DAVO C1 NIEUWS
Peter Manuputty
trainer
Danny Koers
trainer
Herman Scholten
leider
Mendres Yurukel
leider
Jordi Scholten
Robin Brussaard
Caner Demirci
Damian Loos
Delano Sneller
Quint Mulder
Dylan van den Berg
Nathanael Reina
Araya Maatman
Iliyas Yurukel
Dicky Bos
Owen Elshof
Randy Mol
Zaterdag 14 januari : Davo C1 - FC Zutphen C3   10-0Het komt niet vaak voor dat de omstandigheden om een wedstrijd te spelen halverwege januari zo goed waren. Deze keer was het zeker zo. Op een goede grasmat speelden Davo C1 en FC Zutphen C3 (beiden 3e klassers) een oefenduel tegen elkaar.
Davo C1 was een maat te groot voor de sportieve gasten uit Zutphen. Na een ruststand van 6-0 won Davo C1 met dubbele cijfers en wel met 10-0.
De doelpunten van Davo C1 kwamen van Diony (6x), Dylan (3x) en Dicky (1x).
Davo C1 te sterk voor FC Zutphen C3
Shpend Veligi
Zaterdag 28 januari : Davo C1 - Apeldoornse Boys C2   3-3Davo C1 is de voorjaarsreeks begonnen met een 3-3 gelijkspel tegen Apeldoornse Boys C2. Op een zonnige, maar koude januari dag werd een 3-1 voorsprong verspeeld. Natuurlijk zuur, maar gezien het spelbeeld wel een juiste remise.
Davo C1 begon goed aan de wedstrijd en creeërde het eerste kwartier voldoende kansen om op voorsprong te komen. Maar wanneer jezelf de kansen niet benut, dan valt ie aan de andere kant. In dit duel dus ook. Na 17 minuten scoorde Apeldoornse Boys C2 de 0-1. Maar toch stelde Davo C1 nog voor de rust orde op zaken. In de 27e minuut werd het gelijk door een fraaie goal van Dicky : 1-1. Vijf minuten later een prachtige vrije trap van Araya. De doelman kon de bal niet helemaal pareren, Quint stond op de goede plek en scoorde 2-1.
Na de rust een open en aanvallende wedstrijd van beide kanten. In de 46e minuut kwam Davo C1 door Shpend op 3-1 en leek op rozen te zitten. Tien minuten voor tijd kwamen de gasten uit Apeldoorn op 3-2 en begonnen weer in de wedstrijd te geloven. Dat geloof werd beloond, want 5 minuten voor tijd werd het 3-3. In de slotfase wilden beide teams de zege nog naar zich toetrekken, maar het bleef bij een gelijkspel.
Davo C1 geeft voorsprong uit handen
Zaterdag 03 maart : SV Cupa Wilp C1D - Davo C1   3-1Davo C1 heeft vandaag een onnodige nederlaag geleden tegen SV Cupa Wip C1D. Na een 1-0 ruststand werd er na een zwakke 2e helft met 3-1 verloren.
Met name in het eerste bedrijf van de wedstrijd was Davo C1 heer en meester. Het kwam na 3 minuten uit het niets weliswaar op een achterstand, maar daarna was het enkel Davo C1 wat de klok sloeg. Het veldoverwicht was enorm en de kansen talrijk. Dylan v.d. Berg en Shpend Veligi raakten de lat en op slag van rust kreeg Dicky Bos nog een 100% kans.
Na de rust een heel ander beeld. Het leek wel of Davo C1 lood in de schoenen had, het spel was beneden niveau. SV Cupa Wilp C1D speelde ook niet groots, maar wisten wel te scoren. Ze liepen zelfs uit naar een 3-0 voorsprong. Vlak voor tijd deed Davo C1 wat terug. Uit een perfect opgezette aanval scoorde Dicky Bos en redde daarmee de eer voor Davo C1 : 3-1 verlies.
Davo C1 laat zich aftroeven
Zaterdag 10 maart : Davo C1 - Lettele C1D   4-5Voor de 2e keer dit seizoen speelden Davo C1 en Lettele C1D tegen elkaar. Zonder Dylan v.d. Berg, hij moest vandaag met B1 mee. Nadat Davo C1 in de najaarsreeks nog won, moest het nu het onderspit delven in een spectaculair duel. De doelpunten kwamen snel op gang. Na 5 minuten scoorden de bezoekers al : 0-1, maar enkele minuten later tekende Dicky Bos voor de gelijkmaker : 1-1. Davo C1 had meer balbezit, maar de counters van de gasten waren dodelijk. Zo ook na een kwartier spelen. Een snelle counter over links, pass, kopbal en goal : 1-2. Na 18 minuten zelfs de 1-3 voor Lettele C1D, maar Davo C1 kon voor de rust nog wat terugdoen : Quint Mulder scoorde van ruim 25 meter de 2-3.
