DAVO C1 PAGINA
Roy Moespot
trainer
Erik Willems
leider
Henno ten Have
leider
Jeremie Loos
Sylvan van der Vegt
Damon ten Have
Wesley Willems
Joey Klement
Kimberley Tuinenga
Jeremy van Beek
Mikail Demirci
Serkan Maassen
Akila Waragoda
Diony Maatman
Zaterdag 12 december : CJV'ers C1 - Davo C1   4-6

Vandaag moest Davo C1 aantreden zonder Aklia, Serkan en Mikail. Zodoende moesten er 2 spelers van D1 meedoen. Het werd een hele moeilijke wedstrijd voor Davo C1. Werd er thuis nog ruimschoots gewonnen van CJV'ers C1, nu kroop Davo C1 door het oog van de naald.
De rood blauwen kwamen door Sylvan nog wel op een 0-1 voorsprong, maar van echt goed voetbal was niet veel te merken. Bij een stand van 3-2 voor CJV'ers dacht iedereen dat Davo C1 tegen de eerste competitienederlaag zou aanlopen. Een geweldige bevlieging van Davo C1 in een kort tijdsbestek zorgde ineen voor een 3-5 voorsprong. Uiteindelijk werd het nog 3-6 en 4-6. Al met al toch een zege en wellicht het geluk van een koploper, zoals ze dat zo mooi noemen. Volgende week wacht de bekerwedstrijd tegen Klarenbeek C1.
Wesley Hoppe
Zaterdag 10 april : Davo C1 - WSV C5   11-0

De titel komt steeds dichterbij voor Davo C1. Tegen WSV C5 werd bijzonder aardig gespeeld en verdiend gewonnen. Hieronder enkele foto's van de wedstrijd.
Zaterdag 17 april : Davo C1 - Otterlo C1   5-4
(halve finale beker)


