreef, de goals vlogen hun om de oren. Ik weet niet eens hoeveel de stand was na de eerste helft, 1 ding was zeker we hadden een ruime voorsprong. De tweede helft wilde Jahlisa graag haar keeperskunsten laten zien en verruilde haar plek maar al te graag met Gencizcan. Rachel moest meer op het middenveld gaan spelen en indien mogelijk meer naar voren toe trekken en proberen te scoren. Onze pitbull (Gencizcan) was feller dan ooit en passeerde de tegenstanders alsof het de normaalste zaak van de wereld was en scoorde welverdiend een punt. Dus toch een goede ruil?? Davo F2 had voornamelijk balbezit en probeerden ook goed naar elkaar over te spelen, uiteraard een goede oefening voor ze. F2 eindigde met een mooie, welverdiende eindstand van 11-0.

Amala Matitaputty
Zaterdag 26 september : ABS F3 - Davo F2   3-2

Geheel tegen de mogelijkheden in toch verloren...

Na het omkleden heb ik mijn afscheid als trainer van de F2 groep kenbaar gemaakt.  Ik heb besloten om te antwoorden op het verzoek van Davo aan de leden.
Op de vraag om de jeugdafdeling te komen ondersteunen als jeugdcommissie-lid. Ik heb de voorzitter van de jeugdcommissie G. de Vries aangegeven dat ik me als kandidaat jeugd commissie-lid wil opgeven. Om de F2 groep niet te schaden heb ik eerst Huseyin Genc gevraagd om de F2 over te nemen.  Hij wilde het graag doen en krijgt steun van Hendrik van Wingerden. Met steun van de leidsters Amala en Danielle moet het nog beter gaan.
Hopelijk zal het echt uitkomen dat wanneer ik er niet ben ze alleen maar winnen!!!! Een wedstrijd om snel te vergeten...Het lukte allemaal NET NIET... nu met de ogen van een supporter. Te laat storen, te laat inlopen op goede voorzetten van Amila daar waar vorige week alles klikte ging het vooral mis. Volgens mede ouders aan de kant. Tot overmaat van ramp had Jahlisa het druk tegen haar zelf en werd onze sterke man Amila "uit de wedstrijd getrapt" met een enorme bloeduitstoring verliet hij het veld. Amala heel goed en gewaagd om hem eruit te halen. Hierdoor werd het balvaste tandem lam gelegd. Waardoor ABS de druk verhoogde want die eerst 10 minuten waren we de bovenliggende partij, maar nadat Amila eruit ging ging het helemaal mis. De bal werd niet meer vast gehouden voorin. Na de 0-1 werd het snel 3-1 en dat was te veel. We kwamen nog terug 3-2. Te laat werd de F2 wakker want de laatste tien minuten hing de 3-3 in de lucht en dat was eigenlijk de beste afspiegeling. Mijn hoop is dat Amila weer gauw genezen is, Jahlisa haar draai weer vind en dat het keepen in eerste instantie door Cengizhan gedaan wordt. De ballen waren zeker voor hem houdbaar...
Na een voorsprong kun je altijd nog wisselen... maar dat is voor de nieuwe leiding. Braidly, Jahlisa, Deviani, Esmée, Jemairo, Whesley, Amila, Cengizhan, Demi , Rachel... Het was een leuke en leerzame periode om met jullie samen gewerkt te hebben. Dat trakteren komt wel, dat doe ik liever in een thuiswedstrijd in onze eigen kantine!!! Ouders bedankt. Het was mede door jullie bijdrage en steun een hele prettige samenwerking. Ik hoop dat de kinderen nog lang met plezier bij Davo blijven voetballen. Davo is ONZE club, vanaf heden probeer ik me voor de gehele jeugdafdeling in te zetten en de jeugdcommissie te steunen daar waar nodig en mogelijk.
Groet Andy.
p.s. Davo doet nog een beroep op leden om meerdere posten te komen onderstenen!!!!!
Zaterdag 03 oktober : Davo F2 - Kon. UD F2   3-6

