DAVO D3 MEISJES PAGINA
Talitha Wessels
trainer
Chiara Troncia
Valery Bosman
Amy Klement
Nina Hagen
Gul Colak
Selena Ngoetra
Genora Evers
Competitie-indeling 5e klasse Q

CSV Apeldoorn C7
WWNA C3
Davo C2M
Colmschate C4MD
Sp. Brummen C4M
Diepenveen C5
De Gazelle C1D
Sp. Deventer C3
Schalkhaar C7
Helios C4D
Klarenbeek C2G
Groen Wit'62 C4G
Columbia C2
Robur et Velocitas C5
Zaterdag 04 september : Davo C2M - Warsnveldse Boys DMD   0-3   (vriendschappelijk)

Het duurde lang, maar eindelijk de eerste wedstrijd voor het meisjesteam. In een vriendschappelijk duel tegen de meisjesteam van Warsnveldse Boys werd met 0-3 verloren.
Trainer Andy Kartutu schreef het volgende over de wedstrijd :
Gezien het feit dat we veel, voor deze tegenstander eigenlijk, te veel beginners hadden wilden deze tegenstander toch tegen ons voetballen. Ook al waren ze dan D en wij C.  In het begin waren we best wel goed aan het drukken en verschenen veel voor hun doel. Kansen waren er voor Meltem, Genora en Nina... ook Thyeisa en Chiara hadden hun kansjes maar de schoten waren te slap.
We hadden nog enkele kansjes maar de bal wilde er niet in. De voetballes die onze meisjes dan gelijk geleerd hebben is: Valt die niet bij ons dan kun je wachten op...
en daar was ie....nr 1 en nr 2 lagen er vlot in voor Warnsveld. In de tweede helft hebben we het weer geprobeerd, maar de kennis was er niet om nog iets te kunnen betekenen. Warnsveld scoorde verdienstelijk nog de 0-3. In ieder geval een aantal wijze lessen gehad. Maar we gaan door. Met de hulp van Ricardo maandag zal het zeker lukken.

Zaterdag 11 september : Davo C2M - Helios C4   0-18
DAVO C2m klein schoenmaatje - Helios C4D veel te groot : 0-18
De eerste wedstrijd zit er op! Wat een uitslag maar dat boeit ons C2m heeeeeeeelemaal niet. We blijven onverzettelijk doorgaan. Helaas hebben we het gigantisch grote gat dat er tactisch en technisch lag en nog steeds ligt in deze onderste afdeling NOG niet kunnen dichten zoals dat dan heet. Onze meisjes hebben naar behoren getracht te voetballen. Prachtig om te zien was toen het zelfs 0 - 15 en erger werd, er toch nog meisjes waren die zo moe ze waren  elkaar oppepten en probeerden voor die ene goal te gaan. Je moet je voorstellen dat dan meestal de koppies al hangen... Vandaag zaterdag hadden we voor het eerst een complete leiding. Sharamayne Steenbergen en Anita van Brecht hebben het team versterkt!!! Ze zijn dus ook begonnen afgelopen zaterdag. Ricardo, Anita, Sharamayne en Andy hebben al ongezien en zonder aan elkaar voorgesteld te zijn ideeën geoppert die raar maar waar volledig op elkaar aansluiten, aanvullen of versterken.
Daarom denk ik dat we het karweitje wel zullen klaren, nu niet, dan niet maar ooit wel!!!
Zaterdag 25 september : Davo C2M - Robur et Velocitas C5   0-10

Vandaag werden ons kansen toebedacht na het lezen van uitslagen door sommige supporters. Helaas mocht dit niet het geval zijn. Onze eerste tegenslag was dat de avond ervoor drie speelsters niet zouden komen door omstandigheden. Met 1 geblesseerde en een speelster die ruim van te voren meldde dat ze een bruiloft had misten we al 5 speelster. Daarbij komt nog een van de krachtigste spelers had rugklachten.  Er moesten omzettingen gedaan worden om de opgaande lijn van vorige week te kunnen evenaren. De meeste meisjes waren totaal van slag op diverse posities, waardoor je  giga grote gaten kreeg.
Ines hield dapper haar positie bijna de hele eerste helft tegen 3 man van Robur. Valery werd eindelijk gehoord als aanvoerdster en voerde het verzet aan. Zo kon het gebeuren dat we in de eerste helft al een nulletje of 8 tegen hadden. In de tweede helft kwamen we beter in het spel we hielden zowaar de deur dicht van begin tweede helft tot een minuutje of 20 had Sharamayne gemeten. Deze lichtpunten zoeken we dus en we houden ons zeker vast aan deze lichtpunten. Met Thyeisa erbij  werden we zowaar gevaarlijker aan de bal met een paar gevaarlijke uitvallen.
Chiara op haar eigen plek kwam beter uit de voeten en kon zelfs druk zetten. Amy liep zich het apezuur over de rechterkant en zorgede keer op keer voor gevaar op rechts.
De combinatie Selena en Jennifer in het hart van de verdediging, blokten vele aanvallen. Naomi was weer goed bezig op de linkerflank en wist wat en waar ze fout liep dus weer flink geleerd. Ines kreeg eindelijk de hulp van Bushra en Amy. Dus daarliepen ze ook stuk. Tot slot Genora .....kan ook nog keepen, helaas is de stoot kracht dan gelijk weg. Maar we konden niet veel en niet anders....we gingen naarstig op zoek naar de goal maar het lukte ons niet meer.
Het werd gelukkig minder dan de weken ervoor...slechts 0 - 10....dat is dan ook weer goed affijn weer een hoop vooruitgang geboekt.

