DAVO B1 NIEUWS
NIEUWSARCHIEF
Zaterdag 08 maart : Scheidsrechter beslist duel Sp. Teuge B1 - Davo B1    2-1

Vandaag moest Davo B1 naar Sp. Teuge B1. In de najaarsreeks speelden beide teams al tegen elkaar en toen werd het 4-4. Deze keer was de wedstrijd echt belangrijk, want bij winst zouden onze jongens om de bovenste plaatsen meespelen. Dwan Scholten was helaas geblesseerd, maar gelukkig was Mats Lieftink weer teruggekeerd. Een straffe wind raasde er over het fraaie complex van Teuge, waar Davo in de 1e helft niet echt voordeel van had. Toch opende Davo de score via een afstandsschot van Jay Jay Maatman. Wellicht was dit doelpunt houdbaar voor de Teuge doelman. Er was niet echt een team echt in het voordeel, want ze deden als het ware niets voor elkaar onder. Toch waren de beste kansen - zeker vanaf links - voor Davo. Het was Teuge die langszij kwam en de ruststand op 1-1 bepaalde. Na de rust had Davo de wind wat meer mee, maar er werd geen voordeel uit benut. De wedstrijd zakte naar een bedenkelijk niveau, waar de scheidsrechter ook aan meedeed. Zijn beslissingen van wel 30 meter afstand en zijn dictatoriale gedrag wekten veel ergenis op. Van onpartijdig fluiten was het laatse kwartier geen sprake meer. Misschien moet Davo dat zichzelf aanrekenen. Een tuimeling in de 16-meter betekende een strafschop voor Sp. Teuge. In feite kon je daar gif op innemen. Eindstand 2-1 voor Sp. Teuge. Er zullen wat Davo spelers eens goed in de spiegel moeten kijken en Sp. Teuge moet zich afvragen of zulke scheidsrechters nog wel een speelveld mogen betreden. Enkele Teuge toeschouwers vroegen zich dat tijdens het duel ook al af.
Zaterdag 15 maart : Davo B1 benut de kansen niet, 3-4 verlies

Davo B1 heeft in de thuiswedstrijd tegen Diepenveen B2 na een 1-4 ruststand met 3-4 verloren. Davo begon voortvarend aan de wedstrijd en kreeg vanaf rechts enkele prima kansen. Maar ja, wie de kansen niet benut weet dat het doelpunten aan de andere kant gaan vallen. Zo ook nu, want Diepenveen maakte dankbaar gebruik van de kwetsbare plekken van Davo en kwam in no time op 0-3. Jay Jay Maatman wist de stand weliswaar te verkleinen tot 1-3, maar in de 1e helft hadden de gasten toch het laatste woord : 1-4. Na de pauze kwam Davo herboren uit de kleedkamer en met een flinke dosis werklust werd Diepenveen continu onder druk gezet. Leroy v.d. Berg maakte de 2-4, Youri Mulder zorgde voor de aansluitende 3-4. Het was wachten op de gelijkmaker en er kwamen ook voldoende kansen. De wedstrijd werd een open spektakelstuk, want ook Diepenveen kreeg voldoende mogelijkheden. De verdiende gelijkmaker kwam er niet. Jammer van zo'n 1e helft, maar het publiek genoot van de 2e helft.
Zaterdag 29 maart : IJsselstreek B1 - Davo B1    5-4

Davo B1 heeft in de uitwedstrijd tegen IJsselstreek B1 een riante 1-4 voorsprong uit handen gegeven en met 5-4 verloren. Voor Davo scoorden Dwan Scholten (2x), Youri Mulder en Volkan Ince.
Zaterdag 05 april : Davo B1 - Schalkhaar B3   8-1

Eindelijk weer eens een overwinning voor Davo B1 na 3 nederlagen op rij. Na een 1-0 ruststand werd er met maar liefst 8-1 gewonnen van Schalkhaar B3. Zie foto's hieronder.
Zaterdag 12 april : Be Quick B1 - Davo B1   6-1