Helaas hebben onze F2-tjes verloren van Koninklijke UD F2.  Je kon zien dat onze tegenstanders beter op elkaar ingespeeld waren, ze speelden de bal netjes over en konden rustig tot voor onze goal heen en weer tikken. Dit geeft toch wel weer aan dat onze achterhoede nog niet helemaal optimaal is (gelukkig weten we de reden hiervan en is het onze taak om hun vertrouwen terug te winnen). De eerste helft van de wedstrijd ging het redelijk gelijk op. Deviani en Jahlisa hadden het tot een gelijke stand van 2-2 kunnen brengen, maar al snel was Kon. UD F2 de betere ploeg…….Ik kan niks anders zeggen dat dankzij onze “steun en toeverlaat Jemayro” de stand is gebleven bij 3-6.
We weten dat onze voetballertjes meer kunnen en hebben er ook alle vertrouwen in dat het alleen maar beter gaat worden, nu er meer rust in de tent is. Andy is jammergenoeg weg, onze kids hebben het een plekje kunnen geven. Whesley neemt zijn taak als keeper weer waar en onze pitbull (Cengizhan) zal zijn voetbalkunsten op het veld vertonen.
Bij deze willen we Esmee heel veel succes wensen met haar nieuwe hobby en nog bedankt voor je inzet!!!!

Groet,
Amala
Zaterdag 10 oktober : Go-Ahead F1 - Davo F2  1-10

Na de uitspraak van de oud leider Andy deze wedstrijd winnen jullie toch niet, waren al de spellertjes extra gemotiveerd en de inzet van het team was dan ook enorm, met de rust stonden ze al voor met 5-0 en na de rust werd er nog 5 x gescoord.
Het kan natuurlijk ook dat de toespraak van Husseyn voor de wedstrijd geholpen heeft.
Na de rust kreeg Go-Ahead een kans en die werd benut.
Jahlisa , Deviani , Amila en Cegizhan zorgden voor de doelpunten.
Alleen de trainer Husseyn begon toch een beetje zuur te kijken Cengizhan had 2 x gescoord dat ging hem geld kosten.

Opa Bob
Zaterdag 17 oktober : Davo F2- Gorssel F3  12-1

De leider van Gorssel had het verzoek dat als de F2-tjes voorstonden met een stand van 5-0, of ze hun negende man in het veld mochten zetten. Dat was natuurlijk geen probleem voor ons. De eerste aftrap werd gedaan door Gorssel maar al binnen een paar seconden werd er gescoord door Davo. In de eerste 3 minuten was de stand al 3-0. Speler nr. 9 werd al snel ingezet. Deze wedstrijd was te makkelijk voor ze (al zeg ik het zelf). Jahlisa had de opdracht gekregen om van ver richting het doel te schieten en heeft dit ook volledig benut. Vervolgens moesten ze van Albert (onze vaste thuis scheidsrechter) meer afstand houden van hun tegenstander, zodat Gorssel ook fatsoenlijk een bal konden wegtrappen en overspelen. Het is fijn om te zien dat Husseyn ze aardig onder controle begint te krijgen, want op het moment dat hij tegen hun zei van “jongens stil staan!!!” deden ze dat ook ,en kreeg Gorssel de kans om hun eerste punt te scoren. Je had hun gezichten moeten zien……………In de tweede helft van de partij kregen onze spelers nog een opdracht erbij “ meer overspelen”, en ook dat hebben ze uitstekend gedaan. Braidly heeft er hard voor geknokt en eindelijk is het hem gelukt, hij heeft zijn eerste doelpunt gemaakt, en nu maar hopen dat er meer van hem zullen volgen.
By the way: tip van de week……..graag een nieuwe fluit aanschaffen???? (we moeten onze scheidsrechter wel tevreden houden, want anders kunnen we er zelf naar fluiten)