Tot de volgende keer de leiding: Anita, Sharmayne en Andy.

Zaterdag 18 september : Sp. Deventer C3 - Davo C2M : 11-1

De eerste goal...
Na de harde voetbal les van de meisjes tegen Helios moesten we nu uit naar Sp.Deventer. De meisjes hebben hard en goed getraind o.l.v. Sharamayne en Anita. Ze hebben al weer wat dingen erbij geleerd al gaat het voor sommigen te snel en voor sommigen veel te langzaam. Dit gegeven wisten ze van te voren. Onze eerste les voor een uitwedstrijd is dat je kleding mee moet nemen. Iedereen dacht die neemt het wel mee of die ... dus de trainer helemaal terug naar Davo. Uiteindelijk moesten we na een vlugge warming up direkt beginnen. We staan stil bij de volgende winstpunten: We konden ze tegen houden tot de 18e minuut. Daarna vielen in rap tempo de volgende goals voor Sp.Deventer...ze scoorden tot 6-0. Maar doordat ze een tikje hoogmoedig werden viel er plotselinge een goal en wat een goal.
Na een actie van,  de hele wedstrijd keihard werkende Genora,  kwam de bal bij Nina terecht. Tussen twee jongens in zag ze de keeper naar rechts gaan en trapte ze de bal links in. Ze zei: wat een geluk ik wou precies wat er gebeurde.
deze wedstrijd werd er door velen weer keihard gevochten om de bal en heel veel werk verricht. Voor ons doen een top klasse wedstrijd. Onze weg is lang maar we werk, we werken er keihard aan. DAVO C2m, zet door, zet hem op....
Met ingang van maandag 04 oktober gaat Davo C2M over in Davo D3M
Zaterdag 02 oktober : De Gazelle C1 - Davo C2M   27-0

Helaas, helaas, helaas, ook de laatste wedstrijd als Davo C2 meisjes hebben we verloren.  Dit maal was het niet een maatje te groot maar een reuzenmaat te groot. Onze meisjes hielden tot de eerste helft goed stand naar onze begrippen. Het was dan ook nog maar 8-0 voor de jongens van Gazelle. Hierin een hoofdrol voor Meltem, meid je vocht als een leeuw om de ballen eruit te houden. GP(girlpower) of the match...al wil je niet keepen.  Zucht - Deze wedstrijd weer omzettingen en weer niet het ideale team omdat
er blessures zijn en hele belangrijke speelster op vakantie.
De neutrale toeschouwer keek dan ook verontwaardig dat dit caliber jongens tegen onze meisjes moesten voetballen. Hemelsbreed verschil. Met een drie-tal dispensatie spelers en een zeer bewegelijke voorhoede die keer op keer keer onze achterhoede voorbij stoven konden ze dit partijtje eigenlijk nooit verliezen. Uiteindelijk werd het daardoor 27 - 0. De waarheid is hard maar we komen volgens mij duidelijk te kort in deze LAAGSTE C-klasse.
Als Gazelle zijnde zou ik me achter het oortje krabben waarom ze zo laag mogen of moeten spelen. Maar dat is van hun.
Nieuw begin: DAVO D3m:
Nu we in de D klasse mogen aantreden willen we vooral waken voor gemakzucht. We merken dat. Denk eraan meiden dat er nog veel werk verricht en verzet moet worden. Gelukkig bestaat vanaf volgende week: Ik ben zo moe en ik kan het niet, niet meer. Daar kunnen we beter van worden. Sharamayne, Anita, Ricardo en ik zullen blijven werken om een beter niveau te halen. Deze week begint Sharamayne hiermee en Ricardo blijft begeleiden i.v.m. zijn blessure. Op naar een volgende lichtere stap die meer bij ons past.
Technische leiding DAVO D3m.
Poule-indeling 4e klasse - 36

Davo D3M, Helios D4, Colmschate D5G,  Sp. Deventer D3, Diepenveen D4M, WSV D8, Schalkhaar D6, Epse/Gorssel D4, ABS D4,  Groen Wit D7G, CJV'ers D2G en WSV D9.    