Na de rust begon Davo C1 zwak. Binnen 10 minuten liep Lettele C1D uit naar een riante 2-5 voorsprong. Onnodige tegendoelpunten. Maar Davo C1 gaf zich niet zomaar gewonnen. Het schoof Ilyas Yurukel wat meer naar voren. Het werd een zeer boeiend schouwspel met een tomeloze inzet van Davo C1. Davo C2 speler Oktay Mutlu bracht Davo C1 weer helemaal terug in de wedstrijd door 2x te scoren : 3-5  en 4-5. Davo C1 heerste het duel, maar moest oppassen voor de tegenaanvallen. Davo C1 scoorde zelfs nog een 5e doelpunt. In een sensationele scrimmage voor het Lettele doel ging de bal tot 2x toe over de doellijn, maar de arbiter kon dat vanuit zijn positie niet waarnemen. Het bleef bij een 4-5 nederlaag, maar de passie in de slotfase oogt veel bewondering.
Passie Davo C1 niet beloond
Zaterdag 17 maart : Victoria Boys C2MD - Davo C1   0-4Davo C1 heeft zijn eerste competitezege in de voorjaarsreeks weten te boeken. In Apeldoorn werd tegen het meisjesteam van Victoria Boys na een 0-1 ruststand met 0-4 gewonnen.
Toch was het allemaal niet zo best van Davo zijde vandaag.  Victoria Boys C2MD was fysiek sterk en er voetbalden toch een paar zeer aardige speelsters in. De snelle voorsprong door Araya hielp Davo C1 ook niet echt in de wedstrijd.
Na de rust was het allemaal ietsjes beter. Davo C1 kwam door Diony al direct op een 0-2 voorsprong, maar de thuisploeg gaf zich geenszins gewonnen en knokten voor een goed resultaat. Halverwege de 2e helft besliste Diony de wedstrijd door de 0-3 te scoren. Beide teams kregen nog een aantal kansen, maar het was het allemaal net niet. Door goed doorgaan van Shpend kon Araya vlak voor tijd de 0-4 maken.
Eindelijk weer eens een overwinning
Zaterdag 24 maart : Albatross C2 - Davo C1   3-4Vandaag op deze stralende lentedag weer een uitwedstrijd in Apeldoorn. Tegenstander was Albatross C2. Davo C1 miste vandaag maar liefst 4 spelers, dus we moesten maar eens zien hoe dit ging uitpakken vandaag. Davo C1 begon bar slecht aan het duel want binnen de minuut stond men al met 1-0 achter. Gaandeweg het duel herpakte Davo C1 zich goed en creeërde kans op kans. In de 17e minuut werd de gelijkmaker gescoord door Dylan van den Berg die een pass van Spend Veligi afrondde : 1-1. Na bijna een half uur kon Davo C1 op voorsprong komen, maar Owen Elshof trof de lat. Albatross C2 ging echter met een voorsprong de rust in : 2-1.
Meteen na de rust kreeg Davo C1 een strafschop mee, nadat Spend Veligi licht werd aangeraakt. Hij benutte zelf de strafschop : 2-2. Opnieuw kon Davo C1 dit niet vasthouden van de thuisploeg kwam voor de 3e maal op voorsprong : 3-2. Maar Davo C1 gaf zich niet gewonnen en begon steeds meer de wedstrijd te domineren. Owen Elshof tekenede dan ook verdiend voor de gelijkmaker : 3-3. De aanvalsdrang van Davo C1 ging maar door. Uit een prima combinatie met een pass van Dicky Bos kon Owen Elshof zijn 2e treffer scoren : 3-4. Vervolgens kregen beide teams nog wat mogelijkheden, maar er werd niet meer gescoord. Davo C1 boekt daarmee de 2e zege op rij.
Zwaar bevochten, maar verdiende zege
Zaterdag 31 maart : Davo C1 - Elspeet C1D   6-3Davo C1 heeft de 3e zege op rij geboekt. Na een voortreffelijke 1e helft, met de wind in de rug werd er tegen Elspeet C1D met 6-3 gewonnen.