Davo C1 heeft de halve finale van de beker weten te bereiken. Tegen Otterlo C1 werd het na een 2-1 ruststand 5-4. Het scoreverloop verraadt de spanning al : 0-1, 1-1, 2-1, 3-1, 3-2, 4-2, 4-3, 4-4, 5-4.
Hieronder enkele foto's van de wedstrijd.
Maandag 19 april : Davo C1 - Steenderen C1   9-3
Davo C1 kampioen !!
Davo C1 is na de 9-3 overwinning op Steenderen C1 kampioen geworden. Het team werd zonder puntverlies kampioen in de 3e klasse.
Door dit fraaie resultaat kan de ploeg zich richten op de beker, waar het is doorgedrongen tot de halve finale.
Zaterdag 24 april : Terschuurse Boys C1 - Davo C1   3-3 (Davo C1 wint na strafschoppen)
Davo C1 naar de bekerfinale !
Na het behaalde kampioenschap van afgelopen maandag moesten we vandaag aantreden voor de halve finale van de beker tegen Terschuurseboys C1. Deze tegenstander stond bovenaan en deed mee om het kampioenschap in hun klasse. We hadden voor deze dag een aantal personele problemen door blessures en afwezigheid maar gelukkig waren er 2 D-spelers die samen met onze 9 overige spelers bereid waren om met ons de strijd aan te gaan voor een plek in de finale. Als trainer was het een hele puzzle om een goede opstelling te maken voor deze zo belangrijke wedstrijd, zo speelde onze mid-mid laatste man, de rechtsback als mid-mid en onze laatste man als rechtsbuiten om zo een aantal posities goed in- en aan te vullen. De precies 11 gespannen voetballers, trainer, leiders en supporters vertrokken vanaf Davo voor een driekwartier durende reis naar Terschuur. Eenmaal aangekomen zochten de jongens de kleedkamer op en gingen op hun gemakkie zich omkleden, nog even wat kleine puntjes op i zetten en strijden voor die welbegeerde plek in de finale. We begonnen de wedstrijd niet scherp en zagen al snel wat snelle en sluwe spelers van Terschuurseboys voor ons doel verschijnen. Terschuurseboys kreeg hun 1e corner wat ook meteen het 1e doelpunt zou gaan betekenen. Door een dekkingsfout kon een speler van Terschuurseboys vrij de 1-0 in koppen. Het was al snel te zien dat Terschuurseboys een goed elftal had met wat snelle, fysieke en slimme voetballers. Na de 2e corner van Terschuurseboys was het wederom weer een doelpunt na een keepersfout belandde de bal door de handen in het netje en stond het 2-0. Davo moest nu echt iets terug doen om nog kans te maken om deze wedstrijd te winnen en dat gebeurde ook na een goede diepe bal was het Wesley die op snelheid werd weggestuurd, trok naar binnen en bedacht zich geen moment en schoot diagonaal de 2-1 binnen. Davo was weer terug in de race. Maar waar iedereen bang voor was gebeurde dan net voor rust na een schot op doel liet  Wesley de keeper de bal los en kon een speler van Terschuurseboys de bal helemaal vrij intikken en zo was de ruststand geen 2-1 maar 3-1. Als je het wedstrijd beeld zag zou je zeggen dat het bijna onmogelijk was om deze wedstrijd te doen keren en toch nog in de finale te belanden. Terschuurseboys waren veel feller, scherper en slimmer.
In de rust zag iedereen er verslagen uit maar naar een aantal oppeppers van de technische staf, dat ze gewoon 1 ding moeten en kunnen doen en dat is keihard werken voor elkaar. Dat ze elke strijd aan moeten gaan en de 2e helft als team strijdend in moeten gaan en dat we dan wel aan het einde van de wedstrijd zien wat de einduitslag is. De jongens van Davo begonnen de 2e helft scherp en goed en dat resulteerde als snel in een aantal kansen op de 3-2 maar helaas gingen deze ballen er net niet in, vooral Wesley Willems was vandaag erg scherp en een gevaar voor de verdediging van Tershuurseboys. Joey Klement die de bal er zelf niet in kreeg liet zien dat ook hij een echte teamspeler kan zijn en ook positief in zijn coachen en zo andere mensen liet voetballen. Dit harde werken werd beloond met een doelpunt na een aantal geblokte schoten kwam de bal bij Joey Klement terecht en maakt de aansluitings treffer de 3-2. Davo was weer helemaal terug en gaf bijna niets weg, achterin werd er hard gewerkt door de 2 D-spelers Caner en Ilyaz, Jeremy was zijn tegenstander de baas en Sylvan zorgde dat alles dicht zat achterin. Wesley Hoppe die in de 1e helft 2x in de fout ging herstelde zich de 2e helft erg goed en pakte een aantal goede ballen, op het middenveld werd keihard gevochten en waar Damon de 1e helft achter zijn tegenstanden aan moest lopen, liep in de 2e helft de tegenstander achter hem aan. Het was nu wachten op de 3-3 en na weer een goede lange bal werd Wesley in stelling gebracht, trok weer na binnen en net zoals bij het 1e doelpunt dacht hij niet na en schoot de bal prachtig via de zijkant binnen en zo stond het 3-3.
De spanning was om te snijden en was over het hele veld zichtbaar. Na het fluitsignaal van de zeer goed fluitende scheidsrechter, zag je de spelers om zich heen kijken van "ja" en nu. Al snel was het hun duidelijk dat er strafschoppen genomen moesten worden. Alle jongens bij elkaar en toen werd het stil want wie ging nou een penalty nemen maar uiteindelijk waren het 5 jongens die naar voren schoven voor de penalty serie. Onze aanvoeder Sylvan won de toss en koos dat eerst Terschuurseboys mocht nemen. De 1e penalty werd genomen en deze werd gestopt door onze keeper Wesley, Sylvan nam de 1e penalty van ons en schoot hem binnen 0-1, maar ook de 2e penalty werd gestopt door Wesley en zo konden we dus op 0-2 komen daarvoor schroof Wesley naar voren en scoorde net zoals in de wedstrijd en stonden op 0-2, de 3e penalty werd gescoord door Terschuurseboys 1-2, onze 3e penalty werd genomen door Joey die deze helaas misten en zo bleef het nog spannend 1-2. Terschuurseboys kwam op 2-2 door hun 4e penalty te scoren maar dit deed Akila ook en zo stond het dus 2-3 en nog 1 penalty verwijderd van de finale, maar deze hoefde niet meer genomen te worden door Davo omdat de laatste penalty door een speler van Terschuurseboys naast  werd geschoten en zo belandde Davo C1 net zoals vorige jaar wederom in de bekerfinale.
Het was een zeer spannende wedstrijd met van beide kanten strijd, de 1e helft was absoluut voor Terschuurseboys maar de 2e helft herstelde Davo zich uitstekend en dwongen terecht de strafschoppen af waarbij de gelukkigste ploeg vandaag heeft gewonnen.

Jongens nogmaals gefeliciteerd.

Groetjes,

Roy Moespot (Trainer/Coach Davo C1)
Zaterdag 15 mei : Davo C1 - Bennekom C3   3-1 (finale beker in Putten)
Davo C1 pakt na de titel ook de beker !
Het was vandaag weer een mooie zonnige dag met een mooie wedstrijd tussen 2 ploegen die niet veel voor elkaar onder deden. Wij kregen de eerste helft een aantal kansen via Joey, maar die had zijn dag niet en schoot naast, over en op de keeper. De tegenstander creeërde weinig kansen en kwamen dus ook niet tot score dit mede, dankzij goed keepers werk van Wesley. Vlak voor de rust scoorde Joey toch nog even de 1-0 met een rare boogbal die in 1x achter de keeper belandde.
Na de rust kwamen we er niet meer uit, de jongens waren helemaal moe gestreden, dit kwam voornamelijk omdat ze gisteren ook veel moesten geven, maar we bleven op de been tot vlak voor tijd Bennekom toch nog de 1-1 maakt. Ik dacht meteen aan strafschoppen maar nog geen minuut later scoorde Sylvan de 2-1. Iedereen was zo blij, de spelers en supporters vlogen elkaar om de nek en maakten een zo gezegd "hopie" op elkaar. Nog even volhouden, waar een aantal spelers mank liepen, bijna niet meer vooruit kwamen. Maar in blessuretijd was het dan toch helemaal geklaard toen Joey de 3-1 maakte en de beker een feit was.
Het grote verslag zal ik morgen maken.
Groetjes Roy Moespot