Zaterdag 09 oktober : Schalkhaar D6 - Davo D3M   1-5

Vandaag is onze leidster Anita van Brecht ziek dus werd het vandaag voor mij invullen van het wedstrijdformulier.
We verzamelden ons in alle vroegte bij Davo 8:00 uur bij of in de kantine. Sharamayne stond al te wachten met een grote groep meisjes. Gauw de pasjes pakken en dan naar het S.V.Schalkhaar veld. IJlings hebben de meisjes zich omgekleed, de wedstrijd begon te laa. Koud op het veld moesten ze al gelijk aftrappen....gelukkig waren de meisjes allemaal fit. Hierdoor werd er gelijk druk op de tegenstander uitgeoefend. Iedere speelster deed haar best, enkelen hebben een simpele taak meegekregen en die werden vandaag heel goed uitgevoerd...EINDELIJK!
De tegenstander zou onderaan staan en had al goede hoop om nu eens te winnen. Omdat men gehoord had dat we vorige week met 27 - 0 verloren hadden. S.V.Schalkhaar voelde zich goed en sterk, Valery en Chiara heb ik nog eens duidelijk gemaakt gelijk vanaf begin druk terug geven. Dit resulteerde in een zeer mooie combinatie. Tussen Chiara - Valery en ...was het nou Genora, ja die ronde het mooi af met een goede goal.
We stonden VÓÓR.....we stonden VOOR!!!!!!!!! met 0-1.
Gelijk zette Valery de boel op scherp acherin, want Schalkhaar kwam nu opzetten om proberen gelijk te maken. Gelukkig was Güll terug en Ozlem deed haar best en Naomi en Ines...het zat pot dicht. Op het middenveld liep Cansu heel goed werk te verrichten, alleen aan de verkeerde kant waar ze moest spelen. Dit zette ze in de 2e helft ruim voldoende recht. Chiara wsa eindelijk weer dwingend aanwezig, zo zie ik haar graag. Valery passeerde keer op keer de jongens van S.v.Schalkhaar.
Meltem was een beetje de weg kwijt en speelde te veel in de spits waar ze eigenlijk vanaf links moest komen.
Toch kreeg ze na de 0 - 2 van weer Genora een mooie kans en schoot zo hard ze kon op goal een tegenstander kreeg hem tegen de hak aan en de bal vloog er zowaar in. 0 - 3 voor ons. De scheidsrechter was correct aan het fluiten, alleen liet hij beslissingen afhangen van fysiek en leeftijdverschil. Nou ja alles was in de eerste helft tegen ons gefloten maar wat een gezwets.... we stonden toch voor.
In de tweede helft scoorden Valery en Nina nog een keer waardoor Genora en Nina in 1 dag samen topscoorders zijn met ieder 2 goals. Jennifer moest 1 keer in actie komen toen stond ze goed op de plek, ze kwam van de goal af en trapte de bal zo de zijlijn over. Alle meisjes klapten voor Jennifer, goed gedaan meid!!!! Woensdag weer bij Kevin melden hè... Helaas, pindakaas werd het 1 - 5 door een piepklein, motiverende, buitenspel goaltje, Gull je deed niks fout en zit er maar niet over in. Ook Bushra , Selena, Demi en deden hun werk goed, Amy was een drijvende factor over de rechterkant.
WE HEBBEN EINDELIJK GEWONNEN. WIE WEET VOLGEN ER MEER WINST WEDSTRIJDJES.
Ashley Pinkster
Zaterdag 16 oktober : Davo D3M - Epse/Gorssel D4   1-10