Davo C1 begon in het sportieve duel voortvarend aan de wedstrijd. Het zette de gasten meteen onder druk, wat resulteerde in een gros aan kansen. Na 10 minuten werd het 1-0, nadat Dicky met het hoofd een voortreffelijke voorzet van Owen afrondde. Davo C1 ging door en nog geen 10 minuten later scoorde Dylan 2-0 uit een gespleten pass van Quint. Een rush van Diony zorgde na een half uur voor de 3-0. Een minuut later kreeg Davo C1 een strafschop mee. Quint benutte deze koelbloedig, maar omdat de scheidsrechter nog niet had gefloten moest de strafschop opnieuw genomen worden. Deze strafschop werd door Quint naast geschoten. Davo C1 ging met 3-0 de rust in. Het overwicht kon het best uitgedrukt worden in het aantal balcontacten van Davo doelman Jordi; hij kreeg alleen terugspeelballen.
Na de rust een toch wat ander spelbeeld. Elspeet C1D zette meer aan en scoorde na 3 minuten al de 3-1. Na een kwartier spelen in de 2e helft scoorde Octay een zeer fraaie treffer, zodat de marge weer op 3 doelpunten stond : 4-1. Tien minuten later zelfs de 5-1. Dicky scoorde zijn 2e treffer uit een pass van Araya. Elspeet C1D leek gebroken en het werd een minuut later 6-1 door Diony. Toen liet Davo C1 de teugels wel een beetje te veel vieren. De gasten scoorden in de slotfase nog 2 treffers : 6-2 en 6-3. Vervolgens schoten ze zelfs nog tegen de paal.
Al met al een verdiende zege, zeker op basis van de 1e helft.
Davo C1 boekt 3e zege op rij
Zaterdag 14 april : Robur et Velocitas C3 - Davo C1   3-5Davo C1 blijft in de winning mood. Tegen Robur et Velocitas C3 werd de 4e zege op rij geboekt. In oktober jl. kwamen beide teams in een spektakelstuk ook al tegen elkaar uit; het werd toen 6-6. En daar leek het vandaag weer naar uit. Maar na een uitstekende 2e helft trok Davo C1 de zege verdiend naar zich toe.
Er was nog geen minuut gespeeld, of Davo C1 kreeg al een strafschop toen Araya Maatman aan zijn shirt werd getrokken. Helaas miste Dylan van den Berg de penalty. Na 6 minuten kwam Robur et Velocitas op voorsprong : 1-0. Ruim 10 minuten later scoorde Shpend Veligi 1-1. Lang kon Davo C1 niet van deze treffer genieten, want een minuut later was het alweer 2-1. Davo C1 rook haar mogelijkheden en bleef de aanval zoeken. Dat werd beloond, want de achterstand werd door doelpunten van Araya Maatman en Dicky Bos omgezet in een 2-3 voorsprong. Op slag van rust moest Davo C1 alsnog een tegentreffer incasseren : 3-3.
Na de rust geen doelpuntenfestijn, maar een Davo C1 dat met veel inzet speelde en de wil toonde om te winnen. Na een minuut scoorde Shpend Veligi de 3-4. Vervolgens had Davo C1 de voorsprong kunnen uitbouwen, wanneer de spelers elkaar wat meer de bal hadden gegund. Aan de andere zijde keepte Jordi Scholten een puike wedstrijd. Tien minuten voor tijd scoorde Shpend Veligi zijn 3e treffer : 3-5, hetgeen het vonnis betekende voor de thuisploeg. Davo C1 begint op stoom te komen..........
IJzersterke 2e helft goed voor zege
Zaterdag 21 april : Davo C1 - ABS C2   3-1Davo C1 heeft vandaag de 5e zege op rij weten te boeken. Op basis van de vele kansen was de overwinning meer dan verdiend.
Davo C1 speelde de 1e helft tegen de wind en hanteerde veel te snel de lange bal. Niet erg slim, want zodoende bleef ABS C2 erg gemakkelijk op de been. De bezoekers kwamen na 13 minuten zelfs op voorsprong uit een vrije trap. Daarentegen grossierde Davo C1 de één na de andere corner, zonder doeltreffend te zijn. Na bijna 20 minuten dan toch de verdiende gelijkmaker door Shpend Veligi : 1-1. Verder gebeurde er in de 1e helft niet veel meer.