Amala Matitaputty
Zaterdag 31 oktober : Epse F1 - Davo F2   4-5

Het was een moeilijke start voor Davo. De tegenpartij was namelijk erg sterk. Hierdoor stonden we de eerste helft ook met 2-1 achter, maar na de wissel was Davo zo sterk dat we toch met 5-4 hebben gewonnen.Onze spelers hebben goed samen gespeeld en de strenge toespraak van trainer Husseyn heeft goed uitgepakt. Iedereen weet op het moment goed zijn/haar plek en dat is erg belangerijk. Jongens en meiden jullie hebben goed gespeeld. Ga zo door.
Groetjes leidster Danielle.
Ps. Zaterdag 24 okt(in de herfstvakantie) heeft Davo f2 meegedaan aan het straat voetbal en hebben ze samen met Diepenveen een gedeelde eerste plaats behaald. Jemayro,Braidly,Chengizan en Amile nog Van harte gefeliciteerd.
Zaterdag 20 maart : Kon. UD F3 - Davo F2   1-5

De jongens en meiden zijn sinds de lange winterstop goed op dreef. dit is alweer de derde wedstrijd met een positief eindsaldo. Het valt me op dat ze meer op elkaar ingespeeld zijn en ook gebruik maken van de tips van onze trainer Husseyn.
De eerste goal werd al snel gemaakt door onze kanjer Amila. Kon. UD was hier niet op voorbereid, maar wisten zich in de eerste helft toch staande te houden met een tussenstand van 1-0.
Mogelijkheden zat voor Davo, want zij waren continue in balbezit. DIt resulteerde in een welverdiende eindstand van 5-1. En nu maar hopen dat ze deze spirit en samenspel blijven behouden.Heel veel succes toegewenst..........

Zaterdag 13 maart : Sp. Teuge F3 - Davo F2   0-9

Op deze koude, regenachtige zaterdagochtend verzamelden we om 9:00 uur bij Davo. We reden vervolgens naar Teuge om daar om 10:00 uur de wedstrijd te beginnen. Het zonnetje kwam erdoor en de eerste goal door Amilla was binnen enkele minuten een feit. In alle opzichten een prettig begin van de wedstrijd. Na de eerste treffer scoorde hij hierna nogmaals. Er was een goed samenspel tussen de spelers waardoor ook Deviani en Jahlisa konden scoren. Ook onze "vliegende keep" Cengizhan kwam uit zijn doel en scoorde! De eerst helft werd zodoende met een goede voorsprong van 6-0 afgesloten. In de 2e helft was Deviani aan de beurt om het doel te verdedigen. Dit deed hij met veel enthousiasme en hield daardoor de nodige ballen uit het net. Braidly was ook goed op dreef en scoorde tweemaal. Het was een leuke wedstrijd en we konden met een goede winst tevreden huiswaarts keren.
Woensdag 19 mei : Davo F2 - Schalkhaar F6   3-5

Allereerst wil ik onze jongens en meiden bedanken voor jullie inzet en het vertrouwen in ons team. We hebben het dit seizoen toch maar geflikt met 7 spelers. Ik kan met trots zeggen dat jullie een goede prestatie hebben geleverd de afgelopen periode en dat het samenspel alleen maar beter is geworden. Helaas hebben we de laatste wedstrijd tegen Schalkhaar F6 met 5-3 verloren. Eerste helft ging moeizaam en waren onze spelers min of meer overdonderd door de schouderduwtjes die ze hebben moeten opvangen. Maar al gauw waren jullie in de tweede helft de betere ploeg. De achterstand werd al gauw genoeg ingehaald. Deviani die de eerste helft gekeept had wilde graag zijn plek verruilen met Jahlisa. Zo gemotiveerd als hij was probeerde hij de bal naar voren te krijgen waardoor Braidley heeft kunnen scoren. Ook Jahlisa was niet meer te stoppen, vanuit haar doel rende ze naar voren en kreeg de bal goed aangespeeld en maakte zonder twijfel de tweede verdiende punt. Schalkhaar was hier niet op voorbereid, want enkele minuten later volgde de 3e goal.Hier was pitbull (Cenghizhan) voor verantwoordelijk. Helaas was het onze topscoorder Amila niet gelukt om de bal erin te krijgen, maar heeft hij hard gewerkt. Jemayro en Demi onze vertrouwde achterhoede, jullie waren top!
Jongens jullie hebben echt je best gedaan, nogmaals ik ben erg trots op jullie en bedankt voor de leuke tijd!!!!!
Gr,
Amala