DAVO E1 NIEUWS
Trainingstijden
Dinsdag en donderdag van 18.30 uur tot 19.30 uur

Competitie-indeling 2e klasse

ABS E2
Activia E1
Colmschate E2
SV Cupa Wilp E1
Davo E1
Diepenveen E3
De Gazelle E1
Gorssel E2
Sallandia E1
Schalkhaar E4
SV Twello E3
Voorwaarts E2
Poule indeling beker

Davo E1
De Gazelle E1
SV Twello E3

Vastgestelde bekerwedstrijden

03 september : SV Twello E3 - Davo E1         1-19
07 september : Davo E1 - De Gazelle E1        8-2
Bram Krist
trainer
Gerrit Stap
leider
Amala Matitaputty
leider
Jahlisa Taroenodikromo
Dylan de Vries
Mike Huisman
Nino Zeilstra
Amila Waragoda
Tininho de Groot
Muhammed Ok
Jairo Stap
Woensdag 07 september : Davo E1 - De Gazelle E1   8-2   (beker)Davo E1 heeft in een poule van 3 ook haar 2e bekerwedstrijd weten te winnen. Door de 8-2 zege op De Gazelle E1 gaan de jongens van Davo naar de volgende bekerronde. Proficiat !
Davo E1 naar volgende ronde beker
Zaterdag 08 oktober : Davo E1 - SV Cupa Wilp E1   5-3Helaas hadden we bij onze thuiswedstrijd geen scheidsrechter voorhanden, dus Gerrit moest "oververmoeid" aan de bak en de fluit ter hand nemen. We moesten de jongens duidelijk maken dat dichtbij je mannetje staan een must was, want van veraf schieten konden ze maar al te goed ,wat ik begrepen had van onze concurrent ABS. En aangezien onze keeper Jarno er niet was moesten we gebruik maken van onze `kleine´ meid Jahlisa, die ook tijdens de wedstrijd de nodige kwaliteiten liet zien. Al snel in de eerste minuten scoorde Davo, geheel onverwacht voor Cupa. Je merkte dat ze er slordiger door gingen spelen. Ook daarna volgde onze 2 goal, door goed samenspel. 2-0 wie had dat nou gedacht dat wij een voorsprong hadden op 1 van de koplopers. Onze jongens verdedigden zo goed dat Cupa niet echt de kans had om de bal naar voren te brengen. Inmiddels stond de leider van Cupa naast Jahlisa, maar zij liet zich absoluut niet door hem afleiden. Zelfs onze laatste man ´Big MIKE´was in staat om een doelpunt te scoren. Helaas was zijn moeder er niet bij, maar desalniettemin stond zijn vader hem trots toe te juichen. De eerste helft konden we ook gerust afsluiten met een tussenstand van 4-2.
Tja de tweede helft moest nog gespeeld worden, ook hier weer duidelijk gemaakt naar de jongens toe dat we de overwinning nog niet in de pocket hadden. Ook hier stond hun de zware taak om continue bij hun mannetje te staan, maar dat werd met de minuten steeds minder. Beginnen ze dan moe te worden? Ik weet het niet,laten we het dan maar op de zenuwen houden. Cupa scoorde uiteraard weer, het verschil werd al benauwend kleiner. Cupa speelde hierdoor weer sterker, maar Davo liet zich niet inpakken en speelde hard door. Onze happy face AMILA wist de laatste doelpunt te scoren. Eindelijk, gewoon doorlopen en schieten zoals hij het tijdens de training altijd doet. Jongens jullie hebben heel goed gewerkt......ik zou zeggen vooral doorgaan op deze manier.