De 2e helft was ruimschoots voor Davo C1. Owen Elshof kwam direct al alleen op de doelman af, maar miste. De voorsprong kwam na bijna een kwartier in de 2e helft. Wederom was het Shpend Veligi die scoorde : 2-1. De kansen stapelden zich op voor Davo C1. Het duurde echter toch ruim 5 minuten voor tijd, voordat Davo C1 echt in veilige haven kwam. Het was Shpend Veligi die met zijn 3e treffer voor de 3-1 zorgde.
Komende woensdagavond wacht alweer het volgende duel, thuis tegen Orderbos C1.
Davo C1 boekt 5e zege op rij
Woensdag 25 april : Davo C1 - Orderbos C1   5-1De zegereeks van Davo C1 gaat onverminderd voort. Op een kille woensdagavond werd de vooruitgeschoven wedstrijd tegen Orderbos C1 met 5-1 gewonnen.
Zonder groots te voetballen nam Davo C1 het initiatief, maar de talrijke kansen werden niet benut. En ja, dan valt het doelpunt aan de andere kant is de voetbalwet. En dat gebeurde ook. De Apeldoorners kwamen halverwege de 1e helft op voorsprong : 0-1. In de laatste 5 minuten stelde Davo C1 snel orde op zaken door 3x te scoren. Een vrije trap van Araya Maatman : 1-1, een afstandschot van Dylan v.d. Berg : 2-1 en Shpend Veligi zorgde voor de 3-1 ruststand.
Na de rust een eenzijdig spelbeeld. Davo C1 kreeg meer dan genoeg kansen, maar het wist slechts 2x te scoren. En dat binnen 10 minuten na rust. Robin Krebber scoorde 4-1 en Shpend Veligi scoorde zijn 2e treffer : 5-1 eindstand.
Hiermee was de 6e zege op rij een feit. Een compliment waard.
Het volgend duel speelt Davo C1 op dinsdag 08 mei tegen Diepenveen C2. Weer een thuiswedstrijd.
En dat was de 6e zege op rij
Zaterdag 12 mei : WSV C6 - Davo C1   4-2Vandaag de laatste competitewedstrijd van het seizoen tegen WSV C6. Na 7 overwinningen op rij liep Davo C1 tegen een nederlaag aan tegen de laagvlieger uit Apeldoorn. Davo C1 begon met een soort van "fantasie-opstelling" aan de wedstrijd en dat pakte niet goed uit. Tel daarbij dat de tegenstander gedurende de wedstrijd vrij irritant was (al bewust natrappen na 5 minuten en onbestraft) en we kunnen spreken van een verloren middag. Voor de rust kwam WSV C6 verdiend op voorsprong, maar voor de rust maakte Davo C1 door een prima goal 1-1. Een steekpass van Quint Mulder op Ilyas Yurukel die niet zelfzuchtig was en Sphend Veligi de goal gunde.
In de 2e helft bakte Davo C1 er niet veel van. WSV C6 kon probleemloos naar 4-1 lopen, voordat Davo C1 door een kopbal van Ilyas Yurukel uit een prima corner van Araya Maatman wat terugdeed : 4-2.
Voor Davo C1 zit de competitie erop. Na de winterstop heeft de ploeg een indrukwekkende serie neergezet, nu volgen nog 2 toernooien en het jeugdkamp.
Slecht einde
Dinsdag 08 mei : Davo C1 - Diepenveen C2   6-0Op deze lenteavond met best wel veel publiek de wedstrijd Davo C1 - Diepenveen C2. Tijdens de najaarsreeks won Davo C1 ook al tegen deze tegenstander en nu Davo C1 aan een goede reeks bezig is, moest het toch lukken in deze wedstrijd. En het lukte ook. Na een 4-0 stand bij rust werd er uiteindelijk met 6-0 gewonnen. Gezegd moet worden dat Diepenveen C2 de gehele wedstrijd bleef voetballen telkens probeerde te combineren.
De doelpunten werden gemaakt door Dylan van den Berg (1-0), Sphend Veligi (2-0), Dicky Bos (3-0), Owen Elshof (4-0), Sphend Veligi (5-0) en Caner Demirci (6-0). De score had nog wel wat hoger kunnen uitvallen, maar de 6-0 staat en is de 7e zege op rij.
Prachtige zege op mooie lenteavond