Het weer was guur weer, bladeren vallen van de bomen, geen zon en .......................
Het team was op papier gereed, alle 11 die erop stonden hadden naar behoren getraind en waren er klaar voor. Helaas dachten 2 speelsters er deze zaterdag anders over en eigen regels te mogen hanteren. Omdat ik het team al moest aangepassen wegens diciplinaire redenen bleef ik aanpassen. Hadden we dus een redelijk team op de been, door de ingrepen zeker niet het beste team.
Maar daar moeten de dames zelf aan werken. Davo kan niet alles regelen wat ze zelf behoren uit te dragen. Dat leer je thuis. Er zijn helaas nog te veel meisjes in het team die niet begrijpen dat we samen MOETEN werken. Volgende les was dat de nochalance na 1 gewonnen wedstrijd al dik was ingeslopen. Men dacht nu ook dit varkentje wel even te wassen. Helaas dit varkentje was een wild zwijn....en ze bulderden ook over hun heen. Alhoewel de eerste 2 kansen nog voor ons waren begon de E/G combi te denderen. De 1,2,3,4-0 zaten er zo in. Familie van "de Evers " zorgde bijna persoonlijk voor deze stand... Eindelijk was Genora succesvol zij sprintte vanaf eigen helft 2 verdedigers uit en soleerde bekwaam op het doel af. Waarna ze keurig afronde...1 - 4 er is nog hoop op een betere stand maar niets was minder waar.
In de 2e helft waren er nog kansen genoeg maar de bal behandeling was deze dag helemaal zoek. Er werd geen bal goed geraakt op uitzonderingen als Thyeisa, Valery en Chiara na maar te weinig om iets te kunnen betekenen.
We verloren uiteindelijk met 1-10. Toch zijn er heel veel postieve punten om over te praten hoor, we hebben een keepster. We hebben nog kansen genoeg gehad om meer te scoren. Geregeld voor het doel van de tegenstander waar we eerder voor het middenveld strandden. Er worden duels gewonnen steeds meer en meer. Vandaag was het de nummer 1 we verloren met 1-10. SVS van vorige week was de laatste daar wonnen wij met 1 - 5. Dus 10 min 5 prognose is dus een mogelijke middenmoter. Er waren veel goede combinatie's over links meisjes gaan het steeds meer begrijpen. Meisjes zijn minder bang voor de bal en tegenstander. Vandaag was onze keepster Jennifer die het meest opviel positieve ze bleef staan en stond er op een plaats die niemand verder wil. Kevin de keeperstrainer zegt ze kan het worden. Dus bouwen we gestaag verder ook aan een team.
Zaterdag 20 november : ABS D4 - Davo D3M   5-2