Vandaag moest Davo B1 aantreden tegen de ongeslagen koploper Be Quick B1. In de najaarscompetitie zaten beide teams ook al bij elkaar in de competitie. De Zutphenaren wonnen in november jl. met 3-0 van onze B.
De wedstrijd begon niet goed voor Davo, want na 30 seconden had de thuisploeg al op 1-0 kunnen staan. Gelukkig voor Davo profiteerde Be Quick niet van een fout in de defensie. Be Quick probeerde met lange ballen de voorhoede snel te bereiken. Voor de rust wist de thuisploeg toch 1x te scoren. Eigenlijk had Davo meer balbezit, werkte het hard maar miste geluk om de gelijkmaker aan te tekenen.
Na de rust zakte Davo steeds verder weg. Nadeel was wel dat Be Quick snel 2x het doel wist te vinden, zodat het in no time 3-0 was. Van een wedstrijd was geen sprake meer. En aangezien Davo steeds meer uit de posities begon te lopen, kon Be Quick eenvoudig de score opvoeren naar 4-0. Dwan Scholten wist de marge te verkleinen naar 4-1, maar de koploper had het laatste woord door uit te lopen naar 6-1. Wellicht op basis van de 1e helft wat geflatteerd.
Zaterdag 19 april : Kon. UD B2 - Davo B1   4-3

Davo B1 heeft tegen Kon. UD B2 een onnodige nederlaag geleden. Davo B1 begon sterk aan de wedstrijd. Youri Mulder schoot binnen een minuut al tegen de paal, maar even later was hij wel doeltreffend : 0-1. Gaandeweg de wedstrijd waren de verhoudingen in het veld zo goed als gelijk. Indien Davo wat meer rust in het spel zou hebben, was een grotere voorsprong mogelijk. Ver in de blesurretijd van de 1e helft kwam de thuisploeg op 1-1. Davo was na de rust de weg even kwijt. Spelers liepen uit hun positie en Kon. UD kon kinderlijk eenvoudig 2x scoren : 3-1. Jay Jay Maatman verkleinde de achterstand. De Kon. UD doelman en verdediger liepen elkaar in de weg : 3-2. Vlak voor tijd vergrootte Kon. UD de voorsprong weer : 4-2. Dwan Scholten had met een kopbal het laatste woord : 4-3. Gezien de krachtsverhouding was een remise wellicht beter op zijn plaats geweest, maar Kon. UD heeft de fouten gewoon afgestraft.
Dinsdag 29 april : Warnsveldse Boys B2 - Davo B1    2-3

Deze avond stond de laatste competitiewedstrijd van Davo B1 op het programma. Tegenstander Warnsveld stond enkele plekken hoger op de ranglijst, maar onze jongens pakten toch de volle winst : 2-3.
Al snel in de wedstrijd kwam Davo op voorsprong door een doelpunt van Youri Mulder. Warnsveldse Boys kwam echter langszij door een fantastisch en onhoudbaar afstandsschot. Toch kon Davo weer op voorsprong komen. Een toegekende strafschop (Volkan Ince werd ten val gebracht) werd door Youri Mulder naast geschoten. En toen viel het doelpunt aan de andere kant : 2-1 voor de thuisploeg. Toch kon Davo B1 voor de rust orde op zaken stellen. Het doorzettingsvermogen van Volkan Ince werd beloond : 2-2.
In de 2e helft was er wederom sprake van een gelijkopgaande strijd. Er waren diverse kansen over en weer, waarbij Davo B1 toch wel hele goede kansen had om op voorsprong te komen. Het duurde echter tot vlak voor tijd, voordat Dwan Scholten knap de 2-3 inschoot. Een prima opsteker voor het toernooi komende vrijdag en prijzenswaardig is ook de goede instelling van Davo B1.
Jammergenoeg werd de wedstrijd overschaduwd door een vervelende blessure van een Warnsveld aanvaller. Hij kwam in botsing met Davo doelman Kevin Bosch.