DAVO E1  PAGINA
Mendres Yurukel
leider
Jordi Scholten
Quint Mulder
Robin Krebber
Robin Brussaard
Nathanael Reina
Onnie Ngoetra
trainer
Mitchell Pinkster
Owen Elshof
Ilyas Yurukel
Zaterdag 18 april : Diepenveen E2 - Davo E1   3-5

Het was een zonnige zaterdagochtend en vandaag moest Davo E1 aantreden tegen Diepenveen E2. Om aansluiting te houden met de middenmoot moest er gewonnen worden. En dat gebeurde ook. Na een uitstekende 1e helft werd er met 3-5 gewonnen. Doelpunten van Owen (3x), Quint en Ilyas. En daar zaten een paar hele fraaie bij, zeker gezien het combinatiespel waaruit de doelpunten voortkwamen. Na een ruststand van 1-3, liep Davo E1 verder uit naar 1-5. Toen gingen onze jongens wat uit de posities lopen, waardoor Diepenveen E2 kon terugkomen tot 3-5. We werden nog getracteerd op 11 minuten extra tijd (ongekend in het pupillenvoetbal), maar Davo E1 wist ook toen nog kansen te creeën, om verder uit te lopen. Het blijft derhalve prima gaan na de winterstop. Hieronder enkele foto's van de wedstrijd.
Zaterdag 25 april : Davo E1 - Sp. Deventer E1   2-6

Er zijn van die wedstrijden dat praktisch niets lukt. Vandaag was er zo'n wedstrijd voor Davo E1. Tegen Sp. Deventer E1 kwam men eerst met 0-2 achter. Toch wist Davo E1 zich te herstellen door 2x te scoren : 2-2. Na de rust was het bijzonder matig wat Davo E1 op de mat legde. De gasten wisten dan ook - iets geflatteerd - naar 2-6 te lopen.
Hiermee heeft de opmars van Davo E1 een deuk opgelopen. De komende wedstrijden moeten ze er weer staan.
Hieronder enkele foto's van de wedstrijd.
Woensdag 06 mei : CJV'ers E1 - Davo E1   1-7

Op deze door de weekse avond stond de inhaalwedstrijd tegen hekkesluiter de CJV'ers E1 op het programma. Voor de winterstop speelden beide teams - in de 2e klasse - ook al tegen elkaar. Toen won Davo E1, weliswaar moeizaam.
Nu was het anders. Door een uitstekende 2e helft te spelen werd het na een 1-2 ruststand een ruime 1-7 overwinning.
Davo E1 begon sterk aan de wedstrijd en leidde binnen 10 minuten al met 0-2. Dat doen we wel even dachten de jongens van Davo. Dus niet, CJV'ers E1 kwam terug in de wedstrijd (1-2), wat puur kwam door nonchalant voetbal. In de rust vertelden de trainer en leider hoe het wel moest. En toen liet Davo E1 zien dat het uitstekend kan voetballen. Er volgde een stormloop op het doel van de CJV'ers, wat resulteerde in 5 fraaie Davo doelpunten : 1-7 winst.
Komende zaterdag volgt een uitwedstrijd tegen Overwetering E1 en volgende week woensdag wacht De Gazelle E1. Prima wedstrijden om zich voor te bereiden voor de bekerfinale op 16 mei a.s.
Zaterdag 09 mei : Sp. Overwetering E1 - Davo E1   9-1

Vandaag de wedstrijd tegen de nummer 2 op de ranglijst : Sp. Overwetering E1. En laten we het maar mooi kort houden : het was niet best allemaal. Zoals vaker vermeld kan Davo E1 uitstekend voetballen, mits de spelers niet onnodig uit de posities gaan lopen. En dat gebeurde weer eens. Na een 5-0 ruststand stond er aan het eind een 9-1 op het scorebord.
Komende woensdag is er de laatste competitiewedstrijd tegen de Gazelle E1 en zaterdag wacht de bekerfinale tegen Terschuursche Boys E1.
Hieronder enkele foto's van de wedstrijd.
Zaterdag 16 mei : Davo E1 - Terschuursche Boys E1   2-1

Vandaag het hoogtepunt van het seizoen, de bekerfinale ! En dat tegen een onbekende tegenstander : Terschuursche Boys E1. Veel publiek was op de wedstrijd afgekomen, waaronder de voltallige B1 die later op de dag de finale moest spelen.
Davo E1 begon goed aan de wedstrijd. Volop geconcentreerd en de zenuwen goed in bedwang. Toch had Terschuursche Boys E1 een licht veldoverwicht. De eerste goal was voor Davo E1. Uit een corner tikte Quint leep in. De wedstrijd ging over en weer en tot 2x toe moest de uitstekende keepende Jordi een onmogelijk bal pareren. Na de rust werd het dan toch nog 1-1. Uit een vrije schop stond Davo E1 achterin niet goed. Maar onze jongens wilden winnen. Het ging volop op de aanval en door Ilyas werd de paal en onderkant lat geraakt. De wedstrijd werd een zenuwengang en de tijd tikte door. Het was wederom Quint die 2 minuten voor tijd uit een corner inkopte : 2-1. Davo E1 gaf niets meer weg en na het laatste fluitsignaal barstten de spelers, begeleiders en het publiek in vreugde los.
Jongens, jullie hebben een geweldige wedstrijd gespeeld en keihard gewerkt.
Het was een echte bekerkraker. Gefeliciteerd !
Davo E1 wint de bekerfinale !!
Davo E1  bekerwinnaar seizoen 2008-2009