Het is al weer twee gelijk spelen geleden dat er een stukje over het meisjes voetbal werd geplaatst. Dit had een paar redenen. Het kader werd door opzeggingen en stoppen gereduceerd van 4 naar 1. Reken uit  je winst. Daarnaast zijn er een paar goede speelsters gestopt. Hierdoor heeft het team een aardige ingeboet. Oke als eerste zoeken we een leidster. Niet allemaal tegelijk maar voorlopig 1 is genoeg. De wedstrijd tegen Groen Wit werd een 1-1 gelijkspel. Wat helemaal niet nodig was. Gezien het overwicht hadden de meisjes moeten winnen. Dit was echt een wedstrijd van ... scoor je die tweede niet krijg je hem wel tegen en zo gedacht zo gekregen....
Tegen Colmschate een wedstrijd waar we onsportiviteit werden toebedeeld, hadden de meisjes ook moeten winnen maar dit was er ook een ...dito met een sterretje...gelijk omdat je zelf niet scoort.
Ook al werd een speler in de zestien van achter getackeld, tackle goed maar die gast laat zijn been staan...lijkt mij...???
Loop de trainer van DAVO D3m een blessure op maar dankzij de behulpzame vaders Micha Evers en Ferry Pinkster hebben de meisjes toch goed kunnen trainen. De blessure gaat nog even duren maar er is voor maandag al weer hulp. GELUKKIG.
Doordat er weer meisjes gestopt zijn moest er op het veld weer het een en ander omgezet worden. Weer wennen voor de meiden het pakte in de eerste helft goed uit. Na heel goed werk van Amy op rechts kwam de bal voor bij Genora die een goede voorzet gaf aan Nina, zij trapte de bal goed in de hoek 0-1 wie had dat gedacht. ABS kwam door goed combineren en door dekkingsfoutjes verdiend op gelijke hoogte 1-1. Gelukkig scoorde Nina vlak daarna haar tweede weer na geweldig werk van Amy nu in combinatie met een zwoegende Chiara op het middenveld 1-2 voor onze meisjes....Chiara zei dat ze zichzelf niet goed vond maar werkte wel als een paard. Ze was vandaag op het veld een goed voorbeeld hoe het dan moet. Amy wordt steeds beter en meld zich veel voor de goal van de tegenstander maar verdedigd ook goed mee. Vandaag erg GOED bezig. Achterin werkten Gull, Ozlem, Ashley of Bushra zich het apezuur bij de gevaarlijke aanvallen van ABS. Ines en Selena hielden de zijkanten goed dicht en Jennifer keepte goed. Niks aan het handje zou je zeggen. Er werd opeens GECOMBINEERD...ja u leest het de meisjes maken echt vorderingen, niet snel maar het komt wel. Plotselingen en totaal onverwacht ging het mis. Je kent het wel dan ben je sterker (werkelijk waar) dan sta je 10 keer voor de goal maar je scoort niet zelfs niet oog in oog alleen voor de keeper...u voelt hem al? ? ? Supergrote kans voor ons op de 1-3.....maar maar maar en als als als...het werd het niet!  En ja hoor daar kwam die dan.....ABS scoorde door met goed combinatievoetbal voor de voor hun verdiende 2-2. De ABS-ers roken hun kanzen en met snel en  goed combinatie voetbal werden we weggespeeld. Zij scoorden wel 3 keer. Hierin kennen we het antwoord nog niet. Uiteindelijk werd het 5-2 voor ABS en werd een zeer goede eerste helft, een kater in de tweede helft. Terwijl de meisjes echt maar dan ook echt niet minder waren, al de meegereisde supporters kunnen het beamen. ONZE meisjes komen eraan, ze KUNNEN het, daar ben ik zeker van. Trouwens een zeer coulante scheidsrechter, een hartelijk ontvangst en heel goed gefloten, mooi voorbeeld hoe het ook kan.
Bedankt voor uw aandacht voor het meisjes team van DVV DAVO.
Zaterdag 22 januari : winterzaalvoetbalEindelijk weer eens voetballen, maar het was wel in de zaal.
We moesten in alle vroegte uit bed. Ik moet ook voor mezelf weer de weg een beetje vinden omdat helaas  mijn moeder IS OVERLEDEN op 2e Kerstdag en dan gaan dingen wel eens fout.  Nogmaals sorry voor diegene die ik te laat of helemaal niet geattendeerd heb over tijden of wedstrijden. Had stille hoop dat de aanvoerdster nog iets kon regelen maar dat is denk ik ook niet helemaal goed gelukt.
Al met al geen goede voorbereiding om een geslaagd tournooi te spelen. . . of toch wel!!! Want zie daar. De meisjes van het eerste team: Valery, Chiara, Doris, Selena en Amy waren er wel, helaas moesten we Genora missen door griep dat was toch wel een domper. Maar gek genoeg liep het op rolletjes. Misschien ook door een nieuwe "assistent-trainer: Joey de "Boer" op de bank en ik als coach "Andy van Bronckhorst". Het eerste team ging moeizaam van start maar we zagen onze kansen en benutten er 1 van, ik dacht een poeier van Amy. We wonnen met 1 - 0. De volgende wedstrijden werd beter en we wonnen met 2 - 0 en met 3 - 0.  Valery en Amy waren op dreef en scoorden alle doelpunten. Chiara deed zowaar verdedigend werk wat haar normaal niet ligt, zo zie je maar weer dat als je een keer iets moet doen in het team belang en gewoon gaat voetballen dat het goed kan uitpakken.
Selena onpasseerbaar en hard gewerkt. Dan was er nog de laatste hindernis voor de tegenstander onze nieuwe aanwinst Doris. Door deze combinatie werden we kampioen. Ongelovelijk maar wel heel eerlijk verdiend.
TOPKLASSE MEIDEN JULLIE KUNNEN HET WEL.
Het tweede team. . . van de 8 kwam er 1 op dagen.
Twee ziek gemeldingen en 5 niks van gehoord....? ? ? Dit kan niet hoor.
Nina stond er dan helemaal alleen voor. Maar de meiden van het eerste team zeiden dat ze gewoon door gingen. Ik weet het nu zegt iedereen ...zeker weer kampioen worden.... Maar dat deden ze wel...het werd 1 - 1 en 2 - 0. De meisjes hadden zo hard gewerkt dat zag je aan het voetbal en laat ook nog eens zo wezen dat ze de laatste twee wedstrijden achter elkaar moesten spelen. Zeer ongelukkig en in de kluts 3 minuten voor tijd stonden ze opeens voor het eerst met 1 - 0 ACHTER!!!!
Maar ik weet niet waar ze de kracht vandaan haalden was het het nieuwe begin de coaching van Joey. De tactiek maar zelf na die achterstand werd er goed druk gezet op de tegenstander...en werd he verdiend 1 - 1.
Door dit resultaat werd het tweede team OOK kampioen van dit tournooitje.
Geweldig samen gewerkt, " Joey de Boer" gefeliciteerd met je ongeslagen status op dit tournooitje. Ik hoop je maandag te zien als je Michel helpt met training geven. Ook supporters en Ashley natuurlijk die dapper meekwam al mocht ze wegens blessure niet spelen.
Terwijl ze zo graag wilde.   (door Andy Kartutu)
Superprestatie Davo D3M in de zaal
Doris van Loo
Zaterdag 05 februari : Davo D3M - Voorwaarts D4   5-3

