DAVO DA1 NIEUWS
Indeling competitie 5e klasse D

AZC DA1
Baakse Boys DA1
Baakse Boys DA2
Brummen DA1
Davo DA1
Dierense Boys DA1
GSV '38 DA1
Paasberg De DA2
SHE DA2
Westervoort DA2
Witkampers DA2
Bekervoetbal

Zondag 23 augustus   : Heeten DA1 - Davo DA1     7-1
Zaterdag 29 augustus : Davo DA1 - SCD'83 DA1    1-6
Zondag 06 september : Wijhe'92 DA1 - Davo DA1  4-2
Roy Moespot
trainer
Thalita Wessels
Kelly Elshof
Samantha Kers
Samantha Post
Daisy Moespot
Malou Bronswijk
Serafina Salhuteru
Demi ten Have
Selena Ohoiner
Sharmain Thenu
Daisy Lier
Marina Schu
Amanda Mollevanger
Sharon Pinkster
Zondag 18 oktober : Davo DA1 - De Paasberg DA2   1-3

Om 11.30 uur moesten we voetballen en om 11.15 uur was de tegenstander er nog niet. 5 Minuten later kwamen ze eraan, dus we konden toch om 11.30 uur beginnen. Davo dames begon met goeie kansen, maar helaas wilde de bal er maar niet in.
Thalita Wessels was in de aanval, ze wilde afkappen en viel geblesseerd uit met opgerekte enkelbanden, dus we missen haar een paar weken. We gingen verder zonder Thalita en de tegenpartij kregen meer kansen. Daar kwam al de 0-1. Jammer voor de dames van Davo, vervolgens kregen wij  niet meer zoveel kansen. De tegenpartij was weer in de aanval en met een mooi schot ging de bal erin : 0-2. Daar kon je niks tegen beginnen, want ze waren gewoon beter dan ons. Eindelijk kregen wij weer een kans door een voorzet van Daisy Lier. Ze wilde de bal voorgeven aan Selena Ohoiner, maar hij ging erin : 1-2. We kregen weer een beetje hoop, maar het was niet genoeg of de tegenpartij was weer in de aanval. Voor je het wist zat ie er al weer in : 1-3. Er waren nog 14 minuten te spelen en echte kansen kregen wij niet meer. Toen de scheidsrechter voor het eindsignaal floot hadden we verloren van De Paasberg met 1-3. Nog wel netjes toch tegen de koploper?