groetjes,
Amala

Davo E1 verslaat de koploper
Zaterdag 29 oktober : Davo E1 - Diepenveen E3   9-4Vandaag heeft Davo E1 het duel tegen Diepenveen E3 met grote cijfers weten te winnen. Het werd maar liefst 9-4. Er zijn foto's van deze wedstrijd gemaakt.
Davo E1 wint doelpuntrijk duel
Zaterdag 05 november : ABS E2 - Davo E1   4-6Tja ik als oud (Battumse) voel me toch altijd wel thuis in het gezellige dorpje Bathmen. En het is natuurlijk al helemaal leuk als je dochter dan tegen een klasgenootje moet spelen. Ouders van de andere ABS f-team komen al snel gezellig effe langs om Jahlisa succes te wensen. Want in haar klas is het dan toch wel het gesprek van de dag.....Jahlisa tegen ABS. Het wel of niet toewensen van een fijne wedstrijd gebeurd dan ook op een toch wat ongemakkelijke manier tussen de beide spelers. Al snel in de eerste minuten weet ABS een doelpunt te scoren. Op de 1 of andere manier kun je zien of onze jongens in vorm zijn of niet. Maar gelukkig lieten ze het er niet bij zitten en werd de gelijkmaker al snel gemaakt door Deviani. De opdracht die ze hadden meegekregen was kort op de man zitten en proberen gebruik te maken van de brede veld als we aan de bal zijn, dit gebeurde helaas niet altijd. En nog steeds had ik het gevoel dat ons team niet lekker aan het spelen waren. Onze eerste helft werd dan ook gelukkig afgesloten met een positief tussenstand van 4-3 . Tja nog steeds niet de overwinning in de pocket. ABS kwam de tweede helft sterker uit tegenover Davo, en waren ook zo op gefocust om van ons te winnen. Dit was hun helaas niet gelukt ondanks dat ze toch mooie kansen hadden om te scoren. Er werd uiteraard aan mij gevraagd voor wie ik was: ja toch wel voor Davo, maar het belangrijkste voor mij is toch wel dat de kids lekker spelen en genieten van het voetballen. En met een gerust hart konden we naar huis met een eindstand van 6-4.
Tja helaas voor ABS........de volgende keer beter.

sportieve groet,
Amala

Weer veel doelpunten.........
Zaterdag 12 november : Davo E1 - SV Twello E3   7-2Davo E1 zet de zegereeks onverminderd voort. Vandaag werd SV Twello E3 met 7-2 verslagen. Van de wedstrijd zijn foto's gemaakt.
Davo E1 zet zegereeks voort
Dinsdag 27 december : Verslag van Davo E1 op het Karel Lassche toernooi

Ons team was nog niet compleet en het wachten was op 2 spelers, want we hadden geen afzeggingen gehad. Net voordat de jongens moesten spelen kwamen ze eraan. Wat bleek, ze reden naar het complex de Kroon. Tja dat kan dus een ieder overkomen, ondanks dat het op de site staat. Afijn we hadden dus voldoende wisselspelers. Het was fijn om te zien dat we voldoende vertrouwde supporters hadden, niet te vergeten onze Dinie en Carla. Davo E1 kon aan hun eerste wedstrijd beginnen. Het is altijd wennen zo op het veld, maar Davo E1 was conitnue aan de bal, zij bepaalden de tempo in het spel. Jarno had een aantal goede reddingen en omdat Mo zo technisch was zag hij een moment om te scoren . Wat een gejuich kwam er van de tribune vandaan........of waren het ouders die met z'n allen zoveel lawaai konden maken. Zo hun eerste punt in de pocket. Twee wedstrijden wachten en konden ze weer aan de slag tegen Colmschate E2. Wat waren deze twee teams aan elkaar gewaagd, geen van beiden teams wisten te scoren wat resulteerde in een gelijkstand van 0-0. Onze derde wedstrijd was tegen Sportclub Deventer E1, Davo E1 voetbalde hard tegen hun, schouderduwtjes, vasthouden noem maar op. Er werd ook volop tegen ons gefloten, maar dat mocht de pret niet drukken. In een nogal chaotische toestand voor het goal waarop Davo E1 de bal probeerde weg te koppen en te trappen zag de tegenstander kans om hun puntje te scoren. Dit was hun geluk, want eigenlijk had Davo E1 het verdiend. De laatste wedstrijd was tegen Sallandia E1, voor ons was het al bekend dat we geen eerste plaats zouden behalen. De jongens speelden hun spel en probeerden er een spannend partijtje van te maken. Tot op het laatste moment wisten ze ook hier een gelijkspel van te maken. Weer een evraring rijker na zo'n middag. Volgend jaar gaan ze gewoon weer lekker voetballen bij het volgende toernooi op 14 januari. Oh ja supporters zijn uiteraard meer dan welkom.