Op het affiche stond Davo D3M - Voorwaarts D4G . Na een oproep via mailberichten en smsjes via mobiel, voelde het niet goed, want vijf berichten werden nl. NIET beantwoord zelfs niet bij dubbele herhaling. Dit baarde me zorgen, omdat we dan geen ELFTAL op papier hadden. Zo ging ik toch nog voor de wedstrijd op huisbezoek, allen niet thuis dus. Hierdoor helaas te laat in het clubhuis, moest ik constateren dat we maar een NEGENTAL hadden. Zware middag dachten we. Voorwaarts was ver qua voetbalteam er stond een team!!! Snel en vlug kaatsen. Bal laag over de grond aanspelen. Blijven bewegen en blijven gaan. . . moeilijk dus. Nu er, door "omstandigheden" ook al geen training meer is op de maandag kun je gerust stellen : Alleen een wondertje kan iets te weeg brengen. Valery kwam nog even aan de kant om te vragen of er al speelsters bij waren gekomen, maar helaas. Ik zei haar we moeten het hiermee doen. Gauw een opstelling bedacht en Valery besprak met de groep de tactiek. De meiden wilden hoe dan ook er iets van maken. Klasse toch? ? ?
Ik kon genoegelijk vaststellen dat er bepaalde speelster zich voor de groep op offerden. De schouderduw werd niet geschuwd en allen volledig correct uitgevoerd. Chiara heeft meer verdedigende hulp geboden aan Selena, Gull en Ashley dan dat ze aanvallende ondersteuning kon bieden.
Iets wat ze beter kan zonder. Mooier vind ik dat ze het zonder wanklank heeft gedaan. Echt tof Chiara! Valery die vocht zich tien slagen in het rond en de bewegelijke Genora sleepte veelvuldig langs de verdediging, waardoor er anderen weer vrij kwamen te staan. Nina had het een beetje moeilijk op links maar dat was makkelijk te verklaren, zij gooiden alles over rechts. Daar hadden zij er vijf en wij alleen Selena en Nina. Waar vooral Selena zich ontpopte als onneembare horde. Ashley was een beetje aan het mopperen op zichzelf ze vond zichzelf niet goed genoeg....ppppsssssssssssttttt vocht voor twee joh. Ook Amy kon haar draai niet geven wat ze eigenlijk best goed kan over rechts. Harde trap en voorzetten. Ook zij vocht voor twee. Ook heel vaak in de verdediging te vinden. Super. Doris je wordt met de week beter, veel ballen er uitgehaald, uittrap onder de knie en we hebben nog MEER plezier van je. Je had slecht 1 foutje begaan ...nou ja foutje...wist jij veel dat een terugspeelbal (was het opzettelijk???) niet op gepakt mocht worden.
Ik begrijp de supporters maar de scheids had gelijk. Hierdoor kon Voorwaarts na een 1-0 voorsprong en 2-1 achterstand " goals van Genora, Valery" weer terug komen op 2-2 in de wedstrijd. De tweede helft was koud begonnen of Voorwaarts maakte direkt de 3-2. Dit leek een domper want we waren niet slechter hoor. Gelukkig werd het meteen 3-3 in de zelfde minuut. De zeer hard werkende Chiara en Valery deden er nog een schepje boven op zodat het een mooie en goede 5-3 uitslag werd.
Keltem, supporters en vaders moeders bedankt voor uw steun. Nu maar hopen dat de rest weer present is volgende wedstrijd dan wordt het iets makkelijker.
DORIS, SELENA, GULL, ASHLEY, CHIARA, VALERY, AMY, GENORA EN NINA...." en alle hulp" weer een MEGA PRESTATIE.

Door Andy Kartutu

Op de website van Voorwaarts staat ook een verslag van de wedstrijd. Hieronder het verslag :