Samantha Kers
Zondag 01 november : GSV'38 DA1 - Davo DA1   3-1

Zondagochtend half 11, de dames kwamen aan bij Davo en kregen van elkaar te horen dat zij maar 10 dames hadden. Ze vroegen zich af hoe dat nou kon maar door een verkeerde berekening kwamen ze inderdaag niet op 11 maar op 10 dames. 1 Geblesseerd, 1 op vakantie, 1 die dacht dat huiswerk alleen op zondagochtend kon en de rest die waren gestopt. De dames waren aan het kibbelen van ja wat gaan we nu doe, weg blijven heeft geen zin want dan krijgen we een boete nou ja laten we dan maar gaan. Voor dat we konden vertrekken moest er eerst nog even een tomtom opgehaald worden en verzamelde de rest zich bij de benzinepomp aan de snelweg en ja even tankenen dan kunnen we gaan, tenminste dat dachten we maar ja opeens kwam Daisy er achter dat zij haar voetbaltas was vergeten. Moeten we terug of hebben andere nog wat spullen en ja gelukkig kwamen er een paar meiden die zeiden dat ze nog voetbalschoenen en scheenbeschermers hadden. Dus konden we onderweg naar Giesbeek, de eenmalige instant trainer Roy Moespot wou de boel nog even opfokken door te zeggen wie de kledingtas had want ja hij wist het wel maar de rest niet dus onderweg raakte iedereen nog even in paniek. Naar een lange reis hadden we eindelijk de plaatselijke voetbalclub gevonden en ja nu nog een parkeerplaats zoeken en ja vrouwen achter het stuur dan kan het nog wel even duren maar gelukkig naar een aantal frikken en fringen stonden we en konden we op naar de kleedkamer. Maar ja zoals zo vaak vandaag liep niet alles volgens plan en zo nu ook niet, er waren toch geen scheenbeschermers, geen ballen, geen waterzak etc.
Maar gelukkig konden we scheenbeschermers lenen van de tegenpartij en konden we gewoon de wedstrijd starten met maar liefst 10 speelsters. Eenmaal op het veld ging het los er stond een fotograaf met camera en dat worden ze helemaal gek natuurlijk. Malou dacht nog even dat ze zoals de kerels haar neus kon snuiten op het grasveld maar dat liep even anders en bleef er een snotje hangen.
Even warm lopen en met een zachte speelgoed bal de keepster in schieten en dan ja er maar iets van maken.
Alles liep verkeerd vandaag en het zag er erg slecht uit maar wat niemand voor gezien hield gebeurde. De meiden hadden een energie waar je U tegen zegt en deden allemaal een stapje extra wat je moet doen met een dame minder. Iedereen rende zich rot en knalde overal in en maakte het de tegenstander op alle fronten moeilijk.
Helaas kwam er 1 momentje waardoor een speelster niet werd aangepakt en toen stond het helaas 1-0. Maar de meiden gaven niet op en werkte keihard voor elkaar en stegen boven hun zelf uit. Dan verdien je ook meer dan een 1-0 achterstand en ja hoor na een lange bal op Kelly ging zij richting het doel en werd aan haar shirt getrokken en de scheidsrechter floot voor een penalty en die nam ze zelf en schoot hem niet best in maar belande wel achter de doelvrouw en zo werd het harde werken beloond met de 1-1. Maar dat zal helaas niet de ruststand worden want via een corner maakte zij de 2-1. In de rust werd er gezegt dat ze hard werkte en dat het echt heel goed ging zo met zijn 10 en dat we de 2e helft zo door moeten gaan en voor elkaar moeten blijven werken en dat de monden tegen elkaar tot het einde dicht moeten en dat deden de meiden dan ook en gingen de 2e heflt verder met waar ze gebleven waren en dat was door samen keihard te werken het de tegenstander erg moeilijk maken. Zo kwam er een hele goede kans op de 2-2 maar die ging net voor langs.
Helaas kwam er dan vlak voor tijd nog een doelpunt voor de thuisploeg en die kwam uit een penalty of het er nu wel of niet binnen in het strafschopgebied was de scheidsrechter gaf een penalty en werd de eindstand op 3-1 gezet. Dames met 10 speelster en tegen de nummer 3 is dit een uitstekende prestatie maar het belangrijkste van deze dag was dat iedereen erg hard heeft gewerkt en dat deze wedstrijd de beste was qua inzet en alles stond goed.
Achterin waren ze de baas over de aanvallers en ruimde alles weg, ondanks het dametje meer konden ze vaak niet verder komen dan onze verdedigers. Op het middenveld hebben ze heel wat werk verrricht en voorin het de verdedigers toch vaak lastig gemaakt.

Compliment Dames

Verslag gemaakt door het hele Dames Team

Zondag 15 november : Baakse Boys DA1 - Davo DA1  1-2

De wedstrijd tegen Baakse Boys DA1 is goed verlopen. De eerste helft begon Davo DA1 met 10 dames. Er waren verder weer kleine probleempjes zoals geen waterzak, geen ballen en geen keepershandschoenen (overigens lagen deze in de kast van DA1).
Een jongen van Baakse Boys is zelfs nog naar huis gegaan om keepershandschoenen op te halen. Hulde ! Zo kan het dus ook. In de 1e helft werd het 1-0 voor Baakse Boys DA1. In de 2e helft begonnen we met 11 dames. Thalita Wessels, die enkele weken gebleseerd was, probeerde weer te voetballen. Zo kregen we weer een beetje grip op de wedstrijd. In de 2e helft kregen we meer kansen en scoorden zelfs 2x, waardoor we met 1-2 wonnen.

Groetjes, Davo DA1
Soraya Kraayenzang
Soraya Kraayenzang