Namens de E1 wensen wij jullie allen een voorspoedig en gelukkig 2012 toe!!!!!

Amala

Deviani Matitaputty
Davo E1 kampioen !
Zaterdag 12 mei : Sallandia E1 - Davo E1   3-3

De spelers van beide teams kwamen onder luid muziek en daverend applaus het veld oplopen.
Na een zeer spannende en sportieve wedstrijd, met een goed fluitende scheidsrechter (mag ook een keer vermeld worden), is het DAVO E1 gelukt om kampioen te worden.
Onze jongens waren in het begin nerveus, waardoor Sallandia op 1-0 voorsprong kwam, maar DAVO kwam steeds beter in de wedstrijd en vlak voor de rust scoorde Deviani Matitaputtij de verdiende 1-1.
In de tweede helft kwamen er kansen over en weer en scoorde Dylan de Vries bij het nemen van een corner met een draai een doelpunt, zo kwamen onze jongens op een 1-2 voorsprong.
Er waren genoeg kansen om op een 1-3 voorprong te komen, maar zoals de voetbalwet luid: als je zelf de kansen niet benut, dan doet de tegenstander het wel, en zo geschiedde.
Sallandia kwam op 2-2. Met nog ruim tien minuten op de klok ging het spel op en neer en werd er gevochten voor iedere meter. Davo had het betere van het spel, maar kon het niet uitdrukken in doelpunten.
Het publiek ging zich ermee bemoeien en probeerde de jonge helden van DAVO naar een overwinning te schreeuwen, helaas het tegengestelde gebeurde, geheel tegen de verhouding in scoorde Sallandia de 3-2 en leek het kampioenschap opeens aan onze neus voorbij te gaan. De supporters en trainers van Sallandia vierden al feest, ze dachten de buit binnen te hebben, maar met nog een paar seconden op de klok trok onze aanvoerder Dylan met een rush langs de zijlijn nog een allerlaatste sprint tot aan de achterlijn. Met een fijn afgemeten voorzet ( Dani Alves van Barcelona zou hier jaloers op zijn) kwam de bal terecht op het hoofd van onze snelle aanvaller Nino Zeilstra die mee opgekomen was in de punt van de aanval( Marc Overmars stond te glunderen aan de zijkant want het deed hem denken aan zijn beste tijden). Het DAVO publiek hield zijn adem in, zou het dan toch gebeuren waar ze het hele seizoen zo hard voor gevochten had? En ja hoor, de bal vloog tergend langzaam door de lucht, boven in de hoek achter de verstijfde Sallandia doelman. Onze jonge DAVO helden, schreeuwden en straalden van geluk, en niet alleen zij, ook het DAVO publiek liet van zich horen. Spelers, begeleiders en trotse ouders sprintten het veld op, DAVO had de zo felbegeerde titel binnen. De goedfluitende arbiter kon dus ook niet anders meer dan afluiten want de officiele speeltijd was al ruimschoots verstreken. Nu was de titel echt van DAVO. De spelers vlogen elkaar in de armen, zongen uit volle borst en de verslagen tegenstander die heel sportief waren, konden dan ook niet anders dan alleen maar toekijken hoe de jonge helden van DAVO feest vierden.
Al met al was dit de spannendste 'finale' sinds lange tijd, alle ingrediënten waren aanwezig, spanning, emotie, verdriet, blijdschap, een mooier slot hadden wij niet ons niet kunnen wensen en daarom willen wij als leiders, de kinderen feliciteren met het behaalde kampioenschap!!! Verder willen wij, de trainers, ouders, supporters, opa's en oma's, bedanken voor jullie steun gedurende het hele seizoen, ook jullie allemaal bedankt en graag zien we jullie terug in het nieuwe seizoen!
Proficiat DAVO E1!
Leiders DAVO E1
Zinderend spektakelstuk in rechtstreeks duel om de titel