Wereldgoal van D4

Davo D3MD. Dat is Davo D3 meisjes met dispensatie speelsters. Dat was ook te zien. Veel meiden die groter waren dan ons gemiddelde. Met name de rechtsbuiten was niet alleen groot maar ook goed. Een van de ouders zei na afloop ze hadden er maar 9 maar ze konden allemaal een bal aannemen en er wat nuttigs mee doen. Zo was het inderdaad.
De voorjaarscompetitie zijn we begonnen met een wijziging in het team, Hajara naar de achterhoede en Bibbienne naar de voorhoede. Hajara speelde de beste wedstrijd tot op dit moment. Het is voor haar kennelijk veel makkelijker dat het spel op haar afkomt. Bibbienne is duidelijk nog aan het zoeken maar toen ik haar wat tips gaf zag ik dat zij daar wat mee deed. Dus ik denk dat ook zij over enkele weken een stuk beter uit haar voeten kan.
We gingen de rust in met een 2-2 stand. Voetballend vond ik ons beter maar individueel was Davo beter. De trainer van Davo bevestigde dat na afloop ook. Ik vind het niet goed als spelers vanaf het middelveld zo maar door de hele verdedigen doordribbelen en vervolgens scoren. Misschien een tekortkoming van ons maar een vereniging die aan het opleiden is moet weerstanden zoeken voor zijn spelers.
Geweldig zoals er in ieder geval minimaal 2x geweldig werd opgebouwd vanaf Rick naar de achterhoede naar het middenveld en vervolgens naar de voorhoede. Ik had het er vooraf over gehad. Nu moet het team dit onderdeel tot een automatisme maken. Ik kan het ook anders zeggen. Van de 60 minuten speelden wij vandaag 5 minuten voorspelbaar en afgesproken voetbal. Nu nog 5 minuten maar dat moet naar 60 minuten.
Over afgesproken voetbal en voorspelbaar gesproken. Onze 2e goal wat was dat genieten zeg. Echt een wereldgoal. Niet omdat het een onmogelijk doelpunt was zoals je ze zo vaak ziet maar meer omdat het een afgesproken en voorspelbaar doelpunt was. Na de wedstrijd heb ik even gesproken met de doelpuntenmaker, Jelmer. Ik vroeg hem: Vertel eens hoe ging dat doelpunt ? Het antwoord van Jelmer was eerlijk zoals kinderen vaak zijn. Jelmer zei: "De scheidsrechter vertelde ons dat wij niet ineens op doel mochten schieten (een indirecte vrije trap). Ik heb toen samen met Sander afgesproken dat hij de vrije trap zou nemen en de bal dan naar mij zou spelen zodat ik langs de muur op het doel kon schieten en dat ging niet verkeerd dacht ik. Dat de uitvoering perfect was vond ik mooi maar ik vond het nog veel mooier dat Sander en Jelmer samen een plannetje bedacht hadden. Ik kan het dan niet laten om toch nog even een verbeterpunt te benoemen. Jongens, je mag ook een directe vrije trap indirect nemen. Zorg er voor dat iemand met een goed schot ook schiet en laat dat niet over aan iemand die daar minder in is. Nu was het Jelmer die een geweldige linker heeft. Als eenzelfde situatie aan de andere kant van het veld is moet iemand met een sterk rechterbeen schieten. Duidelijk...... OK gaan we verder.
De 2e helft was voor Davo. Wind mee en individueel sterker waren de factoren die er voor zorgden dat wij niet meer op de helft kwamen van Davo. Toch een keer wel. Ik hoorde langs de lijn een geweldige spreuk. Twee vechten om een been en Jelmer loopt er mee heen. Inderdaad de 2 centrale verdedigers verstonden elkaar niet, coachten elkaar niet en Jelmer dacht weet je wat jullie zoeken het maar uit. Ik ga er vandoor met de bal en zo kon hij alleen af op de keeper van Davo. Eerst snel en toen hij vlak voor de keeper was wat rustiger en concentratie voor een goed gericht schot in de hoek. Geweldig goed uitgevoerd Jelmer. Daarna was het over en scoorde Davo nog 3x. Eindstand 5-3.
Rest mij nog Thijs Nieuwenhuis te bedanken voor zijn inzet. Door ziekte bij Fenneline en Daan en een afzegging van Menno kwamen wij op 10 spelers maar Thijs maakte het team compleet. Dat Thijs een goede voetballer is had ik al gezien maar ook ook de coach van DAVO was opgevallen dat de blonde linksbuiten van Voorwaarts veel in zijn mars heeft. Thijs goed luisteren naar de trainer en veel praten over voetbal en vooral veel doen. Dan wordt je nog beter. Thijs bedankt.Zaterdag 12 februari : Schalkhaar D5 - Davo D3M   4-3

Terwijl het merendeel van de wedstrijden vandaag niet doorgingen, moest Davo D3 meisjes toch aantreden bij Schalkhaar D5. Kunstgras dachten we, maar niets was minder waar. De wedstrijd werd afgewerkt op een buitengewoon soppig veld met plassen voor het doel. De terreinmeester van Schalkhaar zal maandag wel weer genoeg te doen hebben.
Davo D3M begon prima aan de wedstrijd en wist door een eigen doelpunt van Schalkhaar D5 en door een doelpunt van Genora Evers op een 0-2 voorsprong te komen. De thuisploeg deed in de 1e helft, die overigens behoorlijk in evenwicht was, nog wel wat terug : 1-2.
In de eerste fase na de rust hadden onze meiden het moeilijk. Schalkhaar D5 zette steeds meer druk en doelpunten konden dan ook niet uitblijven. Het liep zelfs uit na een comfortabele 4-2 voorsprong en omdat de bal in de plas bleef liggen werd het gelukkig geen 5-2.
Maar Davo D3M toonde karakter. Het bleef voetballen, toonde een onverbiddelijke inzet (de hele wedstrijd trouwens) en kwam door een doelpunt van Valery Bosman terug in de wedstrijd : 4-3. In de slotminuten perste Davo D3M er nog een slotoffensief uit. Het kreeg zelfs een grote mogelijkheid om de verdiende gelijkmaker te scoren. Maar helaas mocht het niet zo zijn. Toch niet getreurd, want met zo'n instelling zal er binnenkort ongetwijfeld 3 punten worden gehaald. En met een goede trainingsinstelling moet het helemaal lukken. Of niet meiden ?
Soraya Evers
leider
Anoeska Dielemans
Zaterdag 26 maart : Sp. Deventer D2 - Davo D3M   2-2

Vandaag hadden onze meiden een uitwedstrijd tegen Sportclub Deventer.
Helaas moest ik zelf werken, dus kon ik er jammer genoeg niet bij zijn.Maar de beide trainsters kregen hulp van Mischa (vader Genora) erbij.
Volgens mischa speelden jullie hardstikke goed en kwamen we voor met 0-1!
Alhoewel er nog een aantal goed kansen waren om met meer voor te komen staan.Maar goed. helaas gewoon weer lekker verder.
Toen scoorde de tegenpartij dus 1-1
Vervolgens kwamen achter te staan met 2-1 en uiteindelijk ja hoor weer een mooie goal en werd het 2-2.
Dat was uiteindelijk ook de einduitslag!
Meiden ik ben trots op jullie ,jullie hadden weer een topwedstrijd gespeeld!!!!
Volgende week weer lekker thuis om 13.00 en dan ben ik er weer bij.

Soraya Evers

Zaterdag 12 maart : Colmschate D5 - Davo D3M   4-3

Afgelopen zaterdag moesten we voetballen tegen Colmschate D5.
En dat ook met onze 2 nieuwe trainsters! Talitha Wessels en Kelly Elshof.
Wil hierbij Henk Wessels bedanken voor de inzet en trainingen die jij zolang hebt willen geven totdat we een andere trainer hadden gevonden voor de meiden. Dank hiervoor!!! En voor de beide trainsters welkom en succes!!!
Helaas hadden we niemand aan onze kant die kon vlaggen en er was iemand van Colmschate die zo vriendelijk was om het voor ons te doen.  De wedstrijd verliep goed en liep gelijk op. En wij kwamen met 0-1 voor te staan in de eerste helft door een mooie voorzet van Chiara op Genora en zo kwam de goal. Daarna kwam Colmschate terug met 1-1. Even later werd het 1-2 door Genora. Colmschate kwam ook weer met een goal 2-2. Alle meiden hebben de eerste helft goed gespeeld!  In de 2e helft werd er weer gescoord door Genora 2-3 en ja hoor Colmschate ook weer dus 3-3 en helaas werd het uiteindelijk 4-3 voor Colmschate. Maar meiden ondanks het verlies hebben jullie het zeker goed gedaan!!!!!

Soraya Evers

Zaterdag 19 februari : Terwolde D2 - Davo D3M   15-0


Omdat er 1 meisje op vakantie ging en er laat op de vrijdagavond 1 meisje met een heupblessure af had gezegd moesten we naar Terwolde afreizen met 10 meisjes. Nu moesten we tegen de D2 van deze voetbal club. Uit "onderzoek" was al bekend dat het een zeer goede tegenstander betrof. Beter dan de twee eerdere tegenstanders. Terwolde begreep de man meer situatie honderd procent en gebruikte alle geboden ruimte die er ontstond. Helaas had de hele achterhoede ook nog een totaly off day. Backs werden overlopen en het centrum werd keer op keer uitgespeeld, door hun goede samenspel. Het had erger kunnen worden ware het niet dat Doris vandaag 2 penalty's stopte!!! Overigens terechte penalty's
Helaas had ook Genora het vizier niet op scherp en ze miste enkele goede kansen die voorheen er in rolden.
Al met al werd er naar behoren getracht om die ene doelpunt te willen maken. Chiara en Valery waren druk bezig met het op zoek gaan naar die treffer. Dan was er ook nog het ruwe diamantje uit de E die met de week beter wordt. Anouska Dielemans, ze was samen met Doris bezig de titel van "girlpower of the match" binnen te halen.
Goed gespeeld hoor meid heel goed terug verdedigen wanneer het moet en gaan wanneer het kan...over rechts.
Davo D3 meiden goed gehouden hoor, erg goed gedragen op en naast het veld. Maar helaas voor ons deze tegenstander was te goed. Woensdag weer trainen en op naar de volgende wedstrijd.
Kelly Elshof
trainer
Maria Gierveld